ÖNCELİKLE BUGÜN LGS SINAVINA GİRECEK OLAN GELECEĞİMİZİN TEMİNATI TÜM GENÇLERİMİZE ZİHİN AÇIKLIĞI VE BAŞARILAR DİLEYEREK BUGÜNKÜ KULİSLERİMİZE BAŞLIYORUZ. 

TRABZONSPOR 3  İSMİ SEZON SONUNA BIRAKTI

Koronavirüs pandemisi sürecinde Trabzonspor’un kadrosuna kattığı genç forvet Rahmi Anıl Başaran’ın kaderi sezon sonunda ortaya çıkacak.  Spor merkezimize gelen bilgilere göre Trabzonspor Rahmi Anıl’ın sezon sonuna kadar performansını takip edecek ve ona göre A takıma mı yoksa Rezerv takıma mı gönderileceğine karar verecek. 
Bu durum sadece Rahmi Anıl Başaran için geçerli değil... Yine Balıkesirspor’da bulunan Aly Malle ve Serdar Güncü için de Bordo Mavililer sezon sonunu bekleme kararı aldı.
Balıkesirsporla iki oyuncu için her konuda anlaşan Trabzonspor Kulübü scoutları ve teknik heyetiyle bu oyuncuları detaylı olarak izleyip gelecek adına rotalarını çizecek.
Özellikle Aly Malle’nin yabancı olması ve kontenjanda yer kaplayacak olması Trabzonspor’u bu konuda daha derin düşünmeye sevk etti.

TRABZON BÜYÜKŞEHiR'E 
NATO’DAN ÖDÜLLÜ BAŞKAN 

Trabzon’da yeni daire başkanı Pazartesi işbaşı yapıyor. 

Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi’nde uzun süredir İtfaiye Daire Başkanı olarak görev yapan 63 yaşındaki Fahri Kaplan’ın görevden alınmasının ardından yerine gelecek isim merakla bekleniyordu. 
Gelen bilgilere Kaplan’ın yerine Yargıtay’dan bir isim geldi. 
Bu isim de Mehmet Olcay Bal. Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde başka bir daire başkanının referansı ile Trabzon’a gelen Bal Giresun Eynesilli. Fakat babası Trabzon’un Of İlçesinde çay fabrikası müdürlüğü yaptığı için çocukluğu orada geçmiş. 
Asker kökenli olan özel sektörde 5 yıl deneyimi olan ve yurt dışında NATO karargahında itfaiye bölümü başında görev yapan Bal, son olarak Yargıtay Daire Başkanlığında Yapı Teknik İşleri Şefi olarak görev yapıyordu. 
Bal Pazartesi günü göreve başlayacak. 
İşte Bal’ın özgeçmişi. 
 4678 sayılı Türk Silahlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanuna tabi  sözleşmeli subay ve sözleşmeli astsubaylar Kanuna tabi sözleşmeli subay olarak 2003-2012 yılları arasında Bakım ve Onarım Bölük Komutanı, İnşaat ve Emlak Şube Müdürü olarak çalıştı.

2003-2004 Yıllarında İstihkam Subayı olarak deprem, afet acil ve yangın konularında İzmir Narlıdere İstihkam Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığında eğitimler aldı.
İnşaat ve Emlak Şube Müdürü olarak, 

Bina ve tesislerin inşaat ihtiyaçlarına yönelik ödeneklerin mali satır kalemlerine göre bütçelenmesi, Mal ve Hizmet Alımı ve Yapım işine ait ihale işlem dosyalarının hazırlanması, Teknik Şartnamelerin oluşturulması, İhale edilen işleri control edilmesi, denetlenmesi ve gerekli belgelerinin tutulması, Geçici ve kesin Kabul işlemleri ile Hak ediş belgelerinin hazırlanması, Kamulaştırma işlemlerini aktif olarak yürüttü,
2010 Yılında Afganistan/Kabil’de, Kabil’in İnşaat ve İtfaiye Amirliğini yürüttü. Bu görevinde Fransız İtfaiye Grup Amirliği ile koordineli olarak Kabil Şehrinin ve NATO Birliklerinin yangın ve kurtarma görevlerinde faaliyetler yürüttü. Bu görevleri sırasında gerek NATO İSAF nezdinde gerekse Afganistan Türk Görev Kuvveti Komutanlığı tarafından MADALYA, ÖDÜL(ŞERİT ROZET) ve  TAKDİRNAMELER ile taltif edildi.
Türk Silahlı Kuvvetlerinde yürüttüğü görevleri sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı başta olmak üzere sıralı amirlerce verilmiş çok sayıda berat ve takdirname ile ödüllendirildi. 
Aynı zamanda 2013 yılında C Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı ve 2014 Yılından beri A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı.
2012-2018 Yılları Arasında özel sektörde çatı, cephe kaplama ve çelik konstriksiyon işlerini İZOCAM'in bayiliğinde yapan bir inşaat firmasında şantiye şefliği ve şirket müdürlüğü yaptı.
2018 Ocak -2020 Haziran tarihleri arasında Yargıtay Başkanlığı Yapı ve Teknik İşler Şefi olarak görev yaptı.

TEFECİ SOYGUNCU KURUMLAR!
Koronavirüs süreciyle birlikte yaklaşık 3 ay vatandaşlara doğalgaz, su ve elektrik gibi faturalar gitmedi. Bu süreçte belki de en çok tartışma konusu olan faturalar kesinlikle elektrik ve doğalgaz olmalı… 


Trabzon’da Doğalgaz Dağıtım Şirketi Aksa, geçtiğimiz günlerde vatandaşlara faturalarla ilgili uyarıcı bir bilgilendirmede bulundu. 


Bu bilgilendirmeyi  sosyal medyada paylaşan MHP’li Hüseyin Kıran, deyim yerindeyse açtı ağzını yumdu gözünü… 
“Doğalgaz dağıtım şirketi abonelerine bildiri dağıtmış , 1 Temmuz ‘a kadar faturaları faizi ile birlikte ödeyin yoksa gazınızı keseriz, sonra aboneliğinizi iptal eder , icraya veririz ..” diye başlayan Kıran,  sonrasında da “Ne oldu şimdi ?” diye soruyor. 
Kıran, “ Bu millet,  esnaf nasıl tüm faturaların hepsini birden ödeyecek ? 
Burada hedef milletten faiz almaktır diye daha önce yazmıştım . Şimdi bunun doğru olduğunu görmüş olduk . 
Bence Türk Milletinin başında musibet 2 tefeci ve soyguncu kurum var . Elektrik ve Doğalgaz dağıtım şirketleri” 

KONGRE TAKVİMLERİ BELİRLEDİ VE ADAYLAR… 
Koronavirüs salgını ile birlikte aksıya alınan partilerin kongre takvimleri yeniden başlıyor. Bilindiği gibi AK Parti’nin kongreleri Ağustos ayında başlayıp, Ekim ayında sona erecek. 
Bu arada il kongrelerini Koronavirüs sürecinden önce başlayan İYİ Parti’de kalan ilçe kongrelerinin takvimlerini belirledi. 


Edindiğimiz bilgilere göre İYİ Parti’nin ilk olarak Ortahisar İlçe Delege Seçimi yapılacak. 21 Haziran’da yapılacak delege seçimlerinden sonra da Ortahisar’ın yeni ilçe başkanı belirlenecek. 
İYİ Parti Ortahisar İlçe Kongresi henüz ne zaman yapılacak belli değil ama geriye kalan 3 ilçe Arsin, Araklı, Vakfıkebir’in tarihleri belirlendi. 
Arsin ilçesi Haziran’ın 22’sinde, Araklı 23’ünde, Vakfıkebir ise 24‘ünde yapılacak. Bu ilçelerde büyük ihtimal mevcut başkanlarla devam edilebilecek, henüz farklı birinin ismi geçmiyor ancak zaman ne gösterir bilemeyiz… 


Ortahisar’da da henüz delegeler netleşmediğinden erken bir şey söylemek olmaz ama orada da ivme mevcut başkan Erdal Uzun’dan yana… 
İYİ Parti ilçe kongrelerini bitirdikten sonra İl Kongresini yapacak. Yani burada da belirtelim, henüz tarih netleşmedi ancak burada da büyük ihtimal değişiklik olmayacak İl Başkanı Azmi Kuvvetli devam edecek. Tabi son anda sürpriz bir isim çıkar mı bilemeyiz…


TRABZON’DA MUHABİRLER İLK KEZ…

Alanya maçıyla birlikte maç son deplasman yapmış olacak olan Trabzonspor yeni önlemler eşliğinde Akyazı’ya geri dönüyor. Oluşturulan bu önlemler en çok da Trabzon basınını etkileyecek.

Kabataslak bakıldığında Trabzonspor maçlarına tüm gazeteciler gelmek için akredite yaptırır ve maça gelirdi. Bu sayıda genellikle 30-50 kişi arasında yer alırdı.

Dün TSYD dikkat çeken bir duyuru yaptı ve ilk kez maça 1 hafta kala akreditasyon uyarısı yaptı ve Pazar gününe kadar isimlerin bildirilmesini istedi.

TFF ciddi anlamda basın tribününe kısıtlama getirmiş 10 muhabir ve 12 foto muhabiri tribünde yer alabilecek. Şimdiden TSYD’nin burada nasıl bir yol izleyeceği büyük merak konusu oldu. Çünkü maça gelmek isteyenler mutlaka eski rakamlara yakın rakamlar olacaktır. TSYD burada aktif çalışan muhabirleri göz önüne alıp karar verecektir, tüm sorumluluk tamamen onlarda….

Tüm bu gelişmeler bir yana 1 hafta erkenden akredite yapılmasının altında ise basın muhabirlerinin teste sokulacak olması yatıyor. 

Basın mensupları maçtan 2 gün önce Covid 19 testine tabi tutlacak. Allah göstermesin ama testi pozitif çıkanlar veya yaptırmayanlar maça giriş yapamayacak.

NEYMİŞ TRABZON’DA BASIN YOKMUŞ

Trabzon’da kendini partisinin etkili bir kişisi sanan, ancak en büyük etiketi milletvekili aday adayı olmasıyla bilinen kişi Trabzon yerel basını ile ilgili bir şeyler yazmış… 


Trabzon basını için, 
“Ayakları üstünde duramıyor demiş.

Yağlı ortamlarda kayıyor düşüyor. 
Yerlerde sürünüyor demiş” 
Fuzuli konuşanlarda bugün gündemimize aldığımız isme kendi diliyle cevap verelim… 


Yaşı belli bir seviyeye gelmiş insanların eğer bir şeyler görmüşse bunu genellemeye vurup herkesi zan altında bırakmaması gerektiğini bilmesi gerekmez mi?
Trabzon Yerel basınını görmezden gelen kişiye aslında şunu sormak lazım:Trabzon yerel basınında kaç haberin yayınlandı?
Sayısını belki de ne kendisi bilir ne de biz.. 
Fazlası vardır, eksiği yoktur… 
Aslında mesele nedir?
Beyefendiye göre şehrimizi kötülememiz gerekiyor… 
Yani iyi şeyleri görmezden gelip, sürekli kötü şeyleri yazmalıyız… 


Ancak Trabzon’da öyle bir basın yok.


Biz iyisini de, kötüsünü de ne görüyorsak onu yazarız… 


Sen sen ol şehrinin emekçi gazetecilerine laf atarken iki kez düşün. 

Trabzon basını daha ne yapsın. 


Akçaabat sahiline denizden yol geçilmesini durduran bu basının sesi değil mi?

Ayasofya’daki betonlaşmayı gündeme getirip durduran bu şehrin basını değil mi?

Sümela’deki skandal tadilatı ve bir türlü açılamayışını gündeme getiren yerel basın değil mi?


Her seferinde Trabzon sahillerinin lagım koktuğunun dile getiren bu şehrin basını yerel basın değil mi?


Belediye’de ne olup bitiyorsa muhalefetin her dediğini kelimesi kelimesine yazan muhalefetin demediklerini bilemediklerini en ince detayına kadar aktaran bu yerel basın değil mi?


Uzungöl’deki betonlaşmayı doğa katliamını gündeme getiren bu basın değil mi?

Trabzon trafiğinin şehrin en büyük sorunu olduğunu gündeme getirip bu konuda siyasetçileri en ağır şekilde eleştiren Trabzon basını değil mi?


Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki atama krizini gündeme getiren bu şehrin yerel basını değil mi?


Haksız kadrolaşmaları, liyakatsız isimlerin görevlere getirilmemesi gerektiğini gündeme getiren bu şehrin basını değil mi?


Fındığa en üst fiyatın verilmesi için feryat eden, işsizlik rakamlarını sürekli sayfalarına taşıyarak bu soruna parmak basan kimdir?


Esnafın, memurun, işçinin, şoförün, mağdurların sesini dile getiren bu şehrin basını değil mi?


Bu şehrin en önemli ihtiyacının raylı sistem olduğunu demir yolu olduğunu gündeme getiren. 


Bu şehirde muhalefete en fazla yer veren her söylediğini yazan bu şehrin yerel basını değil mi?


Partili meclis üyelerinin iş aldığını ilk yazan bu şehrin basını değil mi?


Gerekirse Cumhurbaşkanına seslenip Trabzonspor’un hakkını bu şehrin ihtiyaçlarını bas bas bağıran bu şehrin yerel basını değil mi?


Bu listeyi daha çok sıralarız…

Şimdi diyeceksiniz ki isim neden vermiyorsunuz.

Biz de diyoruz ki o kendini çok iyi biliyor, ismini verip tüm partililerini töhmet altında bırakmak ve kendisine de hak etmediği bir reklam imkanı yaratmak istemiyoruz. 
Ama kim olursa olsun bu şehre nankörlük eden karşısında her zaman bizi bulacaktır. Bu unutulmasın.