TRABZON KADEM’DE İLGİNÇ TASFİYE  


Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Trabzon Temsilciliği 2015 yılında kuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan’ın da Genel Başkan Yardımcılığını yaptığı KADEM, Trabzon’da güzel bir ekip kurdu ve birtakım çalışmalara imza atıldı. 
KADEM Trabzon temsilciliğinin yönetim kurulu ekibi, Trabzon İl temsilcisi Sevdegül Mungan tarafından geçtiğimiz günlerde ani bir kararla yeniden şekillendirildi. 
Eski yönetim ekibinin neredeyse tamamı, başkan yardımcıları da dahil olmak üzere tasfiye edilerek oluşturulan komisyonlara kaydırıldı. 
Yeni yönetim kurulunda eski isimlerden hiçbirine görev verilmediği bu ilginç tasfiyede başka bir konu da dikkat çekti. 
KADEM Başkan Yardımcılığı görevini yürüten ve başarılı işlere imza atan KADEM için mesai harcayan Hasibe Usta’ya komisyon başkanlığı da verilmemesi dikkat çekti.
Bu gelişmeler KADEM’i yakından takip eden kadın STK’larının da dikkatinden kaçmadı. KADEM Genel Merkezi Trabzon’daki bu hareketliliğe yakın takibe almış durumda.

TRABZON’DAKİ O UÇAK SATIŞA MI ÇIKIYOR 
yomra uçak ile ilgili görsel sonucu
Trabzon’un Yomra İlçesi’nde eski belediye başkanı İbrahim Sağıroğlu tarafından bedelsiz alınan, pistten çıkan Pegasus’a ait uçağın iskeletinin ne olacağı merak konusuydu.
Çünkü uçağın tekerlekleri bile yok tamamen Demir yığını ve onu bir kütüphane veya bir Restaurant yapmak 1,5-2 milyonluk bir iş. 
Yomra’nın çiceği burnunda belediye başkanı Mustafa Bıyık’a  bu soruyu yönelttik. 
Bıyık uçağın hurda bir halde çamura saplanmış bir vaziyette olduğunu belirterek ‘Tekerlekleri bile yok, yani bu haliyle bu uçağı değerlendirmek çok zor ama bu uçağı Restaurant olarak yapabilecek biri var ise ben uçağı kiralayabilirim, alacak kişi Yomra içinde bir uçak Restaurant yapmak ister ise ona yer konusunda da yardımcı olurum, ama ne yapacaksa Yomra sınırları içinde yapmalı’ ifadelerini kullandı. 
Bakalım Bıyık hurda halindeki bu uçağı bir müteşebbise verebilecek mi?

MÜSİAD GENEL BAŞKANININ TRABZON HAKİMİYETİ 

Türkiye’nin ve Trabzon’un en etkin kuruluşlarından biri olan MÜSİAD Trabzon Şubesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen bürokratlar buluşmasına katıldık. 
Ülkeye yön veren çok önemli isimlerin katıldığı bu önemli programda güzel bir Trabzon kucaklaşması oldu. 
Trabzon MÜSİAD Başkanı Ali Kaan tarafından tertip edilen ve Genel Başkan Abdurrahman Kaan’ın özellikle Trabzon ile ilgili özel tespitlerde bulunduğu yemek aslında Trabzon örgütlenmesi adına büyük önem arzediyor. 
Trabzon’u Trabzon’da yönetenler ile Türkiye’yi yöneten Trabzonluların bu buluşması MÜSİAD tarafından her yıl düşünülen organize edilen çok verimli ve gerekli bir bir buluşma. 
Buna öncülük edenleri tebrik ediyoruz ve bu tür buluşmaların sık sık, sadece Ankara’da değil, İstanbul, Bursa İzmir gibi illerde de yapılarak Türkiye’nin her yerindeki bürokratların Trabzon’u yöneten, yönlendirenlerle buluşmasını sağlar gerekir. 
MÜSİAD bunu başlatan ve başaran isim oldu, Başkan Ali Kaan’ın davetini memnuniyetle yerine getiren Genel Başkan Abdurrahman Kaan’da Trabzon’a ne kadar önem verdiğini konuşmasında ortaya koyarak şehrin önceliklerini bir bir sıraladı. 
Trabzon Milletvekilerinin ve önemli bürokratların yoğun ilgi gösterdiği davetin her yıl daha geniş kapsamlı bir şekilde devam edeceğini belirten Trabzon Şube Başkanı Ali Kaan, ‘Trabzon şubesi olarak bir farklılık yaptık, burada hemşehrilerimiz ile buluştuk.
Gerçekten faydalı oldu, önemli isimler geldi, şehrimiz adına buradaki gelişmelerden haberdar olduk, MÜSİAD olarak devamının geleceğinin bilinmesini isterim’ ifadelerini kullandı. 

ÖRS’E NAZAR Mİ DEĞDİ

Resim
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Ankara’daki Trabzon günlerinin ilk gününde her an hemşerileriyle birlikte oldu. 
2. Günde genel başkan yardımcısı Koray Aydın Milletvekili Hüseyin Örs ile alana gelecekti, Aydın geldi fakat Örs ortalıkta yoktu. 
Hatta Koray Aydın ‘En çok çalışan vekillerimizden biri olan Hüseyin Hoca’ya maşallah diyelim, nazar değmesin. Kendisine nazar boncuğu takacağımda dedi. 
Hemen sonrasında Hüseyin Örs’ü aradık. Meğer aşırı yürümekten ve ayakta durmaktan ötürü rahatsızlanarak tedavi altına alınmış. 
İki gün boyunca istirahat eden Örs’e nazar değdi desek yeridir. İki günlük istirahatın ardından Örs’ün son günde yeniden hemşerileri ile buluşacağı öğrenildi. 
Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 

DEDİĞİMİZ GİBİ DE OLDU 

Ankara'da Trabzon günleri başladı
Ankara’daki Trabzon günleri ile ilgili Trabzon Valiliğinde gerçekleştirilen hazırlık toplantısında ne demiştik, ‘İlk gün bakanlar vekiller geliyor diye, belediye başkanları standlarda duruyor fakat sonrasında kimseyi standında bulamıyorsunuz. 
Genelde Trabzon günlerinde en yoğun hafta sonu ziyaretçi akını olur. Yani Cumartesi Pazar. 
Dünde yine aynı şey olu, bazı belediye başkanları standlarından bir an olsun ayrılmazken, bazıları ise standa uğrama bile uğramadılar, bazılarıda sabahtan Trabzon’a döndü. 
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ile Trabzon Milletvekili Muhammet Balta her gün mutlaka bir kaç tur atarak standları gezip vatandaşlarla ve stant kuran kurum ve kuruluşların temsilcileri ile görüştü. 
Yani bu konuyu bir türlü oturtamadık, belediye başkanlarının olmadığı standlara kimse ilgi göstermiyor. Zaten geçen seneye nazaran standlar daha basit, sade ve içerideki organizasyon ile ikramlar yok denilecek kadar az. 
Bunun en büyük nedeni, Ankara’daki Trabzon günlerinin, hemen seçim sonrasına denk gelmesi. 
Bazıları yetiştiremedi, bazıları masraf edemedi, gelenlerin çoğu da gelmek için geldi. 
Bir yıl önceki standları hiç bir yenilik yapmadan açıp geçtiler. 
Trabzon Valisi Sayın İsmail Ustaoğlu’na bu konuda bir öneri getirelim. Bir kere bu günler her yıl bir şehirde bir kez olsun. İkiye böldürmesin, bölünse bile kaymakamlıklara, ilçe belediye başkanlarına il dışına çıkışa müsaade etmesin. 
Her yıl bir ilde yapılabilir ama profesyonelce hazırlanalım. Her ilçeye bir misyon biçelim. Trabzonspor’u mutlaka işin içine katalım. Yani sadece kağıtla branda ile ekran ile değil daha orijinal fikirlerle çıkalım şehir dışına.
Fındığımız, çayımız, sütlacımız evet olsun. 
En önemlisi akın akın Trabzon günlerine gelip Trabzonspor ile kalbi çarpan onbinlerce insan ne Trabzonsporlu bir futbolcu ile buluşabildi, ne de Başkan veya yönetimden doğru dürüst birini görebildi iki kelam edebildi. Sadece ilk gün Başkan Ahmet Ağaoğlu ve yöneticileri Müminhan Bilgin ile Lokman Sadıklar geldiler. 
En azından maç kadrosundan olmayan bir futbolcu buraya gönderilebilirdi. Ama maalesef bu yapılmadı. 
İşlerine gelince gurbetteki taraftara sitem etmesini bilen bazı yöneticiler ve kurum çalışanlarını bu konuda muhasebe yapmaya ve bundan sonraki Trabzon günlerine daha hazırlıklı katılmaya davet ediyoruz. 
Olaya sadece ticari gözle bakıp satış yapmak için değil, orada Trabzonspor sevgisi ile çarpan yüreklerle iki futbolcuyu buluşturmak iki yönetici ile orayı sahipsiz bırakmamaktır önemli olan. 
Yine katılım göstermeyen ve gözlerin aradığı KTÜ Rektörü Süleyman Baykal’ında bir rahatsızlık geçirdi bilgisi bize ulaştı onu da sizlerle paylaşalım. 


ZORLUOĞLU’NUN İLK DENEYİMİ 

Ankara'da Trabzon günleri başladı
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, belediye başkanı olarak Trabzon günlerine ilk kez katıldı. Tüm standları tek tek gezen Zorluoğlu vatandaşın yoğun ilgisi ile karşılaştı.
Herkesi dinledi hatta selfileri bile kendisi çekti ‘En iyi selfiyi ben çekerim’ espirisi ile hemşehrilerini de neşelendirdi. 
İlk gün açılışın sorunsuz geçmesi ve ziyaretçilerin yoğun ilgisi kendisini gayet memnun etmişti. 
İkinci gün ise alanda esen Soylu fırtınasından nasibini alan Başkan Zorluoğlu, korumaların bazılarının kendisini tanımaması nedeniyle ezilme tehlikesi geçirdi. 
Özellikle basının görüntü kaçırmama, halkında fotoğraf çekilme merakı yüzünden Bakan ile vatandaş arasında sıkışan Zorluoğlu bir ara bunalarak  o hengameden kurtuldu ve ‘Bu nasıl ilgidir, insanlar kontrolsüzce yükleniyor’ ifadeleriyle kaldığı durumu özetledi. 
Zorluoğlu’nun bu yılki Trabzon günlerine hiç müdahale etmediğini bildirelim, kendiside özellikle Büyükşehir Belediyesi standının önümüzdeki yıllarda daha renkli ve verimli olacağını mesajını verdi, organizasyonun daha iyi yapılarak canla başla çalışan belediye görevlilerinin daha etkili bir şekilde görev yapacağını ifade etti. 
Bu arada Büyükşehir ile ilgili önemli bir birimin çalışanları da telefon ile aranarak görev yerlerinin değiştiği kendilerine iletilmiş. Özel kalemdeki birkaçı teşkilattan gelme 8 kişiye ‘Artık özel kalemde görevli değilsiniz, yeni görev yeriniz ilerleyen süreçte size bildirilecektir’ ifadesi kullanılmış. 
Zorluoğlu belli ki en mahrem olan Özel Kalem ile ilgili sıfırdan bir ekip kuracak.