O UÇAKTAKİ SÜRPRİZ BULUŞMA

Önceki gün Ankara Trabzon uçağında tesadüf de olsa ilginç bir buluşma yaşandı. Trabzon Milletvekilleri Adnan Günnar ve Muhammet Balta, TBMM’si eski başkanı İsmail Karaman, Of Belediye başkanı ve ilçe başkanı ile birlikte eski çevre ve şehircilik bakanı Erdoğan Bayraktar aynı uçakta buluştular… Ve bin saate yakın süren yolculuk boyunca, siyasetin yeni yol haritası, Trabzon’un genel durumu konuşuldu… Uçak tekerleğini yere koyup, yolcular indikten sonra VİP önünde, işte bu fotoğraf verildi. Bu fotoğraf Trabzon siyasetinin önemli isimlerini aynı karede bir araya getirdi…

ERDOĞAN BAYRAKTAR ALANA İNDİ Mİ?

Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar Molozda sahildeki camii inşaatı nedeni ile sık sık Trabzon’a geliyor.. Sessiz sedasız Trabzon’da camii inşaatını denetliyor ardından köyüne gidiyor ve İstanbul’a geri dönüyor. Bu gelişinde ise bazı ilginç ziyaretlerde bulunda.. Dostlarının iş yerlerine gitti.. Köyünde mahalle kahvesinde vatandaşlarla dertleşti.. Bu durum hemen bildik yorumları da beraberinde getirdi. Bayraktar ben Trabzonluyum, bu şehirde bakanlıktan önce de sonra da dostlarım arkadaşlarım akrabalarım var ve bayrak ziyaretlerimin amacı dışında yorumlanmasını istemem… Bu şehri yaşayan sever biriyim ve dostlarımla birlikte olmaktan da mutlu oluyorum, kimse bu ziyaretlerimden başka yorum çıkarmasın diyerek, dedikodu üreten merkezlere mesajını vermiş oldu.

BÜYÜKŞEHİR ANKETLERİ

Önceki gün burada bu sütunda Ak Parti’nin büyükşehir anketlerine başladığını belirtmiştik..Şimdi anketler isim bazında yapılacak.Bayramdan sonra bu anketler iki türlü yapılacak… Telefonla ve yüz yüze… Bu anketlerdeki sonuçlar başka değerler ve verilerle eşleştirilerek bir yol haritası belirlenecek.. Anketlerde isimlen çapraz sorgu misali yapılacak.. Bu anketlerde Trabzon iş dünyasından isimlerinden halka sorulacağı öğrenildi.. Bu isimlerden bazıları şunlar.

-Edip Sevinç

-Suat Hacısalihoğlu

-Ali Kaan

-Şadan Eren

-Mehmet Çelik

-İbrahim Usta

CHP AK PARTİ GİBİ YAPACAK

Ve CHP’nin büyükşehirlerde belirleyeceği belediye başkan adayları ile ilgili izleyeceği yöntem Ak Partininki ile benzerlik gösteriyor. Bayram sonrası CHP parti meclisi toplanacak ve belediye başkan adaylarını belirlemedeki kriterlere karar verilecek… Bu seçimlerde CHP’nin her yerde ön seçim yapmak gibi bir kararı yok. Özellikle 5 büyük şehirde merkez yoklaması yapılacak.. Trabzon’da ise ön seçim mi yokta merkez yoklaması mı yapılacak partinin il ve ilçe başkanları ile yapacağı toplantıda karar verilecek… CHP il yönetimi, ön seçimden yana.. Bütün partili üyelerin ön seçime katılması ile adayın belirlenmesini istiyor. Bakalım genel merkez bu talebi kabul edecek mi..? Bu arada CHP genel merkezi il başkanlıklarına gönderdiği yazıda partili olmayan ama toplum tarafından sevilen isimlerin belirlenmesini istedi. Bunun için de bir çalışma yapacak olan Trabzon il başkanlığı bu yönde kimin adını genel merkeze bildirir.. Bunu zaman gösterecek..

İYİ İYİ ÇOK İYİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon’da kırsal alanın yollarının asfaltlanması ve betonlanması ile ilgili olarak valilik emrine çıkardığı bütçe bayağı memnun edici. Vali Yücel Yavuz’dan konu ile ilgili detay bilgi istedik.. Sadece iyi çok iyi kaynak geldi demekle yetindi.Sonra Soylu’ya yakın kaynaklardan edindiğimiz bilgilere göre Soylu, Trabzon Rize Artvin Giresun ve Ordu’ya gönderilen bütçe kaynağından pek söz edilmesini istememiş… O nedenle Vali Yavuz iyi iyi çok iyi demekle yetindi..

ZEKİ YAVRU SÖZLEŞMESİNDE BİR İLK

Türkiye profesyonel liglerinde Trabzonspor’un Zeki Yavru ile imzaladığı sözleşme, bir ilk olarak tarihe geçti.

Bu ilke de Hayrettin Hacısalihoğlu imza atmış oldu.

Dün Atatürk Köşkündeki imza töreni de bir ilk oldu.

Zeki Yavru’nun sözleşmesindeki ayrıntılar, bu zamana kadar hiçbir profesyonel futbolcunun kabul edebileceği tarzda değil.. Ama Zeki Yavru kabul etti… Hiçbir kulüp de bir futbolcuya Zeki Yavru’ya önerdiği sözleme şartlarını önermedi… Zeki Yavru ile Trabzonspor’un imzaladığı sözleşmenin ayrıntıları bir çok spor kulübü tarafından da örnek alınacak cinsten…

İŞTE O SÖZLEŞME

HANGİ VEKİL ÇAT KAPI GELDİ?

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, dün çat kapı ofisimize geldi… Elinde çikolatasıyla bütün ekibimizin bayramını kutladı, bayramlaştıktan sonra Hüseyin Hoca’ya direk Ankara’ya alışıp alışmadığını sorduk yorucu olduğunu ama yaptığı işten duyduğu mutluluğu belirtti ve başladı anlatmaya  Türkiye’nin zor bir süreçten geçtiğini, birlik ve beraberlik içinde olmamız gerektiğini söyledi.

Hüseyin Hoca Trabzon’un sorunları için düşüncelerinide bizle paylaştı ama önce memleket meselesi dedi… Örs Trabzon için  “O partili bu partili demeden tüm partililerimiz  birlikte Trabzon’un acil sorunlarının giderilmesi noktasında yardımcı olmaya çalışıyorum. Bu ülkenin tek kurtuluşu birlik beraberlik… Her şeyin daha güzel olması için çalışacağız önemli olan güler yüzlü olmak samimi olmak bunlar olduktan sonra bir ve beraber olduktan sonra aşamayacağımız sorun yoktur Trabzon öncelikli sorunlarını yavaş yavaş gündeme meclise taşımaya devam edeceğim altı milletvekiliz çok önemli bakanlıklar ve bürokratlar Trabzon da. İnşallah bu dönem Trabzon’un dönemi olacak tabii ki önce memleket meselesi ülkenin içinde bulunduğu durumdan çıkması için var gücümüzle çalışacağız” ifadelerini kullanırken bütün Trabzonlularında Kurban Bayramını kutladı….