ÖMER YILDIZ İLE BAŞKAN BIYIK BULUŞTU!

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız, dün üniversitede basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. 20’ye yakın basın mensubu toplantıyı takip etti. Başkan Yıldız tüm davetlileri kapıda ayakta karşıladı.

Toplantıda üniversitenin hazır halde 4-5 fakültesinin bulunduğunu ancak açılmaları için destek istediğini dile getirdi.

Kimseden para istemediğini, maddi güçleri olduğunu ve şehre getirmek istedikleri 25 bin öğrencinin Trabzon’a katkı sağlayacağını ifade ederek ‘Üniversitemizin önünü açın’ dedi.

Yıldız, Yomra’daki yerleşkede belediye ile çıkan sorunla ilgili de ‘Bizim kimseyle bir sorunumuz yok. Yomra halkıyla da aramız eskiden beri iyidir’ söyleminde bulundu.

Öğrendik ki Yomra Belediyesi ile üniversite arasında yaşanan sorunlardan sonra üniversitenin Yomra yerleşkesinin kapısına kilit vurulmuş.

Yıldız, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık ile de bir sorununun bulunmadığını ifade ederek ‘kanunlar ne derse uyarız’ dedi.

Biz de toplantıyı haberleştirdikten sonra Başkan Bıyık, Twitter’da haberimizi alıntıladı ve cevap verdi.

Başkan Bıyık, “Sayın başkan ile ilk kez aynı noktada buluştuk. 2 yıldır ben de üniversitenin önünü açın diye uğraşıyordum. Neyse bu konunun muhatabı ben değilim” dedi.

Umarız üniversite ile Yomra’nın arasındaki sorunlar kökten çözülür ve Yomra yerleşkesi yeniden hayata geçer.

Yomra halkının ve esnafın oradaki üniversiteye, öğrencilere ihtiyacı var. Tabi ki kanunlar çerçevesinde herkesin uzlaşısı ile…

CHP TRABZON’DA KAÇ ÜYE YAPTI?

Bu aralar bilindiği gibi özellikle muhalefet partilerinde erken seçim beklentileri var. İktidar her ne kadar seçimleri 2023 olarak açıklasa da muhalefet partileri yarın seçim olacakmış gibi çalışmaya da başladı. Bu durumun bariz örneği ise CHP’den geliyor.

CHP Trabzon Gençlik Kolları, yeni üye kayıt standını Kahramanmaraş Caddesi’nde açtı. Bu stantta hem gelen vatandaşlara CHP’nin vaatleri anlatılıyor, hem de yeni üye kayıtları yapılıyor.

Konuyla ilgili biz de CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Oğulcan Çavuşoğlu ile konuştuk. Stantın saat 11:00 ile 14:00 arasında açık kaldığını, bu süreçte ise CHP’ye 15’in üzerinde üye yeni üye kaydı yapıldığını, 3 saatlik bir dilime göre sayının çok iyi olduğunu söyledi.  Haftanın iki günü stantın Maraş Caddesinde kurulacağını ifade eden Çavuşoğlu,

“Havanın soğuk olmasına rağmen ilgi güzeldi. Hava şartları müsaade ederse sömestr tatili boyunca haftanın 2 günü stantı kurmayı düşünüyoruz. İnsanlar umut olarak bizi gördüklerinden dolayı, gelen ilgiden bizde memnunuz. Bu ay içiresinde 100 yeni üye yapmayı hedefliyoruz. Genel olarak yakın zamanda ise toplu üye takdimimiz olacak. Burada rakım ise 161 olarak düşünüyoruz.

Gelen büyüklerimiz de ilgisi çok iyiydi. Bu stant sadece üyelik için değil. Genel Başkanımızın zamlarla alakalı 10 maddelik önlemlerini anlatıyoruz.  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, sadece gençler için ilk 6 ayda yapacaklarını da anlatıyoruz” dedi.

Gençlik Kollarının bu standını ilk ziyaret eden isimlerden biri de CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya oldu. Kaya’da, sosyal medya hesabından herkesi stantı ziyarete davet etti.

TRABZON’A YENİ HASTANE

Trabzon’da KTÜ bünyesinde yeni bir hastane daha hayata geçiyor.

Bilindiği gibi KTÜ’de Farabi Hastanesi, hem Trabzon’da hem de bölgeye hizmet veriyor.

Bu hastanenin yanında Çocuk Hastanesi’nin yapımı devam ediyor. Diş Hekimliği fakültesini de unutmayalım. Neyse KTÜ yeni bir hastane için de harekete geçti. Bu yıl yapılacak yatırımlar arasında görülene göre KTÜ Hematoloji Hastanesi’ni hayatını geçirmek için ilk adımı attı.

Buna göre yapılacak Hematoloji Hastanesi’nin Etüt Projesi için 1 Milyon TL’lik ödenek ayrıldı. 

Etüt proje bu yıl yapılıp bitirilmesi planlanıyor. Yapılacak etüt projesiyle, hastanenin yapımında ortaya çıkacak harcamalar saptanıp ona göre de planlama yapılacak.

Tabi Hematoloji Hastanesi ne zaman hayata geçer onu bilemiyoruz ancak en azından bu yıl ilk adım atılacak. Bilindiği gibi KTÜ’de çocuk hastanesi yapımı da sürüyor. 225 yatak kapasiteli Farabi Çocuk Hastanesi de bu yıl açılması planlanıyor.

OKULA İLGİ, ZOR DURUMA SOKUYOR…

Trabzon’da öğrenciler bilindiği gibi bu yarı yıl karnelerini aldı. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu da Cudibey Ortaokulu’nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Okulda dikkatimizi çeken nokta ise sınıfların kalabalık olması. Öyle ki bir sınıfta en az 40 öğrenci var. Öğrenciler 2’şerli otururken, yan yana bu şekilde 4 sıra var. Okulun kalabalık olmasının nedeni ise Trabzon’da bu okula özel ilginin olması…

Bir çok aile ortaokul çağına gelmiş çocuklarını Cudibey İlköğretim Okuluna yazdırmak istiyor.

Bunun için de aileden bir kişi, yakınları aracılığı ile ikametlerini Cudibey Ortaokulu’nun bulunduğu alana aldırmaya gayret ediyor. Yalnız şunu hatırlatalım: Bu durum okulun yeni bina olmasından kaynaklı değil, eski binadayken de aynı durum geçerliydi.

Veliler çocuklarının burada daha iyi bir eğitim aldığını düşünüyor ve o yüzden çocuklarını buraya yazdırmak istiyor. Cudibey Ortaokulu’na ilerleyen yıllarda bu ilgi katlanarak devam eder mi bilemiyoruz, bizde sizler gibi yaşayarak göreceğiz…

TRABZONSPOR VE İÇERİDEKİ MOTİVE

Trabzonspor’da 2 haftadır beraberlik yaşıyor. Buna rağmen takımda moraller üst düzeyde tutuluyor. Peki kulüp içerisinde neler oluyor?

Taraftar tarafından zaman zaman ağır eleştirilen Hüseyin Türkmen’e üst yönetim tarafından özel ilgi görüyor. Çünkü üst yönetimin düşüncesi Hüseyin hem şehrin evladı, hem yerli futbolcu hem de takımın maliyetini düşüren bir stoper. Bunun için tüm takım ve üst yönetim kendisini motive ediyor. Abdulkadir Ömür’ün oyundan alınınca ağladığı ve sonrasında müthiş bir performans yakaladığı da hatırlarımızda…

Takım içerisinde en dikkatle izlenen futbolculardan birisi de Hamsik… Tüm futbolcular tarafından titizlikle takip ediliyormuş ve tecrübelerinden istifade ediliyormuş…

Hatta arkadaşları Hamsik için, “Tüm futbolcular topu alınca cephesine bakıyor Hamsik ise ilk olarak dört bir yanını tarıyor sonra hamle yapıyor” diyerek futbol zekasını da paylaşıyorlar.

Bu aralar çok ağrısı olduğu bunun için de özel program uygulandığı da belirtiliyor.

Hatta Hamsik’in kendisiyle gelen özel bir ekibi olduğu ve bu ekip tarafından da özel bir çalışma gerçekleştirdiği biliniyor…

CHP’DEN ORTAHİSAR AÇIKLAMASI

CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, Ortahisar İlçe Başkanı Ahmet Metin Genç’in mahalle ziyaretlerine yönelik bir paylaşımda bulunarak gerçek sorunların üzerinin örtüldüğünü öne sürdü. Oyman açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “8 yıldır görevde olan bir Belediye Başkanının temas ettiği bölge konusunda karşılaştırma çok adaletli olmasa da iki yıldır görev yapan ve sahada bilfiil kişilere temas eden bir başkan olarak Sayın Başkan’ın sözlerine baktıktan sonra nerede yaşadığını sorguladım.

Bugüne kadar kimsenin karakteri, kişiliği üzerinden bir yorum yapmadık; meselemiz o değil. Mesele Ahmet Metin bey iyi bir insan, kurduğu ilişkiler iyidir değil; gerçekten bu kadar büyük bir ilçenin gelişemeyip bir beton bloka dönüşmesi meselesidir. Tarih, kültür, anı dolu bir kentin geleceğinin çalınması derdidir.

Ortahisar Belediyesi, salgın sürecinde, mecliste “yapmayın” dememize rağmen esnafa ceza kesti mi? Çevre vergileri için kapı kapı gezdi mi? Evet. Elinizde uygun mülk varken dışarıdan mülk kiraladınız mı? Evet. 8 yıllık Ortahisar Belediyesi’nin borcu bu yıl artmaya devam ediyor.

Yıllardır bitmeyen Kanuni Bulvarı, merkezde dikilmiş viyadük ayakları, kuzeye baksan dolguyla kapanmış alan, kıyıya doğru yığılmış bir yaşan alanı, yıllardır başlanamayan ve plana yeniden alınmayan Güney Çevre Yolu’nun eksikliği, anlık ve ana planı beklemeyen ulaşım çözüm önerileri vb. İşte Ortahisar’ın özeti.

Konaklar mahallesi ziyaret edilmiş, kafelerin durumu ortada; Kafelerin erken kapanması konusunda bir söz edilmemiş. 23.30 olan kafelerin kapanış saati lütuf etmiş gibi uğraşlar sonucu 00.00’a uzamış. Trabzon yaşamalı arkadaş! Esnafıyla yaşamalı, sosyal alan olarak bırakın yaşamalı!

Son olarak “gözlerdeki ışık” muhabbeti Bakan beyin sözlerinden sonra hoş gelmemeye başladı. Bizler ziyaret ettiğimiz kişilerin kalbinin güzelliği ve inancıyla beraber ağızdan çıkan sözlerle, yaşanmışlarla Ortahisar’a ses oluyoruz. Millet konuşmaya başladı, hele bir de üzerindeki baskı bir kalksın o zaman güveni konuşalım.”

İlgili haber;

https://www.61saat.com/m/bolgesel/baskan-genc-milletimizin-guveni-tam-h1049567.html

GENÇLİK ATEŞİ YANDI

Transferin hızlı takımı Trabzonspor transferde dikkat çeken reaksiyonlar almaya başladı.

Sezon başında yaşlı oyuncuları kadrosuna katan Trabzonspor değere arasında hedefini tamamen yerli futbolculara çevirdi.

Lig içindeki yerli oyuncularla bir bir görüşen Trabzonspor önümüzdeki yıl artacak olan yerli kuralında sorun yaşamak istemiyor.

Enis Destan, Kerem Şen, Taha Altıkardeş, Doğuhan Aral Şimşir ile çok ciddi mesafe kat eden Trabzonspor bu takviyelerle yerli rotasyonunu güçlendirecek. Bu isimlere ek olarak Samet Akaydın da gündemde yer alan isimlerden bir tanesi.

Trabzonspor’un bu dümen kırmasından anlaşılıyor ki, önünüzdeki sene herhangi bir şekilde yabancı kuralında oynama yapılmayacak.

Erken kalkan yol alıyor gibi…