SÜMER-YANAL ZİRVESİNİN PERDE ARKASI

Özkan Sümer ile Ersun Yanal’ın futbol mantığı hemen hemen aynıdır. Her iki hoca da bilimsel futbola inanır. Bilimsel futbolun rakamları ile yola çıkar. Bilimsel futbolun gerçekleri ile uğraşır işin futbolda şansa bağlı olmadığını da kabullenir.

Yeni, Yanal, Sümer’den sonra bilimsel futbolun Türkiye’de öncüsüdür. Sümer ise bilimsel ve hücum futbolunun örneklerini sahaya yansıtan teknik adamlardandır. O nedenle, Yanal ile Sümer’in kafası çakışır, uyar. Her ikisinin de Trabzon’da buluşması da Trabzonspor açısından faydalı bir gelişmedir.

Geçenlerde iki hoca bir araya geldi. Sadece bir araya gelip konuştukları kamuoyuna açıklandı. Peki, iki hoca öylesine ziyaret sınırları içindeki görüştü. Elbette hayır. Bize gelen bilgilere göre Sümer ile Yanal görüşmesinde Trabzonspor’un alt yapısı gündeme geldi.

Sümer, Yanal’a bazı önerilerde bulundu. Temenni niteliğindeki önerilere Yanal sıcak baktı. Hatta Yanal ile Sümer, dünya futbolunun geldiği aşamayı tartıştı ve yeni futbol teknik ve taktiklerini konuştular. Yanal’ın Trabzonspor’a uygulamak istediği taktik anlayışı Sümer de olumlu buldu. Sümer’in özellikle alt yapı ve 1461 için bazı kuşkularını da Yanal’a elettiğini biliyoruz. Sümer, alt yapıda teknik adam seçiminde de önerileri oldu mu bilemiyoruz ama Yanal, Trabzonspor’a hem bağlı hem bağlı olmayan futbolcu izleme komitesinin işleyiş ve çalışma sistemini A’dan Z’ye Sümer’e anlattı.
Her iki teknik adam ayda en az bir kere sohbet etme kararı da aldı.


USTA, SÜMER’E NE TEKLİFİ YAPABİLİR

Bu arada Özkan Sümer’in Usta yönetiminin icraatlarını beğenmesi, yönetim biçimindeki anlayışa destek vermesi, kulübün gelir ve giderini dengeleyici cesur adımlar atması transferde hata yapmadan kulübün karakterine uygun futbolcular almasından övgü ile bahsetmesi, Başkan Muharrem Usta’yı da memnun etti.

Usta, Sümer’in övgüsüne mazhar olmak öyle kolay bir iş değildir derken yakın bir dönemde Sümer’in Usta’ın danışmanlığına getirilebileceği belirtildi. Sümer böyle bir görevi kabul eder mi zaman gösterecek.

SOYLU’NUN 15 TEMMUZ ANISI…!

15 Temmuz darbe girişiminde darbeye direnen herkesin bir anısı var. Ankara’da direnişin en sıcak olduğu yerlerde Süleyman Soylu’nun bakan olarak sokaklarda alanlarda olması da Soylu’nun 15 Temmuz anılarından biri. Soylu, ilerde Ankara sokaklarında geçirdiği o onurlu hareketli ve özellikle TRT’yi yeniden teslim alan harekâtını orada yaşananları kitap olarak yazacak.
O zaman daha bir bilinmeyen gerçekleri genç kuşak öğrenecek.
Süleyman Soylu’nun özellikle 15 Temmuz gecesinin anısına evinde sakladığı bir şey var. O bir şey çok önemli ve çok anlamlı. Kendisinden izin almadığımız için 15 Temmuz’un sembolü o bir şey Soylu’nun evinde en müstesna köşede duruyor. Yeri ve zamanı geldiğinde Soylu o önemli ve anlamlı şeyi, kendisi açıklayacak. Şimdilik açıklanmaması kaydığı ile evinde tutuyor.


KTÜ; 29’İNCİ SIRADAN 38’İNCİ SIRAYA DÜŞTÜ
TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi 2016 yılı sıralaması Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından TÜBİTAK’ta düzenlenen basın toplantısında açıklandı.
KTÜ sıralamada gerilere düştü.

Daha önce bu kategoride 29’uncu sırada olan KTÜ’nin şimde 38’inci sıraya düşmesini, kamuoyunun takdirine sunuyoruz.
KTÜ zaman zaman söz konusu alanlarda memnun edici sıralarda yer alda ama bu yıl geriledi. Böylelikle KTÜ kendinden sonra kurulan birçok üniversitenin arkasında kaldı.
KTÜ, Mersin üniversitesinin bile gerisine düşmesi, eğitim ve öğretim açısından ve bilim insanlarının bilimsel faaliyetleri bakımından SOS veriyor.

BİZ VEBALIMIYIZ…!

Söz KTÜ’den açılmışken bir not daha verelim. KTÜ’de Fetö soruşturmasından gözaltına alınıp, denetimli serbestlikle salı verilen hocaların yanına kimseler uğramaz olmuş. Hocalarımız adeta sanki tecrit edilmişler. Herkeste bir korku ve ürkeklik söz konusu. Hocaların yanına gider, dertleşin onlarla aynı ortamda bulunursak fişleriniz korkusu KTÜ kampüsünde günün konusu.
Ancak hakkını verelim hem rektör Süleyman Baykal hem de yardımcısı Y.Şevki Hakyemez göz altından serbest bırakılan dostları meslektaşları ile çok yakından ilgileniyorlar, aynı mekânda ortamda görülmekten hiç de çekinmiyorlar. 
Gözaltına alınmadan önce kampüste yakın dostlarının gözaltına alınıp bırakılmalarından sonra kendilerinden uzaklaşmasına bir anlam veremeyen hocalarımız, yarı şaka yarı ciddi biz vebalımıyız dediklerini de duyduk.
Hocalar öyle yalnızlaştı ki telefonla bile geçmiş olsun denilmiyor.


KESİNLİKLE İTHAL ADAY OLMAYACAK

CHP’nin kurmayları özellikle önümüzdeki aylarda bir erken genel seçimin söz konusu olacağından hareketle şimdiden işi sağlama bağlamak niyetindeler.
Milletvekili genel seçimleri ile belediye başkanlığı seçimlerinin de birleştirilebileceğinden hareketle CHP özellikle büyükşehir belediye başkan adayını kesinlikle ithal bir isimden belirlemeyecek. Turgay Güngör yönetimindeki il örgütü, Trabzon’un sokaklarını bilen, Trabzon’da yaşayan, Trabzon’da nefes alan, Trabzonlular ile birlikte olan Trabzon’u içinde yüreğinde hisseden bir ismi büyükşehir belediye başkan adayı göstermeyi düşünüyor.

Bu isminde muhtemelen KTÜ’den olacağı belirtiliyor. O ismin de Burhan Çuhadaroğlu olabileceği yönünde emareler var.