SOYLU VE ASGARİ ÜCRET!
Türk iş başkanı Ergun Atalay’ın Fransa’da sarı yeleklilerin gösterileri ile ilgili yorum yaparken, Türkiye’de bakalım ne olur bilemem demesi, özellikle iktidar yanlısı fanatik bazı kesimler tarafından hedef gösterilmesine Türkiye, çok aklı selim yanaştı…

Bir çok STK, Atalay’ı ziyaret etti… TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ekibi ile Türk iş’e gitti… TBMM’si başkanı Yıldırım Akbulut da… Ataya’ya en anlamlı ziyaret bize göre iç işleri bakanı Süleyman Soylu’nun ki oldu.. Soylu, Türk iş’e gitti.. Atalay’ı ziyaret etti, özellimle sosyal medyada yargısız infaz edilmesine karşı devlet hükümet yanındadır dedi.. Soylu Türk iş’e girerken, gazeteciler sordu..
“Asgari ücret belirleme çalışmalarında, görüşmelerinde kimden yanasınız…”
Soylu bu soruya kısa ve net cevap verdi.

“Elbette işçiden yana…”
İşte Soylu bu..
İşçiler Soylu’nun bu tavrını önceki günden bu yana sosyal medyada paylaşıyor ve taktir ediyor.

MUSTAFA BIYIK KISA ZAMANDA!
Yomra’nın İyi Parti belediye başkan adayı Mustafa Bıyık adaylığını açıkladığı günden itibaren kısa bir zamanda iyi yol aldı..

Yomra’da alana inen Bıyık, samimi davranışları, vatandaşın gözünün içine baka baka yaptığı konuşmalar, insanları kucaklaması, Yomra’nın sorunlarını hakim olması, ekibi  ile partisinin lokomotif gücü de oldu..
 Koray Aydın’ın da çok umut bağladığı desteğini verdiği Bıyık, piyasanın içinden gelen biri…

Hem ekonomiyi hem ticareti hem de belediyecilik konusunda ince ayrıntıları bilen Bıyık, ev ev de dolanarak, Yomra için oy istiyor…

Bıyık’ın özellikle siyasi polemiğe girmemesi, konuşmalarında açıklamalarında Yomra odaklı tespitler yapması da Yomralılar tarafından olumlu karşılanıyor. Genç belediye başkan adayı  iyi partinin vitrininde iyi bir isim.. Gelecekte öyle görünüyor ki, Mustafa Bıyık, iyi parti’ye damgasını vuracak.. Bu isme dikkat diyoruz.

BAŞKAN ÇOK YORGUN ÇOK
Ak Parti il başkanlığına seçildiği günden bu yana 8 ayda bir seçim geçiren, seçim organize eden seçimle yoğrulan seçimle yatan kalkan Haydar Revi, hakikatten çok yorgun.
Önceki gece Çay TV’de Halil İleli’nin konuğu olan Revi, sorulara akılcı, kaçamak yaparak cevap vermedi.

İlçe belediye başkanlarının belirlenmesinde il yönetiminin ve kendinin iradesinin önemli olduğunu dolaylı yoldan belirtti..

Ancak, Revi’nin bayağı yorgun olduğu da her halinden belliydi..

Arkadaşları Revi içen bir gönül rahatlığı rahat bir ortamda il başkanlığı yapamadı…

8 ayda bir seçim yaşamak zorunda kaldı. Bu da Revi’yi bedenen yoruyor… Revi’nin  fikri yorgunluğu yok.. Ancak beden yorgunluğu var.. Bunu yenebilmek için aktarda yaptırdığı özel karışımlardan alan Revi, yorgunluğu ile ilgili olarak “Mutlu bir yorgunluk bizimkisi.. Ülkeye vatana ve millette hizmette yorgunluk bir mazeret değil” dedi.

AK PARTİ TABANI NİYE SORGULUYOR
İyi Parti’nin milletvekili Hüseyin Örs ile CHP’nin milletvekili Ahmet Kaya deyim yerindeyse TBMM’de kürsüyü tapuladı..

Bireysel konuşma haklarını çok iyi kullanan her iki milletvekili Trabzon’u da gündemde tutuyor. Ayrıca oturdukları yerden de soru haklarını iyi kullanıyorlar.. Ve bu iki vekilin TBMM’sindeki aktif hali, Trabzon’da da bayağı ilgi görüyor.

Ak Parti tabanında ise şöyle bir durum oluşmaya başladı.

Her iki milletvekili TBMM’sinde kürsüde ve oturduğu yerden konuşup, Trabzonla ilgili sorunları dile getirdiğinde mecliste Trabzon’un Ak Parti milletvekilleri yok mu..?

Onlar sataşma var ya da cevap hakkımızı kullanacağız diyerek niye Örs ve Kaya’ya cevap vermiyor..

Kaya ve Örs TBMM’sinde meydanı boş bulmuş diyorlar..

Ak Parti Trabzon tabanında böyle bir serzeniş var.

VAN GÖLÜNDE TEMİZLİK HAREKATI VE TRABZON
Trabzon’da şu sıralar sosyal medyada Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile ilgili bir haber kupürü dolanıyor…

Van’ın belediye başkanlığını da yapan Murat Zorluoğlu, Van gölüne artık atık suların bırakılmayacağını konu ile ilgili projelerin hayata geçirileceğini açıklamış, bunu da gazeteler birinci sayfalarında manşete çekmiş…

Şimdi Trabzonlu Zorluoğlu, seçimi kazanırsa aynı hassasiyeti Trabzon’da denize de göstermesini bekliyor…

Van’daki gazetelerin haberini, darısı Trabzon’un başına diye yorumluyor…

Trabzon ile ilgili olarak deniz konusunda ilk tespitini, şehir denize sırtını dönmüş diyen Zorluoğlu, şehir ile denizi birleştirmek yağmalanan sahili halka açmak için bakalım belediye başkanı olduğunu nasıl bir yol ve yöntem izleyecek..

TEKELİOĞLU'NUN YENİ YOL HARİTASI
Hekimoğlu FK ile yollarını ayıran Sadi Tekelioğlu’nun yol haritası ne…?

Hekimoğlu FK’de çalışırken, Trabzonspor’un alt yapısında görev teklif edildi diye bir haber gündeme düşmüş, Hekimoğlu FK da bu habere karşı sert tepki göstermişti..

Şimdi Sadi Tekelioğlu hiçbir kulüpte çalışmıyor..

Genel deyim ile boşta…

Peki Tekelioğlu’nun yol haritası ne…?
Öyle görünüyor ki, Trabzonspor alt yapısına gidecek.
Bizce de alt yapıda başarılı olur.