TRABZON’DA MİLLETVEKİLLİĞİ LİSTESİ DEĞİŞİR Mİ?

Türkiye 24 Haziran’da gerçekleştirilecek olan seçimlere kilitlenmişken, AK Parti Trabzon’da milletvekilliği listesinin değişip değişmeyeceği merak konusu oldu. Kimilerine göre, toptan bir değişim olacak, yenilik olacak, tartışılan, ismi kamuoyunda tartışmaya açılan isimler elenecek, yeni bir vizyon listesi yapılacak. Kimilerine göre ise zaman kısıtlı olduğu için aynı isimlerle risk almadan devam edilecek. Muhammet Balta’nın bir önceki dönem belediye başkan adaylığından kılpayı dönmesi, şu anda en çok konuşulan isim olmasına sebebiyet veriyor. İddia şu ki Balta yeniden aday olmaz ise Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına hazırlanacak. Ya da, Başkanlık sisteminde bakanlığa denk bir görevde görevlendirilecek. Köseoğlu, Cora ve Günnar’ın yeniden aday olacağı kesin gibi. Tabi ki temayüller ve genel merkez bu konuda son kararı verecek. İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun görev süresince gösterdiği olağanüstü başarı ve halkın gönlünde edindiği yer, yeni sistemde de onun da en iyi makamlardan birinde görev alacağı yönünde. Soylu’nun aday olmaması buna işarettir, bunu da böyle not alalım.

İL BAŞKANI REVİ VE BELEDİYE BAŞKANLARININ DURUMU

Bilindiği üzere AK parti genel merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan açıklama ile AK Parti’de 3 dönem kuralının kesinlikle işleyeceği üzerine basa basa söylendi. Peki 3 dönemi dolan belediye başkanlarının durumu ne olacak. Yapılan bu ısrarlı 3 dönem kuralı vurgusu nedeniyle, milletvekilliği düşünenler istifa mı edecekler. Yoksa Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Başarılı Belediye Başkanları ile devam edeceğiz’ açıklamasına güvenip bekleyecekler mi? İşte burada kafalar allak bullak. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin de milletvekilliği için ismi geçiyordu, seçim normal tarihinde yapılsaydı. Fakat şimdi seçimler öne çekildi. Revi, daha yeni görevlendirildi. Ben adayım demesi zor, ama tabi ki genel merkez 26/27 Nisan’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan il başkanları toplantısında bir işaret verecektir. Revi’de buna göre hareket edecektir mutlaka. Bu arada AK Parti’nin seçim koordinasyon merkezi binasının neresi olacağı belli oldu. Uzunsokak’taki LCW binası bildiğiniz üzere, eski SGK binasına taşındı. Uzunsokak’taki bina ise yıkılacaktı. Usta bu yıkımı erteledi. AK Parti SKM olarak bu binayı kullanacak. İYİ Parti meydandaki binasının haricinde bir bina tutmayacak. Belki CHP’nin meydan bölgesinde Boyner mağazasına bitişik binalardan bir katı tutup meydan bölgesinde Ortahisar başkanlığı ile bir hakimiyet sağlayabilirmiş. MHP ise mevcut il binasından seçim çalışmalarını yürütecek.

İYİ PARTİ’DE GÖZLER GENEL MERKEZDE

Erken seçimin tarihinin açıklanmasının ardından gözler İYİ Parti’ye dönmüş seçime girip giremeyeceği tartışılırken, seçimlere girebileceği Yüksek Seçim Kurulu tarafından dün açıklanmıştı. İYİ Parti Trabzon’da çalışmalarını kurulduğu günden bugüne aralıksız devam ettiriyor. Peki İYİ Parti’nin Trabzon’da milletvekili adayları kimler olacak? Kulislerde konuşulan 4 isim var.

İlk isim İl Başkanı Hasan Saka… Saka’ya milletvekilliği için aday olup olmayacağını sorduk. Kendisi topu genel merkeze attı. Kendisinin her ne görev verilirse verilsin partiye hizmet edeceğini belirtip genel merkez milletvekilliği teklif ederse seve seve kabul edeceğini söyledi Duyumlarımıza göre Saka’nın çevresi aday olması yönünde kendisine baskı kuruyor ısrar ediyorlarmış. Ama bizim görüşümüz Saka İYİ Parti’de adına yakışır bir şekilde iyi bir il Başkanlığı görevi sürdürüyor. Yeni görevlendirildiği için Genel Merkezden Saka’ya böyle bir teklif geleceğini düşünmüyoruz.

Diğer isimlerde ise çekişme yaşanacak diye düşünüyoruz. İlk isim olarak Hüseyin Örs konuşuluyor. Ancak Hüseyin Örs henüz mevcut görevinden istifa etmedi. Diğer isim ise Yavuz Aydın. Eğer Hüseyin Örs istifa ederse Yavuz Aydın’la aralarında birinci sıradan adaylık konusunda büyük bir çekişme olacağı aşikar. MHP döneminde bilindiği üzere Yavuz Aydın’ın 2., Örs’ün 3. Sıraya yazılması büyük tartışmalara sebebiyet vermişti.

Bir diğer isim Ortahisar Belediye Meclis üyesi Davut Çakıroğlu. Çakıroğlu’da kararı genel merkez ve etrafına bırakmış durumda. Gelecek bir işaret üzerine adaylığını açıklayabilir.

MİNİ YORUM: Hüseyin Örs’ün dili MHP’deyken yandı. Bu seçimlere aday olmayacağını düşünüyoruz. İYİ Parti ilk sıradan aday olarak Yavuz Aydın’ı çıkarıp seçim yarışına öyle girecek gibi gözüküyor, tabi bir sürpriz olup Hasan Saka aday olmaz ise.

HERKES ONU ARADI AMA

Ahmet Ağaoğlu’nun gelişi ile bir yapılanma sürecine giren Trabzonspor Kulübü dün eski başkanlar ve yöneticilerin bir bölümünü Bordo Mavililerin Akyazı Stadı’nda konuk etti.

Gayet olumlu ve saygı çerçevesinde geçen toplantıda güzel görüntüler sergilendi.

Katılımında oldukça yüksek olduğu toplantıya eski yönetim de katılım gösterdi.

Ancak bizim gözlerimiz Trabzonspor’un eski başkanı yeni başkan danışmanı Özkan Sümer’i aradı.

Sümer buluşmaya katılmadı. Nedeni ise kendi prensipleri doğrultusunda aldığı karar. Saygı duymak gerekiyor. Bir bildiği vardır illa ki.

Sümer o saatlerde ne yaptı derseniz. Deneyimli isim her sabah yaptığı gibi formda kalmak için sabah sporunu gerçekleştirdi.

HAYATLARINDA İLK KEZ STADI GÖRDÜLER

Trabzonspor’un dün Sivasspor’a mağlup oldu karşılaşmada ilginç bir olay yaşandı.

Geçtiğimiz haftalarda göreve gelen TSYD Trabzon Şubesi bir ilke imza attı.

Başkan Kılıç eşliğindeki ekip hafta içi çalışmalarını yaparak basın mensuplarının eşleri ve çocuklarını stada götürdü.

23 Nisan Ulusal Egemenlik bayramı çerçevesinde böyle bir karar alıp uygulamaya sokan TSYD Trabzon Şubesini gönülden kutluyoruz.

Stada aileleri ile gelen basın mensuplarının çocuklarının maçın başında yaşadığı sevinç sonunda yaşadığı derin hüzün ise dikkatlerimizden kaçmadı.

Bu çocukları artık üzmeyin, sebeb olanlara da kulüpte yer vermeyin. TSYD Trabzon Şubesi’ni de kutluyoruz basın mensuplarının ailelerini hatırladıkları ve böyle anlamlı bir organizasyona imza attıkları için.

OYUNCULAR BÖYLE SAKATLANIYOR..

Trabzonspor’da son 2 haftadır mücadelelere oynanan futboldan öte yaşanan sakatlıklar damgasını vuruyor.

Osmanlı maçında Onur Kıvrak, Kucka ve Abdülkadir’i sakatlıkları nedeniyle kaybeden Bordo Mavililer son oynanan Sivas maçında ise Kamil Ahmet ve Uğur Demirok’un sakatlığı ile büyük şok yaşadı.

Bu sakatlıkların başlıca nedenin ise takımın teknik ekip tarafından yeterince kuvvet antrenmanı yaptırılmadığı konuşuluyor.

Oyunculara yeteri kadar fitness ve kuvvet antrenmanı yaptırmayan Çalımbay’ın bu sakatlıkların başlıca nedeni olduğu kulüp içerisinde iyice konuşulmaya başlandı.

Ersun Yanal döneminde oyuncular özel olarak fitnes antrenmanları yaparken Çalımbay döneminde başta Burak, Yusuf ve Olcay olmak üzere oyuncuların kendilerine özel antrenörler tuttukları biliniyor.

Milyonlarca euro değerindeki oyuncuları böyle sorumsuzca kaybetmeye nasıl göz yumuyorsunuz?

İşte herkes bunu merak ediyor.