ANKARA GÜNDEMİNDE 1. SIRA YARIŞI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan her ne kadar ısrarla erken seçim olmayacak dese de şimdiden Ankara kulislerinde liste savaşları başlamış durumda. 

Trabzon listesinden kimlerin olacağından ziyade 1. sırada kimin olacağı en çok merak edilen konu…

3. dönem kuralı işletilirse Muhammet Balta ile Adnan Günnar'ın yeniden adaylığı söz konusu olmayacak, fakat bu iki isimde tecrübeleriyle mutlaka partinin en etkin yönetim organlarında yer alabilecek. Tabi ki bakanlıklarda da bu gibi önemli tecrübeli isimlere ihtiyaç olacağı Balta ve Günnar'ın alanlarıyla ilgili bakanlık verilebileceği konuşuluyor.  

Milletvekilliği sıralaması için 1. sırada siyaseten etkin ve özellikle ekonomisi iyi olan bir kişi düşünülüyor. 

En riskli ilçeler arasında şu anda nüfusu da göz önünde bulundurularak Ortahisar ilçesi görülüyor ve genel seçimlerde de ilçe belediye başkanlığı seçiminde uygulanan yöntemin uygulanabileceği Ahmet Metin Genç'in 1. sıraya konulabileceği konuşuluyor.  

Yine aynı şüphe ile Ahmet Metin Genç'e Asım Aykan taktiğinin uygulanabileceği 4. sıraya konularak 4'ü alsan alsan sen alırsın denilebileceği de kulislerde dillendiriliyor. 

Kadın kontenjanının bu seçim uygulanmayacağı en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

Genç'ten sonra 1. sıra için en çok konuşulan isim sahanın en aktif vekillerinden Salih Cora geliyor...

Trabzon için bir diğer sürpriz 1. sıra ismi olarak Kamu Baş Denetçisi Şeref Malkoç Ankara'nın gündeminde. Kendisinin TBMM Başkanlığını da isteyebileceği konuşulsa da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni saha çalışma ekibinin liste başında Trabzon için Malkoç'un ismi geçiyor.   

3 dönem kuralının uygulanması halinde ise Muhammet Balta'nın 1. sıra olmasına kesin gözüyle bakılıyor.  

Haydar Revi, Mazhar Yıldırımhan, Atilla Ataman, Temel Altunbaş, Meryem Çelenk Sürmen, Mehmet Karaoğlu, Abdulkadir Uraloğlu, Dr. Erdem Şen, Recep Çebi, İbrahim Kul, Yunus Karabela, Vehbi Koç isimleri de vekil olabilecek isimler arasında sıkça dile getirilirken özellikle en uzun dönem il başkanlığı yapan isim olan Artvin Bölge Sorumlusu Haydar Revi'nin ilk 3’te yer alacağına kesin gözüyle bakılıyor…

35 MİLYAR YATIRIM ALAN TRABZON'UN HALİ 

İktidara mensup siyasiler, yöneticiler, vekiller bakanların hep dilindedir. 

Trabzon'a şu kadar milyarlık yatırım yaptık diye övünürler. Son olarak bu rakam 35 milyar seviyelerine çıkmıştı…

Dün Çömlekçi Tüneli’nde meydana gelen kaza nedeniyle şehir trafiği 5 saat felç oldu diyebiliriz. Kaza yapan TIR tünel içinden 3 saatte çıkarılabildi. Sadece Sahil Yolu değil tüm şehir felç oldu…

Neden derseniz. Sorun çok ama çok büyük. Birinci ve en önemli sorun alternatif yolumuz yok. Trabzon'a bugüne kadar 35 milyar harcandı ama bir kazada 3 saatte trafiği açamıyoruz. 

Çünkü yolların acil durum planları yok, çıkışları, alternatif bağlantıları yok. 

İkinci en önemli sorun baş üstü bilgilendirme levhaları yok… 

Avrupa'da karayolunda giderken hangi şeritte kaza var, hangi şeritten dönüş var, hangi şeridin hız sınırı ne kadar bunları gösteren bilgilendirme mesajları yayınlayan canlı panolar var. 

Trabzon'da ise sadece kavşak önlerinden standart bilgilendirme levhaları yer alıyor. 

İmperial Köprüsü’nde bir tane dijital pano var ama şerit, yoğunluk ve kaza bilgisinden ziyade sürat bilgisi veriyor. 

Hız kontrol sistemi Trabzon için olmazsa olmaz deniyor. Bir kaç kez gündeme geldi, fakat maalesef hayata geçirilemedi. 

Yine çok önemsenmesi gereken Büyükşehir Belediyesi'nin Karayollarının ve Valiliğin dikkate alması gereken en önemli hususlardan birisi de Oto Kurtarma Hizmetini büyük araçlara verecek vinç veya çekici olmayışı. 

Bildiğiniz üzere Meydan'ın ortasına bağlanan bir otobüsü günlerce oradan çekememiştik. Aynı şey kazalar için de geçerli. Bir kaza olduğunda eğer kazaya karışan araç TIR veya otobüs ise geçmiş olsun… 

Saatlerce beklemek zorundasınız ki özel firmanın keyfi gelsin de aracı oradan çeksin...    

Devletin bu işi kendi bünyesinde halledebilecek bir araca ihtiyacı var bunu da çözmek gerekir. 

Bunun gibi aslında devletin bildiği bürokratların siyasilere aktardığı bir çok maliyeti düşük ama önemi büyük çözülmesi şart konular var. Tabi ki bunu çözmek isteyecek yönetenlerin ve siyasilerin de olması gerekiyor…

TRABZONSPOR’UN YENİ YÖNETİMİNDE YERİ GARANTİ OLANLAR!

Ligde dolu dizgin yoluna devam eden Trabzonspor 2 hafta sonra yeni başkanını seçecek. 

Ağaoğlu’nun herhangi bir rakibi yok. Bu saatten sonra da çıkacağa benzemiyor. 

Ahmet Ağaoğlu ekibiyle kafa kafaya vermiş durumda…

Tek listeyle seçime girilecek. 

Edindiğimiz bilgilere göre yeri garanti olan isimlerin sayısı 9 olarak öne çıkıyor. 

9 ismin durumu ise Pazartesi günü yapılacak görüşmelerle netleşecek. 

Bazılarının kırgınlığı, bazılarının yorgunluğu var. Bazıları da devam etmeyecek.  

Yeri garanti isimler ise şöyle: Ömer Sağıroğlu, Ertuğrul Doğan, Müminhan Bilgin, Yalçın Orhan, Yaşar Kibar Güven, Zafer Göktaş, Kemal Ertürk, Tuncay Uzunal ve Lokman Sadıklar…

Bu isimler gün itibariyle kulislerde “yeri garanti” denilen isimler…

YEŞİLYURT AİLESİ’NDEN YÖNETİME GİRECEK İSİM BELLİ OLDU

Trabzonspor’da kongre süreci hızla devam ederken listeye girecek isimler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. 

Recep Denizer’in oğlu Tayfun Denizer, Erol Tuna’nın oğlu Cüneyt Tuna’nın ismini yazmıştık.

Bir ismin daha ismi kulislerde oldukça konuşulmaya başladı.

Yeşilyurt ailesinden Mesut Yeşilyurt…

Türkiye’nin en büyük 500 şirketi listesinde ilk 100 şirket arasında yer alan Yeşilyurt Demir Çelik firmasının en genç ve ileri görüşlü Trabzonspor taraftarı olarak değerlendirilen Mesut Yeşilyurt, Ağaoğlu’nun listesinde kendisine yer bulması en muhtemel isim olarak konuşuluyor.

BU MİLLETİN AHI VAR…

Trabzon'da artan nüfusa rağmen aynı kalan dolmuş, minibüs sayısı ve otobüs seferlerindeki koordinasyonsuzluk nedeniyle kalabalık mahallelerin dolmuş durakları önünde uzun kuyruklar oluşuyor. 

Sokaklarda 100 metreyi bulan dolmuş kuyruklarında zaman zaman 45 dakikaya varan bekleme süreleri vatandaşın canına tak etmiş durumda. Havalimanı ve Çukurçayır durakları Trabzon'da başı çekiyor…

Yağmur altında uzun kuyruklarda bekleyen bu şehrin insanlarının yönetenler üzerinde ahı vardır bunun bilinmesini isteriz.

Şehirde yapılan her icraat vatandaşın hayatını kolaylaştıracağına zorlaştırıyor. 

Dönüşümde hesap edilemeyen nüfus artışı, otobüs sayısının arttırılmasına rağmen nüfus yoğunluğunun arttığı mahallelerde sefer sayılarının koordine edilememesi vatandaşın mağduriyetini her geçen gün arttırıyor. 

Şehri yönetenlerin halkın yaşamını kolaylaştıracak, bu şehrin insanlarını dolmuş sıralarından kurtaracak uygulamaları hayata koymasını bekliyoruz..

BAŞKANLA ZİRVEDE ŞAMPİYONLUK SOHBETİ 

Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın Zigana Tünelini ziyaret etti.

Binali Yıldırım, çalışmalarla ilgili son bilgileri aldı. Eski Başbakan Yıldırım'ı Gümüşhane'ye uğurlayan Trabzon heyeti, Zehir Hüseyin adlı tesislerde bir sohbet gerçekleştirdi.  

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, AK Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, İl Başkan Vekili Ömer Topaloğlu, Cengiz İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ekrem Cengiz soba başında çay içti. Zehir Hüseyin adlı tesislerinin sahibi, "Pandemiden sonra bu yıl işlerimiz çok iyi gitti. 

Bu sadece bana özel bir durum değil, Trabzon genelinde böyle oldu. Turizm iyi yolda" dedi. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise, "Lider Trabzonsporumuzun şampiyonluğunu da kutlarsak her anlamda Trabzon olarak iyi bir yıl geçirmiş olacağız" diye karşılık verdi. 

Saba başında olan ise başkanın bu dileğine inşallah diyerek katıldı. Başkan Zorluoğlu bilindiği üzere forma satın alarak Trabzonspor'a maddi anlamda destek olmuştu.