SOYLU BEREKETİ VE DİNAMİZMİ!
İç İşleri Bakanı Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu’nun çok aktif aksiyonel bir şekilde istanbul’da yürüttüğü seçim çalışmaları son anketlerde Ak Parti’nin beş puan da yükseldiğini gösterdi. Soylu, İstanbul adayları arasında;
-En çok çalışan
-En çok sokak ve mahalle mitingi yapan
-En çok STK’lar ile buluşan
-En çok hemşeri derneklerini ziyaret eden
-Esnaf gezisini hiç ertelemeyen aday oldu.
Trabzon’dan bildiğimiz seçim çalışmalarının daha yoğunluğunu istanbul’a taşıyan Süleyman Soylu’nun dinamizmi, Ak Parti teşkilatlarını da hareketlendirdi. Soylu adeta bir komutan gibi en önde, seçim çalışmalarında. Her sokağa giriyor, herkesin elini sıkıyor, kahvede oturuyor sohbet ediyor ev ziyaretleri de yapıyor.

SKM PROJE ÜRETEMEDİ Mİ?
Trabzon Ak Parti SKM’sinde proje üretim biriminde görevliler, bu seçimde Trabzon’a özel bir yatırım projesi üretemedi mi.. İddiaya göre ürettikleri beğenilmedi. SKM’de bunun üzerine mega projelerin yeni dönemde bitirilmesi devam ettirilmesi ve bu mega projelerden şehrin ne kazanacağına dair mesajların verilmesine karar verildi. O nedenle, seçime ramak kala Ak Parti Trabzon’da, demiryolunu, yatırım adasını 2’inci devlet üniversitesine ve şehir hastanesini gündeme getirecek bu yatırımlarla istihdamın artacağına dair halkı bilgilendirilecek.

TRABZONSPOR’A DİVAN VESAYETİ!
Trabzonspor’un taslak tüzüğünün 69’uncu maddesinde ilginç bir yaptırım var.. Seçimle iş başına gelinecek her kurulda ki bu başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği demek aday olacaklar Divan’ın hazırlayacağı taahhütnameyi imzalamak zorunluluğu getirdi. Oysa Divan Başkanlık kurulunun yasal bir konumu yok. Ancak tüzük ile Divan Başkanlık kuruluna bir yetki veriliyor. Başkan adayı divana listesine genel kuruldan önce verdiğinde divan başkanı başkan adayından bir taahhütname alacak. O taahhütnamede başkan adayının tüzük maddelerine uyacağına dair bir sözü olacak.. Böyle bir sözü almaya neden gerek görülüyor. Divan Başkanlık kurulunun etkisini yetkisini arttırmak için. Bazı hukukçular seçimle iş başına gelinecek kurullara aday olanlardan böyle bir taahhütnamenin alınmasının yasal olmadığını dernekler kanunu ile çeliştiğini isteyen başkan adayının taahhütname imzalamayabileceğini söylediler. Şimdi tüzük ile böyle bir kural getirmenin mantığı, Trabzonspor’a ne faydası var merak ediliyor.

İZMİR MORALİ İLE CHP
CHP’nin izmir’de ki mitinginin görkemli geçmesi üzerine, dün mitingi bitiminden sonra CHP il başkanı Güzide Uzun bütün ilçe başkanlarını arayarak izmin’deki katılımı gördük. Partililerimizin izmir’deki özverisi bizim de burada çok çalışmamızı gerektiriyor. Oturmak, dinlenenmek yok herkes alan çalışmasına çıksın talimatını verdi. Gece geç saatlere kadar İzmir’de miting alanını terk etmeyen partililerinin bu emeğine saygı duymak ve sahiplenmek için biz de Trabzon’da geç saatlere kadar seçim çalışması yapmalıyız diyen Güzide Uzun’un İzmir sonrası yüzü güldü.

UÇAKTA SEÇİM KAZIĞI
Ve yine Trabzon’a uçak ile gelmenin fiyatı kazık tabir edilecek seviyelere geldi. Hele hafta sonu seçim olunca, Trabzon’a gelecek olan öğrencilerin de yoğunluğu ile üç havayolu şirketi bilet fiyatlarına bindirme yaptı. Artık Trabzon’a uçak ile gelmek lüks oldu. Hele geride bıraktığımız ramazan bayramı nedeni ile de uçak biletleri adeta uçak gibi uçmuştu.. Şimdi de seçim olduğu için rağbet artında fiyatlara bindirime geçti. Haber servisimizdeki arkadaşlar bugün ve Pazartesi günleri arası Trabzon’a inen üç uçak şirketinin bilet fiyatlarını şöyle tespit etti.
1.    Havayolu: 427
2. Havayolu: 255
3. Havayolu: 255

BALTA’NIN SON ATAĞI
Ak Parti 1 inci sıra milletvekili adayı Muhammet Balta 24 Haziran’a ramak kala son atakları için özel ziyaretlere başları. Özellikle eski ANAP’lılar, DP’liler ve SP’nin ağır ağabeyleri ile özel görüşmelerde bulunan Balta, seçim gününe kadar da bu görüşmelerini sürdürecek. Özellikle kendi de ANAP’ta siyaset yaptığı dönemlerden siyaset arkadaşlarına ev ziyaretleri yapan Balta Ak Parti’nin ilk kurucu üyelerine de ziyaret ederek, biz tek yüreğiz mesajı veriyor. Balta’nın bu hamleleri, parti içinde de taktir ediliyor. İl Başkanı Haydar Revi, Balta’nın ikili ilişkileri ile bir çok insanla sıcak bir teması olduğunu belirterek “Sayın vekilimizin bu seçimdeki performansı çok yüksekti. Bize de moral oldu..” dedi.