TRABZON’DA İKİ İSİM CUMHURBAŞKANININ RADARINDA 

Trabzon siyasetinin önemli isimlerinden şehrimizin eskimeyen milletvekili ve 3 dönem bakanlık yapmış bir isim. Bakanlığı döneminde özellikle EYOF’u şehrimize kazandırıp milyarlık bütçeleri ve yatırımları Trabzon’a aktaran bir isim Faruk Nafiz Özak. 


Her ne kadar önde olmayı, gündeme gelmeyi, öyle her şeye konuşmayı sevmeyip reklamdan uzak dursa da şehrin Faruk abisi olarak herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, derdini anlatabileceği fikir alabileceği bir isim olarak abilik özelliğini hiç kaybetmedi. 

Partisiyle ilgilide ne olursa olsun hiç kötü konuşmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sadakatini hiç kaybetmeyen bir isim. 
Maalesef ismi ne zaman Trabzonspor ile anıldığında en ağır eleştirileri alsa da Trabzonspor’a çok önemli katkılar yapmış bugünlere gelmesinde büyük gayretler göstermiş bir isim. 
Aynı şekilde AK Parti’nin milletvekilleri arasında ‘Kadın kontenjanı’ kelimesini hiç kabul etmeyen kadının erkekten ayrılmasına şiddetle karşı çıkan, milletvekili olsa da olmasa da bu şehrin sokaklarını, sahilini, yaylasını hiç terk etmeyen, vekil olduğundaki gibi hep vatandaş ile iç içe olmayı tercih eden, partinin bir neferi gibi görev verilsin verilmesin ihtiyaç olduğu her dönemde olunması gereken her yerde görünen, koşan çabalayan Ayşe Sula Köseoğlu.


İşte bu özelliklerini hiç yitirmedikleri için şehrin hafızasından silinmedikleri gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da sürekli radarındalar.


Ve şu sıralar etkili, yetkili bir göreve getirilecekleri yönünde Ankara kulislerinde önemli isimlerden duyumlar alıyoruz. 


Partilerinden ziyade dediğimiz gibi kişilikleri ile hizmetleri ve samimiyetleri ile hep öne çıkan bu iki isim verilecek her görevi başarıyla yerine giderecektir. 
Bakalım kulis bilgileri doğru çıkacak mı?

ANKARA’DA ORTAHİSAR KRİZİ 

Trabzon’un en önemli en büyük ilçelerinden olan Ortahisar’da Ak Parti bir türlü kongre yapamadı. 


İl Başkanlığı, Milletvekilleri, Yerel Yönetimler arasında ortak bir isimde mutabık kalınamadığı için Ortahisar’da kimin aday olması gerektiğine bir türlü karar veremeyen genel merkez son olarak Mehmet Karaoğlu isminde karar kılmıştı.

Halen daha en gündemde ve atanması en muhtemel isim Karaoğlu. Fakat son dakika edinilen bilgilere göre Genel Merkez’de Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir ile Bölge koordinatörü Muhammet Avcı arasında bir anlaşmazlık olmuş.  


İddialara göre Kandemir ile Avcı arasında ’Teşkilatın kabul edeceği veya etmeyeceği isim’ hususunda yaşanan anlaşmazlık sonrası yeniden değerlendirme kararı alınmış. 
Aday adaylarının geçen hafta Ankara’ya çağrılma planı da bu anlaşmazlık sonrası ileri bir tarihe ertelenmiş. 
Şimdi de kongrelerin ertelenmesi kararı açıklandı.


Tahminlerimize göre önümüzdeki hafta içinde Ortahisar’a atama yapılacak, il ile ilgili de kesin karar verilmiş olacak. 


Bunu (il başkanlığı ile ilgili kararı) genel merkez açıklamayacak ama Ortahisar’a açıklayacağı isim ile belli etmiş olacak. 

CUMHURBAŞKANI’NA TRABZON RAPORU 

İddialara göre Trabzon’da kriz haline dönen Ortahisar İlçe Başkanlığı konusunu genel merkez tarafından çözümlenemeyince raporlar halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulmuş.
Trabzon’un bir ilçesine de Cumhurbaşkanı mı karar verecek demeyin.


Trabzon’un Ortahisar ilçesinin nüfusu Türkiye’deki 22 şehrin nüfusundan fazla. Etkinliği çok büyük. İşte bu nedenle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Ortahisar raporu sunulmuş, raporda Ortahisar için gündeme gelen isimler, geçmişte partiye olan hizmetleri ve mevcut görevleri yazılmış. 
İl Başkanlığı ile ilgili de hazırlanan rapor Ortahisarla birlikte sunulmuş.

Bu nedenle de hem Ortahisar hem de İl ile ilgili genel merkez bir karar açıklayamıyormuş. 
Ama gerek Ankara’dan gerekse Trabzon yerelindeki kaynaklardan derlediğimiz bilgilere göre birkaç senaryo üzerine duruluyor. 
İşte bu senaryolardan bazıları. 

Senaryo 1
Haydar Revi İl Başkanlığı’na devam edecek, Ortahisar’a Hüseyin Canım atanacak, delege sıfırlanacak kongreler yapılacak.

Senaryo 2
Mehmet Karaoğlu Ortahisar İlçe Bakanlığı’na atanacak , il başkanlığı için temayül yapılacak. 
Ortahisar’a aday adayı olan isimlerin il yönetiminde görev alması istenilecek. 
İl Başkanı Haydar Revi Genel Merkez’de üst düzey bir birimde görevlendirilecek

Senaryo 3
Ortahisar İlçe Başkanlığı’na Halil İbrahim Demirtaş atanacak, karşısına rakip çıkabilecek isimler il yönetimde yer almaları istenilecek. 
İl Başkanlığına Mehmet Karaoğlu ismi önerilecek, kongre yapılmayacak. 

Senaryo 4
Mantıken 3 dönemi dolsa da sisteme uyarlandığında 3 dönemi dolmamış görünen Temel Altunbaş Ortahisar’da devam edecek. 
İl Başkanlığı’nda da Revi ile devam edilecek, Ortahisar ve il için aday adayı olan isimlere il yönetiminde görev almaları teklif edilecek. 

Senaryo 5
Selahattin Çebi ile Mehmet Karaoğlu belediyelerdeki görevlerine devam edecek, 
İlçe başkanlığına Halil İbrahim Demirtaş, Hüseyin Canım veya Hasan Dilekoğlu atanacak

İl Başkanı  Revi kucaklayıcı bir liste ile il başkanlığına devam edecek...
Tabi ki bunların hepsi sokakta teşkilatta Ankara’da konuşulan senaryolar. Bambaşka bir tablonun gerçekleşmesi de muhtemel. Bakalım zaman ne gösterecek.

İKİ BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ KOLTUĞU...

Trabzon bürokratik ve siyasi olarak çok güçlü bir şehir. En küçük makamlar bile bazen güçle birlikte elde edilir.

Bunun örneklerini çokça sıralayabiliriz. Ama bunun yanı sıra şehrin en önemli iki koltuğu uzun süre geçmesine rağmen vekaleten devam ettirilmekte. Bunlardan bir tanesi Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü. Eski Müdürü Ali Ayvazoğlu Ankara Turizm ve Kültür İl Müdürü olması sonrasında çokça isim bu koltuğa düşünüldü fakat atanamadı.

Duyumlara göre önerilen isimlere bakan ile diyalogları çok sıkı olan Ali Ayvazoğlu’nun sıcak bakmadığı kendisinin Ankara’dan burayı idare edebileceği yönünde. Bu süreç ne kadar daha devam edecektir bilmiyoruz ama Kültür şehri dediğimiz Trabzon’umuzda Kültür ve Turizm il müdürü direksiyonuna liyakatli bir isim geçmelidir ki pandemiden de sıkıntıya giren şehirde öncülük yapabilsin...

Diğer bir koltuk Trabzon DSİ Bölge Müdürlüğü... 

Bölgedeki en önemli görevlerden birisi olan; derelerle, sellerle, HES’lerle direk ilgili olan DSİ kurumunun koltuğu 2 yıldır vekaletle sürdürülüyor. 

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü görevini yürütürken 2018 yılında, Genel Müdür Yardımcılığına atanan Oğuz Kasap’ın yerine o tarihten beri her hangi bir atama yapılmadı.

İşin ilginç yanı ise 2020 Yılı Şubat ayında atama kararı yapıldı ama nedense bu karar uygulanamadı. 

2020 yılı şubat ayında çıkan kararla birlikte DSİ İstanbul Bölge Müdürlüğünde vekaleten görevli olan Dr. Celaleddin Ensan Şengül Trabzon Bölge Müdürü olarak atandı. O dönem DSİ Trabzon Bölge Müdürlüğünü vekaleten yürüten Emre Akçalı da Kastamonu’ya atandı. Süreç içerisinde Dr. Celaleddin Ensan Şengül Trabzon’a hiç gelmedi ve Emre Akçalı yeniden göreve çağrıldı. Akçalı tekrar Bölge Müdür Vekili olarak görevine devam etmeye başladı. Süreç içerinde çok da felaketler yaşanan bölgede başarılı bir süreç geçirdi. DSİ Bölge Müdürlüğü vekaleten mi yoksa asaletenmi göreve devam edeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz.

TS, FB, BJK VE GS BAŞKANLARINDAN SÜRPRİZ BULUŞMA

Bilindiği üzere pandamı nedeniyle kulüpler adeta batma noktasına geldi.

Ürün satamayan, tribün geliri elde edemeyen kulüpler sadece yayıncı kuruluştan gelecek olan paraya kitlenmiş durumda. Bu parada oldukça sancılı bir şekilde geliyor. Hali hazırda yapılanmaya giden ve Bankalar Birliği’yle anlaşma imzalayan kulüpler çıkış yolu arıyor. 

Bu hafta içerisinde dikkat çeken ve gizli bir ziyaret olduğunu öğrendik. Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ve Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz dikkat çeken bir karar alıp Bankalar Birliği’ne ortak ziyarette bulundu.

Ziyaretin ana gündem maddesi ise yeniden yapılandırma konusu oldu. Kulüpler pandamı nedeniyle ödeme konusunda büyük sorunlar çekeceklerini ifade edip yeniden yapılanmanın daha uzun vadelere bölünmesini istedi. Kulüp gelirlerinin ciddi oranda azalması ve gelecekte nelerin değişebileceği konuları da toplantıda uzun uzun tartışıldı.

İlerleyen günlerde yeni yapılandırma haberleri gelebilir. 

TRABZONSPOR BASININDA 20 YIL SONRA…

Trabzon’da spor gazeteciliği farklı bir boyuta taşınıyor. TSYD Trabzon Şubesi büyük bir atılım yaparak 20 yılı aşkın bir süre sonra basın mensupları için bir mekan yaptırdı. 

Son derece şık bir görünüm ile günümüz modernizasyonuna uygun bir şekilde yapılan TSYD yeni lokali Akyazı Stadı’nın hemen içinde bulunan yeni yerinde yerini aldı. Hatta lokal ilk misafirini de dün ağırladı. 

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu lokali ziyaret edip hem hayırlı olsun dileklerini diledi hem de mekan hakkındaki görüşlerini aktardı. 

Bugün lokal basın mensupları tarafından test edilecek. Stada giden muhabirlerin konaklayacağı bir yer yoktu.

Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Ayrıca TGC’nin yeni binası da gümbür geliyor. Başkan Ersen Küçük toplantıda Ağaoğlu’nu yeni binaya da davet edip söz aldı.