TRABZON’DA CHP’NİN DERİN ADAMI

CHP’nin Ortahisar’daki ilçe başkanlığı yarışında; hareket ve bereket var… Her iki aday Celal Akaç ile Ömer Hacısalioğlu arasında seviyeli bir yarış gözlemleniyor. 

Ve CHP’de yıllarca kapısı çalınmayan bir çok partilinin bizzat Akaç da Hacısalihoğlu da ayağına giderek kendini anlatıyor. 

Eğer bu seçimde, tek liste olsaydı, bu kadar hareket ve bereket olmayacaktı.

Hem Akaç hem de Hacısalihoğlu, seçimden sonra kim kazanırsa O’nun emrinde olacaklarını da sık sık belirtiyorlar.

Bu sözlerinin seçim sonrası da geçerli olması ile ilgili temenni, bütün bir CHP tabanında var.

Bu arada, CHP’nin en derin adamı… 

Yılların CHP’lisi… 

Partinin bir dönem hamalı olarak bilinen şimdilerde de akil partili olarak adlandırılan, damardan partili, CHP’nin ağır topu Abdülkadir Eyüpoğlu, Ortahisar seçimlerinde tavrını belirledi. Kimi destekleyeceğini de açıkladı.. Eyüpoğlu, Ömer Hacısalihoğlu’nu desteklediğini belirtirken şu gerekçeleri sıraladı..

Genç, kabiliyetli, istekli, projeci ve yetenekli…

VE İYİ PARTİ İSYAN ETTİ 

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden hareketin başlamasından bu yana olayın içinde olan. 

Türkiye genelinde partilileşme sürecinde direkt aktif bir rol alan.. 

Trabzon özelinde de canla başla çalışan Hüseyin Kıran, partinin Ortahisar İlçe Başkanlığına yapılan atamadan sonra çok sert bir açıklamada bulundu. 

Adeta köpüren ve güzünüz Aydın diyerek , Koray Aydın’a göndermede bulunan Hüseyin Kıran’ın bu sert açıklaması, kuşkusuz İYİ Parti’yi sarsacak gibi… 

Kıran, İYİ parti’ye ihanet edildiğini de iddia etti, ancak parti saflarından bir yere gitmeyeceğini, parti içinde İYİ Partili olarak kalacağını belirtti.

Uzun açıklamasının bir bölümünde Kıran şunları söyledi;

“Trabzon ‘da İYİ PARTİ ‘ye maalesef ihanet ediliyor...Gerçi sadece Trabzon ‘da değil ya...Açıkçası İl başkanının ‘da İlçe Başkanlarının da hepsi olmasa da bir çoğunun atanma şekli de atanan bazı arkadaşlar da yanlış olmuştur...

2 yıldır Meral Akşener ile hareket eden bu işe emek ve gönül veren Her hafta toplantılar yapan herkes dışlanmış ve maalesef tasfiye edilmiş,bir çok kişi de küstürülmüştür... Adeta MHP ‘de İken Meral Akşener ‘i desteklemelerinden dolayı cezalandırılmışlardır...

MHP ‘de demokratik olmayan bir yönetim şekline karşı yaşanan kopmalar sonucunda kurulan İYİ PARTİ ‘de ki parti içi demokrasi maalesef daha şimdiden MHP ‘yi aratmaz olmuştur...
Liyakat ve Parti çıkarları gözetilmeksizin yapılan bu atamaların çok büyük tepkiler oluşturacağını bile bile yapılması kafalarda soru işaretleri oluşturmuştur...  Daha şimdiden Benim adamım , delege ve Üst kurul delege hesaplarının yapıldığını hissetmemiz gerçekten ayrı bir trajedi oluşturmuştur...
MHP ‘de ki sorun ve kutuplaşmaların buraya taşınması İYİ PARTİ ‘den umutlu olan tüm kesimleri üzmüştür... Ben Trabzon ‘a karışmayacağım deyip sonra İL Başkanına bile haber vermeden ilçe Başkanı atamak hiç bir şekilde etik değildir...Kurucu İl yönetimi oluşmadan İlçe Başkanlarını atamak hangi mantığa sığar ?
Bu İl yönetiminde olacak olan arkadaşlar daha sonra neyi kuracaklardır ?
Daha yeni kurulmuş bir partiye 40 yıllık ayak oyunlarını taşımak bu Parti’ye zarardan başka ne verir ? Kimse bizi aptal yerine koyup bizi kandırdığını sanmasın ...
İşte başardınız...
Meydan sizin buyurun gözünüz Aydın ...”

Şimdi bu açıklamadan sonra İYİ Partinin kurmaylarının ne yapacağı hakikatten merak konusu. Bugünden itibaren, Hüseyin Kıran ile yüz yüze görüşmeler yapılabilir. Bu açıklamasının yer aldığı facebook sayfasından açıklamayı kaldırması da istenebilir.. Gün boyu bu olayı takip edeceğiz..

YUSUF YAZICI 40 YILLIK PROFESYONEL 

Trabzonspor’un genç yeteneği Yusuf Yazıcı ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik. 

15-20 milyon Euro gibi bonservis bedeli ile Avrupa devlerini peşinde koşturan genç yetenek Yusuf geldiği gibi direk bize sarılması hal hatır sorması bizi oldukça memnun etti.

Hal ve hareketleri, oturup kalkması, aile terbiyesi almış tam bir  Trabzon delikanlısı…

Sorularımız karşısında çok nadir tekleyen Yusuf, sahadaki ciddiyetini röportaja da yansıttı.

Sakin tavırları ve göz teması ile soruları cevaplayan genç oyuncu “ben heyecanlanmam” cümlesi ise bizi oldukça şaşırttı.

Büyüklerine karşı saygıyı da elden bırakmayan Yusuf her fırsatta ailesini ve onun geleceğine imza atan antrenörlerinin hakkını teslim etti.

Sorumluluk sahibi olduğunun farkında olan genç oyuncu ailesine aldığı ev ve profesyonel ekibi ile gelecek adına sağlam adımlar atıyor..

Genç yeteneğin üzerinde durduğu en büyük konu ise altyapı oldu.

Altyapının önemini belirten oyuncu Trabzonspor’un geleceğinin orda olduğunu defalarca kaydetti.

Yusuf Yazıcı’yı vakur duruşunu asla bozmamasını ve futbolunu her geçen gün geliştirmesini diliyoruz…

Bu arada Yusuf Yazıcı’nın kendisi ve başka futbolcu arkadaşları ile ilgili olarak medyada yer alan transfer haberlerini okumadığını söylemesi de ilginç.. 

Bu haberlerin motivasyonunun bozduğunu söylemesi dikkat çekici…

TRABZONSPOR YANLIŞ YAPIYOR 

Neyi mi…?

Seçimsiz genel kurulun yerini, Hamamizade olarak belirlemesi ile.. 

6 binden fazla genel kurul üyesi aidatını yatırmış. Muhtemelen bunun en az bini seçimlere gelir. 

Bin kişi Hamamizade’ye sığar mı, akıl ve mantık var?

Bu kararı kim aldı?

Başkan Usta vakit geçirmeden kongre salonunun yerine değiştirmeli. Yok böyle bir mantık. 23 Aralık’taki genel kurulun, Üniversiteye kaydırılması en mantıklı olanı… 

Hamamizade önemli bir kongre arifesinden Trabzonspor’a yakışmayacaktır…

Bu eleştiriler üzerine Trabzonspor'dan açıklamalara gelerek genel kurulun yerinin değiştirildiği açıklandı

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
'Çoğunluk sağlanamadığı takdirde ikinci toplantı aynı gündemle 23.12.2017 Cumartesi günü KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi Salonu’nda saat: 09.30’da yapılacaktır'

Bu arada Trabzonspor’da kaşla göz arasında personel düzeyinde bazı değişiklikler yapıldı. A Takımı kadrosunda yapılan değişikliğe göre;

Fizyoterapist Dursun Işık, Masör Şefik Erkaya, Masör Okan Erdem, Malzemeci Fatih İnce A Takım kadrosuna alındı. Fizyoterapistler Ferhat Boz, Safa Parlak, Erhan Sulukan ve Masör Metin Zihni altyapıyla pilot takıma kaydırıldı.

Bu değişikliğin, arkasında Rıza Hoca’yı da yakından tanıyan eski bazı efsane futbolcular olduğu tahmin edilirken birkaç siyasinin de bu anlamda tavassutu olduğu belirtiliyor

KARŞI KALDIRIMDAN BAKANA KOŞTU

Çevre ve Şehircilik eski bakanı Erdoğan Bayraktar Trabzon’da gerek hayra yönelik çalışmaları takip ederken diğer yandan şehri de inceleyip sokakları arşınlıyor.

Dün Trabzon merkezindeydi Bayraktar Kahramanmaraş Caddesi  ve Kunduracılar Caddesi’nde bazı ziyaretlerde bulundu. 

Bayraktar Kaldırımda yürürken karşı kaldırımdan bir kadın seslendi, şive Akçaabat şivesi gibiydi. 

Sayın Bakanım diyerek koştu, karşı kaldırımdaki Bakan Bayraktar’ın yanına geldi. Hal hatır sordu ve dedi ki ‘Biz seni biliyoruz ama bu ülkede işini hakkıyla yapanı bi yere getirmezler’ dedi. 

Bakan Bayraktar gülümsedi ‘Sen dua et doğru yolunu bulur’ dedi. Birkaç adım daha attı bu kez bir Kravatlı memur emeklisi gibi duran biri ‘Sayın Bakanım sakın ha Trabzon’dan bi yere gitmeyin biz sizin zamanınızda essetten hizmet gördük, geçin bu şehrin başına’ ifadelerini kullandı. 

Bayraktar, adım attığı her yerde büyük bir sevgi seli ile karşılanıyor, her gören ona haksızlıklık yapıldığını belirterek mutlaka en kısa sürede bir göreve gelmesi yönünde büyük beklenti içinde olduklarını ifade ediyordu. 

Bayraktar yanına gelen herkese hal hatır sordu, nereli olduğunu sordu. Bazıları ‘Sayın bakanım bizim köye şu kadar yol yapmıştınız, sayın bakanım bize zor zamanımızda yetişmiştiniz, sayın bakanım sayenizde farelerin içinden kurtulduk’ gibi ifadelerle aslında Bayraktar’ın kısa sürede şehirdeki birçok hassas noktaya temas ettiğinin en güzel örnekleriydi. 

VALİ  ARACINI DURDURUP İNİNCE 

Trabzon Valisi Yücel Yavuz yoğun kamu mesaisinin yanında şehrin sorunlarına da duyarsız kalmıyor. Geçtiğimiz günlerde makam aracı Erdoğdu yolunda durmuş. 

Bakın orada yaşananları Erdoğdu’daki vatandaş şu şekilde  anlatıyor. 

Erdoğdu kavşağından Çatak mevkiine kadarki yol üzerinde elektrik lambaları uzun süredir yanmıyordu. 

Yani trafik uzun süredir karanlıktaydı. Trabzon Valimiz Yücel Yavuz da önceki gün burada seyahat ederken o güzergah üzerinde aracını durdurdu, aracından indi. 

Orada biriyle bir şeyler konuştu sonra aracına binip gitti. Ne olduğunu anlamadım. Sonraki gün akşam ışıklar hemen yanıverdi. Demek vali bey ilgili kuruma talimat verip lambaların yanmasını sağlamış. Allah razı ol olsun. 

Şimdi vatandaş olarak şunu soruyorum. Bir yerde eksiklik, aksaklık varsa illa oradan Vali mi geçmeli. Belediye başkanı mı geçmeli?

Hiç mi o kurumdan bir çalışan bir yetkili o yoldan geçmez. Neden ilgili kurum yetkilileri sorumlu davranıp bu işi takip etmiyorlar’ dedi. 

Vali Yavuz şehir hassasiyetini çok iyi bilen bir isim ve kısa sürede şehri tanıdı. Ve gerçekten her noktasına temas etmeye çalışıyor dileriz tüm yöneticiler Yavuz gibi olumsuzluk gördüğü her olaya anında müdahale eder.