TRABZONSPOR’DA YA İSTİFA OLURSA...

Trabzonspor Teknik Direktörü Ünal Karaman geçen sezon, Malatya karşısındaki ağır mağlubiyetten sonra istifa etmişti…

İstifasını kendi özgür iradesi ile yönetime bildirmiş, yönetim kabul etmemişti..

Şimdi Ünal Karaman’ın Sivas mağlubiyetinden sonra yine aynı yönde homurdanmalar duyulmaya başladı. 

Fakat yönetim kurulunda böyle bir düşünceye "evet" denilecek bir hava yok.

Takımın kötü gidişatında Teknik adamlık bir sıkıntı olmadığı aşikar.

Bu nedenle, yönetimin bütün üyeleri Ünal Karaman’ın arkasında…

Ancak tabi bu haftaki Beşiktaş maçının skoru Ünal Karaman’ın da kaderini belirleyebilir.

Bu maçı kaybetmiş bir teknik adam olarak Karaman kendinin yıpranmasına izin vermeyeceği gibi camiayı da rahatlatır.

Beşiktaş maçı her anlamda bir dönüm karşılaşması olacak gibi.

TRABZONSPOR’DA ORAYA TALİP

Ve Trabzonspor yine penaltı kaçırdı. Her kaçan penaltıdan sonra takımın penaltıcısı kim olacak tartışması da beraberinde geliyor…

Sitemizin spor müdürü Hasan Tuncel, takımın idmanlarını yakından takip ediyor..

O’nun izlenimine göre kaleci Uğurcan, penaltıları mükemmel şekilde atıyor.

İdman sonrası kendi yedeğini çalıştıran Uğuncan’ın penaltı atışları bayağı iyi diyor Hasan Tuncel.

Hatta kendisiyle yaptığı röportajda da bu soruyu kendisindeki o ışığı görerek aynen şöyle iletmişti.

"Altyapıdan beri seni takip ediyoruz. Özellikle frikiklerin ve uzaktan şutların dikkatlerden kaçmıyor. Olası bir kriz anında sorumluluk alır mısın?"  demişti Uğurcan Çakır ise bu soruya biraz daha vakur cevaplayarak "Çok uçuk olur. Örnekleri var ama istemem, topa vurmayı seviyorum idmanlarda çalışıyorum." demişti.

Peki Uğurcan resmi müsabakalarda penaltı atabilir mi?

Neden olmasın. Dünya futbol tarihinde kaleci olup penaltı atanlar bir hayli fazlaydı.

İşte o kaleciler

Tıklayın

TRABZONLU BİR AK PARTİLİ DEDİ Kİ…!

Eğer Haydar Revi’ye gelen merkez teşekkür ederse, kimin il başkanı olacağına dair yığınla isim kulislerde seslendiriliyor.

Ancak derin bir Ak Parti’li Revi’ye teşekkür edildiğinde Revi’nin de oluru ile belirlenecek olan il başkanının yine il yönetiminin içinde çıkacağını söyledi.

Bunun üzerine biz de bildik isimlerden ikisinin adını saydık. Hayır dedi…

Başka kim olabilir diye tahminler yürütürken, bizi fazla zorlamadı bakın kimin ismine verdi… 

Ahmet Karadeniz.

Karadeniz için Ak Partili derin dost dedi ki…

O de sessiz ve sakin güçtür…

Üstelik üç erkek milletvekili de bu isme evet der.

Bu ana kadar kulislerde hiç adı geçmeyen Ahmet Karadeniz’in adı böylelikle artık kulislerde.

ADAY OLDUĞUNU HİÇ GİZLEMİYOR

Bu arada Ak Parti kulislerinde il başkanlığına aday olduğu hiç gizlenmeyen, bir diğer isim de teşkilatın taa dibinden gelen bir isim. Kendi ağzından duymadık ama ona yakın gazeteciler onunla ilgili kesinlikle il başkanlığına aday olduğu yönünde söylemler de bulunuyor. Belki yıpratılmak isteniyor belkide başka bir amaç güdülüyor. Ama görev verilirse bu işi layıkıyla yapacak isimlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Çünkü görevden hiçbir zaman kaçmayan bir dava adamı. 

Kim bu isim diye sorarsanız,  O da Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi… 


Çebi’ye yakın bir isim , önceki gün Murat Zorluoğlu’nun oğlunun nikahında, ayak üstü sohbetlerde kendine adaylık için adın geçiyor dendiğinde hiç lafı evirip çevirmeden evet dediği konuşuluyor…


Çebi’nin tabi ki bir önemli beklentisi olabilir. Çünkü çok gayret etti, çok emek verdi.  

Bu sefer genel merkez il başkanlığı seçimlerinde yarışa izin verecek. Partinin fabrika ayarlarına dönmesi için yarış şart diyor…

TRABZONLU REKTÖR HARİKALAR YARATIYOR

Şu sıralar hem KTÜ hem de Trabzon Üniversitesi her anlamda tartışıladursun, Güney’den göğsümüzü kabartan haberler alıyoruz… Bilindiği gibi Mersin’in ikinci devlet Üniversitesinin rektörü, Trabzonlu hemşerimiz Orhan Aydın.

Aydın, Bir yıl içerisinde üniversitesine epeyce yol aldırdı. Orhan Aydın geçen eylülde Rektör atanmıştı. Orhan Aydın idari tecrübesi var. Uzun yıllar YÖK’te görev yaptı. Bu tecrübelerini şimdilerde Tarsus Üniversitesi için kullanıyor. 

Kuruluşlarındaki fakültelerine ilave olarak 2 yeni fakülte kurulmuş. Bundan dolayı sayfalarında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a özel şükran bildirmişler. 
Yeni fakülte kurmak kolay değil. 

Bu fakültelerden biri mühendislik fakültesi. Yeni bir sürü bölüm açmışlar. Beş meslek yüksek okulu bölümü, üç fakülte bölümü, üç yüksek lisans bölümü ve dört doktora bölümüne bu yıl ilk defa öğrenci alınmış. 

Üniversitede, Aydın bir başarıya da imza attı. Havacılık Mühendisliğini kurdu… Bu çok klas bir bölüm. Ve Üniversiteye marka değeri katıyor… Ve Aydın, bölümün  Hocalarının tamamı yurtdışı doktorası olandan almış….

Yani eş dost akrabadan değil. Tam liyakat. Üniversite bölgenin  ihtiyaçlarını belirlemiş. Kısa sürede Araştırma merkezlerini kurmuş.

Bölgenin potansiyeline de binaen ileri imalat, uluslararası ticaret ve lojistik, enerji gibi alanları araştırma odak alanları olarak seçmişler

Üniversitenin tanıtım filmlerini izledik. Tarsus’u ve üniversiteyi çok iyi anlatmışlar. 

Bölgenin bütün dinamikleri ile üniversite iyi ilişkiler geliştirmiş. Bölge dinamikleri üniversiteyi önemsiyor ve destekliyor. Kendisine başarılar diliyoruz. Bir Trabzonlu olarak gurur duyduk.Şahidim..
……………………………………………………………………………..

AHMET KAYA İLÇE BAŞKANINI DA ZOR DURUMA SOKTU
CHP heyetinin Trabzon’daki ziyaretleri kapsamında Çarşıbaşı programı esnasında Çarşıbaşı Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Sevgi ‘CHP için PKK ile işbirliği yapıyor söylemleri ve bu her yerde konuşuluyor. Sizin buna cevabınız ne olacak’ diye sormuştu. 


Buna cevaben de Kaya bir açıklama yapmıştı. Kaya açıklamasında ısrarla istifa ederim demediğini belirtti. Dünde kendisi ile görüştük ‘Öyle bir cümlem yok, istifa ederim, partiden ayrılım demedim,  tüm CHP’liler gereğini yapar dedim, açıklamanın tamamına bakmak lazım’ ifadelerini kullandı. 

Kaya’nın açıklamaları üzerine yayın organlarında haber yer almadan Çarşıbaşı Şehit Aileleri derneği Başkanı bir paylaşımda bulundu. 

Hatta paylaşımda bulunmadan da Ahmet Kaya’ya böyle bir paylaşım yapacağını söyledi. Kaya ‘da olur vermiş. 


Bunun üzerine Dernek Başkanı Sevgi ‘Bugün ilçemizi ziyaret eden CHP Milletvekilleri İlhan Kesici ve Ahmet Kaya’ya Şehit der Başkanı olarak şu soruyu sordum. CHP için PKK ile işbirliği yapıyor söylemleri var dedim. Sayın Ahmet Kaya ‘Benim partim CHP’nin böyle bir ilişkisini bilsen. Önce. Ben partimden istifa ederim’ dedi. Ve kendisine teşekkür ettim’ ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu.  

Aynı şekilde  CHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Hacı Sultan  Balcı’ya da, Ahmet Kaya’nın bu yönde bir açıklama yapıp yapmadığını sorduk. 
Kendisi şu ifadeleri kullandı, ‘Evet o soruya cevaben Sayın vekilimiz. Böyle bir şey olsa gereken tepkiyi koyup gerekirse partiden ayrılabileceğini ima etti, bende aynı şeyi sürekli söylüyorum. Bugün partimizin böyle bir bağı ispat edilsin bende derhal partimden istifa ederim’ ifadelerini kullandı. 

Orada bulunan gazetecilerinde Kaya’nın böyle bir bağ ispatlansın partimden ayrılırım dediğini ifade etmesine rağmen Ahmet Kaya’nın dün bir gazetede bu beyanını yalanlaması, böyle bir şey söylemediğini ifade etmesi gerçekten çok şaşırtıcı.

Kaya bu inkarı ile sadece yerel basını değil  hem dernek başkanını hem de kendi partisinin başkanını yalanlamış oldu. 


Oysa söylediği cümlede öyle çekinilecek, korkulacak da bir şey yoktu. 
Ama Sayın Vekil Ahmet Kaya ‘Ben PKK ile partimizin bağı ispat edilsin istifa ederim’ demedim diyorsa,  dememiştir, biz bu noktada kamuoyunu yanlış bilgilendirdiğimiz için özür dileriz.