ZORLUOĞLU, ‘İSTERİM Kİ…’

Türkiye'de maalesef algı bilginin önüne geçiyor ve bu nedenle bir çok gerçek ortaya çıkmadan kamuoyu yalanlarla yönlendiriliyor.

Bu zaman zaman Trabzon'da da oluyor ve bunun farkına varan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, önemli gelişmeler öncesi basın ile sohbet ve istişare toplantıları gerçekleştirerek durum hakkında gerçek doğru bilgileri aktarıyor.

Dün UKOME yani şehirdeki ulaşım alanında verilen tüm kararların alındığı toplantının hemen öncesinde Trabzon'daki basın mensupları ile bir araya gelen Zorluoğlu Büyükşehir Belediyesi'nin toplu taşımaya yapacağı zammın gerekçelerini açıkladı.

Tabi ki bu kadar artış kurdaki bu dalgalanma akaryakıt fiyatlarının artması zammı kaçınılmaz kılıyor fakat toplantı gününün hemen öncesinde yeni faiz metodu ile dolar ve Avro çakılınca Başkan Zorluoğlu zammı anlatmakta biraz zorlandı.

Basın mensupları hep bir ağızdan 'Başkanım ne zammı dolar EURO çakıldı, indirim yapılması gerekir' dedi.

Sonrasında Zorluoğlu anlatmaya başlayınca herkes şaşırdı. Trabzon'da Büyükşehir Belediyesi ayda 200 bin kişiyi ücretsiz taşıyormuş 470 bin kişiyi tam biletli 322 bin kişiyi ise indirimli taşıyormuş. Birde 65 yaş üstü çoğunlukta olmak üzere 237 bin ücretsiz yolcu taşınıyormuş.

Bu rakamlara bakıldığında Trabzon'un nüfusu 1 milyonu aşmış görünüyor ama bu aylık taşınan yolcu sayısı. Trabzon'da cebinde belediye otobüsüne biniş kartı olan kişi sayısı ise 450 bin.

Taşınan yolculardan belediye ayda 1 milyon 700 bin TL kazanırken ulaşıma harcanan para yani gider kısmında tamı tam 7 milyonu aşan bir çıkış var.

Sosyal belediyecilik gereği Büyükşehir bunu süspanse ediyor ama nereye kadar?

Başkan Zorluoğlu diyor ki '7 milyonun 1,7 milyonu geri dönüyor. Bazen insanın içinden 1.7 milyonu da belediye olarak ödeyelim de ulaşımı bedava yapalım diye geçiyor fakat tek başımıza bu işi yapamayacağımız gibi bu şehrin şoför esnafını da düşünmek gerekir. Yoksa Allah yukarıda hepsini ücretsiz yapmaktır gönlümden geçen”

DÖNÜŞÜMDE SON DURUM VE MARAŞ CADDESİ

Başkan Zorluoğlu toplantıda şehrin merak ettiği iki önemli konuya da açıklık getirerek Maraş Caddesi'nin yaz ayına yetiştirilmesi için elinden geleni yapacağını ifade etti.

Öte yandan dolmuşta dönüşümün yüzde 70 oranında gerçekleştiğini belirten Zorluoğlu pandemi koşullarına rağmen dönüşüme ayak uyduran şoför esnafına teşekkür etti.

10 gün sonra dönüşmeyen araçlarla ilgili yeni değerlendirme yapacaklarını belirten Zorluoğlu dönüşen araçlara da kamera takılarak yolcu güvenliğinin arttırılmasının sağlanması adına çalışma başlattıklarını, dolmuşlara kamera takılmasında yasal bir engel olmadığını ifade etti.

Trabzon'un zor şehir olduğu yönündeki söylemler üzerine de konuşan Zorluoğlu 'Trabzon'da 'bu şehir çok zor bir şehir' diyerek bunu övünülecek bir şeymiş gibi söyleyenler var. Ama biz bu şehri kolaylaştırmak için varız. İnsanların denizle buluşmasını kolaylaştırıyoruz, cadde ve sokakları güzelleştirerek insanların huzur refah içinde yaşamasını kolaylaştırıyoruz.

Ulaşımını kolaylaştırıyoruz. Yani şehri ve şehirde yaşamı projelerimiz bittiğinde kolaylaştırmış olacağız. Ama Trabzon'un zor bir şehir olduğu algısıyla övünmeyi doğru bulmuyorum bu şehrin yaşayanlarıyla hep birlikte bunu kolaylaştıracağız' ifadelerini kullandı.

KUR DÜŞERKEN ZAM YAPMAK DOĞRU MU?

Evet artan döviz kuru ile her şeyin fiyatı arttı özellikle ulaşımda akaryakıt başta olmak üzere lastik yedek parça ve bakım tamir ürünlerine neredeyse 2 katı zam geldi.

Trabzon’da da dolmuşa bir yılda ikinci zam yapıldı.

Şoför 5 istemiş Başkan kabul etmemiş eyvallah bu da güzel hareket. Ama…

Kur iki gündür tepe taklak, akaryakıt fiyatına yapılacak yeni zamlar iptal edildi, araç fiyatları geriliyor ve kura endeksli artan fiyatların düşeceği ifade ediliyor.

Eğer bu şekilde devam ederse zam yapan UKOME’nin indirim yapma yetkiside bulunuyor. Bunun sözünün de verilmesi lazım.

Kur çıkarken zam yapıp düşerken indirmezseniz adınız fırsatçı soyguncu olur. 4 TL az da para değil.

Ya millete alternatif bir çözüm bulunsun (Raylı sistem, daha fazla otobüs) ya da dediğimiz gibi bu yüksek fiyatlar indirim olursa aşağı çekilsin. İnsanların zaten alım gücü yerlerde aylık giderine bu dönemde 100 TL daha eklemek çok mantıklı değil.

Başkan Zorluoğlu bununda sözünü şoförlerden alıp millete vermeli.

Fiyat 3,5 de olabilirdi otobüslerle 1 TL fark olabilirdi fakat 4’ü hemen kabul etmekte çok aceleci bir karar gibi geldi.

Trabzonlu siyasilerin biraz konuya eğilmesi gerekicek.

FARKLI BİR SİYASETÇİ!

AK Parti’nin iki dönem Trabzon milletvekilliğini yapan Ayşe Sula Köseoğlu tam siyasete jübile yapacağı sırada, Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın tensipleri ile parti genel merkezinde yerel yönetimler biriminde başkan yardımcılığına getirildi.

Bu göreve gelmesinden sonra Köseoğlu siyasete adeta yeniden döndü ve aktif olarak alanlarda..

Partinin bütün etkinliklerine katılıyor. Sokakta da kendini gösteriyor..

Fotoğrafta, Trabzon’un Ak Parti’ye muhalifliği ile tanınan simaların arasında Ayşe Sula Köseoğlu var..

Köseoğlu, böyle bir siyasetçi. Dostlarım dediği Trabzon beyefendileri  ile bir araya gelip, kahvesini içiyor..

Her şeye rağmen Ak Parti’yi anlatıyor. Dost sohbeti yapabiliyor..Köseoğlu’nun misafir olduğu masada, CHP’nin bir dönem belediye meclis üyesi Selahattin Ahıbkalıoğlu, CHP’nin bir dönem il başkanı Cafer Hazaroğlu, ANAP’ın bir dönem yöneticisi Süleyman Atal…

CHP’nin bir dönem Milletvekili Şevket Arz’ın abisi Erol Arz..

Çok az Ak Partili bir eski ya da yeni vekil böyle bir masada bulunur..

Köseoğlu bu nedenle farklı bir siyasetçi..

MUSTAFA BIYIK BU İŞİ BİLİYOR!

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, belediye başkanlığının verdiği partiler üstü konumunu çok iyi değerlendiriyor.

İyi Parti’den belediye başkanı ama iktidarın bütün dinamikleri ile Yomra için iyi geçiriyor.

Sıcak ilişkilerini hiç aksatmıyor. Bakanlara gidiyor. Vekillere derdini anlatıyor..

Bıyık, geçenlerde eşini de yanına alarak Murat Zorluoğlu’nun evine gitti..

Ev misafirliğinde Zorluoğlu çifti Bıyık ve eşini üst düzey misafirperverlikle karşıladı..

Eşlerle birlikte 3 saate yakın bir sohbet gerçekleştirdi..

Bıyık, bu buluşmanın anısına da Zorluoğlu ve eşine bir tablo hediye etti.

İŞTE SİZE MÜZELER BİNASI…

Trabzon Tekke Mahallesi’nde  Nemlioğlu sokakta bulunan Nemlioğlu konağının restorasyon çalışmaları bitmek üzere.

Trabzon’da birkaç müzenin aynı çatı altında toplanmasına en uygun bina aynı zamanda hem kızlar manastırına hem de Kostaki Konağına yakın..

Nemlioğlu konağında, basın müzesi de olur, Sanat Müzesi de.. Aynı çatı altında.. Çoşkun Eruz hocamızın önerisi de şöyle;

Trabzon Müzesi olmaya en uygun bina. Ek binaları ve 5 katta 42 odası ile arkeoloji, etnografya, çağdaş sanatlar müze alanları ve eğitim ve farkındalık etkinlikleri, sergiler açılmaya çok uygun bir müze yapısı Nemlizade Konağı.

Konağın müze olarak Trabzon a kazandırılması için vali beyin geçici tahsis kararı bekleniyor. Restorasyonu tamamlanmış olan bina çok kısa sürede müze olarak iç düzenlemesi yapılarak açılabilecek durumda.. Botepe ve Kızlar Manastırı na 100-300m mesafede, meydan da 250-Tabakhane den 250m mesafede olan bir bina...

Nemlizade Konağı modern bir müze binası yapılana kadar Trabzon a gerçek bir müze binası olarak hizmet etmek için kentin ileri gelenleri, karar vericilerin ilgisi ve sayın valinin kararını bekliyor…”

BİR TARİHİ BİNA DAHA…

Hızırbey Mahallesi’nde bulunan tarihi tescilli binanın Halk eğitim kursiyerlerinin usta öğreticilerinin çocukları için çocuk bakım evi ve ana okulu olması yönündeki talepleri Ankara’da sıkı bir şekilde takip eden milletvekili Bahar Ayvazoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı nezlinde girişimler ile olayı sonuçlandırdı.

2022 yılında bakım onarım çalışmaları yapılarak bina çocuklarımızın hizmetine sunulacak.

Bununla birlikte Ortahisar İlçesinde 10 tane daha  anaokulu yapılmasına karar verildi.