BAKAN SOYLU, TRABZONLU KİMLERE GOL ATTI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu MGK toplantısı nedeniyle katılamadığı İstanbul Yenikapı’daki Trabzon Günlerinin açılış programının telafisini dün akşam yaptı. 19.30’da geleceğim dedi ve tam saatinde orada oldu, alana girer girmez yüzlerce vatandaş etrafını sardı ve Bakan Soylu’nun stantları gezmesi tamı tamına 2 buçuk saat sürdü.

Bakan Soylu’nun Trabzon Günlerine geleceğini duyan binlerce Trabzonlu fuar alanına akın etti. Soylu’nun gelmesiyle fuar en kalabalık anlarını yaşadı desek yalan olmaz.
Bakan Soylu ile selfie (Özçekim) çekilmek isteyen vatandaşlar adeta bir birini ezdi.

Bakan Soylu’nun korumaları özellikle Trabzon Günlerinde esnek olur, fakat bu kez baktık bir sertlik var ve korumalar değişik. Meğer İstanbul Valisi’nin korumalarının sertliği imiş bu. İnsanlara nefes aldırmadılar... Vali işin içinde olduğu için Bakan Soylu’nun etrafından etten duvar örüp, insanların bakana ulaşmasını engellediler.

Soylu buna rağmen her isteyeni yanına çağırarak fotoğraf çekilmeyi ihmal etmedi. Bakan Soylu’nun korumaları da vatandaşlara bu konuda yardımcı oldu.

Soylu, Trabzon Günlerine geldiğinde, Trabzonspor Göztepe karşılaşması yeni başlamıştı. Bu nedenle gittiği stantların birçoğunda özellikle ilçelerinkilerde Belediye Başkanları yoktu. Bakan geç gelir diye birçoğu stantlarını terk etmişti.

Fakat Soylu hepsine gol attı, onlar yokken stantlarını gezerek vatandaşlarla ve görevlilerle sohbet edip fotoğraf çekildi.

TRABZON’DAKİ HANGİ PROJEYİ ÇOK BEĞENDİ

Bakan Soylu tüm stantlara özel vakit ayırdı, en çokta Ortahisar Belediyesi’nin standında durdu. Başkan Ahmet Metin Genç’te stantta yoktu, fakat Özel Kalem Müdürü Hasan Selim yokluğunu hissettirmedi, en güzel şekilde karşıladı, plaketini taktim etti ve projelerin yer aldığı fotoğrafları Bakan Soylu’ya gösterdi.
Soylu projeler arasında Ortahisar Kaymakamlık ve Belediye binasının ne aşamada olduğunu sordu, ardından gördüğü Tünel Akvaryum projesini çok ama çok beğendi. Soylu en kısa sürede bitirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmasını ifade etti.

Soylu ziyaretlerinin ardından TDF’nin dışarda kurduğu kuzine sobada haşlanmış mısır yedi ve muhteşem olduğunu ifade etti.

Soylu ayrıca Şalpazarı Belediyesi standını ziyaretinde bol bol Ağasar Balı ve tereyağı yemeği de ihmal etmedi.
Soylu organizasyonun kurulumunu gerçekleştiren Mercan Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Mercan’a da özellikle teşekkür ederek ‘Bu seneki çok güzel oldu, elinize sağlık’ dedi.
Soylu, Yusuf Güney konserini dinledikten sonra alandan ayrıldı.

TTSO’NUN AMACI NE

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası geçen dönem ki alışkanlığını bu sene de sürdürüyor. Şadan Eren’in Yönetim Kurulu Başkanlığı döneminde her organizasyonu basına açık olan, basına davet maili gönderilen, basın ile koordineli çalışan TTSO Hacısalihoğlu ile maalesef bu alışkanlığından vazgeçti. TTSO, son dönemde yaptığı birçok faaliyete basın mensuplarını çağırmak yerine, kendi oluşturduğu haber ve görselleri servis etmeyi tercih ediyor.

Hal böyle olunca da Trabzon Ticareti ile ilgili ekonomisi ile ilgili bir sorusu olan medya mensubu telefonla başkandan görüş almak zorunda kalıyor, bu durumda da haber tek kanaldan çıkmış oluyor ve etkisi bulunmuyor.

Her hafta birden fazla ziyaret, toplantı v.s oluyor, hadi bunları geçtik, artık meclis toplantıları bile basından habersiz gizli yapılıyor.
Bu konuda Başkan Hacısalihoğlu’na birkaç kez öneri getirildi, programlardan basını da haberdar edin belki birkaç soru soran olur dendi ama belli ki Başkan Hacısalihoğlu basın işini bek sevmiyor veya başka bir şeylerden korkuyor.
Dileriz bu alışkanlıklarından vazgeçerler.

CHP’Lİ İŞ ADAMI 50 BİN VERMİŞ AMA…

Cumhuriyet Halk Parti’sinde 197 bin TL krizi sürüyor. Konu mahkemeye taşındı.

Burada sadece o dönemin il başkanı Güzide Uzun değil, ondan görevi devralan ve bankada para olmadığını görünce konuyu yargıya taşımayan Turgay Güngör’ün de başı sıkıntıya girecek.

CHP’de bu krizle ilgili mahkemeye sunulan belgeler arasında bir tane de bağış makbuzu bulunuyor. Neden derseniz, makbuzda 50 Bin TL rakam ile yazılmış, sonra bir sıfır karalanmış ve yazı ile beş bin TL yazılmış.
Araştırdık, belgenin sahibi o ulduğu öne sürülen kişiye ulaştık, CHP’ye büyük katkıları olan Ali Türen Öztürk, seçim döneminde partiye 50 bin TL bağış yaptığını doğruladı.

Peki kendisi 50 bin TL verdim diyorsa ve makbuzdaki bir sıfır silinmiş ise 45 bin TL nereye gitti. 
Diyelim ki bu makbuz başka Ali Bey’e ait. O zaman Ali Türen Öztürk’ün bağışladığı 50 Bin TL’nin bağış makbuzu nerede.  

BÜYÜKŞEHİRE MUHTAR UYARISI

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde çalışanlar arasında çok sayıda muhtar adayı olduğunu duyurmuştuk.

Aday oldukları mahallelerde de halen görevine devam eden muhtarlarda var. Edindiğimiz bilgilere göre, birim amirlerine bu konuyla ilgili sıkı bir uyarı yapılmış ve denmiş ki, ‘Sakın ha mevcut muhtarların istediği bir şeyi yapmayıp, belediyede çalışan o mahalleden muhtar adayı olanların ki yaparsınız

Sakın sakın…

Çok yerinde olan bu uyarıyı yapan yetkiliyi tebrik ediyoruz.

Çünkü gerçekten mahallelerde canla başla çalışan muhtarlarımız var ve seçime daha 6 ay var.

O muhtarların şevklerini kırmamak gerekir.

 O MÜDÜRÜN İÇİNDE UHTE KALMIŞ

Trabzon’un en hızlı il müdürlerinden biri olan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Trabzon günlerinin başından sonuna fuar alanından ayrılmayarak hemşerileri ile ilgilendi.

Ayvazoğlu ile yaptığımız görüşmede Trabzon Günlerinin gurbetteki vatandaşlarla kucaklaşma adına çok önemli olduğunu ifade etti ve içinde uhde kalan bir konuyu bizimle paylaştı.

Ayvazoğlu artık Trabzon’da da bir Trabzon Günleri olması gerektiğini belirterek ‘Trabzon Türkiye’nin 81 iline yayılmış bir şehir. Her taşın altından bir Trabzonlu geçiyor. Bazıları yıllardır memleketlerine gelmemişler.
Ben istiyorum ki Trabzon’da da bir Trabzonlular buluşması yapalım, Türkiye’nin her ilindeki hemşerilerimiz, Trabzon sevdalıları gelsin, memleketlerinde kucaklaşsın. İnşallah bunu en kısa sürede hayata geçiririz’.

Ayvazoğlu’nun bu hayalini aslında bizlerde birçok kez dile getirmiştik ama kimse duymadı, veya duymamazlıktan geldi.

Dileriz bundan sonra birileri bunu duyar ve Trabzon’da, şehrin tarihini, kültürünü, sanatını, mutfağını Trabzonspor’unu tanıtacak görkemli bir organizasyona imza atılır.