AK PARTİ, EYLÜL’DE HAREKETLENİR! 

Adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına geçen AK Parti il başkanı Haydar Revi, yerel seçimlerle ilgili olarak Ağustos ayının da sessiz ve sakin geçeceğini belirterek Eylül’de tam gazetecilerin istediği biçimi ile Trabzon özelinde hareketlilik olacağını belirtti. 

Önümüzdeki ay yapılacak olan daraltılmış ve genişletilmiş il başkanları toplantısında yerel seçimlerde aday belirleme çalışmalarının da masaya yatırılacağını belirten Revi, yeni dönemde özellikle büyükşehir belediye başkan adaylarının toplumun her kesimine seslenen Ak Parti mantalitesinin ana omurgasından adayların öne çıkacağını da ifade etti. 

Revi, siz adaylığı düşünüyor musunuz sorusuna da, Eylül ayı dedik ya o zaman Ak Parti’de hareketlilik başlar dedi ve her zamanki şu açıklamasını yaptı:

” AK parti’de aday olunmaz görev size tevdi edilir…”

ÇAPRAZ ANKET HAZIRLIĞI 

Ve Ak Parti içinde Trabzon’un da olduğu büyükşehir belediye başkan adaylarını belirlemede ilk etapta bir kanaat belirlemek için çapraz ankete başvuracak. Çapraz anket ne..?

Trabzon özelinde şöyle açıklayabiliriz.

Önce direkt, vatandaşa kimi büyükşehir belediye başkan adayı görmek istiyorsunuz de.

Oradan çıkan ilk 5 ismi, bir kez daha aşağıdakilerden hangisini belediye başkan adayı olarak görmek istersiniz denecek.

Sonra, mesele örnek olarak.

Faruk Özak, Asım Aykan ve Erdoğan Bayraktar üç isim halka sorulacak. Sizce kim belediye başkanı olmalı.

Sonra, A.Metin Genç, Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Türkay Gümüş gibi isimler birlikte sorulacak…

Sonda, Erdoğan Bayraktar, Gümrükçüoğlu, Ahmet Metin genç sorulacak.

Yani, birden fazla isim aynı ankette, ayrı anketlerde halka sorulacak ve elde edilecek veriler aday belirlemede bir ölçü olarak ajandaya yazılacak.

KASABANIN ŞERİF’İ ADAY MI? 

Beşikdüzün’de radikal yönetim anlayışı ile dikkatleri üzerine çeken Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, gazetecilere teleferiği tanıtırken bir yeniden Beşikdüzü’nden aday olup olmayacağı sorusu soruldu. 

Bıçakçıoğlu, böyle bir soruyu mutlaka bekliyordu. 

Ve soru hiç de başkanı panikletmedi terletmedi… 

Soru sorulduğunda, aslında teleferik için gazeteciler ile bir aradayım, bu sorunun cevabı teleferiği geri plana bırakabilir, bu da teleferiğe ayıp olur dedi, bildik cevabı verdi:

” Ak Parti’de aday olunmaz aday gösterilir…”

ALTIN POST EFSANESİ VE SALI GÜNÜ BEŞİKDÜZÜ 

Antik çağda 50 cesur denizcinin efsanelere konu olan altın postu bulma destansı öyküsünü günümüzde de yaşatmak için, bir grup Yelkenli Yunanistan’dan yola çıktı ve Karadeniz’e girdi. 

Salı günü yani yarın Beşikdüzü kıyılarında yelkenciler demirleyecek. 

Efsaneye göre Batum’da altın postu aramaya çıkan antik çağ denizcileri Beşikdüzü açıklarında demirlemişlerdi. 

Şimdi de aynı yolculuğa çıkan 20’ye yakın yelkenli Beşikdüzü açıklarında demirleyecek. 

Bunu fırsat bilen Beşikdüzü kaymakamlığı, belediye ile ortaklaşa antik yolculuğun benzerine çıkan yelkencileri Beşikdüzü’nde ağırlayacak. Yelkencilerin karaya davet edecek. 

Çeşitli etkinliklerle antik yolculuğun bir benzerini çıkan yelkencilerin Beşikdüzü’nde konaklamaları ilçenin ve Trabzon’un tanıtımında önemli bir rol oynayacak. 

Altın Post efsanesi nedir?

Tıkla ve öğren

MASA BAŞINDA DEĞİL ARAZİDE… 

Ak Parti Trabzon milletvekili Salih Cora, dün Pazar günü Tonya Kadıralak tabiat parkı geliştirme çalışmaları ile ilgili olarak Milli Parklar Trabzon yetkililerine olay yerini çıkardı. 

Yani artık, masa başında projelendirme çalışması yok… 

Cora, olay yerine gidelim hem görelim hem de projeyi orada geliştirelim dedi. 

Trabzon’da ilgili birimden uzmanlar Cora’nın misafiri oldu, Tonya’ya çıktı. Olay yerinde bir masa etrafına gelinde ve Kadıralak’ta neler yapılacağına dair detay bir fikir teatisinde bulunuldu.

Butik Otel’den seyir teraslarına, piknik alanlarından, çadırlı konaklama alanlarına karavan park yerlerine yürüyüş yollarına kadar bütün detay arazı üzerinde ve haritada çalışıldı. 

Cora, bundan böyle özellikle turizm yatırımlarında masa başında değil uzmanlarda arazide bir araya gelip, verimli sonuçlar alacağız dedi.

Dediğinde de Cora haklı.

TRABZON ÜNİVERSİTE REKTÖRLÜĞÜNE KİME YAKIN? 

Tam 54 kişi YÖK’e başvurarak Trabzon’da yeni kurulan ikinci devlet üniversitesi rektörlüğüne atanmak için beklemeye başladı. 

Ancak, Cumhurbaşkanı artık rektör atamalarında kendine YÖK’ün önereceği üç isimden birini atamak gibi bir zorunluluğu ortadan kaldırdı. 

Bir profesörü, rektörlük için YÖK’ e başvurmasına gerek yor. 

Cumhurbaşkanı istediğini, rektör olarak atayacak. 

Böyle olunca da Trabzon üniversitesi rektörlüğü için adaylık başvurusunda bulunanların deyim yerindeyse hevesleri kursağında kaldı. 

Artık, Cumhurbaşkanının hiçbir ön elemeye tabi olmadan istediğini rektör atayacak oluşu, Trabzon Üniversitesi rektörlüğü için yerini derin bir sessizliğe bıraktı. 

Kulislerde artık kimse Trabzon üniversitesi için şu aday olur denilemiyor. 

Zira, adaylık için ön başvuru kalktı… 

Cumhurbaşkanı on gün içinde Trabzon Üniversitesi’nin rektörünü atayacak. Bakalım bu kim olacak..?

Eski bir Ak Partili akademik unvanı olan milletvekili mi..?

Ya da bir başkası mı…?

Bekleyeceğiz…

TRABZON MEDYASINDAN SON HABERLER

-Hasan Kurt gazetesi Kuzey Ekspres’i n yazı işleri müdürlüğüne genç meslektaşımız Bahar Kubay’a emanet etti. Kubay’ın adı jenerikte yer aldı.

-Belindeki rahatsızlık nedeni ile bir müddet görev yapamayan Trabzonspor A takım basın sorumlusu Can Karyağdı sağlığına kavuştu ve takımının Slovenya kampına katıldı.

-A Haber’in başarılı Trabzon muhabiri Ahmet Çağlar Yıldırım yıllık iznini eşi ile birlikte İtalya’da geçiriyor.

-TGC Başkanı Yusuf Turgut, yeni dönemde internet medyası kendi arasından bir başkan adayı çıkaracak haberlerinin peşine takıldı, kim başkan adayı diye merek etmeye başladı.

-Trabzon Yaylacılar grubu olarak bilinen ve içinde eski gazeteci Bülent Deveci ile Ali Savaş’ın da olduğu gruba Hasan Kurt’ta katılacağını duyurdu.

-Osman Şişko’nun Altuğ Atalay’ı ziyaretinde Kartal anıtının önünde fotoğraf çektirmesi ve bunu sosyal medyada paylaşması Trabzon medya kulislerinde olay oldu.

-Demirören Haber Ajansının küçülmeye gideceği Trabzon’daki ofisini kapatıp kapatmayacağı önümüzdeki ay belli olacak.

-Karadeniz gazetesinden ayrılan gazeteci meslektaşlarımız bütün günlerini bir arada birlikte geçiriyor. Ve çalışırken keşfetmedikleri yaylaları fırsat bu fırsat diye geziyorlar..

- Orhan Çavuşoğlu, önceki gün yeğenini evlendirdi. Çavuşoğlu, sevincinden uçuyor.