TRABZON TEKLİFİ VE ALBAYRAK

Trabzon’da KYK tarafından gerçekleştirilen Kış Hukuk kampına Ombudsman Şeref Malkoç’un davetlisi olarak katılan Danimarka Büyükelçisi Svend Olling ile toplantı sonrası yaptığımız görüşmede, toplantıda bahsettiği bölgesel ısınma sistemlerinin Trabzon’a uygulanması konusunu konuştuk.
Enerji Bakanlığı ile yürütülen bir çalışma olduğunu, pilot iller seçileceğini Bursa, İzmir gibi illerin pilot il seçilmesi için görüşme yapıldığını ifade etti.
Bölgesel ısıtma sistemleri hem hava kirliliğinin önüne geçiyor hem de büyük tasarruf sağlıyor.
Trabzon gibi merkezi yerleşim birimi küçük olan şehirlerde kullanımı da verimli oluyor.
Eğer bu işi Enerji bakanlığı ile yürütüyorlarsa, Trabzonun Bakanı Berat Albayrak, pilot iller arasında Trabzon’u aldırabilir.
Ombudsman Şeref Malkoç devreye girerse Trabzon için bu kaçınılmaz bir fırsat olur.

TRABZON’A OPERA VE BALE SÖZÜ

Limak şirketi tarafından Trabzon’da düzenlenen Filarmoni Orkestrası konserinin tenoru Murat Karahan aynı zamanda Devlet Opera ve Bale Genel Müdürü.
Trabzon konserine olan ilgi kendisini öylesine mutlu etmiş ki, Trabzon KTÜ’de Güzel Sanatlar’daki arkadaşlarına ‘Trabzon’a bayıldım. Eşimin kardeşi kardeşinin eşi de Trabzonlu. Ben Ankara’lıyım ama en zevk aldığım, en uzun sahnede kaldığım ve seyircinin en çok katılım gösterdiği eşlik ettiği konseri Trabzon’da yaşadım.
Ve Trabzon’a sözüm olsun, artık Devlet Opera ve Bale’nin bundan sonraki turnelerinde, etkinliklerinde Trabzon ilini asla pas geçmeyeceğim’ dedi.
Trabzon insanının sanata olan ilgisi Trabzonlu olmayan bir genel müdürü öylesine şehre bağlamış ki, helal olsun bize helal olsun kıymet bilen Murat Karahan’a diyelim.

SENİ AK PARTİ YÖNETİMİNE ALDIRAYIM

Trabzon AK Parti’de kesin olmamakla birlikte Şubat ayının ilk veya ikinci haftası yapılması planlanan Trabzon İl kongresi için gözler Haydar Revi’de.
Çok farklı bir döneme imza atacağını ifade eden Revi yönetiminde köklü değişikliklere gidecek. Fakat yürütmesinde bazı çakılı isimler var.
Git denilmeyecek kadar göz önünde, değerli, emek sarfetmiş, maddi manevi destek olmuş fakat metal yorgunluk ve siyasi doygunlukta zirve yapmış bu isimlerin kendilerinin Başkan Revi’ye ‘Bize müsaade’ dememesi halinde Revi’nin bu manada bayağı zorlanacağı gözlemleniyor.
Fakat ilçe yönetimlerinde olduğu gibi il yönetimi oluşurken de Revi’nin yanı sıra Ankara faktörü, milletvekilleri, yerel yönetimlerin talepleri ve memnuniyeti söz konusu.
İşte bu noktada Revi’nin kıramayacağı, sen dinlen yoruldun diyemeyeceği isimlere başkaları mesaj verebilir.
Bu arada il yönetiminde, ve yönetim dışından bürokraside ve siyasette etkili bazı isimlerin ‘Seni il yönetimine yazacağım’ şeklinde piyasada bazı işadamlarına, STK üyelerine, esnaflara söz verdikleri bilgisi bize ulaştı.
Konu Başkan Revi’nin de kulağına gitmiş, ismin tespit edilmesi noktasında bu kişilerin uyarılacağı bize gelen bilgiler arasında.

KALKINMA’YA HUZURU GETİRDİLER...

Öğrencilerin yoğunlukla yaşadığı mahalle olan Kalkınma Mahallesin’de polis kontrollerinin artması öğrencilere oh dedirtti.
Park sıkıntısı, kavga, hırsızlık vs. gibi bir çok problemin yaşandığı mahalle huzuru bulmuş gibi gözüküyor.
Hergün Farabi Caddesi’nin başında bekleyen polis ekipleri şüpheli gördüğü her aracı durduruyorlar.
Şüpheli gördükleri her şahsı durdurup, çevredeki kafelerde denetlemeler yapıyorlar.
Burada Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in etkisi gözle görülür bir şekilde.
Orhan Çevik’in sadece Kalkınma’ya değil şehre güven verdiği herkesin dilinde. Dileriz, birileri önüne taş koymaz.

İYİ PARTİ TÜRKİYE’DE İKİNCİ Mİ?

İYİ Parti Trabzon’da il binasının tamamlanmasına kısa bir süre kaldı.
İl Başkanı Hasan Saka, 2019 seçim çalışmalarına başlamak için il binasının açılmasını bekliyor.
Parti il binasında duvarlar yıkılıp yeniden yapılmış, mimarlar yoğun şekilde çalışıyormuş.  Ondan bu kadar gecikmiş.
Açılış içinde özel bir gün ayarlamaya çalışıyor Saka. Hasan Saka’nın istediği Fenerbahçe maçında il parti binasını açmaktı ancak yetişmeyecekmiş.
Fenerbahçe maçına yetişemeyecek olan il parti binası açılışını Genel Başkan Meral Akşener’in katılımıyla Trabzon’un Kurtuluş gününe yetiştirmeye çalıştıklarını öğrendik.
İYİ Parti, Trabzon’u önemsiyor. Saka Trabzon’un parti için yerinin çok önemli olduğunu kimsenin henüz farkında olmadığını söyledi. Saka’ya göre İYİ Parti Türkiye’de 2’nci parti konumuna gelmiş bile. Seçime henüz var bizde bakıp göreceğiz dengeler nasıl oynayacak...

NE MEHMET BATDAL MI?

Ligin açılış maçında Konyaspor ile karşılaşacak olan Bordo Mavili takım maç için 2 gün erkenden kampa girdi.
Futbolcuların isteği ile yapılan bu hamlenin sahaya da yansımasını bekliyoruz.
Tek hedefin kaldığı lig de Trabzonspor transfer de fırtınalı günler yaşıyor.
Son olarak Novak’ı kadrosuna katarak sol bek mevkiisindeki büyük açığa pansuman yapan Bordo Mavililerin ileri üçlüsü de gündemden düşmüyor. Burak, Rodallega ve N’Doye’ye teklifler var..
Burak Yılmaz’ın gidişine izin çıkmazken diğer iki isim için bir takım görüşmeler yapılıyor. Büyük ihtimal ile bir tanesi ile yollar ayrılacak.
Bu görüşmeler yapıla dururken kucağımıza bir isim geldi ki. Yok artık dedik.
İsim Mehmet Battal..
Başakşehir’in 5. forveti. 2 senedir 6 gol atabildi..
Menajerler Trabzonspor teknik heyetine bu ismi iletiyor. İncelenip karar veriliyor.
Yöneticilerinden teknik heyetine herkes bu isimi reddetti.
Neyse ki bu gündem parlamadan söndü..
İsabetli bir karar olmuş.