TRABZON CHP’DEN OKULLARI AÇALIM ÖNERİSİ 
Aslında kontrollü normalleşmenin turizm sezonuna özel olduğunu herkes biliyordu, herkes konuşuyordu ‘Turizmciler iş yapsın sonra Eylül’de tekrar kapanacak’ diyordu sokaktaki vatandaş bile tehlikeyi görüyordu. Vaka sayısı 10 binlere tırmandı. Tatil dönüşleri daha kötü olacağı intibası yüksek. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’da yaptığı paylaşımla en azından köy okullarını açalım önerisinde bulundu. İşte Başkan Hacısalihoğlu’nun belkide tüm Türkiye’de uygulanabilecek önerisi. 

Tüm ülke  de vaka sayıları tekrar artmaya başladı.  Adına ister delta varyasyonu  deyin isterseniz de tedbirsizlik.Görünen o ki   artışlar böyle  devam ederse  Eylül yada Ekim de yine kapanmalar başlayacaktır .
Geçtiğimiz  eğitim öğretim  dönemi fiyasko ile sonuçlandı.Bu yılı  kaybetmemek için önümüzde 1 aydan fazla süre var tüm köy  okullarını ve dersliklerini hazır hale getirebiliriz. 
Çocuklarımızın 1 yılı daha heba olmasın. 


Kimse kaynak bulamamaktan bahsetmesin. Hazine garantili ihale alan firmaların  ödemelerini  mücbir sebep ten ertleyebiliriz.Gelecegimizin garantisi olan çocuklarımızın  eğitim hayatı  ^^ kaymaklı ihale^^ alan firmaların  ekonomik hayatından daha değerlidir.
 ÇOCUKLARIMIZA BUNU BORÇLUYUZ.

BU MÜZE TAM ZİYARETLİK
Trabzon’un Şalpazarı ilçesi Dorukkiriş köyünde, eski taş okul binası, İstanbul Üsküdar Belediye başkanı yörenin çocuğu Hilmi Türkmen tarafından şartlı şekilde restore edildi.

Başkan Türkmen’in şantı, restore edilen taş bina müze olacak dedi. Bölge halkı, ya bizin Dorukkiriş’te tarihi eser yok diye söylenince, Türkmen hemen önerisini getirdi. Dedelerinizin, dedelerinizin babaları anaların, köyde eskiden kullanılan ne kadar araç gereç varsa toplayın, müzede sergileyelim.

Bunun üzerine köyle elinde ne kadar kazma, kürek, mutfak eşyası eski ne varsa topladı. Balta, sapan, ahır malzemeleri ne aklınızda varsa. Lüks, aydınlatma cihazları hepsi müzede toplandı. Ve önceki gün açıldı.


Şimdi yolu, Şalpazarı’na düşen Dorukkiriş köyüne gitsin o o müzeyi görsen.
Hilmi Türkmen başkana teşekkür

DEMEKKİ OLUYORMUŞ! 
Arhavi’nin sel altında kalması esnasında havadan çekilen görüntülerde bir yapı dikkatinizi çekti.

Tam, dere kenarında ama taşkından hiç zarar görmemiş. Arhavi’deki gazeteci arkadaşları aradık. Bu bina ne..? Dediler ki, Çoruh Üniversitesinin Arhavi’deki yerleşkesi.. Binayı kim yaptı. Kısa bir araştırmadan sonra proje sahibini bulduk. İstanbul’da aslen Arhavili mimar. Dedik sizin yaptığınız binalar sular altında kalmadı, nedir bunun sırrı. Mimar Özcan Çetin önce şaşırdı. Sonra işin sırrını açıkladı..

”Bilimsel yöntem. Biz orada, derenin 60 yıllık debisini hesapladık. Çoruh Üniversitesi alanın tam kullanılmasını istedi. Karşı çıktı. Olmaz dedik. Bayağı tartıştık. Dere yatağından binaları çektik. Sonra kot farkları ile ilgili bilimsel çalışma yaptık. Bunların hesaplanmasını bilimsel verilerle orta koyduk ve binaları yaptı. Sonunda da işte gerçek ortada…”


Demek ki neymiş.
Deprem nasıl insanı öldürmüyor, çürük binalar öldürüyorsa.
Taşkın da kader değil.
İnşaat bilimine göre işini yaparsan, Arhavi’deki gibi olayı kurtarırsın..


EFSANE BAŞKANI ŞAŞIRTAN TELEFON
Trabzonspor’un efsane başkanı Şamil Ekinci’dir. Ekinci ailesi ile birlikte yaz kış Bodrum’da yaşan.
Geçenlerde Ekinci’yi de şaşırtan bir telefon aldı. Ve çok duygulandı.


Telefonu açan Ak Parti Ortahisar ilçe Başkanı Selahattin Çebi’ydi, Çebi, Ekinci ile tanışmıyor. Ama efsane başkan olarak biliyor. Trabzonspor’u tarihini biliyor, Ekinci’nin de o tarihte önemli rol oynadığını da.. Çebi, Şamil Ekinci’yi aradı. Bayramını kutladı. Ekinci çok duygulandı. Hala, genç kuşak tarafından bilindiğinin saygı duyulduğunu yaşayarak öğrendi. Çebi’ye nerden çıktı bu telefon dedik.. Şehrin geçmişten bu güne bütün değerleri bizim için çok önemlidir. Şamil Ekinçi çok daha önemlidir.. O’na hem Trabzon’a ve Trabzonspor’a hizmetlerinden ötürü teşekkür ettim bir de bir emri olup olmadığını sordum.
Çebi, ilginç bir siyasetçi..

TRABZON SOKAKLARI VE SİYASİLER! 
Trabzon’da hem iktidar hem muhalefet sokakta alanda. Muhalefet, sokağa indiğinde dert dinliyor. Serzenişler göğe çıkıyor. İktidar partisi Ak Parti’nin milletvekilleri de sokağa indiğinde hizmetlerinden ötürü vatandaştan taktir topluyor.
Bu nasıl bir durum..
Ya, Trabzon sokakları siyasetçilere samimi değil..
Ya da Trabzon’da hakikatten sıkıntı yok.


Hangisi..
Buna muhalifler şu yorumu yapıyor… Trabzon sokakları iktidar partisi vekillerine dert yanamıyor, korkuyor.


İktidar partisi temsilcileri ise, muhalefet kendisini destekleyenlere gidiyor, senaryolu görüşmeler yapıyor.
Sahi hangisi doğru.

HATIR TRANSFERİ Mİ?
Trabzonspor’un her dönem derinliklerinden haberi olan istanbul’daki eski bir yönetici dostumuz aradı..

Dedi ki İsmail Köybaşı transferini denilmeseni irdeleyin.. Biz de  irdeledik, Avcı istemiş.. Ama ilk tercihi değil üçüncü hatta dördüncü tercihi olduğunu öğrendik dedik..

 O eski yönetici tatmin olmadı.. Trabzonspor bizim dönemimizde de araya giren hatırlı kişilerin ki bunlar çoğunluklu siyasiler ile Trabzonspor’a mali yardımda bulunan iş adaklarıdır..Onların ricası ile transfer de yapardık.. Takımın ahenginin bozulmasını da müsaade etmezdik… Bu derin konuları bilen iş adamı bize ne demek istedi..

HAYDAR REVİ’NİN ARTVİN HASSASİYETİ
Ak Parti’nin Artvin’den sorumlu parti yetkilisi olan bir önceki dönem Trabzon il başkanı Haydar Revi, Artvin’de Arhavi ve Murgul’da sel felaketi yaşandığı günün sabahı il yönetiminden yönetici dostları ile ( Hasan Dilekoğlu, Uğur Aydın, Özdemir Aydın, Temel Şükrü) hemen afet bölgesine gitti.

Orada Bakan Süleyman Soylu ile buluştu.. Revi, Artvin’in sadece teşkilat işleri ile değil bütün sorunları meseleleri ile ilgilenerek, alışık olunmayan bir parti sorumluluğu yerine getiriyor.