TRABZON HAVALİMANI’NDA NEDEN KAPALI?

Geçtiğimiz günlerde yazarlarımızdan Murat Çavga da kaleme almıştı.

Pandemi nedeniyle Trabzon Havalimanı’nda kapatılan CİP salonu Türkiye’nin bir çok ilindeki salonların açılmasına rağmen bir türlü açılmadı.

Sebepsiz, nedensiz, içerde tadilat da yok, herhangi bir çalışmada…

Kapısında bir şerit ve çalışanlar nerede bilinmiyor. VİP salonu kapalı olsa kıyamet kopar ortalık ayağa kalkardı.

Turizm şehirlerinin tamamında açık olan CİP’ler Trabzon, Kayseri, Hatay, Adana ve Antep illerinde de kapalı.

Hiçbir ili küçümsemiyoruz fakat  CİP salonları turizm için çok önemlidir, insanlar seyahat tercihlerini yaparken özellikle buna da bakarlar.

Yazılmasına, çizilmesine ve gündem olmasına şehri yönetenlerin tamamının bilgi sahibi olmasına rağmen bir kişinin konuyla ilgili açıklama yapmaması ilginç değil mi?

Turizmden bir çok şey bekleyen bu şehrin yönetenleri önce bunu görecek, tepki verecek ve açıklama yapacak ama nerede.

Herkes günü kurtarmanın peşinde bir konu taa ki kendilerini dokunana kadar ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’ modunda…

Bu arada Trabzon’da tadilat yapacağız deniliyorsa da bu tadilat yapılırken bir çok şehirde olduğu gibi CİP salonuna farklı bir giriş düzenlemesi yapılması zaruri olmuştur.

Bunun da göz önünde bulundurulması gerekir tabii ki yeni bir tadilat yapılacaksa yapılmayacaksa bir an önce bu salonun hizmete açılması şarttır.

BASIN MÜZESİ START ALDI

Trabzon’da uzun bir süredir üzerinde çalışılan basın müzesi oluşumu netleşti.

Trabzon Ortahisar Belediyesi'nin alt yapı çalışması ve Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nin iştirakiyle sağlanan çalışma müze kurulunca, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde yapılan ilk toplantı ile başlamış oldu.

Ortahisar semtindeki, Ortahisar Belediyesince kiralama usulüyle tutulan binada açılacak basın müzesinde Trabzon'un yaklaşık yüzelli yıllık materyaller ve gazeteler sergilenecektir.

Ortahisar Belediyesi Basın Müzesi Kurulu ,Başkan Yardımcısı Erdoğan Beder ,Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürü Yusuf Keskin, Kültür Müdürü Saadettin Önsel, Sosyal İşler Müdürü Hacı Nail Altunay, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersan Veda Küçük, Nevzat Yılmaz,Fethi Yılmaz ve Müze Müdürü Levent Alnıak çalışmalara başlamış oldu.

TRABZON’DA İŞ GARANTİSİ VERDi

Dün Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç, KTÜ’de öğrenciler ile bir araya geldi.

Onlara Kamu Baş Denetçiliğini anlattı. Ardından özellikle gençlere, ülkenin geleceğinde 2023 ve 2073’de damga vuracağını belirterek, ‘’En az bir batı ve doğu dillerini bileceksiniz.. Eğitiminizi başarılı bir şekilde bitireceksiniz, sonra iş alanına gireceksiniz.. Eğer bu özelliğiniz varsa ve iş bulamadıysanız benim kapımı çalacaksınız.. Bana geleceksiniz.. Size yardımı olacağım’’ dedi.

Malkoç’un bu sözü salonda büyük alkış aldı.. Bu arada öğrenciler ile hiper aktif bir söyleşi yapan Malkoç, kendisine yönelik soruları da cevaplandırdı..

En ilginç sorulardan biri de Kamu Baş Denetçisi olarak, yakın akrabası olan Adalet Bakanlığı ile ilgili ‘’Kararlarda bir otokontrol oluyor mu?’’ sorusuydu.

Malkoç bu soruyu ‘’En çok Adalet Bakanlığı ile ilgili tavsiye kararları alıyoruz’’ diye cevapladı.

Malkoç söyleşisini bitirdiğinde Z kuşağı öğrencilerle bol bol fotoğraf çektirdi.

Malkoç’un arkasından öğrenciler Malkoç için şöyle bir değerlendirme yaptı:

‘’Kendini çok iyi yetiştirmiş bir insan.. Ve söyledikleri bize verdiği öğütlerle de motivasyonumuzu arttırdı..”

AĞAOĞLU REYTİNGLERİ KIRDI

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoglu dün akşam, Haber Global’e çıktı.

Tolga Candaş’ın konuğu oldu.. Bu program esnasında, yapımcı Tolga Candaş, programın anında ne kadar kişi tarafından izlendiğini de takip etti..

Program öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından sonra dövizde ciddi düşüşler yaşandı..

Ve Türkiye, haber kanallarının bu durumu tartışan programlarına kilitlendi.

Ancak, Ağaoğlu, açıklamaları ile özellikle Trabzonspor taraftarlarınca pür dikkat takip edildi..

Ve Tolga Candaş, reytinglerde rekor kırdı..

Bu da Trabzonspor taraftarlarının dövizde hareketlilikle ilgili gelişmelerden çok, takımını merak ettiğini ve başkanın açıklamalarına tercih ettiğini gösterdi…

AZINLIK ONLAR!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Van’da Valilik ve Belediye Başkanlığı yaptı.

Şu günlerde doğunun Paris’i olarak bilinen Van’da bazı çevreler Trabzon’a direkt uçuşlarla ilgili memnuniyetsizlikleri dile getiriyor.

Dün Zorluoğlu’na bunu sorduk:

“Bilin isterim bunlar azınlık. Algı oluşturdular.. Ben Van’ın bütün dinamiklerinin bu direkt uçuşlardan memnun olduğunu biliyorum” dedi.

Zorluoğlu ‘’Bu direkt uçuşlardan Van da Trabzon da kazanacak. İki il, bu direkt uçuşlarla ekonomik olarak kazanacak’’ şeklinde konuştu.

MURATLARINA ERDİ

Trabzon Adliyesi,  4 Asliye ceza Müdüresi Fatma Birinci ile Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Şefi A. İhsan Birinci nin yakışıklı oğlu Ömer Yahya Birinci ile Erdoğan ve Semra Değirmenci'nin güzel kızları Esengül Değirmenci dünya evine girdi..

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in nikahı kıydığı düğünde gençlere evlilik cüzdanlarını Osman Abanoz verdi..

Kalabalık bir davetli topluluğunun katıldığı nikah töreninde genç çiftlere mutluluklar dilendi..

Baba A.İhsan Birinci’nin bütün davetliler ile tek tek ilgilendiği düğünde üst düzey bürokratlar da katıldı..

Genç çiftlere mutluluklar diliyoruz..

Ailelerini de tebrik ediyoruz..