BÜYÜKŞEHİR, TEŞKİLAT ŞEMASI DEĞİŞİYOR

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde geçtiğimiz günlerde yeni kadro ihdasları yapıldı ve mevcut dolu kadrolardan bazıları iptal edildi, ayrıca yeni teşkilat şeması belirlendi. 

Bu durumu hafta başında 61saat.com olarak haberleştirmiş  bazı daire başkanlıklarının iptal edileceğini, kimilerinin birleştirileceğini ve yeni uzman kadrolarının açılacağını ifade etmiştik. 

Konu geçtiğimiz günlerde Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine geldi ve oy birliği ile kabul edildi. Ancak henüz teşkilat şeması yayınlanmadı. 

Yeni teşkilat şeması, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yapacağı müdahalelerin ardından resmi sitede yayınlanacak. 

Önümüzdeki günlerde yayınlanmasını beklediğimiz teşkilat şemasında bakalım hangi daire başkanlıkları iptal edilecek, hangileri birleştirilecek veya yeni hangi daire başkanlıkları kurulacak. 

Bu işlemin ardından buralara kimler atanacak veya uzman kadrolarına kimler geçecek? 

Tabi bunlar bir süreç..

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 5 yıl beraber çalışacağı ekibi şekillendirecek. 

En iyi çalışacağını düşündüğü isimleri buralara getireceğinden şüphemiz yok… 

BÜYÜKŞEHİRDE 23 DAİRE BAŞKANLIĞI 

Her ne kadar Büyükşehir Belediye başkanlığı yeni oluşturduğu teşkilat şeması ile ilgili bir açıklama yapmazken, 61saat olarak belediye koridorlarından edindiğimiz bilgilere göre bazı daire başkaları kapatılıyor…

Şemada 23 daire başkanlığı var…

Çevre Koruma ve Kontrol Daire başkanlığı kurularak belediyenin çevreye verdiği önem gösteriliyor.. 

Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak çalışan yol yapım şefliği ise ayrı bir daire başkanlığı olacak. 

Yol Yapım Bakım ve Onarım daire başkanlığı kırsal alan ağırlıkla çalışacak.. 

Veteriner dairesi de kapatılıyor.. 

Bu arada geçen dönemin en kritik daire başkanlığını yapan Nalan Aydın’ın da dairesi kapatılıyor.. 

Bu arada yeni kurulacak birkaç daire başkanlığına, görevden alınan daire başkanlarının ataması yapılacak…

Öte yandan belediye koridorlarında konuşulan bir konuda, görevden alınan daire başkanlarının mahkemeye gideceği…

Böyle bir durum olur mu zaman gösterecek… 

Öte yandan yeniden yapılanma ve görevden almalar ile ortaya çıkan sıkıntılı durum ve şikayetlerin Ak Parti genel merkezine kadar gittiği de ifade ediliyor.

ORTAHİSAR’IN TAHLİYESİ BEKLENİYOR 

ortahisar yeni belediye ile ilgili görsel sonucuBüyükşehir belediyesinin ana binası başkanlık katı tamamen yıkıldı..Yeni odalar yeni mekanlar yapılıyor.

Danışmanlara oda, meclis üyelerine oda meclis grup başkanlarına odalar yapılıyor..

Ana binada belediyenin bütün birimleri yer alacak…

TİSKİ’nin de şimdi bulunduğu yerden Trabzon’un merkezine taşınma durumu var.. 

Bu arada Başkan Zorluoğlu ana binada hizmet gören Ortahisar Belediyesinin yeni binasına taşınmasına da bekliyor.. 

Ortahisar bulunduğu yerleri tahliye ettiğinde TİSKİ bu kata gelecek.. Şimdilik planlama böyle..

Özellikle meclis üyelerinin ve grup başkanlarının belediye binasında bir yerinin olmasına özel itina gösteren Zorluoğlu’nun bunları yaparken belediye icraatlarına da bir an önce başlaması bekleniyor.

TRABZON’U AYAĞA KALDIRAN TEPEDEN ATAMA 

trabzon milli eğitim ile ilgili görsel sonucuÖnceki gün Trabzon milli eğitiminde son derece heyecanlı ve aksiyon dolu anlar yaşandı…

Milli eğitim müdür yardımcılarından sevilen bir isim ilginç bir yöntemle görevinden alındı..Yerine Of’tan bir isim atandı… 

Yeni atanan eğitimcinin AK Parti İstanbul il başkanının kayınpederi olduğu öğrenildi…

Bu atama ve görevden alma duyulunca milli eğitim camiası Memur sen ve de AK Parti il teşkilatında hareketli anlar yaşandı.. 

Kimsenin haberi olmadan, sorulmadan edilmeden, birilerine şirin görünmek için yapılan bu atamanın milli eğitimi ve şehrin dengelerini sıkıntıya sokacağına dair genel görüşlerin ilgili yerlere bildirilmesi ile bir günlük atama askıya alındı…

Vah milli eğitimin haline vah, tepeden inme, İstanbul’dan hatır ile olur mu bu işler, İstanbul’u abat mı ettiler de geldiler Trabzon’a karışıyorlar, il yönetimi, milletvekilleri Trabzon’un bu sahipsizliğine ne zaman ses çıkaracak ve Trabzon’a böylesine tepki gören müdahelelere dur diyecekler.

Trabzon’u yönettiklerini zannedenler bu emrivaki işleri ne zaman görecekler ve şehrin kimyasını bozan bu dışardan müdahalelere dur diyecekler?  

ŞAHİN, ORTAHİSAR’A SAHİP ÇIKTI…  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde dünki mecliste Of ve Tonya’dan gelen sokak sağlıklaştırma projeleri gündeme geldi.

Bu projelerin bazılarında İmar Komisyonunun yaptığı ufak değişikliklerle birlikte de olsa kabul edildi.

Ancak sokak sağlıklaştırması ve güzelleştirmesi yapılacak bölgelerin fotoğrafları Büyükşehir Belediyesinde bulunan perdeye yansıtılınca söz alan İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu, kaldırım işgallerine dikkat çekti.

Fotoğraflarda bölgede bulunan iş yerlerinin kaldırımları işgal ettiğine dikkat çeken Çakıroğlu bu durumun Trabzon’un genel sorunu olduğunu söyledi.

Çakıroğlu, bu durumu siyaset yapmak için söylemediğini, mecliste hiç bir şekilde siyaset yapmadığını da sözlerine ekledi.. 

Meclisi yöneten Başkan Vekili Atilla Ataman’da, Bu fotoğraf buraya geldiği için Tonya’yı görüyoruz. Ancak; Şalpazarı, Hayrat, Köprübaşı, Sürmene’nin Of’un hatta Ortahisar’ın fotoğraflarını koyduğumuzda farklı bir manzara ile karşılaşmayacağız. Bu bir medeniyet meselesi olduğu aşikar. 

Şurada arkamızı döndüğümüzde ben yukarıda kullanmakta olduğum odadan görüyorum. Tam Büyükşehir’in karşısında şu önümüzdeki binaların dış cephe sıvalarının halen yapılmamış olduğunu hep birlikte izliyoruz. Maalesef… 

Söz alan CHP Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ise, "Burası farklı.. Burası Narlıbahçe Kentsel Dönüşüm’de olduğu için buralarda vatandaşlara tadilat izni vermediler.

Kentsel Dönüşümden de çıkartmadılar. Vatandaşın eli kolu bağlı kaldı. Burada ki çirkin yapılaşma ondan kaynaklanıyor. Bu da bir sorun.

Bizde Ortahisar Belediye Meclisinde vatandaşların sorunları çözmek için meclis kararı aldık. Doğalgaz’da bağlatılamıyordu.

En azından biraz esneme yaptık. Tabi bunun da köklü olarak çözülmesi gerekir” dedi. 

Bunun üzerine Ataman espri niteliğinde, Çakıroğlu’Siyaset yapmayacağım” sözünüde hatırlatarak, “Siyaset yapmadığınızı biliyor görüyorum.

Sayın Şahin’de yapmıyor ki, Ortahisar’a sahip çıktık. Teşekkür ediyorum” dedi. Bu sözler salonda gülümsemelere neden oldu…

O BULUŞMADA SER VERDİ, SIR VERMEDİ 

Trabzonspor’un forma sponsorunun Vakıfbank olacağı yönünde muhtemel ve kuvvetli bir gelişme var…

Önceki güne Vakıfbank’ın eski Trabzonspor yöneticisi genel müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’e, Trabzonspor eski teknik adamı Şenol Güneş, Trabzonspor’un eski yöneticisi Murat Türköz ve Şike davasında Trabzonspor’un avukatlığını yapan Erden Egemen hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Tabi bu buluşmanın ana sohbet konusu elbette Trabzonspor oldu…

Ve Üstünsalih’e Trabzonlu dostları bordo mavili takımın forma sponsorluğunu sordu…

Üstünsalih ser verdi sır vermedi.. Hiçbir yorum yapmadı.. Yok demedi.. Var da demedi..

Demek ki, konu ile ilgili görüşmeler masada tartışılıyor.. Görüşülüyor..Ki, bir  iş olmadan çiçeği burnunda genel müdür bir tiyo vermiyor.