SAYI VERİLİYOR İSİM NİYE VERİLMİYOR

Trabzon Valiliği özellikle FETÖ’cü terör örgütü ile ilgili olarak kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektörde yaptığı soruşturmalarda, soruşturmaya alının kişilerin kurumlarına göre sayılarını veriyor ama isimlerini vermiyor. Konu ile ilgili valilikten yapılan açıklamaları biz de sitemizde yayınladıktan sonra sizlerden yoğun bir şekilde telefon alıyoruz, bu kişiler kim diye.
Soruşturmaya tabi olan, çalıştıkları kurum ile ilişkileri kesilenlerin kim olduğunun  kimlik bilgilerinin açıklanmaması yasal bir zorunluluk. Çünkü, soruşturma devam ederken isim açıklanması hem TCK hem de AB insan hakları sözleşmesine aykırı. OHAL de olsa bu yasal zorunluluklara uyuluyor. Zira, kişilerin suçlu oldukları mahkeme kararı ile suçlu oldukları tespit edilinceye kadar masumiyet karinesi diye bir gerçek var.


ÇOK TİTİZ VE DİKKATLİYİZ

Trabzon Valisi Yücel Yavuz özellikle kamu kuruluşlarında, FETÖ’cü terör örgütüne dönük Trabzon’daki soruşturmalarda çok titiz davrandıklarını belirterek, medyanın da benzer titizlikle yayın yapmasından son derece memnun olduğunu belirtti.

Vali Yücel Yavuz, kurunun yanında yaşın da yanmaması için özellikle soruşturmalarda çok hassas olduklarını belirtirken “Bu gibi durumlarda hata yapmamaktır asıl konu, bunu için çok dikkatliyiz. Çok gerçekçiyiz ve insan hak ve özgürlüklerine çok bağlıyız” dedi.
Vali Yücel Yavuz, Trabzonlulara seslenerek, bütün gelişmeleri valiliğimizin resmi internet sitesinden takip edilebileceğini de belirtti. Valiliğin resmi internet sitesi, özellikle 15 Temmuz’dan bu yana hem güncelleniyor hem de aktif olarak bilgi akışı çok güzel sağlanıyor.


REVİ’NİN SAĞ KOLU

15 Temmuz’dan bu yana halkın sokaklarda ve alanlarda olduğu, sabahladığı demokrasi nöbetine devam ettiği süreç içerisinde toplumun diri tutulması, canlı tutulması ve aktif olarak gösterilerde motivasyonunun yüksek olması için yapılan çalışmaların gizli kahramanlarından biri de Ak Parti yürütme kurulu üyesi Ali Faik Hacıoğlu.

Hacıoğlu, 15 Temmuz gecesinden bu yana hala evine gitmedi. Partide kanepede yatıyor. Her akşam yeni bir heyecan ve ruhla başlayan demokrasi nöbetlerini organize ediyor, kimin konuşmacı olacağını belirliyor, kimlerin nerede görev yapacağını organize ediyor şehrin iki belediyesi ile koordineyi sağlıyor. Hacıoğlu, yüksek performansı ile dikkat çekerken, önümüzdeki günlerde Hacıoğlu, Külliye’deki nöbete de katılıp, Trabzon’a geri dönecek.


AK PARTİ’DE AKİL ADAM KRİZİ

KTÜ rektör yardımcısı Y.Şevki Hakyemez’in bazı AK Partililer rektörlük seçimlerinde Orhan Aydın’a destek verdi demesi, Ak Parti’nin Trabzon dinamiklerinde ciddi sıkıntı yarattı.

Dün gece, Ak Parti il binasında Hakyemez’in bu ifadesi masaya yattı. Ak Parti’nin rektörlük seçimlerine müdahil olmadığının bilinmesine rağmen Hakyemez’in böyle bir açıklama yapmasını doğru bulmadığını belirten Ak Partililer, gerekirse Hakyemez’e bir cevap verilip verilmemesine de tartışmaya açtılar.

Dün gece Ak Parti’deki bu konu ile ilgili toplantıda, ülkenin şu anda demokrasi nöbetinde olduğunu KTÜ’nün kendi bünyesindeki sorunun kendi içinde çözülmesi gerektiği yönünde ilke kararına varılarak “Bizim, gündemimiz demokrasi nöbeti.”dediler. Bazı partililer halkın sokakta demokrasi nöbetinde olduğu bir dönemde Hakyemez’in KTÜ seçimleri ile ilgili gündem oluşturan açıklamalar yapıp isim vermeden bir kısım Ak Partililer Orhan Aydın’ı destekledi diye açıklama yapmasını kınadılar ve Hakmeyez bir kısım dediği Ak Partilileri açıklamalı üstelik Ak Parti, Hakyemez’in peşinden gitmez, bunu da bilmeli dediler.


TEŞEKKÜRLER TRABZONSPOR

Demokrasi nöbetlerinde Trabzon’da yine bir ilk oldu. Ve 4 büyüklerden sadece Trabzonspor alanlara indi. Diğerleri ise hala beklemede.
Trabzonspor’un demokrasi nöbetine inmesi taktirle karşılanırken, Hükümet nezlinde bir çok bakan dün gece Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta’yı arayarak teşekkür etti. Trabzon’da Trabzonspor’un kurumsal olarak alanlara inmesi, Trabzon’daki diğer spor derneklerine de örnek olur diye tahmin ediyoruz.
Özellikle yabancı sporcuların da demokrasi nöbetine katılmadan önce takımın niye böyle bir organizasyonun içinde yer aldığını Teknik adam Ersun Yanal anlattı. Yanal, darbe gecesini ve Türkiye tarihini yabancı futbolculara anlatarak., gecenin anlamını kavramalarına yardımcı oldu.




MEYDAN PARKINDAN GERÇEKLER

Her gece meyan parkı, hayatın ve darbeye karşı dik durmanın gerçeklerine ev sahipliği yapılıyor.

Biz de meydan parkında halkın arasına girerek, dertleşiyoruz. Dün gece gözü bantlı bir bayan gördük. Dedik hasta hasta buradasınız. Hasta değilim dedi önceki gece bayrak sopası gözüme battı, doktora gittim müdahalesini yaptı, yeniden nöbete geldim. Bir annenin, çocuğunu uyuturkenki hali ise bizi de duygulandırdı.

Ya, nöbete evine gitmeden sabahlayanlara ne demeli. Hepsi bir arada uyuyorlardı, sabah namazı ile evlerine gitmek üzere. Arap turistler de demokrasi nöbetinde Trabzonlular ile birlikte oluyor. Alanlar sokaklar Trabzon’da çok renkli, çok hareketli ve çok doğal kendiliğindenci bir ruhla organize oluyor.
Trabzon, demokrasi nöbetinin hakkını veriyor.
Teşekkürler Trabzon