MUHAMMET ÖZTÜRK’TEN TURGAY GÜNGÖR’E

Trabzon’da muhalefet partilerinin il başkanları arasında MHP’nin bir dönem il başkanlığını yapan Muhammet Öztürk, şehre olay yeri muhalefeti mantığını yerleştirmişti. Öztürk, MHP il başkanı olduğu dönemde, Trabzon’un neresinde bir sorun varsa oraya gidiyor olay yerinde tepkisini koyuyor medyaya açıklama yapıyordu. Öztürk, bu yöntemi ile bir anda MHP’yi ve yöntemini gündeme taşıdı. Artık, Öztürk, sokaktaydı ve sokaktan canlı canlı basın açıklamalarını yapıyor, Ak Parti iktidarını bayağı sıkıştırıyordu. Masa başında basın açıklamaları yapmıyordu. MHP Öztürk ile o zaman bayağı gündem belirliyordu.

Şimdi de Öztürk’ün yöntemini CHP İl Başkanı Turgay Güngör yapıyor. Güngör de olay yeri muhalefetine başladı. Dün bütün bir ekibini aldı, Beşirli sahiline gitti, orada yeşil alan üzerinde yapılacak otopark arazisinin içinde basın açıklamasını yaptı. Böylelikle olay yeri muhalefetinin en güzel örneklerinden biri hayata geçirdi.

Büyükşehir belediyesinin bir iddiaya göre yıldızlı bir otele için yaptığı otapark’a Başkan OFG, spor yapan Trabzonluların ihtiyacı diye bir tanımlama yapmıştı. Güngör’ün önümüzdeki günlerde olay yeri muhalefeti ile ilgili bazı ilginç çıkışları da olacak.

CHP’ye dinamizim ve hareketlilik getiren Turgay Güngör ile Celal Akaç ikilisi, bu şehirde öyle görünüyor ki, ana muhalefet olarak çok gündem belirleyecek.





REVİ, APAR TOPAR ANKARA’YA GİTTİ

Trabzon Ak Parti il başkanı Haydar Revi, önceki gün apar topar Ankara’ya gitti. Revi’nin Ankara’ya gitme sebebi siyasi bir çalışma ve temas için değil. Sebeb, Revi’nin babasının rahatsızlığı. Ak Parti’nin son genel seçimlerde milletvekili aday adayı olan Nihat Tosun, Revi’nin babasının tedavisi için kolları sıvadı. Bu arada Tosun, Ankara’ya şifa aramaya gelenlerin ilk uğrak yeri. Bütün Trabzonlular ile yakından ilgilenen Tosun’un bu anlamda yakınlığı, Trabzon’da bayağı taktirle karşılanıyor.

Bu arada, Trabzon il danışma kurulu toplantısı Perşembe günü yapılacak. Revi, dün genel merkezde bazı temaslarda bulundu. Bakan Soylu da Perşembe günkü il divan toplantısına katılacak.

MAÇ SABAHI İLGİNÇ BULUŞMA

Trabzonspor’un Antalyaspor maçı öncesi Sögütlü’de Mustafa Beyazlı’nın ofisinde dikkat çekici bir buluşma gerçekleşti. Buluşmanın gizli bir tarafı yoktu. Zaten o açık zirvede bir araya gelenler, fotoğraflarını da sosyal medyada paylaştı.

Faruk Özak, Muharrem Usta, Mustafa Beyazlı, Ahmet Çubukçu ve Özkan Sümer ile Hayrettin Hacısalihoğlu bir araya geldi. Bu ekibin bir araya geldiği yerde her halde, doların son günlerdeki artışı sohbet konusu olmamıştır. Ya da ülkenin sağlık politikası hiç olmamıştır. Sohbet konusunun ne olabileceğini siz de tahmin edersiniz. Tabi ki Trabzonspor. Özellikle Hayrettin Hacısalihoğlu’nun bu zirvede olması dikkat çekici. Zira, Hacısalihoğlu, açık net her yerde her platformda Usta ve yönetim biçimini eleştiriyor. Tahminler o ki, barış çubuğu tüttürüldü.

Bakalım öyle mi değil mi, zaman gösterecek.

ARSİN OSB’DE KRİZ VAR

Trabzon’un en dolu en çok üretim yapılan organize sanayi sitesinde ciddi bir kriz var. Çoğu işletmenin çalışanlarını ücretsiz izine yolladığını biliyoruz. Tek tam kapasite ile çalışan Oltanlar. Onlarda yabancı sermeye olduğu için krizden şimdilik etkilenmiş değiller. Organize sanayide bir de matbaalar var.

Bazı gazetelerin matbaaları. Hürriyet. Türkiye, Karadeniz gazetesinin matbaaları da kriz nedeni ile ciddi bir sıkıntı içinde. Matbaaların da satışa çıktığına dair bilgiler kulağımıza geliyor. Hatta, Hürriyet gazetesinin geride bıraktığımız Pazartesi günkü sayısında Arsin OSB’deki bir gazetenin matbaasının satılık olduğuna dair ilan da yayınlandı.

ORHAN OLTAN KONUŞACAK

Ferrero tarafından satın alınan Oltan Gıda’nın, Tükiye’de fındık politikalarını yönlendirerek fındık fiyatlarını düşündüğün dair iddialar, her ne kadar doğru değil sense de bu iddia şehir efsanesi olarak aldı başını gitti.

Ferrero adına bugün, Olkan Gıda’nın veliahtlarından Orhan Oltan bugün  Bloomberg Televizyonunda konu ile ilgili soruları cevaplandıracak. Saat 12,15’de canlı yayınlanacak olan programda bakalım Orhan Oltan ne diyecek.

Yaklaşık 2 yıl önce Oltan Gıda'yı satın alan ve dünyaca ünlü Nutella markasının da sahibi olan Ferrero'nun temsilcilerinin açıklamalarının piyasa üzerinde ne gibi etki yapacağı büyük bir merak konusu...

GENÇ AVUKATLARDAN İHO’YA TAM DESTEK

Hakkında A.Aker’de hakem alıkoymaktan hakkında hapis cezası istemi ile iddia düzenlenen Trabzonspor’un bir önceki başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ile Trabzon’da bir grup genç avukat kendi aralarında bir platform kurdu.

Trabzonsporlu bu avukatlar, Hacıosmanoğlu’nu mahkemede gönüllü savunmak istediklerini, Hacıosmanoğlu’na bildirdiler.

Hacıosmanoğlu da genç avukatların bu jesti karşısında son derece duygulandı.

Genç avukatlar önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı yaparak, neden Hacıosmanoğlu’nun gönüllü avukatı olacaklarını kamuoyuna açıklayacaklar.