AHMET KAYA, 'BÜRÜTÜSTLÜK' MÜ YAPTI?
Trabzon’un 11 kurultay delegesinin noter kanalı ile dün seçimli kurultay istiyoruz diye genel merkeze yaptığı başvuru, çiçeği burnunda Trabzon milletvekili Ahmet Kaya’yı zor durumda mı bıraktı? Bir iddia o ki, genel merkez Kaya’ya örgüte sahip çıkamadın mı ne demiş. Oysa Kaya, kurultay sürecinde hep şunu dedi…

Örgüt ne derse ben de onu derim. Örgüt toplanacak konuşacak tartışacak ve bir karara varacak, yönlendirme yapmam.. Nitekim örgüt, tam 10 gündür toplanıyor. Görüşüyor ve bir karara nihayet vardı. Evet, kurultay olmalı... Kaya Trabzon örgütünün bu kararını değiştirme kararını geri alması gibi bir moda girmez… Genel merkez de Kaya’yı bürütüslükle suçlamamalı. Kaya’nın Trabzon örgütlerinin kurultayla ilgili kararına, yorumu şöyle:

“Biz örgütler olarak imzalarımızı verdik. Bütün örgütler seçim sonu oluşan sonucu değerlendirmek konusunda hem fikir ben de bu partinin bu örgütün üyesiyim. Örgütümüzde değişim ve yenilenme talebinin olduğuna inanıyorum. Örgütümüzle yaptığımız toplantılarda bu kararı aldık. Örgütümüz harici karar alma durumum söz konusu değildir. Sokak, örgüt ne diyorsa onun arkasındayım…”

Bu söz de Kaya’ya yakıştı..
Bu arada Kaya, Trabzon’a geldi, sokağa indi önce sokaktaki arkadaşları ile buluştu. Mahalle ve çocukluk arkadaşları ile hasret giderdi. Çay içti politika ve siyaset dışı sohbetler yaptı.

SADIK SOYLU YENİDEN
Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar döneminde bakanlıkta danışman olarak görev yapan Sadık Soylu, Bayraktar’ın bakanlıktan ayrılmasından sonra bakan danışmanlığını bırakmış emlak konuttaki görevine geri dönmüştü.

Bakanlıktan mesai arkadaşı Emlak Konut’un başkanı Murat Kurum, bakan oldu. Kurum bakanlık koltuğuna oturduktan sonra Sadık Soylu’yu yanına aldı ve danışman yaptı.

Soylu yeniden bakanlık katına geri dönmüş oldu. Hayırlı olsun diyoruz.

AĞAOĞLU BASKETE NEDEN KIZGIN?
Bundan birkaç ay önce, Ahmet Ağaoğlu, sponsorluk anlaşması yapmak üzere bir önemli uluslar arası şirket ile masaya oturdu. Her şey güzel başladı. Güzel sonuçlanacakken, şirketin iletişim uzmanları Ağaoğlu’na sizin kulübün sporcuları para alamadıkları için maça çıkmamış dedi. Ağaoğlu o anda şok… Nasıl olur diye merak içinde. Düşün düşün işin içinden çıkamadı. Sponsorlara da bir şey diyemedi.

Sonunda ilgili kişi, basket takımınızın oyuncuları maaş alamadıkları için maça çıkmadılar dedi. Ağaoğlu, önce rahatladı sonra basket ile Trabzonspor’un bir bağı olmadığını anlatmaya çalıştı ama karşısındakiler anlayamadı. Basket ile Trabzonspor arasında kırılma anı işte bu an oldu.

Ağaoğlu’nun karşısına basketteki mali durum hep çıktı. Çıkınca da basket takımı ile hukuki bağının olmadığını anlatmaya çalıştı durdu. Tabi, kulüp hesaplarında baskete aktarılan para hareketi de görülünce, bu durum Ağaoğlu’nu daha bir zora soktu. İcra hamlesi belki de bunun için yapıldı, sponsorlara paramızın işte peşindeyiz demek için.

MAZHAR YILDIRIMHAN, BAKAN YARDIMCISI MI?
Yakında Cumhurbaşkanlığı kabinesinin bakanlarına yardımcıların atanması da gerçekleşecek. Ankara kulislerinde kimlerin bakan yardımcısı olacağı da konuşuluyor. Bakan yardımcıları da bakanlar gibi işin ehli ve siyasetle direkt ilişkisi olmayanlardan atanacak.

Mazhar Yıldırımhan’ın da bakan yardımcılığı konuşuluyor. Görevli olduğu bakanlığın yardımcılığına atanması olası ve yüksek ihtimalli bir gelişme.

ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI
Trabzonspor yönetiminin son ödemeleri ile ilgili olarak resmi siteden kime nereye ne kadar ödendiği listeyi açıklaması çoğu kimseyi listedeki isimleri görünce şaşırttı. Öyle ki listedeki futbolcuların ne zaman Trabzonspor kadrosunda olduğunu bile hatırlamakta güçlük çektik. Yönetimin, taraftara ve camiaya verdiği şeffaf olacağız özellikle mali harcamalarda, alabildiğine şeffaf olup, taraftarın bilgisinden bir şey kaçırmayacağız demesi ve bunu hayata geçirmesi, kamuoyu desteğini de beraberinde getirdi.

Özellikle başkan Ağaoglu ile yönetimin Trabzonspor kritik bir eşikte, Trabzonspor ödemeler konusunda batakta, Trabzonspor acil ödemeleri yapamazsa lisans alamaz tehlikesini sık sık hatırlatmasına rağmen camia ve taraftarlar pek bu olayın vahametini anlayamıyordu. Ne zamanki ödemeler listesi açıklandı, millet bu listeyi inceledi vay anasını dedi.

BASKET YOL AYRIMINDA
Bu hafta sonu normal genel kurulunu yapacak olan Trabzonspor Basket takımı tam yol ayrımında. Ya kulübü kapatacak ya da Trabzonspor’a devir edecek.

Trabzonspor seni istemiyorum derse, Abiş Hobikoğlu, baskete yakın bir gazeteci dostumuza ben de devam ettiremem diyerek, nokta koyacağını söylemiş…

Bugün basketin Trabzon kanadındaki yöneticileri  bir araya gelecekler. Bakalım ne karar verecekler. Hopikoğlu ise noktayı koydu gibi… Süreç, kulübün kapısına kilit vurmaya gidiyor gibi. Ama ciddi bir alt yapı potansiyeli var. Bu altyapıdaki takımlar ne olacak. Trabzonspor yönetimi, kulübün kapatılmasından sonra altyapı takımlarını bünyesine katacak öyle deniyor.