REKTÖR YARDIMCISININ ADI VERİLDİ 

KTÜ’de bir ilginç durum yaşandı. 

Edebiyat Fakültesi’nin geçen yıl yapılan dersliklerinde son derece modern bir konferans salonu da inşa edildi. 

Bu salonun inşa edilmesinde Rektör Yardımcısı Prof Dr Hikmet Öksüz’ün özel gayretleri oldu. 

Öksüz, salonun kusursuz olması için elinden geleni yaptı. Kaynak yarattı. Tarihçi olan Öksüz, Edebiyat Fakültesinin konferans salonunun dört dörtlük olması için uğraştı. 

Ve sonunda salon açıldı. Adı da Hikmet Öksüz konferans salonu oldu. Bu durum kampus içindi bazı eleştirileri de beraberinde getirse de, bizce de doğrusu oldu. Çünkü yakından biliyoruz ki, Öksüz o salon için çok uğraştı.

Tabi bu arada Edebiyat fakültesinde bir başka ilginç gelişme var daha doğrusu talep. Fakülte içinde bir başka salon daha var ve Edebiyat fakültesi öğrencileri, bu salona da Hüseyin Nihat Atsız adının verilmesini istiyor. 

Bunun için öğrencilerin imza topladığı, taleplerini de rektörlüğe bildirdiğini öğrendik. Öğrencilerin bu isteği de yerine gelmeli diye düşünüyoruz..

AKŞENER’İN KİLİT ADAMI DİYOR Kİ… 

Adı, Trabzon il başkanlığına geçen Trabzon kulislerinde artık yeni partinin Trabzon il başkanı odur denilen Yavuz Aydın ile bir sohbetimiz oldu. 

Aydın, partinin henüz kurulmadığını tüzel kişilik kazanmadığını belirterek ortada ıslak imza olmadan il başkanı şudur budur demenin harekete de partiye de bir faydası yok dedi. 

Aydın, Trabzon’da yeni parti için geniş tabanlı bir hareketin olduğunu arkadaşlarım dediği yeni partililerin düzenli ve sık bir araya gelip toplantılar yaptığını belirterek “Diğer illerde olduğu gibi Trabzon’da da il başkanını Trabzon’un kendisi belirler” dedi.

Yavuz Aydın her ne kadar böyle dese de adı Trabzon il başkanlığı için ciddi şekilde geçerken, kulislerde Hüseyin Kıran’ın da adı gündeme geldi.

 Kuruluş aşamasından bu yana cesur ve dik duruşu ile bilinen Kıran’ın da genç aksiyonel bir isim olarak il başkanlığına gelebileceği ifade ediliyor. 

Her şey 25 Aralık’ta belli olacak.

VE İDMAN TARAFTARA DA AÇILIYOR 

Rıza Çalımbay, Trabzonspor idmanlarını taraftara da açma kararı verdi. Bunun zamanlaması da yine Rıza Çalımbay tarafından belirlenecek. 

Geldiği günden bu yana idmanları taraftara açan Rıza Çalımbay’ın bu uygulaması spor kamuoyu tarafından taktirle karşılandı. 

Çalımbay şimdi de uzun zamandan bu yana idmanların taraftara kapalı olduğu uygulamayı kaldırıyor. 

Zamanını Çalımbay’ın belirleyeceği haftada bir gün, idmanlar taraftara açılacak. Bu konuda ilk Malatya maçından sonraki ilk idman olabilir..

 Bu arada ekibi ile birlikte Ramada otelinde kalan Çamlıbay, en kısa zamanda eve çıkmak istediğini de yönetime bildirdi. 

Şimdi yönetim Kaşüstü’nde kiralık villa arıyor. Öte yandan Trabzon’dan ayrılıp İstanbul’a yerleşen Ersun Yanal, bu hafta içinde, Trabzon’daki evini boşaltacak.

Çalımbay, Yanal’ın boşalttığı evi istemediği de gelen bilgiler arasında

SANAT EVİ VE ADNAN TAÇ 

Dile kolay, 9 yıl istikrarlı şekilde sanat günleri yapmak organize etmek. Hem de tamamen amatörce. Tamamen sanat aştı ile.

Trabzon Sanat Evi’nin 9’uncusunu düzenlediği sanat günleri başladı. Her şeyi ile mükemmel bir organizasyon.Bravo. Sanatın her dalından insanlar ünlüler Sanat evin’de buluşuyor.

Sanat Evi Başkanı Adnan Taç bu işe namusu gibi sahiplenmiş durumda. Bravo… Bir çok sanat çevresinden sanatçılık oynayanlar Tac’ın bu başarısını çekemiyor ama o yoluna devam ediyor.

Birileri, siyasi iktidara Sanat Evi’ni gammazlıyor. Dünkü sanat günleri açılışında Ak Parti’nin meclis üyelerini Ak Parti il yöneticilerini gördük, işte bu dedik. Trabzon’da sanat siyaset üstüdür. Emek sarfedenin emeğine saygı duymak gerekiyor.

Adnan Taç ve ekibini tebrik ediyoruz… Sanat günlerinin etkinliği için Sanat Evi’nin facebook sayfasına girebilir ve etkinliklerin programını görebilirsiniz… 

Hele bu etkinlikler içinde bütün Trabzon Babazula’yı bekliyor. 

Babazula konseri, KTÜ Atatürk Kültür Merkezinde olacak. 

Babazula topluluğunun bu günlere katılması başlı başına bir olay ve başarıdır.

Tebrikler Adnan Taç…

ÇAYLAR, SİMİTLER, KAŞARLAR VE PEYNİRLİLER… 

Trabzon Gazeteciler Cemiyetinin emektarlarından Nevzat Yılmaz abimiz zamanının çoğunu, iş yerinde değil Cemiyetin Lokalinde geçirir. 

Cemiyetin Lokali O’nun sayesinde işlek kullanılır duruma geldi. 

Günün her saati Nevzat Abi’mizi cemiyet lokalinde aktif olarak çalışırken görüsünüz.

Ve özellikle cemiyete gelen bütün üyelerle de yakından ilgilenir. 

Kim öğlen vakti gelmişse, hemen peynirlisini ısmarlar. 

Hemde yumurtalı. Kim ikinde vakti gelmiş ise simit kazar çayı hazırdı. 

Kim sabah erkenden gelmişse tost da yaptırır. 

Nevzat Abi’nin şu günlerde çayını içmeyen, peynirlisini kaşar simidini yemeyen üye kalmadı..

Kesene bereket Nevzat Başkan…

KRİZ TRABZONSPOR’DA KİMİ ÖNE ÇIKARDI?

Trabzonspor M.Ali Yılmaz tesislerinden gelen bilgilere göre, Yanal krizi ve gönderilmesi ile oluşan kriz en çok Ali Rıza Egemen’e yaradı. 

Egemen tesislerde ipleri eline aldı. Rıza Çalımbay’ın gelişinde de direkt etkinliği olan Egemen, Yanal ile sözleşme feshi görüşmelerinde Yanal’ın işi yokuşa sürmesine de toplantı salonunda sert tepki koyduğunu biliyoruz.

Ali Rıza Egemen, şimdi bütün gücü ile tesislerde esiyor. Esiyor derken yanlış anlaşılmasın dizginleri ve dümeni eline almış durumda. 

Ahmet Çubukçu da O’na tam desteğini veriyor. 

Önceki gün, Castillo'nun menajerlerinin kulubü hacize geldikleri haberi İstanbul menşeyli bir spor haber sitesinden Türkiye’ye yayıldı. 

Oysa hacze gelenler bir tek  haciz bile yapamadılar. 

Trabzonspor’un edindiğimiz bilgilere göre iki genç avukatı, Castillo'nun menajerlerinin avukatlarına hukuk dersi verdi ve gönderdi. 

Menajerlerle ortak çalışan haber sitesi ise haberi çarpıtarak verdi.

Bu görüşmelerde Egemen’in tavizsiz ve ilkeli duruşu da dikkat çekti.