AHMET METİN GENÇ’E BÜYÜK GÖREV

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun Cumartesi gün ki meydan bölgesi gezisinde özellikle ara sokaklardaki işgaliyeler ve görüntü kirlilikleri bizimde dikkatimizi çekti. 

Özellikle Ortahisar Belediyesi sorumluluğundaki ara sokakların birçoğunda tam anlamıyla işgaliye rezaleti yaşanıyor. Kimi sandalye kimi balık tezgahı kimi mısır kimi peynir kimi kıyafet kimi başka bişe. 

Sarı çizgi uygulamasına kimse uymuyor. 3 metre işgaliye ödeyen kişiler 6 metre yer kaplıyor.  İşgaliye alanlarını belirten sarı çizgilerin üzeri esnaf tarafından halılarla gizlenmiş. 

Trabzon Müzesi’nin o arası ise tam bir keşmekeş. 

Bir tarafta kasalar yerde marullar, balık suları, bir tarafta mısır tezgahlarının yanındaki çuvallar, dükkanların önündeki odun çuvalları. 

Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç’e bu manada büyük görev düşüyor. 

Belediyede bazı isimler partiden teşkilattan, eş dost akraba diyerek bu olumsuzluklara göz yumuyormuş diye duyduk. 

ahmet metin genç yeni çöp ile ilgili görsel sonucuBelki oradaki esnafın ekmek parasına mani olmamak adına duygusal davranılıyor ama bu şehrin bir kuralı bir çizgisi olmalı. 

Ayrıca Meydan bölgesinde Le Şener, Güllüoğlu, Cemil Usta gibi ünlü restoranların önündeki ağaçlandırılmış alandaki pis görüntüye bir son verilmeli. Vatandaş çöp kutusu olmadığı için izmaritlerini yere atıyor, çöpünü yere atıyor ve şehrin meydanını bu nedenle pislik getiriyor. 

Başkan Genç’in bu bölgeye acilen gerekli tedbirleri alması gerekiyor. 

Herkes istediği gibi kural koyarsa Trabzon’u biz eski modern günlerine kavuşturamayız. 

Halkın gönlünde taht kuran bir başkan Ahmet Metin Genç’in bu manada biraz daha denetleyici ve sert olması gerekiyor. 

KANSIZ’IN O İDDİASINI DOĞRULAMADI 

kansız müdür ile ilgili görsel sonucuTrabzon Kültür ve Turizm eski il müdürü İsmail Kansız emekli olmasına rağmen Trabzon’un sorunlarını ve gündemini an ve an takip etmeye devam ediyor. 

Kansız geçtiğimiz günlerde bir paylaşımda bulunarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün Uzunsokak’taki tarihi binaya taşınacağını ve bir köşesinin turizm danışma ofisi yapılacağını öne sürdü.

Ve büyükşehir Belediyesi’nin altında Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından 5 yıllığına Turizm danışma ofisi olarak Kültür Turizm İl Müdürlüğü’ne verilen yerin buraya taşınıp taşınmayacağını sordu. 

Tabi sorunca da böyle bir durum olup olmadığı kamuoyu tarafından merak edildi. 

Sormakla da iyi etti, gündeme getirdi, varsa böyle bir şey duyulsun ve vazgeçilsin demek istedi. 

İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu bu iddianın doğru olmadığını belirterek Trabzon Meydanındaki tarihi belediye binası altındaki yerin Turizm Danışma Ofisi olarak hizmete devam edeceğini belirtti. 

Bizce de yerinde bir karar. Böyle devam etmeli, Uzunsokak’a taşınması doğru olmaz. 

GENEL SEKRETER YARDIMCISI KİMLERİ ÇARPTI 

mehmet yanık trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesinin yeni yapılanmasında yer alan isimlerden biri de Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yanık. 

Yanık görünüş itibariyle sert bir mizaca sahip, bire bir sohbette ise espirili ve olaylara hep olumlu tarafından bakılmasından yana olan bir isim. 

Yanık geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehrin Yalıncak’taki binasına gitmiş. İçeri girdiğinde mesai saati başlamış olmasına rağmen bazı kişilerin binanın hemen girişinde masa kurup bir şeyler yediğini görmüş ve belediyenin çalışanları sandığı kişileri fırçalayarak resmi bir kurumunda mesai saatinde hemen vatandaşın giriş yaptığı alanda böyle bir görüntünün yakışık olmadığını belirtmiş. 

Yanık’ı tanımayan ve belediyeye servis çeken araçların şoförleri olduğu söylenen olayın muhattapları da Yanık’a tepki göstererek ‘Sen kimsin bize bağırıyorsun, bizle ne işin var, biz kaç yaşında adamlarız, bizi çocuk gibi azarlayamazsın demiş. 

Yanık ve oradaki şoförler arasında çıkan tartışma araya belediye çalışanlarının girmesiyle son bulmuş. 

Evet belki Yanık’ın çıkışı sert, daha ılımlı ve sorgulayıcı olmalı fakat maalesef belediyenin bazı birimlerinde bir gevşeklik olduğu yönünde şikayetler bize de ulaştı. 

Mesai saati içinde vatandaşın gözü önünde kahvaltı yeme içme işleri olduğu yönünde. 

Yanık’ın bu sert çıkışı çalışanları daha dikkatli olmaya sevk edecektir.

ZORLUOĞLU-REVİ VE İL BAŞKANLIĞI 

zorluoğlu revi ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da Ocak ayı itibariyle AK Parti’de ilçe kongreleri start alacak. Birçok ilçede başkanlık için şimdiden sıkı bir yarış, kulis ve Ankara temasları başladı. 

Alttan alttan genel merkeze gerek ilçeler gerek ilde yaşanan bazı olaylarla ilgili bilgi akışı başladı. 

Özellikle İl Başkanlığı ile ilgili genel merkezi Trabzon’u çok yakınen takip ediyor. Bazı milletvekillerine yakın isimlerin sosyal medya üzerinden birlik beraberliği bozacak mesajları bir bir kaydediliyor. 

Peki mevcut başkan Revi’nin durumu ne, yeniden aday olacak mı? Büyükşehir ile yaşanan gerginlik ne durumda. 

Bazıları Revi’nin sağlık sorunlarını öne sürerek yeniden aday gösterilmeyeceği söylentisini ısrarla yaymaya çalışsada Revi yeniden adaylık konusunda il danışma meclisinde yaptığı konuşmada ’Sapasağlam buradayım’ mesajı vermişti. 

Genel merkez ile temasları sürüyor ve kendisine iletilen herhangi bir şey şimdilik yok. 

Görevinin başında. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’da yönetim ile aralarında herhangi bir sıkıntı olmadığını, kendisinin asla siyasete, bürakrasiye veya ilgi alanı dışındaki konulara müdahalesinin olmayacağını herkesin işini yapması gerektiğini ısrarla belirtiyor. 

Görünen o ki başta yaşanan bazı anlaşmazlıklar birbirlerini anlamaları neticesinde sonlanmış,

Fakat bazıları kendi işini yapmak yerine trübüne oynamak adına bazı çıkışlarını sürdürüyor. Parti’yi karıştırmaya çalışıyor. 

Ama dediğimiz gibi genel merkezin gözü Trabzon’un üzerinde. 

Partiyi tartışan, ve tartıştıranlarla ilgili bilgi ve belgeler kongreler sürecinde bir bir değerlendirmeye alınacak. 

NE OLACAK ONAZİ’NİN BU HALİ

İlgili resimTrabzonspor’da geçtiğimiz sezon devre arasında Rizespor mücadelesinde sakatlanan Onazi aradan 10 ay geçmesine rağmen hala geri dönemedi.

Ameliyat olan ancak ameliyatlı ayağının üzerine gezen ve daha sonra 2 kez daha bıçak altına yatan Onazi kamp dönemine yetişmesi beklenirken hala daha sahalara geri dönebilmiş değil.

Trabzonspor Kulübü’nden de oyuncunun geri dönüşüyle ilgili tek bir açıklama gelmiyor.

Ne oldu bu adama, nedir son durumu şeklinde aydınlatma gelmesi yakındır!

Bize gelen bilgilere göre ise Onazi’nin vücudunda çıkan yaralar ve kullandığı ilaçlar geri dönüşünü etkiliyor.

Bakalım devre arasına kadar yetişecek mi yetişirse de nasıl bir performans sergileyecek.

Kendisine acil şifalar diliyoruz. 

Ayrıca şunu da belirtmekte fayda var.

Trabzonspor Onazi’nin bölgesine adam aramaya çoktan başladı.

TRABZON’U KARIŞTIRAN MİMAR KİM?

askf trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da Millet bahçesi projesi içine konuşlanacak saha ile ilgili tartışmalar sürerken bir açıklama da ASF Başkan Mamut Memişoğlu’ndan geldi. 

Yavuz Selim’in yaşatılması gerektiğini belirtirken, sitemizde proje ile ilgili yapılan bazı eleştirilede de cevap vererek özellikle sahayı çizen mimarın saha ebatlarından bi haber olduğunu ifade etti.

Bu mimarın kim olduğunu şehir çok merak ediyor. Acaba ne düşünerek bunu yaptı. Konuyla ilgili araştırmamızı sürüyoruz. 

Şimdi Başkanvekili Memişoğlu’nun açıklamasını okuyalım. 

‘Millet bahçesi projesini yapan mimar saha ebatlarından bir haber olduğunu bilmenizi isterim..

Cumhurbaşkanımızın Trabzon mitinginde Yavuz selim sahası yerinde aynı ebatlarda yerinde yapılacağını söylemişti..

Hatta İçişleri Bakanımız Trabzon ASKF ziyaretinde bu futbol sahasının aynı yerinde olacağından şüphe etmememizi söyledi..

Peki neden Yavuz Selim orada kalmalı.

Şampiyonlukların yaşandığı bu kentte Şenol, Necati, Kadir, Turgay Hüseyin'ler buradan Trabzonspor’a geçiş yaptılar..

Efsane futbolcuların ebediyete son uğurlama yeri olmuştur..

iftar yemekleri burada verilmiş olup merkezde bulunan 32 takımın soyunma odalarının çamaşırlarının yıkandığı yerdir Yavuz Selim..

Bu kentte spordan geçimini sağlayan beş bin ailenin olduğunu biliyor musunuz?

Sitenizdeki eleştirisel yazılardan sonra onlarca kulüpcü bizleri arayıp tepkilerini belirttiğini bilmenizi isterim..

ASKF on yıl kayaları kırarak yaptığı Boztepe ASKF semt sahası satılıyor iken bu tepkinizi göstermenizi beklerdik..

Akyazı’da yapılan o soyunma odası ve tribünlerin ne uğraşla yapıldığını ve orada Trabzon Hekimoğlu’nunda müsabaka yapacağınızı bilmenizi isterim.

Bir amatör kulüp ne kadar para ile sezonu kapattığını ve her hafta üç antrenman yapmak için Akyazı’ya gideceği parsının olup olmadığını bilmenizi çok isterim..