ALİ SAĞIR’IN ÜYELİĞİ DÜŞER Mİ?

MHP’nin, Trabzonlu Ali Sağır’ın da aralarında bulunduğu çağrı heyetini partiden ihraç kararının ardından gözler Ortahisar ve Büyükşehir Belediye meclisine çevrildi. Ali Sağır hem Ortahisar hem de Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li meclis üyesi.

Sağır’ın ihraç kararının ardından mecliste ne gibi değişiklikler olacak? Ortahisar Belediye meclisinde bulunan 7 MHP’li meclis üyesi, eğer gerçekleşirse Ali Sağır’ın ihracı sonrasında 6’ya düşecek. Sağır ise bağımsız meclis üyesi olarak görevini devam ettirecek. Büyükşehir Belediye Meclisi’nde ise işler biraz daha karışık.

Çünkü Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği kişilerin değil partilerin temsil edildiği bir meclis. Ali Sağır büyükşehir meclisine bağımsız olarak mı devam edecek yoksa kendisinin yerine bir başka MHP’li isim mi gelecek bu henüz netleşmiş değil. Kimilerine göre Ali Sağır’ın bir kazanılmış hakkı var ve bu hak çerçevesinde büyükşehir belediyesi meclis üyeliğine devam edecek.

Kimilerine göre ise Ali Sağır Büyükşehir meclisinde MHP’yi temsil ediyor. Herhangi bir ihraç kararı sonrasında Ali Sağır’ın Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliğinin yerine başka bir MHP’li meclis üyesi geçecek.

Bunun kesinleşmiş halini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Öyle ki MHP’nin önemli isimlerinden olan Ali Sağır, ihraç kararı henüz kendisine ulaşmadığını ve böyle bir durumda hakkını arayacağını söyledi.

Çok sayıda partili de kendisine destek vererek Ali Sağır’a yapılan tamamen demokrasi dışı bir yaptırımdır. Derhal yanlıştan dönülmelidir tepkisini verdi. AK Partili birçok meclis üyesi de aynı kanaatte. Bakalım MHP’de nasıl bir süreç yaşanacak.

ORTAHİSAR’DA İSTİFA MI GÖREVDEN ALMA MI?

Ak Parti Ortahisar Başkan Yardımcısı ve Tanıtım-Medya Başkanı Yasin Aydın geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından ve gazetelere yaptığı açıklamayla beraber yönetim kurulundaki görevinden istifa ettiğini duyurmuştu. Bu istifası sonrasında Aydın, Başkan Temel Altunbaş’ı sert bir şekilde eleştirdi.

Bu tartışmayı bir de Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Temel Altunbaş’a soralım dedik ve aradık. Kendisi Yasin Aydın’ın yönetim kurulu toplantısında, yönetim kurulu kararıyla görevden alındığını söyleyerek, “Biz bugüne kadar tüm arkadaşlarımızla uyum içerisinde çalıştık. Yasin Aydın kardeşimiz de partimize hizmet eden isimlerden bir tanesi. Kendisine bugüne kadar yaptığı çalışmalardan ötürü teşekkür ederiz. Bu bir bayrak yarışıdır. Herkes bunun bilincinde olmalıdır” ifadelerini kullandı.

Ortahisar teşkilatından bazı isimlerde Yasin Aydın’ın 2014 yılında siyasete Temel Altunbaş ile başladığını ve daha öncesinde siyasi geçmişinin bulunmadığını, partinin her kademesinde görev yapmış deneyimli siyasetçilerin; özellikle yönetim kurulu kararı ile görevden alındıktan sonra bu tür açıklamalarda bulunmaması gerektiğini bileceğini ifade etti.

YILDIRIMHAN KİMİNLE GELİYOR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yol arkadaşı Mazhar Yıldırımhan’ın yükü bugünlerde daha da artmış durumda.

Soylu’nun Türkiye gündemi ve terör meseleleriyle dolan yoğun mesaisi nedeniyle şehrin sorunlarının takibi adına Ankara’da her günün 18 saatini çalışarak geçiren Yıldırımhan bugün Trabzon’a geliyor. Yıldırımhan yalnızda gelmiyor. Ağır misafirleri ile geliyor.

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salem Mübarek El Şafi ve ailesi ile birlikte Trabzon’a gelecek olan Yıldırımhan El Şafi ve ailesine ev sahipliği yapacak. Trabzon’daki yatırımları, gelişmeleri ve turizm alanındaki büyüyen ivmeyi Katar Büyükelçisi’ne aktaracak olan Yıldırımhan El Şafi’nin gezi programına Trabzonspor’u da özellikle koydurması dikkatlerden kaçmadı.

Yarın Katar Büyükelçisi’nin ilk durağı Trabzonspor tesisleri olacak. 14.00’da Katar Büyükelçisi ailesi ve Yıldırımhan ile birlikte önce Trabzonspor tesislerini ziyaret edecek ardından bir şehir turu atacak. Büyükelçi en çok merak ettiği yere ise tam bir gün ayırdı. Cumartesi Günü Uzungöl’ü ziyaret edecek olan  Büyükelçi El Şafi ve ailesi Pazar Günü Yıldırımhan ile birlikte yeniden Ankara’ya dönecek.

Katar Kralı’nın Akyazı Spor Kompleksi’nin açılışına davet edilmesi nedeniyle Büyükelçi’nin Akyazı Spor Kompleksi’ni de ziyaret etmesi bekleniyor.

ASKON TRABZON GİDİYOR...

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Trabzon Şubesi şehirde önemli etkinliklere imza atan başarılı bir sivil toplum kuruluşu olarak isminden söz ettiriyor.

Etkin isimlerden oluşan üyeleriyle beraber şehirde önemli noktalara da temas ediyor.

Yoğun toplantılar gerçekleştiren,


şehir üzerine konuşan,

sorunları tartışan ve

çözüm önerileri üreten ASKON Trabzon şubesi önümüzdeki günlerde bir yurt dışı programı gerçekleştiriyor.

ASKON Trabzon Şubesi Başkanı Yılmaz Karadeniz’in öncülüğünde yaklaşık 20 dernek üyesi Bosna Hersek’e gidiyor.

Bosna Hersek iş dünyasıyla bir araya gelecek olan ASKON Trabzon Şubesi üyeleri oradaki pazarı inceleyecek ve yatırım konusunda neler yapılabilir diye tartışacak.

3 Ekim’de başlayacak olan program 5 günlük temas sonrası sona erecek. 

KİMSE YANLIŞ ANLAMASIN DİYE İSTEMEDİ

Trabzon’da yağan aşırı yağmur Beşikdüzü İlçesinde sele neden olurken, ilçede büyük çapta maddi hasar meydana geldi. 2 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen bir isim de Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız. Kurukız’ında ilçede bir mağazası var.

Hatta mağazasını su bastı ve büyük çapta maddi hasara neden oldu. Mağazasında ki suyu boşaltmak için Kurukız, Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yardım istemedi. MHP’li Kurukız, Büyükşehir Belediyesinden yardım istemesi durumunda yanlış anlaşılacağı düşüncesiyle çevre illerden vidanjör alarak dükkanında ki suyu boşaltma yoluna gitti.

Neden böyle bir şey yaptı sorusu akıllara gelebilir. Bu noktada aslında bizim tahminimiz, “Belediye başkanlığı gücünü kullandı, dükkanında ki suyu boşalttırdı” şeklinde ki düşüncelerine kimseyi sevk etmemek için böyle bir yola başvurduğunu düşünüyoruz. Aslında Kurukız’ın bu ince düşüncesi çevresinde ilçesinde neden bu kadar çok sevildiğini de gösterir nitelikte...

BELEDİYE BAŞKANLARI DESTEK VERECEK Mİ?

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde, MHP’li Şalpazarı İlçe Belediye Başkanı Refik Kurukız, sel felaketine uğrayan Beşikdüzü’ne iş makinesi yardımı için diğer ilçe belediyelerine çağrıda bulundu.

İlçede hasarın büyük olduğuna dikkat çeken Kurukız, çok sayıda köy yolunun tahrip olduğunu ve ulaşım sağlanamadığını belirtti. Burada şunu hatırlatmakta fayda var, kendisi böyle bir çağrı beklemeden harekete geçti.

Şalpazarı biliyorsunuz, Beşikdüzü’nün komşu ilçesi. Başkan Kurukız, elinde ki iş makineleriyle harekete geçerek elinden geldiği ölçüde Beşikdüzü’ne bağlı yüksek yerleşim yerlerde ki köylerin yollarını açılması için talimat verdi. Kurukız’ın dün belediye meclisinde ki bu çağrısına dün Belediye Meclisinde ki belediye başkanları ne olumlu ne de olumsuz anlamda yanıt vermemesi dikkat çekti.

Belediye Meclisinde söz alan her konuşmacı, ilçeye geçmiş olsun temennisinde bulundu ancak iş makineleri ile destek olup olmayacakları konusunda hiç bir şey söylememeleri ise ister istemez bizim de dikkatimizi çekti...
 
Dikkatli ve tedbirli olması istendi.