EN HAREKETLİ PARTİ AK PARTİ 

Erken genel seçim kararı alındıktan sonra Trabzon özelinde hemen milletvekili adaylığı hesabı yapılan en hareketli partinin Ak Parti olduğu hemen göze çarpıyor. 

Şimdiden kulislere kimin milletvekili adayı olacağına dair isimler düşmeye başladı. Yığınla isim deyim yerindeyse sipere yatmış durumda. 

Özellikle adaylık sürecinin kuralları belli olsun, en çok da belediye meclis üyelerinin vekil adaylığı için harekete geçebileceğine dair bir genel kanı var.

Ancak özellikle genel merkezin her seçimde olduğu gibi belediye başkanları, meclis üyeleri ve il ile ilçe yöneticilerinin milletvekili adaylığı için görevlerinden istifa etmemeleri gerekir diye bir kararı, gelirse bu kulvarda vekil adaylığı için adı geçenler bir başka seçime heveslerini saklayacaklar.

Dedik ya, çok isim kulislerde geziyor.

En ciddileri de şunlar

Borsa Başkanlığına yeni seçilen Eyüp Ergan

TTSO yönetim kurulu üyeliğine yeni seçilen Murat Solak

Ortahisar Belediye Başkan vekili Selahattin Çebi…. Çebi ile ilgili ilerleyen günlerde başka tespitler de yapacağız

TTSO Meclis üyesi Mehmet Çelik

Of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu

Ve tabi Ankara odaklı Trabzon’da adaylığı geçen isimler

Şeref Malkoç en güçlü adaylardan biri.

Mazhar Yıldırımhan, gönlü büyükşehir’de ama vekil adaylığı da B planında var.

Tabi, adaylık başvuru süreci başladığında çok daha ilginç sürpriz isimler ortaya çıkacak.

REVİ KİMİ DANIŞMAN YAPTI? 

Ak Parti il başkanı Haydar Revi bir önceki yönetiminde yer alıp, yeni yönetiminde çeşitli nedenlerden dolayı görev veremediği üç ismi başkan danışmanı yaptı. Bu üç isim ile görüşen Revi, siyasi danışmanlık teklifini yaptı. O üç isim de bu görevi kabul etti.

Peki kim bu isimler.

Hemen söyleyelim.

Hasan Şener, Fatih Solak ve Kadir Hatipoğlu

Bu üç isim artık, Revi’nin siyasi danışmanı.

Hasan Şener; organizasyonlardan

Fatih Solak; eğitim kültür ve sanat dünyası ile ilişkilerden

Kadir Hatipoğlu de genç seçmenlerle ilgili çalışmalardan sorumlu başkan danışmanlığı yapacak.

Revi kendine bir hukuk danışmanı da görevlendirecek.

CHP, MHP VE İYİ PARTİ’DE SON DURUM

CHP, şu anda kendini Cumhurbaşkanı adayı kim olacak sorusunun cevabına odaklamış durumda. Trabzon örgütleri PM toplantısı öncesi, PM’sinin sekreteryasına adaylarının Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu iletti. Yani Trabzon bütün örgütü ile Kılıçdaroğlu’nun adaylığından yana. CHP’nin milletvekili aday belirleme yönteminin ön seçim ile olamayacağı yönünde bir genel kanaat var. Trabzon özelinde de CHP merkez yoklaması ile adaylarını belirleyecek gibi.
Haluk Pekşen yeniden Trabzon ile ilgili adaylık düşünüyor. Pekşen’in en büyük rakibi il başkanı Güzide Uzun. Uzun artık bu dönemde milletvekili olmak istiyor. CHP’de adı milletvekilliğine geçen diğer isimler ise şöyle
Ahmet Kaya, Ramiz Uzun, Hayrettin İpek, Cahit Erdem, Turgay Şahin, İsmet Raşit Erdem, Sibel Suiçmez, Lemi Çelik, Hüseyin Alioğlu, Volkan Canalioğlu
MHP’de ise derin bir sessizlik hakim. MHP Trabzon’da Cumhur ittifakı ile CHP’nin elindeki bir milletvekilini kazanmayı hesaplıyor. Cumhur ittifakının son genel seçimlerdeki oy oranı hesaplandığında, CHP bir milletvekilini kaybediyor. Bu hesap ile MHP’nin ilk sırasında yer alacak ismin milletvekili olmasına kesin gözü ile bakılıyor. Bu ilk sıra için de il başkanı Nihat Birinci ile Süleyman Latif Yunusoğlu çekişecek gibi.
İYİ Parti’de ise milletvekilliği ile ilgili olarak şu isimlerin adı kulislere düştü.

Hasan Saka, Hüseyin Örs, Davut Çakıroğlu, Muhammet Erkan, Yavuz Aydın..

KADIN DERNEKLERİ VE AK PARTİ 

5 kadın derneği başkanı önceki gece bir araya gelerek, erkene alan genel seçimlerde Ak Parti’de kadın milletvekili adaylarının belirlenmesinde izlenilecek yol ve politikayı masaya yatırdı. Kadın dernek başkanları Ak Parti sadece, kadın kollarından ibaret değildir diyerek bir araya gelip lobi yapmak için ortak hareket etme kararı aldı.
Bir araya gelen kadın başkanların sorumlu olduğu dernekler şunlar.
Toplum ve Ruh Sağlığı Derneği başkanı: Nuray Dur
ANADER kadın kolları başkanı; Havva Yetimoğlu Demir
28 Şubat öğrenci derneği başkanı; Aynur Çift Özdemir
KASKADED Başkanı; Birsel Turfanda
Ve Tük Kadınlar Derneği başkanı; Cemile Keskin
Kadın başkanlar artık toplumun her kesiminin büyük desteğini alan Ak Parti’nin yeni dönemde STK’lın dediklerine önerilerine daha ciddi ve sıcak bakması gerektiğini belirterek, önümüzdeki erken genel seçimde milletvekili adaylarının belirlenmesinde birlikte hareket etme kararı aldı.
Bakalım bu 5 kadın dernek başkanı birlikte hareket etme karırı ile Ak Parti’nin dinamiklerini milletvekili adayı belirlemeden nasıl etkileyecekler
Biz de merak ediyoruz.
TRABZONSPOR’A İKİNCİ FAHRİ DANIŞMAN 

Futbol kulvarında Özkan Sümer’in fahri olarak Trabzonspor’da göreve etkili ve yetkili başlamasından sonra bir fahri danışman daha göreve geldi.

O da basın sektöründen, Cevat Kol.

Kol, yönetime 8 ay fahri olarak yardımcı olacağını açıkladı. Kol, tesislerde şimdi fahri olarak medya sektöründe Hayrettin Hacısalihoğlu’na fahri olarak yardımcı olacak .

Kol yönetimin samimi olarak ağır bir sorumluluk yüklendiğini belirtti ve onlara yardımcı olmam da Trabzonsporluluğumun bir sorumluluğudur dedi.

Kol, Aralık ayındaki normal genel kuruldan sonra, bin 967 lira maaşlar Trabzonspor’da profesyonel medya danışmanlığı da yapacağını açıkladı.

TRABZONSPOR’DA BU HAREKETLERİ ÇOK GÖRECEĞİZ 

Trabzonspor’da As Başkan Hayrettin Hacısalihoğlu’nun farklı yönetim biçimi anlayışının ilk örnekleri sergilenmeye başlandı.

Önce 1461 takımına yönetimin toplu olarak ziyareti…

Ardından bir önceki yönetim tarafından çok da ciddiye alınmayan kurulların başkan ve üyeleri ile A takım idmanının izlenmesi ve barbekü partisinin düzenlenmesi.

Bunların hepsi Hacısalihoğlu hamleleri. Yakında, eski yöneticiler başkanlar Akyazı’da bir araya gelecek.

Yakında eski efsane futbolcular, A takım ile birlikte olup, onlara anılarını anlatacak.

Daha da ilginç buluşmalar bütünleşmeler, gerçekleşecek.

Yani anlayacağınız Trabzonspor tesisleri, yaşayan, nefes alan camianın değerleri ile bütünleşen bir havada olacak.