REİSİN İRADESİ
AK Parti Trabzon’da milletvekili aday sıralaması, teşkilat bazında tartışılmaya devam ederken listedeki bütün milletvekilleri el birliği ile teşkilat üzerindeki bu olumsuz durum ortadan kaldırmak için yoğun bir çapa sarf ediyor. Dün bütün milletvekili adayları il başkanı Haydar Revi’nin başkanlığında doğu ilçelerini gezdi. Burada liste başı olan Muhammet Balta her ilçe ile ilgili bütün milletvekillerinin nasıl bir duygu içerisinde olduklarını anlatırken en çok ilgiyi tanınmadığı için Vehbi Koç çekiyor. Zira Koç’u teşkilat mensupları tanımıyor ve o nedenle kim olduğunu ne yaptığını ne düşündüğünü merak ediyor.

Ak Parti listesinin şekillenmesinde iradenin Reis olduğu her fırsatta teşkilat ziyaretlerinde dile getirilerek, oluşan algı dağıtılmaya çalışılıyor. Liste başı Muhammet Balta, bu özelliği ile Trabzon’un liderliğini de eline aldı. Balta, Trabzon listesinin şekillenmesinde Cumhurbaşkanının iradesinin direkt rol aldığını hatırlatarak, teşkilatın diri olmasını isterken milletvekilleri İstanbul örneğinden hareketle şunu diyor…” İstanbul’da da liste sıralamalarında Trabzonlu hemşerilerimiz var. Bölgecilik ve il ayrımcılığı yapmamak gerek..”

DOĞU – BATI AYRIMCILIĞI FİTNEDİR
AK Parti tabanında doğu ilçelerinin liste sıralamasında umduğunu bulamaması ciddi bir rahatsızlık yaratmaya devam ediyor. Bu durumda, listenin başında bulunan Muhammet Balta da sıkıntılı anlar yaşıyor. Ancak Balta süreç içinde bu algının da dağılacağına inanıyor. Dün doğu ilçelerinde teşkilatı gezen milletvekili adaylarının hepsi söz birliği etmişçesine şunu söylüyor..” Doğu batı ayırımı yapmak fitneciliktir. Bir biz bütünüz. Biriz birlikteyiz…” Özellikle bu söylem üzerinde oluşan olumsuz algıyı dağıtmaya çalışan vekillerin, asıl seçim startı için zaman kaybettiklerini de belirtebiliriz.

“BENİ TRABZON’DA OF’TA TANIR” 
Bu söz, CHP’nin SP’si kontenjanından Trabzon ikinci sıra milletvekili adayı Abdülkadir Çelebi… Çelebi’nin bir ilginç özelliğini de öğrendim. Meğer Çelesi, SP ile CHP’nin ittifak görüşmelerinde kilit rol oynayan biri. Zira, CHP Milletvekili milli görüşçü Mehmet Bekaroğlu’nun da yakın dostu. Bu ikilinin dostluğu yıllar öncesine dayanıyor. İkili de milli görüş saflarında birbirini tanımış, Necmettin Erbakan’ın da gözüne girmişler.. Çelebi’nin Trabzon kontenjanından listeye girmesi, Mehmet Bekaroğlu’nun dahli ile de olmuş olabilir. 
Abdülkadir Çelebi kim.
Bir tanıyalım.
1964 yılı Trabzon’da doğdu
İlkokulu kısmen Haymana/Ankara'da,orta öğretimini Of’ta tamamladı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezunu. 
80'li yılların başında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Avusturya II.Bölge Gençlik Teşkilatında başlayan siyasi ve sosyal hayatı bir kısım derneklerde kurucu, yönetici olarak hizmet ile devam etti. 
Refah Partisi Güngören Gençlik Kolu Başkanlığı, Fazilet Partisi Güngören Tanıtma ve Eğitim Başkanlığı, Saadet Partisi Güngören Teşkilatlanma Başkanlığı, Anadolu Gençlik Derneği Güngören şube Başkanlığı  yaptı. 
Uzun yıllar Bağcılar Trabzonlular Dernek başkanlığı, Cansuyu Derneği İstanbul gönüllüsü,2004 yılından bu yana Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevi devam etmektedir. 
Son genel seçimlerde İstanbul üçüncü bölge milletvekili adayı oldu 
"Helal, Temiz ve Hakkaniyet" prensipleriyle 2014 Mart seçimlerinde Yerel Yönetimlerde ikinci perdeyi açmaya hazırlanan Saadet Partisi'nin Güngören Belediye Başkan adayı olarak görevlendirildi. . 
Evli ve üç çocuk babası. 
Almanca bilmekte

İŞTE ÇELEBİ BÖYLE BİRİ
Çelebi SP’nin Trabzon teşkilatlarını çok iyi tanıdığını söylese de SP’nin Trabzon il teşkilatından bizim tanıdığımız bir çok kişi Çelebi’yi tanımadıklarını bize söyledi.
Çelebi’nin  Bağcılar Trabzonlular Derneği başkanlığını yürütmesi, Trabzon adaylığı ile ilgili olarak kendine bir avantaj sağlayacak gibi.
Çelebi, Trabzon’daki seçim çalışmalarına genel merkezinin vereceği talimata göre katılacağını ifade etti.
Çelebi, Trabzon’da tanınmıyor tespitlerine katılmadığını  belirtirken Of beni çok iyi tanır. Gururla da söylüyorum Of’luyum, Trabzon’u da tanınır. Trabzon da beni tanır dedi.

SP PAYLAŞIMLARINA DİKKAT
AK Parti Trabzon il yönetiminin çiçeği burnunda üyesi Basire Çörekçi Arslan’ın SP’sini hedef alan bazı sanal alem paylaşımları çok dikkat çekici. Bu durum parti büyüklerinin ve ilgililerinin de dikkatini çekmiş olacak ki,parti il yöneticilerinin SP’ini ağır tespitlerle hedef alınmaması yönünde uyarıları olmuş… 
SP’sine sanal alemde parti yöneticilerinin yüklenmesinin siyasi olarak Ak Parti’ye bir kazanımı olmayacağı görüşü hakim. Bu nedenle il yöneticisi Çörekçi de son günlerde SP’sine dönük tespitlerini yapmamaya başlamış…  Ak Parti il yönetimi SP ile ilgili olarak bütün teşkilat mensuplarının daha sakin, daha soğukkanlı olmaları yönünde bir uyarısı da olmuş.

SOYLU’NUN TRABZON GÖNÜLLÜLERİ
Trabzon Ak Parti Milletvekili, iç işleri Bakanı Süleyman Soylu’nun İstanbul’dan kendi bölgesinden ilk sıra milletvekili adayı göstermesi ile birlikte Trabzon’da da hareketlilik başladı. Murat Zeki Solak başkanlığında bir Trabzon ekibi, Soylu’nun istanbu seçim çalışmalarına katılmak etkin bir şekilde alanda görev almak için hazırlıklara başladı. Alanlara inildiğinde bu ekip İstanbul’a gidecek ve Trabzonluların çok olduğu bölgelerde özel çalışma yapacak. Trabzon’dan seçim sathı mahalline girildiğinde çok kişinin istanbul’a gidip, Soylu’ya manevi destek vereceği biliniyor. Şimdiden Soylu’nun istanbul’daki seçil çalışmalarına gönüllü katılacaklar için ekip oluşturma çalışmaları başladı. Murat Zeki Solak, bu konuda Trabzon’da önderlik yapıyor.

VEHBİ KOÇ’UN ULTRA LÜKS ARACI
Ak Parti Trabzon 5’inci sıra milletvekili adayı Vehbi Koç Trabzon’a geldi. Seçim çalışmalarına da başladı. Koç, Binali Yıldırım’ın yakın dostu. Bir iddiaya göre de liste başıydı ama son dakika müdahalesi ile 5’inci sıraya geriledi.
Koç’un Trabzon’a gelip sahaya inmesinden sonra ilk dikkat çekici özelliği aracı oldu.
Son derece ultra lüks aracı ile Of’ta dikkatleri üzerine çeken Koç’a bazı partililer aracını seçim çalışmaları esnasında kullanmaması yönünde uyarıda da bulunmuşlar.

İYİ PARTİ ADAYLARI NEDEN KATILMADI?
Ramazan ayında Trabzon basınını bir araya getiren ilk iftar buluşması İYİ Parti Trabzon il yönetimi tarafından gerçekleştirildi. Zorlu Grand Otelde İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli ve il yönetim kurulu üyelerinin katıldığı iftar programına 15’in üzerinde Trabzon’dan basın mensubu iştirak etti.
Davet sınırlı sayıda gazetecilere yapıldığı için Basın mensubu sayısı da az oldu. İl yönetiminden Seher Melek özellikle basın mensuplarıyla tek tek ilgilenip, onların sorunsuz bir şekilde görev yapmalarını ve oruç açmalarına imkan sağladı.
Basın mensuplarının gözü ise Milletvekili adaylarındaydı. Fakat davete hiçbir aday katılmadı. Davetten haberi olan adaylar vardı fakat İl yönetimi bu daveti sadece basına yaptığı için,  adayların programa katılmalarını istemedi. O yüzden “biz de katılmadık” dediler. Oysaki Trabzon milletvekili adayları da programa katılıp her biri bir masada otursaydı belki program daha renkli olurdu. İl Başkanı Azmi Kuvvetli, ileride geniş katılımlı aday tanıtım toplantısı ve sonrasında basın buluşmalarının daha sık gerçekleşeceğini ifade etti. Azmi Kuvvetli, konuşmasında Trabzon basınına bir yandan teşekkür ederken bir yandan da uyarıda bulunup “tarafsızsınız, tarafsızlığınızı seçim döneminde de göstermenizi temenni” ediyorum ifadesini kullandı. Bu ifade bazı basın mensupları tarafından çokta şık karşılanmadı.