GÜNEŞ, O GÜN NİYE SOYUNMADI
Akyazı(Şenol Güneş) stadı ile ilgili belli ki tartışmalar devam etmeyecek. Trabzon’da ülkenin gündemi ile birlikte Şenol Güneş adı verilen stadın bu ismi de tartışılmaya başlandı.Şimdi de tartışılan konu şu… Şenol Güneş, adının verildiği statta efsane futbolcu arkadaşları ile birlikte sahaya çıktığında, niye kaleci kazağı giyinmedi. Serdar Bali, formalıydı. Necati Özçağlayan da. Bekir Barçın ve efsanenin diğer isimleri. Hepsi formalarını giyinmişti ama Şenol Güneş kaleci forması ile  adının verildiği stada çıkmadı.
Neden?
Acaba adının verildiği statta ilk golü yememek için mi!
Bunu bilemiyoruz ama, Güneş’in Trabzonspor amblemli kaleci formasını, takım arkadaşları ile birlikte giyinmemiş olması, çok manidar.

Bu konu, bu durum medyada çok tartışılmadı. Ancak, önceki gün, Günebakış’tan Ali Öztürk gazetedeki baş yazısında konuya değindi ve yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

ÖNCE FAHRİ SONRA ASIL
Katar Emir’inin Trabzon’a gelip ekonomik iş birliği toplantılarına başkanlık yapmasından sonra Akyazı(Şenol Güneş) stadının açılışına katılmasından sonra, Trabzon’un bu işten kazancı ne diye tartışılırken, Katar’dan ilk haber geldi.

Katar, Trabzon’a önce fahri konsolosluk kuracak. Süreç içinde bu fahri konsolosluk resmi hüviyet bürünecek. Özellikle bu yaz turizm mevsiminde Katar’dan Trabzon’a gelecek turist sayısında büyük bir artış bekleniyor.

Bu arada, Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın ricası ile Katar Emiri, ülkesinden Türkiye’ye özellikle de Trabzon’a turistlik amaçlı gelecek vatandaşlarına kredi verileceğini de yakında açıklayacak. Bu da orta gelirli Katarlı ailelerin Trabzon’a gelmesi demek.


AKYAZI-ŞENOL GÜNEŞ VE YAVUZ KARAN
CHP’nin bir önceki dönem il başkanlarından Yavuz Karan’ın, Akyazı stadına Şenol Güneş’in adının verilmesinde direkt dahli olduğunu biliyor musunuz.?
Daha dün gibiydi.

Hatırlayın.

Yavuz Karan il başkanı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı OFG, iki yıl önce, Akyazı spor kompleksinin adının R.Tayyip Erdoğan olmasını meclise önerdi. Meclisde, bu önergenin oylaması yapılacağında CHP il Başkanı olarak Yavuz Karan, partili arkadaşları; KENAN EYUPOGLU, GUZİDE UZUN,MUSTAFA NADİR, HAVA OLCAYTO, ZEKİ CAKİR, ÜMİT KAYAALP, HASAN IHTIYAR ve MEHMET AKINCI  ile birlikte, Büyükşehir Belediye meclisini adeta basmış, oylamanın yapılmasını engellemiş, bu baskını da bütün Türkiye’de gündem olmuş. Olay, R.Tayyip Erdoğan nezlinde de duyulmuş, ta o zaman Erdoğan, “Oraya benim değil Trabzon’un spor adamlarından birinin adı daha iyi yakışır” demişti.

Yani, Şenol Güneş adının Akyazı’ya verilmesinde Yavuz Karan’ın da dolaylı yoldan dahli olmuştur.

MHP TABANI ÇOK RAHATSIZ
Görünen o ki, anayasa oylaması ile ilgili olarak hem mecliste hem de referandum oylamasında MHP tabanının rahatsısızlığı ciddi boyutta, yeni anayasa taslağının da kaderini belirleyecek.
Geçen hafta Trabzon’un yoğun gündeminden olacak  MHP’nin Trabzon’da genel başkan yardımcıları ile üst düzey yöneticilerinin katıldığı bir partililere açık toplantı yapıldı.

Hamamizadedeki toplantıda, partililiren gündemdeki sıcak konular ile ilgili olarak parti üst yönetimindekilere soracakları sorulara adeta yasak geldi. Bu durum, medyaya da yansıdı. Salona gelen bir çok MHP’li soru sorulmasının yasaklanmasını, çok da içlerine sindiremediler. Oysa, toplantının amacı, MHP neden yeni anayasa taslağına evet dediğini anlatmaktı.

Bunun için de parti tabanının kafasında şekillenen sorulara cevap vermek de vardı. Ancak ne yazık ki, bu konuda tek bir soru alınmadı. Soru soracaklar partiye gelmesi istendi. Bu uygulamaran sonra MHP’li bir çok dostumuz ile sohbet ettik. Hepsi son derece rahatsız. Tabana bilgi vermeye gelenler soru sormayın derse bunun mantığı yok dediler.


MHP’nin Trabzon özelinde tabandaki rahatsızlığı elbette Türkiye genelinde de var. Ancak Trabzon’da özellikle bu huzursuz kitlenin daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Hele, son olarak Ali Sağır’ın mahkeme kararı ile MHP’ye dönmesinin önü de kesilince, Trabzon’da MHP tabanı hakikatten ciddi bir şekilde MHP üst yönetimine karşı bir tepki içinde.

SANCAK’IN ALBÜMÜ TAMAM
Taka Gazetesi’nin önceki imtiyaz sahiplerinden hemşerimiz Ahmet Sancak, aynı zamanda şairdir. İlk şiir kitabını yayınlayan Sancak, bu kitabından derlenen şiirlerinin yer aldığı albümümü de çıkardı. İstanbul’da hazırlıkları bir yıl süren albüm yakında piyasaya sürülecek. Dolunay adını verdiği albümünde, Sancak, şiirlerini kendi sesi ile seslendiriyor.

MEDYANIN GÖZÜ BU KOLTUKTA
Trabzon Valiliği Basın Halkla İlişkiler Müdürü Salih Özkan, Mart ayı sonu itibarıyla emekliye ayrılıyor. Kendi isteği ile emekliye ayrılacak olan Özkan’ın valilik nezdinde Trabzon basın hayatına büyük emekleri oldu. Saygın bir yer ve konum oluşturdu. Valiler konusunda hep hassas davrandı. Kişisel hatırını kurumun hep lehine kullandı.
 
Özkan’ın yerine kimin geleceği şimdiden tartışma konusu oldu. Basın camiasında saygın bir yeri olan Hakan Değirmenci’nin istediğini biliyoruz. Hakan genç, dinamik, ve vizyon olarak o yükü taşıyacak bir isim. Ancak kadro ile itibarıyla sorun yaşanır mı bilemiyoruz. Vekalaten de olsa yürütebileceğine inanıyoruz. Değirmenci olmazsa onun yerine yine Trabzon’dan valilik basın müdürlüğünü yürütecek isimler çıkacaktır.