ZORLUOĞLU’NU NEYE ZORLUYORLAR


Trabzon hassasiyeti taşıyan, şehirde önemli görevlerde bulunmuş mecliste görevli bir isim, aktardığı bilgi çok ilginç.

Aslında söylemleri ile partisini karşısına alıyor ama doğruları söyleme konusunda hep cesaretli olan bir isim. 
İddiası şu.  

Başkan Zonluoğlu’na hiç olmayacak ve büyüt tepki alacağı bir konuda AK. Parti’nin eskilerinden oluşan bazı isimler baskı yapıyormuş, şu anda görevde olan bazı yöneticileride kullanarak sahilde bir projede kat sayısını arttırmak istiyormuş. 

Artırıldığında şehirde kıyametin kopacağını biliyor muş ama arttırılmaz ise de projeden zarar ediyormuş. 


Önemli olan şehrin zarar görmesi değil, kendisinin ve AK Partili ortaklarının zarar etmesi imiş, projenin zarar etmemesi için de bir imar katliamı için Zorluoğlu’na baskı yapıyorlarmış. 


murat zorluoğlu ile ilgili görsel sonucuZorluoğlu olmaz dedikçe Ankara’dan farklı isimlerle baskı yapıp Zorluoğlu’nun direncini kırmaya çalışıyorlarmış. Kendileri konut yapıyorlarmış ama emsal olarak turizm tesislerini gösteriyorlarmış.

Daireleri de 1 milyondan şimdiden satmaya başlamışlar. 


Ama Zorluoğlu ’Trabzon’da resmen imar katliamı yaşanmış, ben olsaydım birçok şeye izin vermezdim, bunlar içinde kamuya yerel yönetimlere ait yerler da var. Ama bundan sonra yok, benim dönemimde öyle isteyene isteriği gibi kat falan yok. 
Bu şehre bir iki kişi para kazansın bir iki kişi rant sağlasın diye yazık ettirmem’ diyormuş.


Zorluoğlu’nun karşı çıktığı kat meselesi konusunda İl Başkanı Haydar Revi’ye de gelmişler ama Revi ‘o benim işim değil, Başkan Zorluoğlu’nun ve ilgili belediyelerimizin yasaya ve şehrin dokusuna uygun her kararının yanındayım aksi kararların ise her zaman karşısında olacağım’ demiş. 


Bakalım kazanan rantçılar mı olacak yoksa Trabzon mu?

YENİDEN İL BAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

bekir sıtkı tarım ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da bütün partiler kongre sürecine girdi. Yeni İl Başkanı kimin olacağı merak konusu olurken, MHP’de de süreç işlemeye başladı…

MHP’de geçtiğimiz günlerde Ankara’da İl Başkanları ve Milletvekillerinin katılımıyla bir toplantı yapılıp kongre takviminin belirlenmesi ön görülüyordu. 


Ancak İstanbul’da yaşanan deprem ve ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin YPG Terör Örgütüne yönelik yaptığı Barış Planı Harekatı bu toplantıyı biraz erteledi. 


Sürecin normale dönmesinin ardından yukarıda dediğimiz gibi İl Başkanları ve Milletvekilleri Ankara’da Genel Başkan Devlet Bahçeli başkanlığında toplanıp kongre takvimini netleştirecek.
Konuyla ilgili telefonda görüştüğümüz MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, 2020 yılı sonuna kadar kongre sürecinin tamamlanabileceğini kaydetti. 


Kendisinin adaylık düşünüp düşünmediği sorusuna ise ne adayım ne de değilim diyerek yanıt verdi. 


Bu konuda açık kapı bırakan Tarım, partiden, arkadaşlarından gelecek cevaba göre hareket edeceğini de sözlerine ekledi. 


Yani buradan anlaşılacağı üzere Tarım, henüz kesin kararı vermiş değil ancak hizmet aşkı da bitmemiş ve parti içinde gelecek cevaba hareket edecek.

AKYAZI’DA HGS KAOSU!

akyazı stadı hgs ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor Kulübü geçtiğimiz aylarda stadyumda oluşan park krizini önlemek adına dikkat çeken kararlar almıştı.

Bilindiği üzere pek çok taraftarın da yaşadığı üzere her gelen taraftar otoparklara bir şekilde ulaşıyor ve maça sonradan gelen devlet erkanı veya loca sahipleri araçlarını koymak için yer bulmakta güçlük çekiyordu.

Tam da bu noktada Trabzonspor Kulübü günümüz teknolojisini göz önüne alarak Trabzonspor Akyazı Stadyumu’na HGS sistemini kurdu.
Basın olarak biz bu uygulamadan memnun olduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Gelelim asıl sıkıntıya, oluşturulan bu sistem geçmişten gelen alışkanlıkları da hortlattı. Şöyle bir örnek vermek gerekirse bilete 200 lira veren taraftar 1,5 milyon TL veren loca sahibiyle aynı yere park etmek istiyor. 

Trabzonspor’un son 1-2 aydır bu konuyla başı çok ağrıyor. Bu durumu taraftarlara izah etmekte güçlük çekiyorlar. 

Tüm kulüplerde olduğu gibi VİP tribünü gibi HGS sistemi olan kulüplerde otoparka Devlet erkanı, loca sahipleri, yönetim kurulu, Trabzon protokolü dışında kimse herhangi bir yere giremez VIP’i kullanamaz. 

Trabzonspor’da yaşanan bu durumu tölore etmek amacıyla belediye ile anlaşıp stadyumun yanında bulunan araziyi otoparka çevirdi. 4 bin araçlık bir otopark yapılmasını sağlayan Bordo Mavililer artık taraftarları buraya yönlendiriyor. Bu otoparkın çıkışı da direk Akyazı Tüneline bağlanıyor ve sorun yaşanmıyor. 

Tabi şöyle bir durum da var, adamı olan içeri giriyormuş bu bir iddia… Bu adamcılık konusu Trabzonspor’un başını daha önce içeri kaçak girişlerde de ağrıtmıştı. 

Konuyla bizzat tesisler ve stat sorumlusu Lokman Sadıklar ilgileniyor ve kimse tölorans gösterilmeyeceğini ifade ediyor.

STURRİDGE DEDİĞİNİ YAPTI!

sturridge ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor’un İngiliz forveti büyülemeye devam ediyor.

Bordo Mavili kulübe ilk geldiğinde bir takım odakların eleştiri yağmuruna tuttuğu İngiliz forvet gösterdiği performansla şimdiden beklentileri karşıladı.

Trabzon’a yavaş yavaş adapte olan Sturridge maçtan önce Trabzon’da edindiği arkadaşlarına “bu maçta gerçek Sturridge’yi herkese göstereceğim, şüpheniz olmasın” dedi. 

Kendisini yeniden parlatmak için var gücüyle çalışan Sturridge verdiği sözü tuttu.

İngiliz forvet Trabzonspor’u lig liderliğine kadar taşımayı bilerek 1 gol 1 asistle yıldızlaştı.

Mücadele sonunda ise Sturridge oteline giderek dinlenmeye geçti.

Bu esnada söz verdiği arkadaşlarına mesaj atan İngiliz forvet “size söylemiştim, sözümü tuttum” ifadelerini kullandığı mesajı attı.

Ne diyelim, umarız performansı böyle devam eder. 

İyi bir Sturridge Trabzonspor’u şampiyonluğa taşır.

TRABZONLU VEKİL ÇİN’DE NEYE ŞAŞIRDI 

faik tunay trabzonspor ile ilgili görsel sonucuCHP Eski Milletvekili Faik Tunay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım büyük ilgi gördü.

Trabzonlu olan ve aynı zamanda Trabzonspor Kongre Üyesi olan Tunay, geçtiğimiz günlerde Barış Pınarı Harekatı için Çin’de önemli bir düşünce kuruluşunda konuşma yapmak için çağrıldı. 


Çin’e giden ve burada askerlerimizin yaptığı operasyonu anlatan Tunay’a arkadaşları ise ilginç bir sürpriz yaptı.


Arkadaşları kendisine, “Seni Türkçe bilen, Türkiye’de kalan biriyle tanıştıracağız” sözleri üzerine Çinli bir genç kız ile tanışan Tunay, Türkçe’yi nasıl öğrendiğini sordu. 
Genç kız videoda, 2011 yılında Türkiye’ye geldiğini ve Trabzon’da kaldığını söyledi. 6 ay Trabzon’da kalarak Türkçe öğrendiğini ifade eden genç kız, Trabzon’u da çok sevdiğini sözlerine ekledi. Trabzon’un renkli bir şehir olduğunu ifade eden Genç kız’a Tunay, “Biz Trabzonlular ne diyoruz peki” diye sorunca, “Bize her yer Trabzon” cevabını aldı. 

Bu anlar ise özellikle Trabzonlulardan sosyal medyada çok sayıda paylaşım aldı.

BÜYÜKŞEHİRDEN TBMM’YE TRANSFER

Tayfun Yurtsever…

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde Genel Sanat Yönetmeni olarak görev yapıyordu.

Bu alanda yaptığı başarılı tiyatro koordinatörlüğü büyük takdir topladı.

Bu görevini sürdürürken bir yandan da AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora’nın danışmanlığını yapıyordu.

Cora nereye giderse Yurtsever de gölgesi gibi orada olurdu. Hem şehri tanıması, hem siyaseti bilmesi hem de girişken yapısı onu başarılı kıldı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bu emeğini karşılıksız bırakmayarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde resmi danışmanlığına atadı.

Yurtsever’e yeni görevinin hayırlı olmasını ve ayrıca görevinde başarılı olmasını diliyoruz.