BAKAN TRABZON’DA MAKASLARI TOPLADI

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, dün Trabzon’a geldi ve bir takım ziyaretler ile açılışlar gerçekleştirdi.Bakan Varank, çok enerjikti, her gittiği yere özel ilgi gösterdi.

KTÜ’de TÜBİTAK ortaokul öğrencilerinin araştırma proje yarışmasında ödülleri verdi ve ardından direkt olarak Akçaabat Şinik OSB’de fabrikaların toplu açılışını gerçekleştirdi. 

Ak Parti Trabzon Milletvekillerinden Muhammet Balta, KTÜ’de programda yer aldı ama cenaze nedeniyle yarıda ayrıldı. Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu ve Adnan Günnar’ın ise Meclis’te gündemleri olduğu için katılamadıklarını öğrendik.

Şinik’teki OSB açılışında Bakan Varank’tan dikkat çekici bir hamle geldi. Kurdele kesimi sırasında konuşmaların yapıldığı stantta kalabalık oluşunca Bakan Varank, fabrika sahiplerini ön sıraya topladı ve arkada yer alan protokolden makasları topladı.

Fabrika sahiplerine makasları veren Varank, bir fabrika sahibine ‘Ya Allah ya Bismillah’ dedirterek kurdele kesimini gerçekleştirdi. 

Ayasofya’da Kuyumculuk Tasarım Merkezi’nin de açılışını yapan Varank, Ak Parti il başkanlığına geldi ve sonrasında DOKA’nın projelerinin imza törenine katıldı.

Ak Parti binasının girişinde ise Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’i görünce, ‘Gözlerimiz seni aradı başkanım, ortalıkta yoktunuz göremedik sizi’ şeklinde espri yaptı. 

Sürmen de, ‘Bizler burada sizleri bekliyorduk’ cevabını verdi…

Bakan Varank, son olarak KTÜ sahil tesislerindeki toplantıya katıldıktan sonra yoğun bir Trabzon programının ardından akşam saatlerinde şehirden ayrıldı. Gerçekten performansı taktire değerdi. 

PROTOKOL KRİZİ BAKANA İLETİLDİ  

Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasında MP Akyazı Stadyumu Protokol tribününe alınması gerekenlerin alınmayıp iş insanlarının ve protokolle ilgisi olmayanların alındığı yönündeki şikayetler ve Ortahisar İlçe Başkanı Selahattin Çebi'nin Spor Bakanlığı tarafından protokol listesinden çıkarılması olayı Ankara'ya iletildi.

Ak Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu'nu ziyaretinde konunun şehirde rahatsızlık yarattığını, her maçta benzer olayların olduğunu belirterek bu konudaki yanlışın düzeltilmesini istedi.

Bu talep üzerine ilgili danışmanından bilgi isteyen Kasapoğlu bir daha böyle bir şeyin tekrarlanmaması talimatını verdi.

BÜYÜKŞEHRİN İŞİNİ EKSİK Mİ YAPIYORLAR?

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Ulaştırma Bakanlığı'nın ulaşım master ana planı istediği, bu plan olmadan hafif raylı sistem için herhangi bir ödenek verilmeyeceğini dün bu kulislerde okumuştunuz.

Konuyla ilgili Erzurum'daki hafif raylı sistem projesi için sadece üniversiteden bir olur istendiğini buna rağmen Trabzon'dan ısrarla ulaşım master planının istenmesinin haksızlık olduğunu da ayrıca belirtmiştik.

Dün konu Ankara koridorlarında yankılandı, oradan Samsun'a ve Trabzon bürokrasisine kadar geldi.

Erzurum'a var Trabzon'a yok algısının parti adına kötü bir durum olduğu ifade edildi.

Fakat işi yakından takip eden bir siyasetçi burada ulaşım master planının olmayışının en büyük eksiklik olduğunu en büyük suçun bunu bugüne kadar yapmayanlarda olduğunu dile getirerek 'Trabzon'un Ulaşım Master Ana Planı yok, şu anda Büyükşehir Belediyesi hazırlatıyor bir firmaya. Ciddi de para ödenecek ama planda demiryolu da yok hafif raylı sistem de yok, iskele de yok, yeni havalimanı da yok. 

Yine yanlış veya eksiklerle dolu bir iş yapılıyor sanki.

Belediye Trabzon-Erzincan Demiryolu'nun garını nereye koyacağını plana işlemiş mi, imara işlemiş mi, hafif raylı sistemi, duraklarını plana işlemiş mi?

Bu firma da öncekiler gibi parayı alıp gidecek, yaptık diyecek. Zaten burada işten çok anlayan kimse yok yine şehir kaderi ile baş başa kalacak.

O sırada bakan da değişecek haydaa. Gel anlat sen yeni bakana bu işleri, eleştirisinde bulundu.

Gerçi Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Değirmendere vadisinde yeni otogar binasının yanına gar yapılacağını ifade etmişti ama planda ne kadar var bilemiyoruz.

Bu planı başta Trabzon'un önde gelenlerine sunmuştular fakat şimdi 'Alın biz bitirdik gidiyoruz' olmasın yine aynı şekilde ara toplantılar yapılıp durum değerlendirilmesi yapılsın. Yoksa başımız çok ağıracak gibi.

ÜLKÜ OCAKLARINA ATAMA

Trabzon’un en güçlü kitle teşkilatlarından Ülkü Ocakları başkanlığına yeni bir atama yapıldı.. 

Başkanlığa Ertuğrul Bayrak getirildi.. Ülkücü camiada bu atama büyük bir destek gördü..

Altan Şahin’in yerine Ülkü Ocakları başkanlığına atanan Bayrak, şunları söyledi: 

“19 Ekim 2021 tarihinde Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Bey'in olurlarıyla Ülkü Ocakları Trabzon İl Başkanı olarak atanmış bulunmaktayım. Şahsımı bu mukaddes göreve uygun gören Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Ahmet Yiğit Yıldırım Beyefendi başta olmak üzere, kıymetli genel başkan yardımcılarımıza ve genel merkez yöneticilerimize şükranlarımı sunarım.

Görevi devraldığım değerli kardeşim Altan Şahin ve geçmiş dönem ocak başkanlarımıza yapmış oldukları hizmetler için ayrı ayrı teşekkür ediyor, atanmam vesilesiyle hayır dualarını ve iyi dilek temennilerini ileten herkese tüm samimiyetimle muhabbetlerimi iletiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun..”

DSİ SONUÇLARI NEDEN AÇIKLAMIYOR?

Trabzon’da DSİ sözleşmeli eleman alımı için yazılı sınav yaptı. Ardından da sözlü mülakat gerçekleştirildi.. Arayan bir okurumuz konuyla ilgili bir durumu dile getirdi. Mülakat bitti ama sonuçlar hala açıklanmadı dedi.. 

Mülakata giren gençler de sonuçların ne zaman açıklanacağını büyük bir merakla bekliyor.. 

Acaba alımlarla ilgili sorun mu var.   Liste neden oluşturulamıyor.. Mülakata giren gençler haber merkezimizi arayarak, sonuçları sabırsızlıkla beklediklerini ifade ediyor.

Sahi, sonuçlar niye açıklanmıyor.

Biz de merak ettik, aradık sorduk, torpilli mi var dedik. 

Sonra öğrendik ki torpilden ziyade torpil olmaması en çok hak edenlerin en başarılı olanların girmesi için yoğun bir gayret söz konusu imiş. 

Mülakatlar biteli de 10 gün olmamış daha Cuma günü bitmiş. Şimdi isimler genel müdür olurunda.

İşte sonuçlar da bunun için biraz gecikiyormuş. Yakında açıklama yapılacak. Biraz daha sabır.

VEHBİ KOÇ KİME DERS VERDİ?

Deniz aşırı ülkelerde okyanus ötesinde gemi işletmeciliği yapan, Trabzon Ak Parti’nin son dönem seçimlerinde milletvekili adayı olan fakat seçilemese de şehre ilgisi oldukça artan, yeni dönem seçimleri için de sahada şimdiden ter dökmeye başlayan Vehbi Koç önceki gün Sürmene Deniz Bilimleri Üniversitesinde, denizcilik ile ilgili deneyimlerini öğrencilere anlattı.. 

Deniz taşımacılığında işin içinde olan Koç’un blok ders olarak verdiği bilgileri öğrenciler dikkatle izledi.. 

Üniversite yönetiminden talep geldikçe, tecrübelerini anlatacağını belirten Koç, denizciliğin Türkiye için büyük bir fırsat olduğunu bu bölümde okuyan öğrencilerin de donanımlı bilgili oldukları an sektörde rahatlıkla iş bulabileceğini de belirtti..