BALTA NEDEN SİNİRLENDİ

Dün 61saat.com olarak Trabzon milletvekillerinin bir araya gelip Trabzon’un sorunları ile alakalı iş bölümü yapıp işe girişmeleri noktasında bir önerimiz olmuştu. Özellikle birlik beraberlik adına seçim süreci ve öncesinde azami çaba sarf eden AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Trabzon milletvekilleri arasında hiçbir sorun olmadığını ifade etti. Trabzon milletvekilleri arasına nifak tohumları serpmek isteyenlere müsaade edilmemesi gerektiğini belirten Balta, ‘Biz her gün burada bir ve beraberiz. Trabzon’un sorunlarının çözümü noktasında da sürekli istişare ediyoruz. İl Başkanımız ile istişare ediyoruz, daha geçen hepimiz birlikte Bolu’ya gittik. Lütfen bu birlikteliğe toz kondurmayın, biz bu makamlarda gelip geçiciyiz ama artık Trabzon özelinde bazı şeyler değişmeli’ ifadelerini kullandı.

Balta’nın ifadeleri umut vericiydi, böylesine güzel birlik beraberlik oluşmuşsa, ne mutlu Trabzonumuza. Allan bu birlikteliğini daim etsin demekten başka söz kalmıyor, ama dediğimiz gibi acilen sorunlar öncelik sırasına göre belirlenip görev dağılımı yapılmalı.

AYVAZOĞLU NEYİ BEKLİYOR? ALTUNTAŞ MI GELİYOR

Doğu Karadeniz Bölgesinin tek kadın Milletvekili olan Bahar Ayvazoğlu şu sıralar AK Parti Trabzon’da en çok konuşulan isim fakat tek kadın vekil olduğu için değil çalışma ekibini ve İl Kadın Kolları Başkanı olarak yerine gelecek olan ismi belirlemediği için diyebiliriz.

TBMM kadrosundan 3 danışman hakkı olan Ayvazoğlu’nun bu konuda bir adım atmaması tartışıladururken gündeme gelen isimler arasında en dikkat çekeni ise Emine Altuntaş oldu.

Altuntaş yakın zamanda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısıydı fakat evlilik nedeniyle İstanbul’a tayinini aldırdı.

Ayvazoğlu ile çok yakın olan Altuntaş, Ayvazoğlu’nun İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısıydı ve bir anda Trabzon hatta ülke gündemine oturmuştu.

Hatırlayanlar bilir, Altuntaş kayyum atanan bir belediye üzerinden hızlandırılmış bir şekilde memur yapılmış ve ardından da Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Bu görevlendirmeye en çok AK Parti Trabzon Kadın Kolları teşkilatları tepki gösterirken şimdiler de Altuntaş’ın Ayvazoğlu’na Ankara’ya gelip danışmanı olabileceği konuşuluyor.

Altuntaş’ın TBMM’de danışmanlık geçmişi de bir önceki dönem Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu ile olduğunu da hatırlatalım.

Bir diğer konu ise Ayvazoğlu’nun İl Kadın Kolları Başkanlığı görevini teslim edeceği ismi belirlememiş olması Kadın Kollarında gruplaşmaya neden olduğu söyleniyor.

TRABZON CHP’DE TWEET KAPIŞMASI ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ODTÜ’nün Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren Tweet’i paylaşın çağrısına uymayan vekiller ile ilgili Trabzon 3. Sıra milletvekili adayı Nuri Aydın’ın sert paylaşımına

Ahmet Kaya’dan aynı sertlikte cevap. Dün kaçıranlar için Nuri Aydın’ın paylaşımını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.

TIKLA-OKU

İşte Kaya’nın cevabı…

Genel başkanımızın "karikatürü twitterden paylaşın" önerisini yerine getiremeyen 72 milletvekillinden biri de benim. Bu öneriyi yerine getirebilen milletvekillerimiz ağırlıklı olarak geçen dönemde milletvekili olan ve bu dönemde milletvekilliği devam eden arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızın çalışma düzeni kuruludur ve tıkır tıkır işlemektedir. Ben ve benim gibi yeni seçilen vekiller henüz odalarına yerleşememiş, danışman kadrolarını ayarlayamamış ve tam olarak çalışmaya başlayamamıştır. Yeni açtığımız ahmetkayachp twitter hesabı henüz aktif olarak kullanıma başlanmamıştır, milletvekili seçildikten sonra da bu hesaptan hiç bir paylaşım yapılamamıştır. Çünkü şifreleri danışman olarak çalışacak arkadaşımdadır ve o arkadaşımız da henüz görevine başlamamıştır. Paylaşım yapamamam tamamen bundan kaynaklıdır. Konuyu sosyal medya hesabından paylaşarak gündeme getiren ve bizi yıpratma malzemesi yapmaya çalışan arkadaşla yukarıda izah ettiğim gerekçeleri bir kaç gün önce samimiyetle paylaşmıştım. O da kendisiyle samimiyetle paylaştığım bu bilgileri facesinden "yargılanmaktan yırtmak" olarak paylaşarak arkadaşlığa, dostluğa yakışmayacak bir işe imza atmıştır. Ayrıca; Bu karikatürün paylaşımının suç teşkil etmeyeceği yönünde daha önceden yargı kararı varken bizim yargılanmaktan yırtmak için karikatür paylaşımını yapmadığımızı iddia etmek ne kadar gerçekçidir? Ne diyeyim, konuyu bilmesine rağmen bu paylaşımı yapan arkadaşımızın davranışını takdirlerinize bırakıyorum. Hayat işte, öğretiyor, insanları daha iyi tanıyorsunuz! Herkes kendine yakışanı yaparmış! Selam, Sevgi ve saygılarımla,..

SÜMELA KAPALI BARİ ORAYI AÇIN

Trabzon'un Maçka ilçesi, sahip olduğu doğal zenginlikler kadar kültürel miraslar nedeniyle de şehrin açık ara en fazla turist çeken noktalarından.

Trabzon ve turizm denince ilk akla gelen sembol yapı olan Sümela Manastırı'nın kaya düşme tehlikesi nedeniyle restorasyon altında olduğunu, Sümela'nın yokluğunda açılan Aya Ayvara kilisesinin özellikle körfez bölgesinden gelen Arap turistleri tutan bir çekim merkezi haline geldiğini daha önce yazmıştık.

Atıl durumda bulunan ve geçtiğimiz yıllarda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca yapılan restorasyon ve rövele çalışmalarının ardından 2017 yılında Temmuz ayında ziyarete açılan Aya Varvara Kilisesi'ni bu yılın ilk 5 aylık döneminde yaklaşık 80 bin turist ziyaret ederken, geçtiğimiz yıl Temmuz ayından yıl sonuna kadar ise 150 bin kişi ziyaret etti.

İçerde ne olduğunu merak edip gidiyorlar

Öte yandan kısa sürede bu kadar fazla turist potansiyeli çekmeyi başaran Aya Ayvara kilisesinin kapılarının dökme demir bir korunakla kapalı olması gerek yerli, gerekse de yabancı turistlerin kafasını karıştırıyor. Kilisenin kapısına kadar gelip delikten içeriye bakarak ne olduğunu görmeye çalışan

turistleri bile görmek mümkün! Hani Karadeniz insanının meraklı olduğunu en iyi biz biliriz de, Arap turistler de gide gele bize benzemeye başladılar olsa gerek...

BELEDİYE BAŞKANININ TS SİTEMİ

Beşikdüzü’nde göreve geldiği günden bu yana taraflı tarafsız herkesin dikkatini çeken Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu dün basın mensupları için düzenlediği özel bir gezi ile Trabzon’un ilk teleferik projesi olan Beşikdağ Teleferiği’ni gazetecilere anlattı.

Gezi boyunca samimi bir tavır sergileyen Bıçakçıoğlu, yaptığı icraatler kadar hayalindeki Trabzon’u, Orhan Bıçakçıoğlu’na göre olması gereken Trabzon’u da eğip bükmeden cesur eleştirilerle birlikte anlattı.

Bıçakçıoğlu sohbet havasında yaptığı konuşmasında ilginç sitemlerde bulunarak ‘’Elimde imkanım olsa Trabzon’da iki şeyi yok ederdim, biri fındık biri çay. Bunlar gelir sağlayan tarım ürünleri fakat bizi tembelliğe alıştırıyor.’’ dedi.

Trabzonspor’u yazdığınız kadar…

Trabzon’a kıyasla çok daha küçük ve deyim yerindeyse ‘’adı sanı duyulmamış’’ Anadolu illerini örnek olarak gösteren Bıçakçıoğlu ‘’Çorumspor kaçıncı ligde arkadaşlar? Bilen var mı? Kimse bilmez, ama Çorum’da binlerce kişiye istihdam sağlayan dev MOPAK kağıt fabrikası var. Trabzon’da böyle bir fabrika var mı?’’ diyerek Trabzonspor konusunda şehrin ve basının bir özeleştiri yapması gerektiğini iddia etti.

Trabzonspor’u yazdığınız kadar iki gün de işsizlik, kalkınma projeleri gibi konulara yer verseniz her şey çok farklı olurdu diyerek topu basına atan BIçakcıoğlu’na ise, yine meslektaş arkadaşlarımız ‘’Trabzonspor’u iki gün yazmazsak hiçbir gazete satmaz, hiçbir internet sitesi okunmaz’’ cevabıyla karşılık verdiler.

Hem Bıçakçıoğlu’nun hem de biz basın mensuplarının sözlerinde haklılık olmakla birlikte, kimin haklı olduğuna yine okuyucu takdir getirecek.