TRABZON VALİLİĞİ UYARDI AMA...

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Koronavirüsü Trabzon’da da büyük bir tehdit unsuru.

Fakat Sağlık Bakanlığı’nın getirdiği yasak nedeniyle vaka sayısı ve ölüm olaylarının açıklanması yasak. Sadece Bakan Koca her gece durum hakkında bilgilendirme yapıyor.

Basına da bu yönde büyük baskı var, ama sadece yerel basına sanki.

Çünkü yaygın medya, gerek ölenlerin isimlerini, gerek cenazelerini gerek vaka sayılarını yayınlamaktan geri kalmıyor.

Bizler de aslında endişeye mahal vermemek adına bu yasağa uymaya gayret ediyoruz, fakat gelin görün ki şehirlerde ‘Bir şey yok’ havası yaratılınca da kimse olayın farkına varmıyor işin ciddiyetini anlamıyor.

Eğer biz Trabzon’da vaka yok dersek, Trabzon’da herseyini güllük gülistanlık dersek bu millet evinde durur mu?

Nasılsa bizde yok deyip salıverir kendini sokağa ki.

Düne kadar da böyle oldu, fakat artık iş ciddi boyutlara ulaştı.

Trabzonlu bir vakanın hayatını kaybetmesi ve 5 gün şehirde çok farklı yerlerde temaslarda bulunduğu bilgileri herkesi bir kez daha düşünmeye işin ciddiyetini kavramaya sevk etti.

Evet Trabzon’un ilçelerinden mahallelerden şüpheli vakalar alınıyor.

Ama bilinenler, ya bilinmeyenler.

Burada bizlere, sizlere çok büyük sorumluluk düşüyor.

Etrafınızda, eş dost komşu arkadaş eğer son bir ay içinde Avrupa ülkelerinden gelmiş şüpheli gördüğünüz birileri var ise lütfen izole olmaları için uyarın test yaptırmaya zorlayıp, temastan kaçının baktınız aldırmıyor ilgili birimlere şikayet edin.

Trabzon Valiliği bu konudaki haberlerle ilgil de bir açıklama yaptı:

Açıklama şu şekilde: "Değerli basın mensubu dostlarım. Koronavirüs konusundaki bilgiler sadece Sağlık Bakanlığı Basın Müşavirliği aracılığıyla basınla paylaşılıyor. Ölüm ve Vaka sayıları da sadece sağlık bakanı Sayın Dr Fahrettin Koca tarafından açıklanıyor. Dolayısıyla devletin resmî açıklamalarını bekleyelim medya organlarımızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan bunun dışında bir bilgi paylaşmayalım. Duyarlılığınız ve sürece katkılarınız için teşekkür eder bu süreci en az hasarla ve en kısa zamanda geride bırakmış olmayı ümit ederiz."

TRABZONSPOR TESİSLERİ KAPATTI

Dünyayı esir alan Covid-19 virüsü tüm şehiri sessizliğe bürürken Trabzonspor Kulübü de önlemler aldı.

İlk etapta personelinin yarısına 1 hafta idari izin veren Bordo Mavililer virüsün etkisini en aza indirgemek amacıyla tesisleri baştan aşağı dezenfekte etti.

Daha sonra liglerin ertelenmesiyle birlikte A Takım kadrosuna da 1 hafta idari izin veren Bordo Mavililer tesisleri tamamen boşalttı.

An itibariyle Trabzonspor Tesislerinde kimse kalmazken güvenllikler vardiyalı olarak görev yapıyor. Bu arada idari personelin 1 hafta daha izinleri uzatıldı.

Tabi Trabzonspor’un bir diğer gündem maddesi Play Off sistemi.

Bu sistem dün Mehmet Sepil tarafından gündeme getirilirken Trabzonspor Kulübü böyle bir konunun toplantıda yaşanmadığını tarafımıza iletti.

Trabzonspor’un talebi ya tescil ya da ligin oynatılması olacak.

Tüm hazırlıklar planlamalar bu yönde.

Bu arada, Trabzonspor olası şampiyonluk için de tüm birimlerince tüm hazırlıklarını tamamlamış durumunda.

Akıllara gelebilecek tüm detaylar hazır durumda…

TRABZONSPOR’A TEST YAPILACAK

Ülkemizi dört koldan saran koronavirüs halk içinde paniğe neden olurken dün Fenerbahçe Kulübü’de basketbol oyuncularında koronavirüse rastlandığını açıkladı.

Yapılan bu açıklama sonrası tüm gözler diğer kulüplere çevrilirken Trabzonspor’da henüz bir sorun yaşayan oyuncunun olmadığı öğrenildi.

Oyunculara salı gününe kadar izin verildi.

Tüm oyuncular ve personelin il dışına çıkması yasaklanırken Bordo Mavililer Salı gününden sonra harekete geçecek.

Tüm hastanelerin salgın hastanesine çevrilmesinden sonra Bordo Mavililer de anlaşmalı olduğu sağlık firmasıyla görüşecek.

Tüm personellerini teste sokacak olan Bordo Mavililer başlayacak olan çalışmalar öncesi hem sağlık açısından hem de düşünce açısından kafasını rahatlatmış olacak.

Şimiden bu konuyla ilgili çalışma başlatıldı.

İMAMOĞLU’NUN EKİBİ TRABZON’U UNUTTURDU

Seçimlerin üzerinden 1 yıl geçti. Türkiye’de CHP ve İYİ Parti ittifakla seçime girmişti. CHP ile ittifak yapan İYİ Parti bazı belediyeleri kazanmıştı.

Seçim sonrası İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi İYİ Partili belediyelere destek sözü vermişti.

Siz ilçelerde illerde güçlü olacaksınız ki bizler de güçlü olalım denilmişti. Ama seçimden sonra CHP’nin büyük belediyeleri destek sözü verdiği İYİ Partili belediyeleri görmezden geliyormuş. Hatta yüz yüze verilen sözler bile gözardı ediliyormuş.

Başkan İmamoğlu yoğunluğunun arasında belki bu detayları atlıyor ama küçük belediyeler ilçelerinde güçlü olmak ve partisini savunabilmek için desteklere ihtiyacı var.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bir dairesinin bütçesi bile bu beledilerin bütçesinden kat kat fazla. Başkan İmamoğlu’nun çevresindekiler bu detaylara dikkat etmelidir.

Başkan İmamoğlu Trabzon’u da aynı şekilde unutttu diyebiliriz. İmamoğlu’nun yakın ekibi geçilemeyerek kendisine ulaşılamıyor.

Ama bu şehir kendisine nasıl destek verdiğini unuttuğunu sanmıyoruz.

Ama zaman çabuk geçiyor ve özellikle iktidar partisinin gözüde muhalefetteki ilçe belediyelerinin üzerinde.

Umarız bu gerçeği birileri İmamoğlu’na iletir.

ÇEDAŞ ELEKTRİKLERİ KESECEK Mİ?

Tüm dünyanın boğuştuğu koronavirüs hadisesi nedeniyle tüm kurumlar tüm birimler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar, herkes daralan ekonomiye yönelik tedbirler almaya çalışırken belediyeler su borçlarını kiraları, bankalar kredileri ertelerken, Trabzon’da virüs nedeniyle kapatılan iş yerlerine ÇEDAŞ’ten gelen SMS bu kadarına da pes dedirtti.

SMS’de iş yerlerinin kapatılıp kapatılmadığını bakılmaksınız 5 iş günü içinde faturalarını ödememeleri halinde elektriklerinin kesileceği tehditi yapılıyor.

Konuyla ilgili kurumun bizlere ulaşan bir açıklaması yok. Dünde konuyla ilgili 186 numaralı çağrı merkezini aradık, faturaları her hangi bir erteleme olmadığını ödenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Fakat ÇEDAŞ’ın bazı yetkilileri ise koronavirüs nedeniyle kapatılan işyerlerinin elektriklerinin kesinlikle kesilmeyeceğini ifade etti.

Çelişkili bir durum söz konusu.

ÇEDAŞ acilen konuyla ilgili bir bilgilendirme yapmalı.

Bu işletmeler çalışmadan kazanmadan faturalarını nasıl ödeyecekler. Bu konu çok önemli.

Mali Bakanımız Sayın Berat Albayrak’ın konuya el atmasını ümit ediyoruz.

ÖNCE CAN SONRA İŞ

Trabzon'un sanayi devi Hekimoğlu, sadece şehrimizin değil ülkenin ihracattaki gurur kaynaklarından biri.

Özellikle yurt dışına üretim yapan Hekimoğlu Döküm, yüzlerce çalışanı ve üretim stratejisi hakkında nasıl bir yol izliyor.

Dün konuyu şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Hekimoğlu'na sorduk, bu konudaki değerlendirmelerini yorumlamasını istedik.

Hekimoğlu 'Şimdi iş değil sağlık zamanı, önemli olan iş değil candır' dedi ve şunları söyledi: “Avrupa’nın birçok markasıyla çalışıyoruz. Ama ne olursa olsun önceliğimiz sağlık olmalı. Önce insan hayatı varken, ‘işim var, çalışanım var’ diyemeyiz. Burada üretimi durduralım kimse çalışmasın demiyorum. Ama çalışanın sağlığını korumak zorundayız. Önce biz can diyeceğiz, sağlık diyeceğiz. Fabrikamızda çalışan 60 yaş üstü tüm personele ve geçmişte kronik hastalığı olan tüm personele izin verdik. Geri kalan arkadaşlarımızın da temas mesafesi artırıldı. Çalışma şartları uygun olursa fabrikalar çalışılabilir. Şu an iki vardiya olarak çalışıyoruz ama insanların burada birbirleriyle temasları yok. İlave servis koyduk, koltuklarda çalışanlarımız ayrı ayrı oturuyorlar. Bu tedbirleri alarak çalışabiliyorsak, devam ettirebiliriz. Mümkün mertebe evde kalmaya çalışıyoruz, tedbirler alıyoruz. Yemekhanede bir masada bir kişi oturtuyoruz. Ama ne olursa olsun tekrar söylüyorum hiçbir şey insan hayatında değerli değildir” ifadelerini kullandı.

Tedbiri elden bırakmayarak üretimini sağlık standartlarına ve insan hayatına verdiği azami özenle devam ettiren Hekimoğlu’nun örnek olmasını ümit ediyoruz.