AK PARTİ İL’DE BİR İSTİFA DAHA YOLDA
 
Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yönetimindeki istifalara önümüzdeki günlerde bir yenisi daha eklenecek.
 
Bu isim İçişleri Bakanlığı Müşavirlik kadrosuna alınan İl Başkan Yardımcısı Ali Faik Hacıoğlu olacak.
 
Hacıoğlu resmiyeti tamamlandığında görevinden istifa edecek. Son olarak partiden Abdullah Özer istifa etmiş yerine yedeklerden Özdemir Aydın getirilmişti.
 
Şimdi il başkan yardımcısı Ali Faik Hacıoğlu’nun yerine yedek yöneticilerden eski meclis üyesi Ferit Kibar gelecek. Fakat bilindiği üzere Ali Faik Hacıoğlu partinin yürütmesinde görev alıyordu. Ferit Kibar’ın aynı göreve getirilmeyeceği gelen bilgiler arasında.
 
Yaşanan son gelişmeler nedeniyle İl Başkanı Haydar Revi’nin Bakan Soylu ile istişare ederek yeniden bir düzenleme yapacağı ve yürütmede köklü bir değişikliğe gideceği ifade ediliyor.
 
Yürütmede en az 5 görev yeri değişikliği bekleniyor. Özellikle seçim döneminde sonra performansı düşen, toplantılara ve etkinliklere katılımda istikrarsızlık sergileyenlere yürütmede yeniden görev verilmeyeceği gelen bilgiler arasında.
 
Bugüne kadar Ak Parti Trabzon İl yönetiminden, Nihat Özdemir, Serap Ayvaz, Melike Coşkun ve Abdullah Özer istifa etmiş yerlerine Hasan Şener, Temel Şükrü Yılmaz, Osman İsaoğlu ve Özdemir Aydın getirilmişti. Hacıoğlu ile birlikte yönetimin yüzde 10’unda değişim yaşanmış olacak.  
 
TİSKİ BU REZALETİ GÖRMÜYOR MU?
 
Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçtiğimiz günlerde, bir şantiyeden çıkan kamyonun kasasından yola toprak boşaldığı gerekçesiyle Şana’daki bir firmaya anında cezayı yapıştırarak denetimde ne kadar hızlı olduğunu gösterdi göstermesine ama elimize ulaşan bir fotoğraf Büyükşehrin işine geldiği konulara anında müdahale ettiğini gözler önüne serdi. 
Yer Yalıncak.
 
Yurt Kur’a ait bir bina. Hem de ismi Trabzon’un yetiştirdiği manevi değerlerden kısa süre önce vefat eden Ahmet Yaşar Hocaefendi’nin ismini taşıyor.
 
Yurt binası belli ki alelacele yetiştirilmiş ve kanalizasyon hattının nasıl bir sisteme bağlandığını işte bu fotoğraf gözler önüne seriyor. Artık bunu yapan müteahhit mi, yoksa belediye mi bilmiyoruz.
 
Fakat görüntü öylesine rezalet, öylesine iğrenç, öylesine çağ dışı ki. Kanalizasyon borusu binadan metrelerce uzaktaki bir plastik bidona aktarılıyor. Bidon dolunca da vidanjör gelip o pisliği oradan çekiyor.
 
Yurdun hemen altında ikamet eden Arap turistler ise şaşkın şaşkın Büyükşehir Trabzon’daki bu rezaleti izliyor.
 
Bakalım yetkililer, Yurt Kur-Büyükşehir veya Valilik bu kabul edilmesi imkansız görüntü ile ilgili ne söyleyecekler.
 
SAĞIR, "ONLAR ORTADA YOKTU BEN VARDIM"
 
MHP'de Genel Kurul için çağrı heyetinde yer alan kurucu üye Ali Sağır'ın partisinden ihraç edilmesi sonrasında bugün görevli olduğu Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına katıldı.
 
Belediye Meclisi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı'nın başkanlığında toplanan meclise katılan Ali Sağır, partisinden ihraç edilmesine rağmen Mecliste MHP'lilerin oturduğu bölüme oturması dikkat çekti.
 
Sağır, her zaman olduğu gibi MHP Grubunun olduğu bölüme otururken burada konuyla ilgili gazetecilerin sorularını ise "İlerleyen günlerde açıklama yapacağım" diyerek yanıtlamadı.
 
Gazetecilerle yaptığı sohbette ise "Ben bu partinin kurucu üyesiyim. Onlar ortada yoktu. Biri memurdu, biri başka partideydi. Ben vardım. Bana tebligat gelmemiş. Ortada tebligat yokken, kim neyin açıklamasını yapıyor" ifadelerini kullanması dikkat çekti.
 
GEÇMİŞ OLSUN EFSANE

Trabzonspor’un efsane futbolcularından olan Serdar Bali, Katarakt ameliyatı oldu.
 
Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptığı Medical Park Hastanelerinin Karadeniz Şubesinde Opr. Dr. Abdulselam Mungan’a ameliyat olan Bali, bir süre daha bu hastanede müşahede altında tutulacak.
 
Başarılı bir operasyon geçiren Bali, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, “Göz operasyonumu yapan Abdulselam Mungan, Karadeniz Medicalpark Hastanesi CEO’su Murat Uğura ve ilgilerini eksik etmeyen personele teşekkür” ifadelerini kullandı.
 
MECLİS ÜYESİ KENDİ KENDİNİ KAYDETTİ!
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi bir hayli renkli kişilere sahip. Bu kişiler arasında CHP’li Düzköy Belediye Meclis Üyesi Musa Öztürk’ü de sayabiliriz.
 
Musa Öztürk, mecliste hep Düzköy’ün sorunlarını ısrarla dile getirmesi ile bilinir. Bazen Öztürk’ün konuşması ve soruları o kadar uzar ki meclis üyelerinin zaman zaman müdahale ettiğine de şahidiz.
 
Ancak geçen günlerde ilginç bir ana şahit olduk. Musa Öztürk, her zaman ki gibi Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na temsil ettiği ilçenin sorunlarını dile getirirken ve sorarken cep telefonu ile kendini görüntülediğini fark ettik.
 
Aslında bu sırada sosyal medyadan canlı yayın mı yapıyor yoksa görüntü kaydı mı alıyor tam anlayamadık ama en azından her iki durumda da temsil ettiği vatandaşlara bu sorunları mecliste dile getirdiğini rahatça anlatabilir.
 
Diğer meclis üyeleri de bu yöntemi uygular mı bilemeyiz fakat Musa Öztürk, sanırız ilginç bir yol seçtiği de kabul edilebilecek bir gerçek.
 
CUMHURBAŞKANI GİTSEYDİ GİDEMEYECEKTİ?
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, geçtiğimiz günlerde hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklara gitmiş ve 3 gün önce dönmüştü. Gümrükçüoğlu, misafirlerini Büyükşehir makamında ağırlarken konuklara zemzem suyu, kavurmalı pilav, baklava, hurma ve ayran ikram edildi. Peki, gelelim biz konumuza..
 
Gümrükçüoğlu, bir anda hacca nasıl gitti? Aslında Gümrükçüoğlu’nun aklında ki Hac planı, Macaristan Zigetvar’da yapılan dostluk parkının açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacak olmasından dolayı mecburen ilerleyen yıllara ertelenmişti.
 
Ancak Erdoğan’ın programında ki değişiklik ve katılmaması Gümrükçüoğlu’nun planlarını yeniden değiştirdi.
 
Gelin bundan sonrasını Gümrükçüoğlu’nun anlatımı ile okuyalım: “Benim niyetim vardı. Yanlış anlaşılmasın diye bir şey söylemiyordum. Gitme imkanım yoktu.. Neden, şundan... Sayın Cumhurbaşkanımız Zigetvar’a katılacak olsaydı, orada bulunmak gerekiyordu. Cumhurbaşkanımızın özel kalemi, ayın 4’ünde katılmayacağı bize ifade edildi. Vizelerde kapanmıştı. Sayın Diyanet İşleri Başkanımızı aradım. Sağ olsun ilgi gösterdi. “Tamam, Büyükelçi ile görüşeyim dedi. Sonra ertesi gün “pasaportlarını gönder” dedi. Pasaportları gönderdik. Ertesi gün bana öğle saatlerinde telefon edildi dendi ki, “Şimdi uçağa bin, İstanbul’a in. Bu akşam son uçakla gitmen lazım” Ne kimseye bir şey diyebildik, ne arayabildik. Komşular diyormuş ki başkan eyvallah bile demedi. Haklılar, o kadar ani oldu ki bizde inanamadık. Valizi aldık gittik. Allah herkese o kutsal toprakları nasip etsin” dedi.