TRABZONSPOR’DA KİMLER ADAY OLACAK?

Trabzonspor’da üst üste gelen kötü sonuçlar nedeniyle tribünlerden ve camiadan istifa sesleri yükselirken, durumun böyle gideceğinden hesapla başkan  adaylarının da isimleri kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Kim bu isimler derseniz, geçen seçimi kılpayı kaybeden Celil Hekimoğlu aday olmayacağını beyan etmişti.

Yine bi önceki seçimin başkan adaylarından İbrahim Hacıosmanoğlu, çalışmalarına başladı ve binlerce delegenin desteğiyle seçime hazırız mesajı veriyor.

Trabzon eski belediye başkanı Volkan Canalioğlu’da geçtiğimiz günlerde adayım mesajı verdi. Fakat bir önceki seçimde Hacıosmanoğlu’nu destekleyen Canalioğlu’nun kiminle yol alacağı merak konusu.

Trabzonspor Başkan adaylığı için gündeme gelen sürpriz isim ise Nevzat Aydın. Aydın’ın kapalı kapılar ardında kulis faaliyetlerini yürüttüğü ve şu anki yönetiminden çok sayıda isim ile anlaştığı iddialar arasında.

Bir diğer isimde yine kulislerin konuştuğu Mehmet Ongan camiada çok rağbet görmese de Ongan ismi gündemde tartışılıyor.

Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ında ismi kulislerde gezerken, Yılmaz’ın kendisinin aday olmayacağı ama bir ismi özellikle destekleyeceği ifade ediliyor.

Kendisi istemese de taraftarların bir kısmı, Sadri Şener’in yeniden takımın başına gelmesi yönünde baskı yapıyor.

Başkan adaylığı için ismi geçen bir diğer isim ise eski bakanlardan eski kulüp başkanı Faruk Özak. Camianın kendisini işaret etmesi halinde sorumluluktan kaçmayacak olan Özak’ın adaylığına tepki gösterenler de yok değil.

İstanbul kanadından ön plana çıkan bir diğer isimde Ahmet Ağaoğlu, önceki seçimlerde ismi ön plana çıkan Ağaoğlu ismi de şu sıralar gündeme geliyor. 

Tüm bu isimler


YENİ PARTİ’DE TRABZON KRİZİ!

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, yeni partisini 25 Ekim’de kuracak. Kurulaşa sayılı günler kaldı. Ve genel merkezde çalışmalar hızla sürüyor. Neredeyse tüm illerin takım kaptanı belirlendi hatta kayda geçti bile.

Yeni şehirlerde de yapılanmalar sürüyor. Yeni partinin A takımı, Trabzon İl Başkanı olarak Yavuz Aydın’ı planlıyor.

Hatta bu isim kayıtlara bile geçmiş fakat duyurulmuyor

Aydın ise bu söylemlere sosyal medyasından, “Sn. Akşener hanımefendinin önderliğinde 25 Ekim’de kurulacak olan partimizin tüzel kişiliği henüz oluşmadan tabelası asılmadan şahsıma sorulmadan, Trabzon İl Başkanı olarak atandı haberinin basında yer alması öncelikle; Trabzon kamuoyuna aylardır Trabzon’da bu konu ile ilgili kurulmuş ve istişarelerine devam etmekte olan heyete büyük saygısızlık olur” açıklamasını yaptı.

Aydın her ne kadar böyle bir açıklama yapsa da genel merkez kendisini il başkanı yapmayı planlıyormuş. Dedik ya kayıtlara bile Aydın’ı ismi geçilmiş.

Yeni Partinin Trabzon ayağı ise Aydın’ın il başkanı olmasını doğru bulmadıklarını ifade ediyorlar. Yavuz Aydın’ın vekillik seçimlerinde 2. sıraya koyulmasıyla MHP’nin Trabzon’da milletvekilliğini kaybettirdiği söyleniyor.

Muhalifler, MHP’nin Trabzon’da yaptığı hatanın yeni partide yapılmaması gerektiğini savunuyor.

Ali Sağır geçtiğimiz günlerde yeni partinin Trabzon ayağının Trabzon’da belirleneceği genel merkezin müdahil olmayacağını söylemişti. Bakalım daha kurulmadan ikiye bölünen yeni partinin Trabzon ekibi nasıl oluşacak?


REVİ KİMLERİ GÖNDERECEK?

Trabzon’da en çok merak edilen konulardan bir tanesi iktidar partisinin il kongresi ve yeni yönetim. Mevcut Başkan Haydar Revi başkan olup olmayacağı yönündeki çok konuşmak istemiyor, görev verilir yapılır, biz görev istemedik bizi göevlendirdiler. Bu partinin önemli organları ve sayın Cumhurbaşkanımız bunun kararını verir’ ifadelerini kullanıyor.

Yeni yönetim ile ilgili Revi’ye adeta isim yağıyor. Çok sayıda işadamı, eski partili ve teşkilata yakın isim yeni yönetimde görev almak için Revi’ye yaklaşmaya çalışıyor.

Revi her ne kadar yeni liste ile ilgili net bir çalışma yapmasa da, kimlerin gidebileceği noktasında mevcut yönetimde elemelere başladı.

Gidecek 30 kişi şimdiden belli oldu. Bu 30 kişi arasında Uğur Aydın gibi olmayacağını önceden beyan eden 10 kişi bulunuyor. Şimdiden yeni yönetimde olmayacaklarını Başkan Revi’ye söyleyen bu 10 kişinin bazılarının hedefinde Belediye Meclisi var.

Geri kalan 20 kişiyi Revi’nin nasıl belirlediği noktasında bir bilgi yok. Ama tahminen ismi yıpranmış, metal yorgunluğu olan, ismi tartışılan, basında partiyi rencide edecek açıklamalara neden olan, hakkında rivayetler bulunan kişiler arasında bu elemeyi yapacağı tahmin ediliyor.


TRABZON’DA PATRONLAR YÖNETİME ÇALIŞIYOR

AK Parti’nin Trabzon’daki yeni yönetiminin kimlerden oluşacağı tartışıladursan, şehrin her kademesinden sauntların geldiğini söylemiştik.

Sadece teşkilat mensupları değil, sadece AK Partiler değil, Trabzon iş dünyasından önemli isimlerde AK Parti’nin yeni yönetiminde olma arzusuyla, Trabzon’dan ziyade Ankara’daki Trabzon üzerinde etkisi olacağı tahmin edilen bazı  isimlerle temasta.

Cirosu milyonluk şirketlerin CEO’ları, büyük markaların Trabzon şubelerinin başındaki isimler Ak Parti’nin yeni yönetiminde yer alma gayretiyle uğraş veriyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ulaşmaya çalışanlarda yok değil, randevu talepleri çoğalmış fakat Bakan Soylu’nun yoğunluğu nedeniyle şimdilik bu hususta bir temas olmamış.


KONGRELER, ÇOCUKLAR EŞLER KARDEŞLER

Tüm Türkiye Ankara, Bursa illerindeki istifa taleplerine direnen belediye başkanlarını konuşurken, acaba bize de sıra gelir mi diye bazı belediyelerde kendilerini sorgulamaya başladı. Ankara’dan edindiğimiz bilgelere göre büyükşehirlerde ertelenen kongreler, istifa operasyonları tamamlanmadan yapılmayacak.

İstifa etmeyen belediyelere kayyum atanıp atanmayacağı tartışılırken, tüm Türkiye genelinde belediye başkanları ile ilgili derin bir çalışmanın yapıldığı ifade ediliyor.

Başkanların belediye bütçelerini imkânlarını eş dost akrabaya kullandırdığı yönündeki birçok şikâyetin ardından, bu yönde çalışmalar yürütülmeye, belediye başkanlarının kardeşlerinin, eşlerinin çocuklarının seçimlerden önce ve sonraki mal varlıklarının araştırılması yönünde talimat verilmiş.

Ayrıca belediye başkanlarının yetkileri ve halkla ilişkileri meselesi de Ankara’da masaya yatırılmış, ilçelerinde halktan kopan, halkı dışlayan, sadece belli kesimle irtibat kuran, yetkilerini sadece belli kesimler için kullanan, meclis üyelerini kaale almayan, tek başından karar alan belediye başkanları içinde anket çalışması yapılacakmış.

Görünen o ki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan erken genel seçimler öncesinde önce yerele bir ayar verecek.

SAHAYA İNDİLER AÇIKLARI KAPATIYORLAR

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Seçimleri Türkiye genelinde TOBB’un aldığı karar neticesinde Nisan ayından sonraya ertelenmişti.

Mevcut Başkan Suat Hacısalihoğlu ve ekibi bu kararın ardından çalışmalarına hiç olmadığı kadar hız verdi, hiç olmadığı kadar ziyaret ve basın duyurusu geçmeye başladı. En önemli gelişme ise yine Trabzonspor ile ilgili oldu.

Bilindiği üzere Trabzon Ticaret ve sanayi Odası seçimlerinde muhalif kesimin en çok eleştirdiği konu TTSO’nun Akyazı Medical park Stadyumundan aldığı ve sadece belil üyelerin kullanabildiği localar idi.

Bu localarla ilgili yönetime yakın isimler haricinde kimsenin bilgisi yoktu, kim nasıl kullanılacağı konusunda bilgi sahibi değildi.

Dün gelen bir SMS ile herkes şaşkına döndü. TTSO’nun tüm üyelerine gelen SMS’te Trabzonspor’umuzun Şenol Güneş kompleksinde oynayacağı maçlar için maça gitmek isteyen üyelerimizin passolig kartı olanların maçlardan 1 gün önce 046232680.. ve 053229324.. telefon numaralarına TC kimlik bilgilerini bildirmeleri yeterlidir’ dendi.

konuyla ilgili yönetime muhalif isimlerden temel Kofoğlu bu mesaj üzerine şu imalı mesajı yayınladı: Ertelenen oda seçimleri boyunca anlatmaya çalıştığımız olay kerhen dahi olsa pozitif sonuçlar almamızın ispatıdır.

Bu olay gösterdi ki muhalefetin seçim öncesi sıraladığı birçok çok doğru, yönetimin birçok noktada eksiği var.

Mevcut yönetimin bunun farkına varması da önemli. Seçime kadar bu açıklarını kapatarak seçime daha güçlü girme şansı olacak.