OFG’NİN İSYANI, BİLİRKİŞİ OPERASYONU

Aylar önceydi, Büyükşehir Belediye başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüolu bir basın toplantısında dert yanmıştı… Trabzon’da kamulaştırmalar ile ilgili olarak sıkıntılarımız var. Çok lüzumsuz yere zaman kaybediyoruz. Ve bilir kişilerle ilgili ciddi şikayetler alıyoru..” O. Fevzi Gümrükçüoğlu hatta şunu da açık yüreklilikle Trabzon’un gündemine getirmişti…” Bazı Avukatlar, kamulaştırılacak alanlarla ilgili mal sahiplerine gidip daha yüksek istimlak bedeli alabiliriz siz sadece bize vekalet verin para da istemiyoruz…” diyorlar demişti.

O zaman başkanın bu feryadı çok anlaşılmadı..

Ne zamanki, son üç gün içinde Trabzon Cumhuriyet Savcılığının bilirkişiler ile ilgili başlattığı soruşturmaya kadar. İki günden bu yana bilirkişi operasyonu ile ilgili polisin verdiği bilgiler ışığında okurlarımızı bilgilendiriyor. Soruşturma sonuçlanmış değil. Bilirkişilerin ifadelerinden sonda operasyonun avukatlara sıçrayacağı yönünde bilgiler var. Bakalım bu soruşturmalar nereye kadar varacak.

Bu arada iktidara yakın avukatların etekleri mi ne tutuştu..

Bize gelen bilgilere göre bu anlamda panik içinde oldukları söyleniyor.

Süreci, yakından takip edeceğiz.

Bu arada soruşturma geçirenlerin bilirkişi atamalarını yönlendirdiği, mesleğinde dürüst olan bilirkişilere hiç görev çıkartmadıkları da gelen bilgiler arasında.

Bu arada büyükşehir belediyesinden bir teknik görevli de bize bilirkişi sıkıntısının Kanuni bulvarı detay incelendiğinde daha iyi anlaşılacaktır dediğini de belirtelim. Bu anlamda Cumhuriyet Savcılığı kanunu bulvarındaki kamulaştırma dosyalarını da ilgili yerlerinden istediği kulağımıza geldi.

BİLİRKİŞİ OPERASYONU VE AK PARTİ

Trabzon Cumhuriyet savcılığının başlattığı ve şimdilik bazı isimlerin tutuklanarak bazı isimlerin ise denetimli serbestlikle serbest kalmasından sonra, soruşturmanın derinleşerek devam edecek. Bunun için savcılar ek deliller peşinde ve bu delillerin bazılarına da ulaşılmış durumda. Denetimli serbestlik ile serbest kalanla arasında bir ismin Ak Parti’nin il yönetiminde etkili bir görevde bulunanın birinci derecede yakını olması da ilginç, ilginç olduğu kadar da Ak Parti’yi yıpratacak gibi. Şimdi il yönetimindekiler haklı olarak şu serzenişte bulunabilirler… Niye ad vermiyorsun… Ad vermiyoruz çünkü suçun kişiselliği vardır. O nedenle; ama eminiz ki, Ak Parti’nin yürütmesindeki herkes bu kişinin kim olduğunu biliyor. Bildikleri ismin kişisel haklara saygımızdan ötürü niye verelim ki..

MİLLİ EĞİTİM KORİDORLARINDAKİ SESSİZ ÇIĞLIK

Kanuni Anadolu Lisesi’nin sınavsız öğrenci alacak statüye çekilmesinden sonra Trabzon’da konan tepkiler sanki dindi gibi. Oysa olaya karşı bütün dinamiklerin yine güçlü bir ses vermesi gerekiyor. Neden bu sessizlik anlamış değiliz. Milli eğitim il müdürlüğünün koridorlarında konu ile ilgili olarak sessiz bir çığlık var. Memurundan amirine, herkes Kanuni’ye haksızlık yapıldığını söylüyor ama korkudan, bunu ilgili yerlere iletemiyorlar. Vali Yücel Yavuz ise bu olayı sadece takiple yetiniyor. Oysa, Vali Yücel de risk alıp konuyu milli eğitim bakanlığına iletse, Trabzon’un hassasiyetin dillendirse, şehrin eğitime çok büyük bir katkı vermiş olacak. Kanuni’nin aile birliği ve mezunlar imza kampanyasını devam ettiriyor. Bu arada, Kanuni’nin müdürü Mustafa Balaban’da kendi çapında, kendi yetkisi sınırında lisenin eski statüsüne dönmesi için canla başla çalışıyor. Helal olsun. O’na sen bu işe karışma dendiğini duyduk o ise okulun hak ve hukukunu korumada kolları sıvamış. Helal olsun müdürüm… Bravo sana.

ARAKLI BU KEZ OLMALI, OLACAK DİYOR

Trabzon’un en büyük ilçeleri arasında yer alan ve özellikle Ak Parti’ye de her türlü yüksek oranda destek veren ilçelerden Araklı da bu erken genel seçimde bir milletvekilinin olması için ilçe halkı genel bir görüş birliktenliği içinde. O nedenle de bu dönem Araklı’dan bir çok milletvekili aday adayı ortaya çıkacak.

Bunlar arasında en şanslıları şunlar.

Selahattin Çebi…: Çebi partinin her kademesinde görev yaptı. Tam bir dava adamı. Eğer genel merkez belediyelerde görevliler vekillik için istifa etmeyecek derse, Çebi aday olmayacak. Ama genel merkez edebilirsiniz derse Çebi, Ortahisar Belediye Başkan vekilliğinden istifa edip, Araklı’ın temsilcisi olarak milletvekili aday adayı olacak.

Hasan Çebi..: Bir dönem il genel meclisi üyesi olan Karayollarında etkili bir mühendislik görevinde bulunan Hasan Çebi şimdi özel sektörde çalışıyor. Partinin bir dönem teorisyenliğini de yapan Hasan Çebi’nin de niyetinde milletvekili adaylığı var.

Hasan Dilekoğlu: İl Başkanı Haydar Revi’nin sağ kolu olan Dilekoğlu’nun da siyasi yol haritasında bu dönem milletvekili adaylığı var. Bakalım. Dilekoğlu’na il başkan yardımcısı olduğu için adaylık izni verilecek mi?

Mehmet Öztürk: Büyükşehir Belediye Meclis üyesi olan Öztürk’ın ajandasında da vekil adaylığı bulunuyor.

Selçuk Çebi: İki seçimdin Araklı’dan adaylığını koyan Çebi, üçünçü kez inşallah olacak diyor.

İbrahim Çebi: ANAP döneminin güçlü isimlerinden ve milletvekillerinden İbrahim Çebi’nin de kapısı çalınmış gel siyasete geri dön vekil adayı ol diye.

SÜMER’İN ESPRİSİ GÜNDEME OTURDU

Özkan Sümer, esprileri ile tanınan biridir. Lafı öyle bir çuk diye yerine oturtur ki, anlamını da epeyce uğraşır çıkartamazsınız. Önceki gün gazeteci dostumuz Hamza Mısır ile sohbet ederken Sümer’in yakın zamanda tesislerde işe başlamasından sonra yaptığı bir espriyi bize aktardı. Sümer’in yolu tesislerde yemekhaneye düşer. Burada alt yapıdan teknik adamlar yemek yemektedir. Sümer, hocalara…” Yemek yemeye geldiniz öyle mi” der. Hocalar da evet deyince Sümer de…”Ahhaa,ben de sizi yemeye geldim” diye cevap verir. Şimdi bu espri tesislerde herkesin ağzındaymış.

AKŞENER’E TRABZON’DAN NE GİDİYOR

İyi Parti genel başkanı Meral Akşener’e de Trabzon’dan tam organik bazı besinler gönderiliyor. Bunu da Ortahisar ilçe yönetiminden Hasan Kandaz yapıyor. Kandaz, Atatürk Köşkündeki malikanesinin arazisinde mevsimin meyve sebzelerini yetiştiriyor. Organik yumurta elde ediyor. Ve bunların bir kısmını da genel başkanı Meral Akşener’e gönderiyor. Önceki gün Kandaz halk dilinde amofti olarak bilinen minik çilekleri bir kavanoza koyarak Akşener’e gönderdi.

Kandaz genel başkanımızın morale ve organik beslenmeye ihtiyacı var derken, malikanesinde yetiştirdiği sebze ve meyvelerden komşuluk hakkı diye, Vali Yücel Yavuz’a da iletiyor.