BAKAN TRABZON’DA BABASININ KOLTUĞUNA OTURDU! 

Trabzon’da bayramın ikinci günü olması hasebiyle tüm siyasi partiler ve STK’ların yanı sıra Halk Bayramlaşmasının da büyük coşkusu vardı.  

Her ne kadar hava muhalefeti programlara katılımı düşürse de yine coşku zirvedeydi.  

İlk Bayramlaşma programı Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nde idi. 

Halk Bayramlaşmasına Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan sessiz sedasız katılarak herkese sürpriz yaptı.  

Belediyedeki bayramlaşmada halka ayrılan kısmın kısa tutulması biraz can sıksa da, birlik beraberlik adına güzel bir organizasyon oldu.  

Halk ile bayramlaşmanın ardından Belediye Başkanının makamına geçildi.  

Gümrükçüoğlu burada makamını Bakan Cahit Turhan’a devretti. Davetliler arasında İhtilal döneminin belediye başkanı Trabzon’un duayen ismi TEV Başkanı Hasan Melek de vardı.  

Cahit Turhan Melek’i görünce makama davet etti, Melek oturmayı kabul etmedi fakat orada çok önemli bir anısını paylaştı.  

Meğer Bakan Cahit Turhan’ın Babası rahmetli Ömer Lütfi Turhan, Hasan Melek’in belediye başkanlığı döneminde Trabzon Belediyesi’nin Hukuk bölümünde çalışıyormuş. Ve Melek’in en güvendiği isimlerden biri imiş. Melek Rahmetli Ömer Lütfi Turhan hakkında şu sözleri sarf etti.  

Babanız çok dürüst, çalışkan ve işini bilen bir isimdi. Çok güvenilirdi. Ben de ona çok güvendiğim için onu vekilim yapmıştım.  

Bugün sizin oturduğunuz koltukta onun da oturmuşluğu, belediye başkanlığına vekalet etmişliği vardı. Allah rahmet eylesin.  

Şimdi sizi bu koltukta görünce duygulandım, sizin gibi bir evlat yetiştirdiği için gurur duydum’ ifadelerini kullandı.  

Bu sözler karşısında Bakan Turhan da duygulandı.  

Belediyedeki Bayramlaşma esnasında Trabzon’un birçok ilçesinde sel ve heyelan haberleri ardarda gelince, programda bulunan hemşerimiz Karayolları Genel Müdürü Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz ve Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile birlikte mini bir kriz masası oluşturarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan’ın talimatları ile heyelan bölgelerine anında müdahale edilmesi ve sorunların aşılması sağlandı.  

BAKANIN HANGİ SÖZLERİ COŞKUYLA ALKIŞLANDI 

AK Parti Trabzon teşkilatlarının Trabzon Meydan Parkı Atatürk Alanı’ndaki geleneksel bayramlaşma programı, yoğun yağış nedeniyle Hamamizade İhsanbey Kültürmerkezi’ne alındı.  

Son dakika değişikliği nedeniyle bu olay tam olarak duyurulamayınca, zamanında hınca hınç dolan salonun neredeyse yarısı boş kaldı.  

Her ne olursa olsun, 18 ilçede teşkilatlanması bulunan on binlerce üyesi olan AK Parti’nin bayramlaşmasına ilginin daha fazla olması gerekiyordu.  

İlçe belediye başkanlarından, ilçe başkanlarından, il ve ilçe yöneticilerinden katılımın az olması dikkat çekti.  

Yerel seçim arifesinde partinin bu tür organizasyonlarına teşkilat mensupları kadar makamları dolduran başkanların da gereken ilgiyi göstermesi gerekirdi.  

Bu manada İl Başkanı Haydar Revi’nin daha keskin ve yaptırımcı olması gerektiğini düşünüyoruz.  

Bakan Turhan burada yaptığı konuşmada Trabzon Türkiye’nin çimentosudur diyerek ‘Bakınız Türkiye siyasetine Trabzon yön veriyor. 

Trabzonlular Türkiye’ye yön veren başarılı insanlar üreten bir fabrika gibidir.  

Gurur verici bir olay bu, bakınız kabinenin dörtte biri Trabzonlu, buradan Trabzon’un ne kadar önemli bir şehir olduğunu bir kez daha anlamış oluyoruz’ ifadeleri salonda coşkuyla alkışlandı.  

SOYLU’DAN ÖVGÜYLE SÖZ ETTİ 

Bakan Turhan konuşmasında İçişleri Bakanı Trabzonlu Süleyman Soylu’dan da övgüyle bahsederek ‘Herkes ailesiyle bayramın heyecanını yaşarken Trabzon’un kıymetli evladı İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, tabiri caiz ise kellesi koltukta  bayram günü operasyon bölgelerinde sabahın 4’ünde Mehmetçik ile bayramlaştı, güvenlik güçleri ile bayramlaştı, Jandarma ile bayramlaştı, 3 saat uykuyla gece gündüz çalışıyor. Allah ondan razı olsun’ ifadelerini kullandı.  

Bakan Turhan ayrıca eski Bakan Faruk Özak’tan da söz ederek Bakanlığı döneminde kendisinin genel müdür olduğunu ve Bakan Özak’ın Trabzon’a yapılacak yatırımları hiç tartıştırmadan yerine getirilmesini istediğini çok kıymetli ve Trabzon sevdalısı biri olduğunu anlattı. 

Tabi ki bizleri de gururlandıran bu açıklama dileriz Türkiye’nin Trabzonlu Bakanı olarak başka taraflara çekilmez. 

Bakan Turhan’ın Trabzon’u böylesine sahiplenmesi, bekleyen projelerin en kısa sürede çözüleceğinin de bir işareti gibiydi. 

ONU GÖREN KOŞTU SARILDI  

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ndeki halk bayramlaşmasına katılan sürpriz isimlerden bir tanesi de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı ile ilgili anketlerde tavan yapan isim olan, Türkiye’de görev yaptığı her kurumu bir marka haline getirip devlete yük olmadan büyük yatırımlar yapmalarını sağlayarak her kurumu zirveye taşıyan eski Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar oldu.  

Bayraktar, bayramlaşma programına en erken gelen isimler arasında yer aldı. 

Tüm teşkilat mensuplarının ve belediye başkanlarının yoğun ilgi gösterdiği Bakan Bayraktar vatandaşların da yoğun teveccühüne mazhar oldu. 

Bayraktar’ı gören ona koşarak sevgisini göstermek fotoğraf çekilmek istedi.  

Trabzon ve Türkiye için marka bir isim olan KİPTAŞ, TOKİ, Emlak Konut GYO, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve bu süreçte ayağa kaldırdığı İller Bankası ile başarılarını taçlandırmış bir isim.  

Görev yaptığı her kurumda Trabzon’u ayrı tutan, şehrin merkezinde ve her ilçesinde birçok hizmette imzası olan Bayraktar belediye başkanlarının da her zaman imdadına yetişerek onlarında gönüllerinde taht kurmuştu.   

Derler ya Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz. Bu söze cuk diye oturan isim olan Bayraktar her ne kadar siyasetin dışında kalsa da Trabzon’u hiç unutmamaya, her fırsatta memleketine gelmeye özen gösteriyor.  

Bayramlaşma programına kendisine gösterilen ilginin sebebi de insan ilişkilerinin yanında, işte bu icraacı kişiliği, çalışkanlığı ve başarıları.  

Trabzon ülke için bir değer olan Bayraktar’ı yine her zaman olduğu gibi bağrına basarak ona olan sevgisini göstermiş oldu.  

TRABZONSPOR’DA İLK KEZ OLDU! PEKİ YA ORGANİZASYON 

Trabzonspor Kulübü hareketli bir günü daha geride bıraktı. 

Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun adeta canı çıktı diyebiliriz. 

61 yaşındaki başkan alanda bulunan tüm taraftarlarla bayramlaştı. 

Tek bir kişiyi aksatmadı, tek bir kişinin fotoğraf isteğini kırmadı. Öylesine yoruldu ve terledi ki takım elbisesini çıkardı forma ile görüşmelere devam etti. 

Bayramlaşma töreninin ardından idman sahalarında görmeye alışık olmadığımız bir durum ortaya çıktı. Ağaoğlu yönetimi ile tam kadro ile idman sahasına geldi.  

İdmanın ortasında gidip Ünal Karaman ile dakikalarca sohbet etti, son durum hakkında bilgiler verdi. Bitmedi daha sonra basın mensuplarının yanına gelerek başta Burak ve maddi konular meselesi olmak üzere brifingler verdi. Ne diyelim bu yaşta bu tempo herkes yapamazdı. 

Trabzonspor dün bayramlaştı ama ne bayramlaşma. Yüzlerce Trabzonspor taraftarı tesislere akın etti. Taraftarın yanında sanatçısı, sporcusu, siyasetçisi, bakanı tüm kesimlerden insanlar oraydı. 

Birlik ve beraberlik adına güzel bir durumdu ancak açık söylemek gerekirse Bordo Mavililer hiç hazırlıklı değildi bu programa. 

Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’a verilen formadaki isim yanlışlığı bir kenara oyuncuların kontrolsüz bir şekilde taraftarın içine bırakılması apayrı bir olaydı. 

Taraftardır oyuncuyu gördüğü zaman fotoğraf çekilmek ister ama oyuncularda izdiham oldu, Yusuf’un giydiği tişörtü çekenler oldu. Sosa adeta nefes alamadı.  

Zaten bu olayda en çok minik taraftarlar mağdur oldu. Ağabeyleri güçlerini kullanarak oyuncularla fotoğraflar çektirince genç taraftarlar idollerini sadece uzaktan görmekle yetindi. Belki küçük çocuklar için böyle bir hamle yapılabilir? 

Başlı başınca organizasyonda kopukluk olduğu apaçık ortadaydı, çalışmak gerekiyordu. Tek kurtaran yan ise  büyük katılım birlik ve beraberlik açısından örnek teşkil etti. 

HER KESİMİN VEKİLİ OLDU... 

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, meclisin tatile girmesiyle birlikte Trabzon'a geldiği günden beri hiç oturmadı... 

İlk olarak sokakta vatandaşları dinleyen Örs aynı performansı bayramda da gösterdi. Neredeyse bütün bayramlaşma törenlerinde yerini alarak kendisine helal olsun dedirtti...  

İlk gün düzenlenen şehitleri anma programında yer alan tek vekil oldu, sonra halk bayramlaşmasına katılan Örs, siyasi partilerin bayramlaşmasına da katılıp son olarak da Trabzonspor'un bayramlaşma töreninde yer aldı.  

Vekil olmadan önce ve olduktan sonrada "Her kesimin vekili olacağım" sözüne sadık kalan Örs, diğer siyasi parti mensupları tarafından da takdirle karşılanıyor.  

Vatandaşlar ise Örs'ün bu azmini tebrik ediyor... Umarız hep böyle devam eder... 

AHMET KAYA VE AK PARTİ... 

Dün düzenlenen Trabzonspor Bayramlaşma Programına katılım bir hayli fazlaydı...  

Söz konusu Trabzonspor olunca siyasilerde tam kadro oradaydı...  

Seçimlerin ardından bütün milletvekillerinin aynı masada toplandığı tek yerde Trabzonspor oldu…

Bayramlaşma sırasında AK Parti il Başkanı Haydar Revi ve CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya yanyana oturdu...  

Bir hayli de muhabbet ettiler... 

Ahmet Kaya ardından karşısında oturan AK Parti Milletvekili Bahar Ayvazoğlu ile de çok koyu muhabbete girdi.. 

Ayvazoğlu ve Revi, Kaya'ya yeni kadın kolları başkanı Meryem Çelenk Sürmen'i tanıştırdı...  

Bu masanın böyle olması bizi sevindirdi... Bu samimiyet ve birliktelik Trabzon için faydalı olacak...  

CHP BUNU HEP YAPIYOR... 

CHP Trabzon Teşkilatı dün bayramlaşma programını il binasında gerçekleştirdi... 

Katılımın az olması moralleri bozsa da bu durum hava muhalefeti, fındık ayı ve  bayramın 2'nci günü olmasına bağlandı...  

İl Başkanı Güzide Uzun ve Milletvekili Ahmet Kaya partililerle muhabbet etti ancak bu sohbete basın mensupları kabul edilmedi...  

Bir bayramlaşma programında basın mensuplarının sadece fotoğraf çekmek için izin verilmesi şaşırttı, bayramda kapılarını basına kapatan bir partide ilk defa görüldü... 

Güzide Uzun bayramlaşmanın aile havası içerisinde geçmesi için toplantının basına kapalı olduğunu söylese de parti içinde yaşanan krizin bu sohbette dile gelecek olmasından korktuğu iddia edildi... 

CHP bunu hep yapıyor, danışma kurulu toplantılarını ve il binasında düzenlenen toplantıların büyük çoğunluğunu basına kapatıyorlar...  

Sebebi bilinmez ama bazı kesime göre CHP yerel seçimlere yoğun bir şekilde hazırlandığı için bu toplantıların daha samimi geçmesini istiyor ve basına kapatıyor... diğerlerini de