HER ŞEY ÜNAL HOCANIN DEDİĞİ GİBİ Mİ?
Dün geceki Konya maçının en önemli anı, İngiliz futbolcu Sturridge’nin ikinci yarı oyunda olmayışıydı.. ilk yarı bittiğinde soyunma odasında ne oldu..

Ünal Karaman maçtan sonra oyuncu değişikliğini son derece normal bir gelişme olarak açıkladı…

Ama madalyonun arka yüzü öyle mi…?

Sturridge hastayım beni çıkar mı dedi…

Ünal Karaman performansını beğenmeyin kenara mı aldı…

İçerden yani soyunma odasından gelen bilgiler ikinci şıkkın muhtemel olasılık olduğunu gösteriyor…

Ama kamuoyuna Ünal Karaman futbolcusunu savunarak açıklama yaptı…

Ve ilginçtir, Strurridge’ye maçtan sonra Ünal Karaman’ın kendisi ile ilgili açıklamaları birden fazla izletildi…

Bu da Karaman’ın futbolcu sahiplenmesinin bir duruşu olarak değerlendirilecek durum.

AK PARTİ TRABZON’DA SICAK KULİSLER
Hani derler ya aldı sazı eline… Bizim Ak Parti’nin bir bileni de aldı sazı eline neler dedi neler.. Önce gündemdeki Sinan Aygün Mansur Yavaş olayından başladı…

Bu gündem maddesi genel yerele gel dedik ama dinletemedik….

“Ne geneli, yerelde de konuşuluyor bu olay. Bir kere Ak Parti’nin lehine değil.. Ne kadar partili arkadaşımla konuşsam, bundan bir şey çıkmaz.

Hele TRT’nin Aygün’ün basın toplantısını naklen yayınlamasını yerel seçim öncesi Osman Öcalan’ın TRT ekranlarına çıkması gibi skandal olarak nitelendiriliyor” dedi…

Sonra sıcak kulislerden bilgiler verdi… il Başkanı  Haydar Revi’nin 5 yıl süre içinde birlikte görev yaptığı yönetici arkadaşları ile bir araya gelmesinin yankısı Ankara’dan da duyuldu…

Genel Merkez, Revi’nin bu buluşmasını yerinde, güzel, doğru ve birleştirici bir hamle olarak değerlendirdi… Trabzon ve bölge müfettişleri bir bilenin verdiği bilgiye göre, Revi’yi arayıp kutlamışlar..

Böyle devam et, teşkilatı mensuplarını kurucuları diri tut hatırla diye… Şimdi, Revi kurucular ile bir araya gelecek… Hatta her ilçenin kurucuları ileo ilçede toplanacakmış.. Bu da Revi’nin yapacağı Ak Parti’de bir ilk oluyor gibi..

Trabzon'da orman yangınları neden çıktı? Valilikten açıklama geldi

BAK SEN BU TESADÜFE
Sahil bandında bir restoranda dün akşam Konya maçından önce bir grup eski Ak Partili bir araya geldi… Onlara kulislerde Babacan’ın ekibi deniyor ama ısrarla o ekibin içindekiler biz kimsenin ekibi değiliz, Ak Parti hareketine bağlıyız diyorlar… Ama milletin ağzı çuval değil ki dikilsin… Bir kere öyle diyorlar, demekle kalmıyor etrafa da yayıyorlar…

Bu grup maça beklemeden oturdukları yerden kalktı.. Aynı masaya bu kez il başkanı Revi ve eski yeni il yöneticileri oturdu. Dar bir kadro, aynı masaya oturunca tabi, Babacan ekibi baskın yedi şeklinde yorumlansa  da tabi bunun böyle bir durum söz konusu değil… Tamamen tesadüf gelişti… Fotoğraftaki masa, Ak Parti’nin her anlamda önemli isimleri..

İl Başkanı ve yardımcısı Hasan Dilekoğlu ile ne konuştular… Ortahisar ilçe yönetiminin belirlenmesini mi..? Büyükşehir belediyesindeki yapılanmayı mı..? Milli Eğitim Müdürlüğündeki sıkıntıları mı…? Bilemiyoruz… Ama masa ve etrafındakiler alanında önemli isimler.. Partinin geçmişinde  damgası olanlar… Geleceğinde de olması muhtemel..

Masadakileri tanıyalım..
Ahmet Büyükkol
Ömer Odabaş
Mahmut Yazıcı
Nurettin Aydın
Numan Yardım
Özdemir Aydın
Hasan Dilekoğlu
Feriştah Akyüz…

BRAVO BAROYA
Trabzonspor’un kurulları TFF’nin transfer bütçesi ile ilgili olarak kulüplere tanıdığı mali fair play oranını yükseltmesi ardından yeniden yüzde 30 indirmesi sürecinde Trabzonspor’un onuru dik duruşu ve mücadelesi alkışlıktı..

Bu arada Trabzon Barosunun bu konuda tepki koyması.. Açıklama yapması.. Konunun takipçisi olacağını söylemesi..

Trabzonspor’un  konuyu UEFA, Tahkim ve CAS sürecine taşıyacağını söylemesi, Baronun bu süreçte kulübe karşılıksız yardımcı olacağını söylemesi de alkışlıktı…

Trabzon Barosunun bu duyarlılığı kurumsal olarak baronun güzelliği, hassasiyeti ve duyarlılığı olarak kayda geçti..

Trabzon Barosu, dün de Ordu’da Ceren Özdemir’in duruşmasına baro başkanının önderliğinde bir grup avukat ile gitti.. Ve duruşmaya katıldı..

Bu da Baronun kadın cinayetlerine karşı hassasiyetinin en güzel örneği, bir Trabzon duruşu olarak alkışlanacak davranıştı… Sibel Suiçmez başkanlığında baro, güzel çok güzel işler yapıyor.. Şehrin gururu, onunu oluyor..

KENDİ BELEDİYENİZİN KAÇAK YAPISINI YIKSANIZ
Uzungöl’deki yıkımlar dün Türkiye’nin gündemine oturdu. 

Aslında Uzungöl ile ilgili yıkım olacağı aylar öncesinden duyurulmuştu. Fakat dün bir ordu ile Uzungöl’a çıkarma yapıldı, basın yıkım bölgesine alınmadı. 

Yani herkesin bildiği bir şey herkesten gizli yapılmaya çalışıldı.  

Kesinlikle kaçak yapıların yıkılmasına karşı değiliz ama bunlara göz yumanlarında ceza almasını yargılanmasını devleti milleti zarar uğratmanın bedelini ödemelerini isteriz. Dün konuyla ilgili bu çerçevede bir açıklamayıda Büyükşehir Belediye Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Vekili Davut Çakıroğlu yaptı. Çakıroğlu bizimle şöyle de bir konu paylaştı. Vatandaş yapınca yıkan devlet Belediye yapınca neden yıkmıyor. 

Trabzon’un Araklı İlçesi’nde kıyı kenar çizgisine aykırı kaçak yapı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile kurulan CİMER’e şikayet edilmiş CİMER’de buranın yıkılması talimatını belediyede göndermişti. Trabzon Valiliği ile ilgili tüm kurumlara sesleniyorum, milletinki kaçak olunca başına yıkıyorsunuz da Belediye Başkanının önünde poz verdiği kaçak ucubeyi neden görmüyorsunuz. 
İşte belgesi işte fotoğrafı. 

Zamanında İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu bu yapıların üzerine gitti, Trabzon’da kaçak yapıları deniz kenarındaki kaçak yapıları bir bir yıktırdı. 
Fakat sonra, bir bakın Trabzon’dan Of’a kadar sahiller kaçak yapılarla doldu. 

Trabzon Valimiz bir tekne ile şöyle sahil şeridini gezsin görsün kaçak yapıları, denizin hemen dibine yapılar yapıları. Nelere göz yumulmuş nelere izin verilmiş. Lütfen Araklı’daki bu belediyeye ait kaçak yapıdan başlamak üzere kıyı kanunlarına aykırı tüm yapılarla ilgili devlet samimiyeti göstersin bizlerde alkışlayalım.

O LİSTE, KORAY AYDIN’IN CEBİNDE
Muhammet Erkan’ın Ortahisar iyi parti ilçe başkanlığından kendi isteği ile ayrılmasından sonra ilçe başkanlığına atanan Erdal Uzun’un yeni yönetimini açıklaması bayağı uzun sürdü..

Bu da partide  merak ediliyor.. Niye uzun sürdü diye… Son üç günden bu yana, teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı Koray Aydın Rize ve Artvin’de üye kayıt organizasyonlarına katıldı…

Ve deyim  yerindeyse fırtına gibi esti… Sonra, bize gelen bilgilere göre Erdal Uzun’dan ortahisar ilçe yönetiminin belirleneceği havuzdaki isimleri aldı… Koray Aydın bunları inceledi..

Üzerindeki çalışmaları sürdürecek… Önümüzdeki hafta ilçe yönetimi açıklanabilir…

Yeni yüzler eski partililer bir koalisyon listesi olacak gibi…