TRABZON’DAN KİM ARANDI? 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin emektar isimlerine kurultay dolayısı ile arıyor, kurultay ile ilgili düşüncelerini öğreniyor bazı üyelerinin ve eski il başkanlarına da mesaj ile kurultay düşüncelerini anlatıyor..

Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun Trabzon’dan da aradığı isimler var mı? 

Kemal Kılıçdaroğlu: 2010-11 yılı şampiyonu TrabzonsporEdindiğimiz bilgilere göre eski il başkanlarına kurultay ile ilgili olarak mesajla bilgilerini önerilerini sormuş…

Telefonla bizzat ise Güzide Uzun ile Cafer Hazaroğlu’nu aramış.. 

Uzun, PM si üyeliği ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde bir talepte bulunmadığını öğrendik.

Ancak Uzun, kurultay esnasında kurultay divanına PM üyeliği ile ilgili müracaatını yapacak..

AK PARTİ VE BİR BÜROKRAT 

AK Parti Trabzon’da kurulduğu andan itibaren iktidar olduğunda da şehrin en önemli sorunlarının biriktiği, kırsal alan ile ilgili olarak önce Köy Hizmetleri ardından İl Özel idaresinde, İbrahim Kul ile parti politikaları doğrultusunda çalıştı.

Kul da bütün sorumluluğu ve riski alarak, Ak Parti’nin kırsalda başarılı olması ile ilgili olarak da gözü pek bir şekilde çalıştı.. 

Partinin kurulduğu andan itibaren bütün milletvekillerinin taleplerini, kırsal alan yatırımlarını eksiksiz yerine getirdi.  

Özel İdare döneminde de Trabzon’da  iktidarın çok özel projelerinin hayata geçmesinde yaratıcılığı ile bir anlamda rehber oldu…

Trabzon’un bakanlarının olduğu dönemlerde de bakanlara yön verdi, yatırımların planlanmasında büyük emekleri oldu.

Böyle çalışkan, özverili, yetenekli, yaratıcı bürokrat İbrahim Kul şimdi, bir kenarda unutuldu.. 

Ak Parti’nin kuruluşundan bu güne milletvekilliği bakanlık yapan herkesin, özel ve genel taleplerine koşan Kul’un şu anda bir kenarda unutulmuş gibi durması, AK Parti’nin bizce büyük bir ayıbı ve vefasızlığı dır.

Siyasette ahde vefa olmaz görüşünün tam karşılığında duruyor İbrahim Kul… 

Oysa, şimdiki iktidarın bütün dinamikleri Kul’a sahip çıkıp bürokraside önemli bir göreve getirebilirler ama bu konuda hiç sorumluluk yüklemiyorlar.. 

Zamanında Kul özel ve genel bütün taleplerinde deyim yerindeyse kullanan Ak Parti’nin dinamiklerinin şimdiki sessizliği hakikaten çok garip ve anlamsız..

Bir yetenekli liyakatlı bürokrat devlete millete faydası olmadan kenarda unutulmuş gibi durması, durdurulması  hem Trabzon’a hem Ak Parti’ye hem de millete büyük bir zarar, haksızlık..

İDDİA O Kİ YÖK… 

Ktü Tıp Fakültesi - BordoMavi.com | Bordo Mavi Sosyal Ağı Ktü Tıp ...KTÜ rektörlük ataması ile ilgili süreç sanki tamamlandı.. 

Ve YÖK, Cumhurbaşkanına sunacağı üç ismi belirledi… Peki kim bu isimler?

İşte bu konuda YÖK koridorlarından hiç bilgi sızmıyor.. 

Bize gelen bilgilere göre, üç ismin üçü de KTÜ’den.. 

Yani, KTÜ dışından rektörlük başvurusu yapanlar elendi..

Yine bize gelen bilgilere göre Cumhurbaşkanlığına sunulan 3 isimde TIP’tan bir isim var.. 

Diğer iki isim, TIP dışındaki fakültelerden.. 

Bu arada, bize gelen bir bilgiye göre YÖK’te, KTÜ ile ilgili kanaat şu şekilde oluşmuş.. 

Üniversite son yıllarda ivme kaybetti..

TRABZON, AYASOFYA VE CUMA NAMAZI 

AYASOFYA - TDV İslâm AnsiklopedisiCuma günü müzeden camiye çevrilen Ayasofya’da kılınacak ilk namaz ile ilgili olarak Trabzon’dan bir heyetin de İstanbul’a gitme girişimleri hayal kırıklığı ile sonuçlandı.. 

Trabzon’un muhafazakar kulvarından kalabalık bir grup kendi arasında bir araya gelerek Cuma günü İstanbul’a gitmeye karar verdi.. 

Bütün hazırlıklar yapıldı, ancak Ayasofya’daki ilk Cuma namazı ile ilgili olarak diyanetin sınırlı sayıda kişiye davetiye çıkması, Trabzon’da hazırlık yapan tanıdık dostlarımıza  Cuma günü gelmeyin, daha sonra gelin denmesi, gençlik yıllarından bu yana Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesi mücadelesini yapan arkadaşlarımızı üzdü… 

İçlerinde bir gazeteci dostumuzun da olduğu grup artık bayram sonrası Ayasofya için hazırlık yapacaklar..

İLK TOPLANTIDA İLK SÖZÜ NE OLDU?

Hüseyin Çimşir’in görevini bırakmasından sonra Trabzonspor’un başına getirilen Newton, futbolcular ile yaptığı ilk toplantıda duygusal konuşması ile dikkat çekti.

Newton ligde kalan bir maç ile kupa finali için Hüseyin Çimşir’in anısına onun sevinebileceği gülebileceği bir başarı ile sonuçlanması için mücadele edilmesini istedi.. 

Bu durum, futbolcuları da bayağı duygulandırdı.. 

Bu taraftara bir kupa hediye etmemiz gerek diyen Newton, Hüseyin Çimşir’in  takımın başından şeklen ayrıldığını ifade ederek “O hep bizimle bunu bilmenizi isterim “dedi.. 

Newton’un özellikle camianın ve yönetimin de kazanılan Türkiye kupası ile gelecek sezona moralle başlanacağını da hatırlattı..

AK PARTİ’NİN KAPALI KUTUSU 

Şu sıralar Trabzon AK Parti’de ilçe kongreleri ile ilgili olarak nabız tutma, teşkilatın ne düşündüğü ilçelerde kimlerin aday olduğuna dair çalışmaları ilde teşkilattan sorumlu yönetici Uğur Aydın yapıyor..

 Aydın, ilçeler ile ilgili ilk nabız tutma turunu tamamladı.. 

Bize gelen bilgilere göre Aydın, başta Akçaabat ve Çarşıbaşı ile Dernekpazarı’nda detay bir çalışma yapacak.. 

Ve tabi, Of… 

Aydın yine bize gelen bilgilere göre Of’a, bu hafta sorun gidecek ve ajandasında yazılı en az 15 kişi ile yüz yüze bir görüşme yapacak…

 Şu sıralar partinin kapalı kutusu Uğur Aydın..

Her ilçede kılı kırk yararak, ilçe başkan adaylarını belirlemede etkin bir rol oynayacak olan Aydın’ın Ortahisar’daki yol haritası da merak konusu…

Aydın yakın dostlarına Ortahisar ile ilgili olarak en doğruyu en güzeli teşkilatın benimseyeceği en iyi adaya belirlemekle ilgili titiz davranılacak dediğini de belirtelim..