AH BAKASETAS AH

Gerçekten herkesin dilinde, sabahında akşamında, gecesinde gündüzünde Anastasios Bakasetas.

Giresun maçında üst üste iki penaltıyı kaçırdı.

Birincisi tamamen şansızlık, ikincisi ise birincinin verdigi moral bozukluğu nedeniyle yaşanan talihsizlik.

Aslında 2. penaltı birinciye göre çok çok hızlı idi.

Yani burada kaleci gerçekten panter kesildi desek yeridir.

Herkesin merak ettiği bir başka konu ise neden 2. Penaltıyı da Bakasetas kullandı?

Penaltıcı değişemez miydi?

Aslında değişebilirdi, kural buna müsade ediyor.

Fakat hem Bakasetas müsade istedi ‘Ben atayım’ dedi hem de etik olarak tekrar penaltısında ilk penaltıyı kullananın bir sakatlığı yoksa ikinciyide aynı ismin kullanması gerektiği belirtildi.

Herkesin bir haftadır rüyalarına giren, maçtan bir gün önce idmandı defalarca penaltı çalışan Bakasetas’a artık penaltı kullandırılmayacığı öne sürülüyor.   

‘ŞEHİR HAZIR MI?’ DİYE BİR SORMAK LAZIM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ocak Cumartesi günü gerçekleştireceğini Trabzon ziyaretine sayılı günler kaldı.

Trabzon’da miting ve toplu açılış töreni gerçekleştiricek olan Erdoğan’ın Trabzon programını organize eden heyetin belli ki şehirden haberi yok.

Zaten ortalık kar kıyamet. Şehirde her her şantiye. Zonguldak programı bu yüzden iptal edildi.

Gerek büyükşehrin gerek bakanlıkların gerek de kurumların bir kaç aya ortaya çıkacak yatırımları var.

Bunlar planlanabilirdi fakat yine keyfe keder içi zorla doldurulmuş bir program olacağa benziyor.

Teşkilatın halkın katılımını sağlamak yönünde de zorlanacağı bir program olacak. Trabzonspor maçına bile soğuk nedeniyle gitmekten imtina eden vatandaşları mitinge getirmek gerçekten şu dönemde zor.

Bakalım teşkilatlar bu sınavı başarıyla geçebilecek mi?

Bu arada hava muhalefetine göre program iptal edilebileceği konuşuluyor.

TRABZON’DA O BAŞKAN AK PARTİ'YE GEÇER Mİ?

Trabzon’un en hızlı gelişen ve şehirle birleşen ilçesi şüphesiz Yomra.

Büyükşehir belediyesinin elini üzerinden çekmediği, hizmetlerde pozitif ayrımcılık yaptığı AK Parti’nin gücünü hissettirdiği Yomra ilçesinde İYİ Partili Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın Ak Parti’ye transferi de gündemden hiç düşmüyor.

Her seferinde ‘Ben partimden memnunun, zaten yükselen trend İYİ parti’ diyen Bıyık’ın göreve gelen yeni ilçe başkanı Abdulkadir Özdemir ile sıkı diyaloğu bu iddiayı yeniden gündeme taşıdı.

Hatta Cumhurbaşkanına güzel bir sürpriz yapmak düşünceside hasıl olmuş konuşulmuş fakat Bıyık’a konuyu açan bile olmamış.

Haydar Revi yönetiminin dolaylı yoldan iki kez temas kurduğu ama ikna edemediği Bıyık’ın Ak Parti’ye geçmesi seçimlere kadar çok zor bir ihtimal.

BİR AK PARTİLİ'DEN ADAY YORUMU

Akçaabat’tan bir partili aradı.

Akçaabat Belediye Başkanlığı adaylığı için sayfamızda yer alan yorumlarla ilgili düşüncelerini ileterek 'Akçaabat'da bir başkan arayışı yoktur' dedi.

Ak Parti'nin şu anda 2023 seçimlerine odaklanması gerektiğini belirten partilinin yorumunu aynen yayınlıyoruz:

‘’Akçaabat’ta yoluna emin adımlarla devam eden genç ve azimli bir Belediye Başkanımız var. Her kesim tarafından taktir gören bir isim. Başkan’ın genç, azimli ve güvenilir oluşu biz Akçaabat halkı için büyük bir şans. Osman Nuri Ekim’in halk nezdinde karşılığı da var. Sempatik yapısı ve sürekli vatandaşın yanında olması bile çok önemli.

Akçaabatlılar başkandan ve yapılan hizmetlerden çok memnun. Akçaabat’a yapılan yatırımlara baktığımızda mevcut başkanın rakipsiz olarak seçimlere girmesi gerektiği kanaatindeyim.  Ayrıca önümüzde 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bizim Ak Parti olarak el birliği ile bu seçimlere yoğunlaşmamız lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini görmezden gelip şimdiden Belediye Başkanlığı seçimlerinin konuşulması hem partimize hem davamıza hem de Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a zarar verir’’

HER SEVENE GİTMEK SİYASET Mİ?

Trabzon’da önceki dönemlerde basın-yerel yönetimler-siyaset üçgeninde ilginç olaylara tanık olmuştuk.

Haksız ve yalan yazanların il başkanların tarafından açıkça kınandığı, seviyesiz etik dışı davrananların kurumlara alınmadığı hatta makam odalarında hakarete uğradığı günleri biliriz.

Fakat son dönemde yarabbi şükür dercesine kurumlara, belediyelere, başkanlara olmadık hakaretleri seviyesiz davranışları sergileyen insanların yine bu makamlarca el üstünde tutulduğu, davetlerini icabet edildiği programlara şahit oluyoruz.

Ahlaksızın, edepsizin, seviyesizin cezalandırılması gerekirken adeta ödüllendirildiği Trabzon’da şehri yönetenleri bu göz tırmalayan olaylara yönlendirenlerin yanlış yolda olduğunu belirtelim.

Eğer bunun adı eleştiren-söven sevilir siyaseti ise bunun şehrin dinamiklerin ve teşkilatlarının kabul etmediğini buradan aktaralım.

BAKANLIK BAKIN NEYİ DERT EDİYOR!

Trabzon raylı sisteme kilitlenmiş durumda.

Büyükşehir Belediye Başkanı çok heyecanlı.

Yıllardır tutturulamayan pik başına yolcu sayısı son sayımda tutmuş.

Fakat şimdide Trabzonlu Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanı Adil Karaismailoğlu konuya sıcak bakmıyormuş, Meydan-Valilik arası bir tramvay hattı daha mantıklı sahili Trabzon halkı yürümez bu iş rantabl olmaz diyormuş.

Sayın Bakana şehrin tüm ilçe ve otobüs duraklarının sahilde olduğunu hatırlatmak lazım.

Ayrıca Meydan-Valilik arası bir raylı sistem proje var ise aklında Kahramanmaraş Caddesi’nin trafiğe kapatılması projesi yapılırken buna zemin hazırlayacak alt yapı da dizayn edilmeli diye düşünüyoruz.