TRABZONSPOR BU TÜZÜKLE KASABA KULÜBÜ OLUR 

Trabzonspor için hazırlanan taslak tüzükte, yönetim kurulu üyelikleri ile ilgili olarak ilginç yaptırımlar var. Yönetim kurulu içindeki görevlerde de belli şartlar aranıyor. 

Şimdi o ilgili maddelere bir bakalım.

Madde 39. Yönetim Kurulu, Genel Kurulun asıl üyeler arasından, gizli oyla ve üç yıllık süre için seçtiği, bir başkan on dört asil ve yedi yedek üyeden oluşur. Derneğin en az 5 asıl yönetim kurulu üyesinde, Dernekte en az 5 yıl asıl üyelik, süresine bakılmaksızın yönetim kurulu asıl üyeliği yapmış olma şartı aranır.   

Madde 41. Adaylık, Seçilme ve Asli Görevler
a-Yönetim Kurulu Başkanı: Genel Kurula katılma hakkı bulunan asıl üyelerin en az 200’ünün ıslak imzası ile adaylığa teklif ettiği,  bir hüküm nedeniyle “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” cezası almamış, başka nedenle medeni haklarını kullanmaktan geçici veya devamlı olarak men edilmemiş, disiplin cezası almamış, en az on yıl derneğin üyeliğini yapmış, süresine bakılmaksızın asıl yöneticilik yapmış üyeler arasından seçilir. 

b-Asbaşkan: Derneğin en az 5 yıl asıl üyeliğini, süresine bakılmaksızın yönetim kurulu asıl üyeliği yapmış üyeler arasından seçilir. Başkandan sonra en yetkili Yönetim Kurulu üyesidir. Başkanın yetkilerini diğer Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte kullanabilir. Başkanın yokluğunda ona vekâlet eder

d-Genel Sekreter: Derneğin en az 5 yıl asıl üyeliğini, süresine bakılmaksızın yönetim kurulu asıl üyeliği yapmış üyeleri arasından seçilir. Dernek sekretaryasının, koordinasyonunun sağlanması ve yürütülmesinden sorumludur. Bu görevini ilgili birim yetkilileri vasıtasıyla yürütür. Karar defterini bizzat tutar veya tutturur ve muhafaza eder. Yönetim Kuruluna karşı sorumludur.

e-Genel Sayman: Derneğin en az 5 yıl asıl üyeliğini, süresine bakılmaksızın yönetim kurulu asıl üyeliğini yapmış, mali konularda uzmanlaşmış üyeler arasından seçilir. Tüm gelir ve giderlerinin belgelenmesi, ilgili defterlere geçirilmesi, ilgili bütçe yılı bilançosunun ve gelecek yılın tahmini bütçesinin hazırlanması, kulübün taşınır değerlerinin kasa veya bankalarda muhafaza edilmesi ile görevlidir. Bu görevini, ilgili birimdeki görevliler vasıtası ile yürütür. Görevinden ötürü Yönetim Kuruluna karşı sorumludur.

Bu maddeler için duayen gazeteci Hasan Kurt, bu kabul edilirse, Trabzonspor kasaba takımı olur dedi ve gerekçelerini de şöyle sıraladı.

Yeni tüzüğün bu maddelerine göre; Trabzonspor tartışmasız tam bir aile, eş, dost kulübü olacaktır. Bu maddeler, Trabzonspor’u tam anlamıyla bir kasaba kulübü yapacaktır.

Trabzonspor’da, eski ve mevcut yöneticiler değişmeli olarak yönetecektir.
Ülke çapında başarıdan başarıya koşmuş bir bürokrat, siyasetçi, işadamı kulüp üyesi de olsa bu maddelere göre Trabzonspor’da başkan ve 3 önemli göreve gelmez. O kişi Türkiye’yi, milyar dolarlık şirketleri yönetse de Trabzonspor’da önü kesiliyor.

Bu maddelerin yeniden düzenlenmesinde amaç, tahminimiz o ki kulübü korumaktır.
Bu koruma sanal, göstermelik ve temel de kulübü belirli kişilerin kontrolüne alma şeklinde bir korumadır. 

Trabzonspor’da bugüne kadar yüzlerce kişi yöneticilik yaptı.

Bu maddelere göre şartlar gereği hasbelkader yöneticilik, başkanlık vs. yapanlara, siz tekrar yapabilirsiniz ama mesela Türkiye’nin en büyük Trabzonlu firmalarının (mesela fındıkçıların, sebze ve meyve ihracatçıları, inşaatçılar, fabrikatörler) patronlarına siz yapamazsınız, diyorsunuz.

VEHBİ KOÇ’A GÖRE TRABZON’UN RABİASI 

Rabia 4 önemli değerle sembolleşen bir işaret şekli. Trabzon Ak Parti Milletvekili adayı Vehbi Koç, Trabzon’un da rabiası ver dedi ve düzenlediği basın toplantısında Trabzon’un rabiasını Rabia işareti ile birlikte açıkladı.

Rabia işareti ile gazetecilere görüntü veren Vehbi Koç’un Trabzon’a özel rabiası şu.

  1. Mavi Deniz
  2. Bordo kiremitlerimiz
  3. Yeşil, tarım ve ormanlarımız
  4. Sarı çiçekli yaylalarımız..

Bu dört değer üzerinden Trabzon’un turizm kenti olması ile ilgili çalışmalar yapılması gerektiğini belirterek, Ankara’ya milletvekili olarak gidersem, Trabzon’un bu rabiası üzerine şekillenecek bir çok projenin takipçisi olacağım dedi.

Öte yandan bir grup gazeteci ile dün Zorlu’da bir araya gelen Vehbi Koç’un üslubu, hitabet kabiliyeti, derin tecrübesi, olaylara hakimiyeti, denizcilik ile ilgili geniş bilgi birikimi, tersanecilik konusunda Trabzon’un fırsatları değerlendirmesi gerektiğine dair tespitleri, nükteleri ve de kararlılığı ile basın toplantısına katılan gazetecilere kendini hayran bıraktı. 

Ve gazeteciler, Trabzon’un çıkarı ve kazanımları için Vehbi Koç’un mutlaka TBMM’sine gitmesi gerektiğini konusunda kanaate vardılar.

GÜNDÜZ ALANDA, GECE KAHVEDE

Şu sıralar Ak Parti içinde en çok efor sarf eden ilçe başkanlarının arasında of ilçe başkanı Hakan Terzioğlu da var. 

Terzioğlu, gerek ilçesine gelen vekil adayları ile gerekçe ilçe SKM’sinin kendine verdiği görev doğrultusunda 7/24 tam gün mesai yapıyor. 

Hele son iki gün, gündüz alanda sokakta gece de kritik bölgelerdeki mahalle ve köy kahvelerine giderek, seçmene 24 Haziran seçimlerinin önemini anlatıyor, partisine oy istiyor. 

Terzioğlu, SP’nin Of’ta patlama yapacağına dair beklentilerin ise tamamen algı operasyonu olduğunu belirtti. 

Terzioğlu, seçim çalışmalarında seçmene karşı şu taktiği uyguluyor. Önce, Türkiye’nin genel durumu ve dış güçlerin Türkiye’ye karşı operasyonlarından bahsediyor. 

Sonra R.Tayyip Erdoğan’ın dik duruşunu anlatıyor.Ardından da Erdoğan’a ve partisine oy istiyor. 

Terzioğlu, bu seçimlerde de hem Cumhurbaşkanlığında hem de parlamento seçimlerinde Of’un alacağı oy ile rekor kıracağı yönünde iddialı.

İŞ-KUR SEÇİMİN GÜNDEMİ…

Ak Parti’nin İŞ-KUR projeleri ile 6 aylık işe istihdam sağlama projesinin seçim atmosferinde partiye yaramadı, muhalefetin ise bunu fırsat bilerek, politika olarak kullandığı görülüyor. 

Ak Parti milletvekilleri ile alanda gezerken İŞ-KUR ile ilgili şikayetler geliyor. 

Eş dost ve yakınlar alındı deniyor, Milletvekillerine Orman Bölge Müdürlüğünde ise kurumda çalışanların eşlerinin iş kur’dan anılan kurumda işe başladığına dair serzenişlerde bulunuldu. 

Muhalefet partisi milletvekili adayları ise İŞ-KUR ile ilgili olarak daha rahat olduğu gibi damardan girerek, neden kura ile işe alınmalar yapılmıyor.

 Adamı olan partili olan işe alınıyor. 

Siz de bunun hesabını sandıkta sorun diyorlar..

AYŞE SULA KÖSEOĞLU’NA ALKIŞ 

Çoğu kimse A.Sula Köseoğlu Ak Parti’den yeni vekil adayı listesine giremediği için küseceği ve alana inmeyeceğini sandı. 

Ama tam tersi oldu. Köseoğlu, adaymış gibi alanda. 

Sadece Trabzon’da değil, genel merkezin görevlendirdiği illere de gidiyor. 

Bu durum da parti tabanı tarafından takdirle karşılanıyor. 

Trabzon eski milletvekilleri alanda aranırken, Köseoğlu’nun bu anlamda aidiyet duygusu gerçekten takdire şayan.

TRABZON’DA MİLLET İTTİFAKINDA SON DURUM 

CHP’de, herkes ikiye kilitlenmiş durumda. 

Ama ikinci sıra milletvekili adayı Trabzon’da görülmedi hiç. Ahmet Kaya’ya en çok yardımcı Nuri Aydın ise 6 ıncı sıradaki genç partili. Kaya, kıt bütçesi ile ciddi bir çalışma yaptı. Sempatik tavırları ile dikkat çekiyor.

SP’sinde ise Cevat Kurt liste bir önderliğinde partinin diğer 5 milletvekili de sahada. 

Bu durum bir SP’si ekolu ve disiplini olarak değerlendiriliyor.

İyi Parti ise işe hızlı başladı sanki son üç gün yoruldu. 

Bunu rağmen Hüseyin Örs ve diğer adaylar bayağı koşturuyor. 

İttifakın DP’li tabanı ise çalışmalara katılmasalar da, Hüseyin Örs’e oy vereceklerini deklere ettiler.

KARADUMAN ANILDI 

Dün Karacaahmet mezarlığında Trabzon’un eski milletvekillerinden TBMM’si eski başkanlarından Necmettin Karaduman mezarı başında anıldı. 

Ölümünün birinci yılında Trabzonluların yakın ilgi gösterdiği anma töreni Karaduman’nın vasiyeti nedeni ile mütevazı bir şekilde yapıldı. 

Kuran okunarak başlayan anma töreninde Karaduman’ın kurucusu olduğu Trabzon araştırmaları vakfı başkanı Erdal Atalay da bir konuşma yaptı. 

Vakıf ikinci başkanı  SaimTekcan da Karaduman ile ilgili anılarını paylaştı. 

Karaduman’ın kızı Canan Karaduman da babasını anlattı.