TRABZON VALİSİNDEN 3 PARTİYE ZİYARET

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’na hoş geldin ziyaretleri hala devam ediyor.

Bu ziyaretleri eleştirenler de var.. Valimizi rahat bırakın diye..

Ancak bu bir gelenek, mecburen bu ziyaretler olacak..

Tabi bu arada Vali Ustaoğlu da iadeyi ziyaretlerini yapıyor.

Dün bu iadeyi ziyaretlerinde ilk olarak Trabzon Barosunu ziyaret etti. Burada Baro Başkanı Sibel Suiçmez ile keyifli bir sohbet gerçekleştirdi.

Ardından ise Ak Parti il başkanlığına bir ziyaret gerçekleştirdi.

İl Başkanlığında yöneticiler ile bir araya geldi, Haydar Revi ile makamında buluştu..

Daha sonra CHP Trabzon İl Başkanlığını ziyaret eden Vali Ustaoğlu, burada da İl Başkanı Güzide Uzun ile Trabzon'un meseleleri üzerine bir sohbet yaptı.

Vali Ustaoğlu'nun bildiğimiz kadarıyla dün son ziyareti MHP İl Başkanlığına oldu. Burada da MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım ile buluşan Vali Ustaoğlu'nun bu ziyaretlerine devam edeceği kaydediliyor...

TRABZON’DA CUMHUR İTTİFAKI’NIN MECLİS ÜYELERİ

trabzon meclis toplantısı ile ilgili görsel sonucuTrabzon’da Cumhur İttifakı belediye meclis üyeliklerini seçimlerine ayrı ayrı girecek.

Yani AK Parti’nin belediye meclis üyeleri ile ilgili listesi kendine özel olacak..

MHP’nin de… Ortak liste olmayacak.

Bu konuda ilke kararına varılmış durumda.

O nedenle iki partide de meclis üyelikleri ile ilgili olarak yoğun mesaiye başlandı…

Her iki partide de aday adaylarının CV’leri toplanmaya başlandı…

Süreç her iki partiyi öyle görünüyor ki, zorlayacak..

Yoracak..

Sıkıntıya sokacak.

REVİ DOSYALARI ÖNÜNE ALDI!

AK Parti Trabzon İl başkanı Haydar Revi, belediye meclis üyeliği konusunda başvuruda bulunanların, CV’lerinden oluşan dosyaları önüne aldı.

Evde de dosyalar üzerine çalışıyor.

Revi’nin elinde belediye meclis üyelerinin, meclis toplantılarına devamlılığı, parti etkinliklerine katılmadaki istikrarları ile ilgili bilgi notları, yeni listenin oluşumunda çok etkin rol oynayacak.

Revi yakın bir dostuna, geçen dönem ilçesinin bütçesi görüşülürken meclise gelmeyen arkadaş şimdi de adaylık için başvuruda bulunmuş, çok garip dediğini duyduk.

Meclis üyeliklerinde 3 dönem kuralı da geçerli olacak.

Dün Revi’ye telefonla sorduk, mesela öyle değerli yetenekli bilgi birikimi olan insanlar var ki mecliste olması gerekiyor ama cesaret edip partinize başvuruda bulunmuyor.

Bu tür insanları nasıl meclis üyeli yapacaksınız, siz mi davet edeceksiniz dedik

Cevabı şöyle oldu:

”Partiye gelip aday adayı olmalılar.. Bunun yolu bu…”

Öte yandan Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu’nun da meclis üyelikleri ile ilgili olarak en az 3 kontenjanının olacağı yönünde bilgiler de var.

TRABZON’DA MİLLET İTTİFAKI TEK LİSTE

trabzon meclis toplantısı ile ilgili görsel sonucuCumhur İttifakı Trabzon’da belediye meclis üyelikleri için tek tek ayrı ayrı iste liste ile seçmenin karşısına çıkmaya karar verirken, millet ittifakı tam tersini yaptı.

Millet ittifakı Trabzon’da karma ortak liste ile belediye meclis üyelerini belirleyecek.

Trabzon’daki bütün seçim bölgesinde millet ittifakının tek listesi olacak.

Sıralamada ise merdiven sistemi uygulanacak..

Bir CHP, bir İYİ parti şeklinde..

CHP’DE AKÇAABAT KRİZİ

Millet ittifakının Akçaabat’da İYİ Parti’ye belediye başkanlığını bırakması, ilçedeki CHP tabanında ve tavanında ciddi tepkileri de beraberinde getirdi.

Bu tepkilerin önümüzdeki günlerde istifaya kadar gidebileceği önünde duyumlar alıyoruz..

CHP Tabanından bazı kesim Yavuz Karan’ın kemikleri sızlıyor diye il yönetimine tepki gösterirken, kararı veren genel merkezin Trabzon’dan yanlış yönlendirildiğine dair bir inanış var.

Genel merkezin kurultay olsun diye imza veren milletvekili Ahmet Kaya’ya mesafeli olduğu Kaya’nın Akçaabat ile ilgili parti hassasiyetine tabanın duygularını anlatmasına rağmen çok ölçü alınmaması da Kaya’nın elinden bir şey gelmedi yorumlarını da beraberinde getirdi…

Akçaabat CHP adına sıkıntılı..

Süreç bakalım neyi gösterecek.

ÇARŞIBAŞI’NDA O İSME ADAY OL BASKISI VAR!

Çarşıbaşı ilçesinde Cumhur İttifakı adayının açıklanmasının ardından ortaya çıkan tablo farklı arayışları da beraberinde getirdi.

Cumhur İttifakı adayı olarak MHP İlçe Başkanı Mümin Nuhoğlu’nun belediye başkan adayı ilan edilmesinden sonra İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı da 25 yıllık belediye başkanı Mehmet Turan oldu.

Ortaya çıkan bu tablo sonucunda ilçenin geleceğini düşünen özellikle muhtarlar ve Sivil Toplum Kuruluşu başkanları farklı arayış içine girerken gazeteci Aydın Gelleci’ye de ‘bağımsız aday ol’ şeklinde yoğun baskılar yapıldığı ortaya çıktı.

Gelleci’nin, konuyla ilgili taleplere kayıtsız kalmadığı görüşme ve istişarelerini sürdürdüğü öğrenildi.

Konuyla ilgili sorulara cevap veren Gelleci, “Büyüklerimiz bir karar vermiş ancak bu Çarşıbaşı’nın geleceği düşünülmeden verilen bir karardır. Çarşıbaşı’na hizmet noktasında halkımız, bizim nerede durmamız gerektiğini söylerse biz orada oluruz” dedi.

Bir dönem belediye meclis üyeliği de yapan ve Çarşıbaşı’yla ilgili çalışmalarıyla tanınan Gelleci, 2014 yerel seçimlerinde de AK Parti’den aday adayı olmuş ancak aday yapılmamıştı.