GENEL MERKEZ DOSYALARINI İSTEDİ

Bilindiği üzere AK Parti’de aday adaylığı süreci çok uzatılmayacak. İl ve ilçe başkanları da genel merkezden olur almadan asla istifa etmeyecek. Peki aday olmak isteyen il ve ilçe başkanları nasıl bir yol izleyerek genel merkezden olur isteyecek.
Konuyla ilgili genel merkez tarafından yapılan toplantılarda ‘Aday olmayı düşünen il ve ilçe başkanlarımız bir dosya oluşturup, nereye neden aday olmak istediklerini açıklasınlar’ denilmiş.
Bunun üzerine de AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ve Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ile bazı ilçelerin ilçe başkanları dosyalarını genel merkeze ulaştırmışlar.
Revi Büyükşehire, Altunbaş Ortahisar’a aday olma taleplerini genel merkeze iletmişler. Birden fazla ilçe başkanı da kendi ilçelerinden aday olma talebini genel merkeze iletmiş. Akçaabat ve Of ilçe başkanlarının da ismi ilçelerinde başkan adaylığı için konuşuluyordu, eğer talepleri var ise onların da dosyaları mutlaka genel merkeze ulaşmıştır.
Bakalım genel merkez Trabzon’da kimlere belediye başkan adaylığının yolunu açacak.

VAKFIKEBİR’DE KİMLER ADAY OLACAK

Yerel seçimler yaklaştıkça belediye başkanlarının kim olacağı merak konusu oldu. Hangi ilçeden hangi adayların çıkacağını merakla bekleyen vatandaşların, bu isimleri öğrenmesine artık çok kısa bir zaman kaldı. Trabzon’da hangi isimlerin aday olacağı merakla beklenen ilçelerden biri de Vakfıkebir. Vakfıbekir’de mevcut başkan Muhammet Balta uygun görüldüğü takdirde aday olacağını söyledi. Görünen o ki AK Parti’de Balta’nın karşısına henüz bir rakip çıkmadı. Ve Balta’nın adaylığı yavaş yavaş netleşiyor. Ancak AK Parti Vakfıkebir Belediye Başkanlığı geçtiğimiz dönem aday adayı olan Yunus Halis Mollaahmetoğlu’nun kararı bekleniyor.

Geçtiğimiz yerel seçimlerde Muhammet Balta ilçeden 9 bin 329 oy almış en yakın rakibide Murat Aksoy 3 bin 242 oy almıştı. Geçtiğimiz genel seçimler MHP’den 3’üncü sıra milletvekili adayı olan Murat Aksoy’un bu seçimlerde tekrardan Vakfıkebir için aday olacağı ilçe kulislerinde konuşulanlar arasında. Her ne kadar MHP genel seçimlerde, yerel seçimlere oranla ilçede az oy alsada 2014 yarışının 2019’da da olması ilçede “neden olmasın” şeklinde karşılanıyor. Bakalım ilçede neler olacak?

3 BAŞKAN ADAYI BELİRLENDİ

İYİ Parti önümüzdeki yerel seçimlerde Trabzon’u çok önemsiyor. Onun için de çok titiz çalışıyor. Öğrendiğimize göre İYİ Parti’de Büyükşehir için 3 aday adayı belli ancak açıklamak için zaman bekleniyor. Bu gelişmeler yaşanırken, İYİ Parti’nin Trabzonlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın Trabzon’a geldi. Teşkilatı ziyaret etti. Yapılanları inceledi, projeleri dinledi.

Koray Aydın’ın Trabzon ziyareti adayların yavaş yavaş netleştiğine işaret. Çünkü İYİ Parti Büyükşehir adayını bir an önce belirleyip çalışmalara başlamak istiyor. Ve aday adayları da bu ay bitmeden açıklanacak. Duyumlarımıza göre Koray Aydın o sır gibi saklanan 3 adayı iyice inceledi, sorguladı… Ve aday adaylarına olumlu cevap verdi. İYİ Parti’den aday adayı olmak için başvurusu beklenen birkaç isim var. Bunlardan biri Prof. Dr. Atakan Aksoy… Aksoy kendini gün yüzüne çıkaran ilk aday adayı ancak resmi başvurusu bekleniyor. Diğer isimlerin ise sürpriz olduğu biliniyor. Bakalım Koray Bey Trabzon için nasıl çalıştı? Nasıl çalışacak? Trabzon’da 1 Milletvekili çıkaran İYİ Parti yerel seçimlerde belediye başkanlığı alabilecek mi?

KAÇAN TURİSTİN SORUMLUSUNU AÇIKLADI

Trabzon turizmi için rakamları dün yayınladık. Yerli turist anlamında bu sezon büyük düşüş var. Öyle ki düşünün geçen yıl Eylül ayına kadar Trabzon’a 1 milyon 465 bin 540 yerli turist gelmiş, bu yıl ise yine Eylül ayına kadar gelen turist sayısı 813 bin 560’da kaldı. Yani arada 651 kişilik binlik bir fark var. Trabzon’un nüfusunun 763 bin olduğunu hatırladığımızda, neredeyse bir Trabzon dolusu insan bu yıl ilimize gelmemiş. Peki nereye gitti bu insanlar, cevabı şimdiden verelim, çevre illere...

Yabancı turistte ise tüm zamanların rekoru kırıldı. Geçen yıl 12 ayda 465 bin 613 yabancı turist konaklarken, bu yıl Eylül ayına kadar 523 bin 957 kişi oldu.

Evet yabancı turistin gelmesi sevindirici, ancak yerli turist neden Trabzon’u değil de çevre illeri tercih etti, bu sorunun cevabını aramak lazım.

Aslında buru Trabzon Turizm İl Müdürü Ali Ayvazoğlu çok net bir şekilde ifade ette. Fiyat politikasından dolayı olduğunu söyledi.

Ayvazoğlu, yabancı turistin gelişiyle birlikte Trabzon’da fiyatlar artınca yerli turist daha ucuz olan çevre illeri tercih etti.

Peki bu noktada Trabzon’da ki turizmciler kendilerini hiç mi tehlikede hissetmiyor? Çevrenizde daha ucuzu varken, yabancılar neden Trabzon’da daha fazla para versin?

Aslında yerli turistin yaşadığı bu durum Trabzon insanının da artık belini büker noktaya geldi. Zaten pahalı olan Trabzon’da fiyatlar da turizm endeksli artınca, artık insanlar da iyice zorlanır oldu. Düşünün ki çalışan bir insansınız, öğle yemeğinde cebinden çıkacak asgari para 400 lira... Bu da asgari ücretin 4’de 1’i demek... Yerli turisti geçin, artık kendi insanımız da kaçacak duruma geldi...

EĞER BURDAYSAN, GÖRÜŞECEĞİZ...

Yomra Özdil yolu bildiğiniz gibi uzun bir süredir devam ediyor. Bu yol yeniden gündeme geldi. Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş, yolla ilgili bilgi verirken araya AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar girdi.

Günnar, “Ne zaman bitecek. Yedi bizi ya...” diye sordu.

Bunun üzerine Bayramçavuş, “Yomra Özdil’de ikmal ihalesi yapacağız” dedi.

Araya giren AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’da, “Muhammet Balta vekilimiz geçen hafta Bakan bey ile görüştü. İkmal ihalesi yapacak” dedi.

Yeniden söz alan Günnar, yeniden tarih isteyerek “Ne zaman bitiyor bu yol.. Vatandaş bizden tarih istiyor...” diye konuştu.

Bunun üzerine Bayramçavuş, “En büyük engel yollarımızda ikincil hatlar. Özellikle TEDAŞ’ın hatları. Kaşüstü’nde güzergah tamamen bizim. Örnek vereyim, Ama en son bundan 1 ay önce çıkan hattı 15 günde aldılar” şeklinde yanıt verdi.

Günnar, “Yomra Özdil’de sıkıntı var mı?” diye sorunca Bayramçavuş, sorunları sıraladı. Bayramçavuş, “Alt yapı deplaseleri ve kamulaştırma. Ama ihaleyi yaparsak, önümüzdeki senenin sonunda Allah’ın izniyle buranın belini bükeriz. Yani burası 17,5 km.. 10 km’si tamamlandı. Epey bir kısmı tamamlandı...”

Bayramçavuş’un ısrarla zaman konusunda bir şey söylememesi üzerine Günnar, “Hala zaman konusunda bir şey söylemiyorsun” deyince Bayramçavuş, “1 seneye bitiririz sayın vekilim” dedi.

Bunun üzerine Günnar, esprili ve gülerek, “Eğer buradaysan görüşeceğiz...” dedi.

Günnar’ın bu esprisi salonda bulunanları da güldürdü...

GÜMRÜKÇÜOĞLU’NA KİMSE SORAMAMIŞTI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanlığına gitti. Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş ve yönetimiyle bir araya geldi. Başkan Gümrükçüoğlu bu toplantıda Trabzon’a geldiği ilk günden itibaren neler yaptığını anlattı. 2009 ve 2014 seçim sürecini ve şehrin değişen noktalarına değindi.
Toplantı yaklaşık 4 saat sürdü. Başkan Gümrükçüoğlu “Hiçbir şey yapmadı” diyenlere cevap verir nitelikte tek tek ne yaptığını anlattı. Slaytla birlikte, sunumunu gerçekleştirdi. Neydi ne oldu, ne söz verdik ne yaptık ne, yapamadık. İlçe yönetiminden bazı isimler de ‘Bizim bunların birçoğundan haberimiz bile yok’ diyerek şaşkınlığını gizleyemedi .
Başkan Gümrükçüoğlu anlattıktan sonra soru cevaba gerçi. Aile ortamı gibi bir ortamda şeffaf şekilde herkes aklına gelen soruyu sordu. Toplantıda en çok dikkat çeken soru ise gençlik kollarında görev yapan genç bir partiliden geldi.

Kimsenin Başkan Gümrükçüoğlu’na çekindiğinden ötürü soramadığı soruyu ileten genç partili, “Başkanım bu kadar şey anlattınız da vatandaş sizi neden sevmiyor?” diye sordu.
Bu soru karşısında yönetim de evet biz de merak ediyoruz der gibi baktı. Başkan Gümrükçüoğlu çok kısa ve net cevap vererek, “Yaptıklarımız ortada. Biz reklam yapmıyoruz icraat yapıyoruz. Bizi çekemeyenler bu tür yönlendirmelerde, dedikodularda bulunuyor” ifadelerini kullandı. Bakalım Başkan Gümrükçüoğlu bu konuda çalışmalara yoğunlaşacak mı, hakkındaki o kötü algıyı ortadan kaldırabilecek mi?