ANKARA KULİSLERİNDE İLGİNÇ SÖYLENTİ

Ak Parti’nin Trabzon koordinatörü Samsun Milletvekili, Samsun eski Büyükşehir Belediye başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın şehir ile ilgili izlenimleri merak ediliyor. 

Yılmaz da ser verip sır vermiyor. Ama Ankara kulislerinde Yılmaz’ın özellikle şu iki konu üzerinde durduğuna dair genel bilgi kırıntıları kulaktan kulağa yayılıyor.. 

İddia o ki, Yılmaz, büyükşehirde sorun var.. İki büyük ilçede de benzer sorunlar var…

Yılmaz, Erdoğan Bayraktar ile ilgili olarak da,  ‘Yaşanan o talihsiz gelişmelerden sonra, Sayın Bayraktar’ın Cumhurbaşkanımız ile diyaloğu konusunda bir bilgim yok, ama şehirde bayağı seveni var, birçok yerde ismi geçti’ dediği de söyleniyor… 

Yılmaz’ın iddia edildiği gibi yaptığı bu tespitleri derinlemesine irdelersek, büyük sorun olan büyük iki ilçe hangisi olabilir?… Biri Akçaabat, diğeri Ortahisar mı? 

Bilemiyoruz ama en büyükleri bunlar … 

Büyükşehir’de sorun var tespitinde de sorun olarak neyi gördüğü önemli… 

Yılmaz konuşmadığı için bu sorunların ne olduğu konusunda fikir yürütmek zor. 

Ama aşağı yukarı herkesin bildiğini demeyi Yılmaz’da keşfetmiş.

BÜYÜKŞEHİR İÇİN KİMLERİN KAPISI ÇALINDI?

Süleyman Latif Yunusoğlu ile ilgili görsel sonucuMHP, yerel seçimlerde Ak Parti ile yapacağı ittifakı bitirdikten sonra, bu konuda Trabzon’da MHP yeni bir strateji belirleyecek… 

Sıcağı sıcağına Ankara kulisleri Bahçeli’nin yerelde ittifak yok, her yerde adaylarımız ile seçime gireceğiz demesinden sonra, MHP’nin Trabzon büyükşehir Belediye başkan adaylığı için Trabzon eski milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun adı geçmeye başladı. 

Eski milletvekillerinden Nail Çelebi’nin de isminin geçtiğini önceki kulislerimizde yazmıştık. Yunusoğlu’nun, her zaman ‘bana verilecek her göreve elbette hazırım’ dediği biliniyor. 

Bu büyükşehir belediye başkan adaylığı olur mu..? Bunu zaman gösterecek.. 

Ancak ibre, Yunusoğlu’na doğru döndü.. 

Bu arada Muhammet Öztürk’ün Ortahisar Belediye Başkan adaylığı ile ilgili süreç ise giderek MHP tabanında büyük destek görmeye başladı… 

Öztürk’ün adı MHP tabanının heyecanlandırdığı gibi, partinin duayenleri de Öztürk iyi ve gerçekçi bir isimdir diyor.

AK PARTİLİ İSİMLER MHP’YE GİDER Mİ?

MHP ile AK Parti arasında dün ki ‘’yerel seçimlerde herkes yoluna’’ restleşmesinden sonra genel merkezin tüm teşkilatlara ‘Her il ve ilçe kendi adayını belirlemek üzere harekete geçsin hızlıca ilçelerdeki ismi öne çıkan, değişik partilerce küstürülmüş ve MHP kültürüne aykırı olmayacak isimlerle temasa geçin partimizdeki değerleri mutlaka değerlendirin’ talimatı verilmiş. 

MHP Trabzon’da,  iddialı olacağını düşündüğü Milliyetçi tabana hakim olduğu ilçelerde Ak Parti seçmeni tarafından da sevilen ya da AK Parti'den aday adayı olmuş ama şans bulamamış öne çıkan saygın kişilerle yerel seçimlerde aday olmaları noktasında irtibata geçecekmiş. 

Tabi ki bu ilçelerin başında Ortahisar Belediyesi geliyor. 

MHP teşkilatlanmasının etkin olduğu Ortahisar’da MHP’nin Faruk Kanca, Ergin Aydın isimlerine gidebileceği konuşuluyor. 

Beşikdüzü, Maçka, Araklı, Akçaabat ve Of ilçelerinde de aynı yöntemin uygulanabileceği ifade edilirken burada özellikle AK Parti’nin adayı ile kafa kafaya yarışacak isimlerin olmasına büyük özen gösterilecek. 

Ortahisar için Faruk Kanca, Akçaabat İçin Cevat Birinci, Of için Saral ailesinden sevilen bir isim, ve Maçka’da aday adayı olarak geçtiğimiz seçimlerde sahaya inen Oykan Gülen isimleri şimdilik konuşulanlar.

Diğer ilçeleri de zamanla sizlerle paylaşacağız...

KIZIM SANA SÖYLÜYORUM…

Trabzonspor’un Erzurum karşısında en avantajlı haftada, 2 puan kaybetmesinin şoku devam ediyor. 

Teknik Direktör Ünal Karaman, futbolcuları ile maç sonrası yaptığı toplantıda, kendi dahil herkesin kendine çeki düzen vermesi gerektiğini belirtirken, kızım sana söylüyorum gelinim sen işit dercesine özellikle Burak Yılmaz’a tatil günlerinde, iyi dinlenememesinin oyun performansını etkilediğini söylemiş. 

Onu da şöyle seslendirmiş; ‘’Tatil günlerinizde iyi dinleneceksiniz iyi.. Bana uzun tatilleri artık sonlandırma kararı verdirmeyin” 

Bu ağır ifade ile Burak Yılmaz’a adrese teslim bir mesaj vermiş oldu. 

O BULUŞMADA KULAĞINA NE FISILDADI? 

Hekimoğlu FC takımının ve Celil Hekimoğlu başkanlığındaki yönetiminin İstanbul’da yaptığı Tepecik maçından önce, Beylikdüzü Belediye Başkanı Trabzonlu hemşerimiz Ekrem İmamoğlu’nu, makamında ziyaret etmesi, bir Trabzon dayanışması olarak kayıtlara geçti.

Ama o buluşmada ilginç bir gelişme de yaşanmış… 

Başkan İmamoğlu yakın dostu Celil Hekimoğlu’na ‘Senin gibi başarılı istekli, tuttuğunu koparan ve yatırımcı bir iş adamının siyasette olması lazım, Trabzon Büyükşehir Belediye başkanlığını düşün dediği bilgisi bize ulaştı.. 

Hekimoğlu, yine ben işimden ve yolumdan memnunum demiş… 

Dedi de bu kadar baskıya nasıl dayanacak, merak ediyoruz. Çünkü birçok partinin gündeminde Hekimoğlu hemen hemen her gün geçiyor. 

GÜNNAR’DAN İLGİNÇ ADAY ADAYLIĞI ÇAĞRISI 

adnan günnar ile ilgili görsel sonucuAk Parti Trabzon milletvekili Adnan Günnar belediye başkan aday adaylığı süreci ile aday belirleme aşamasında kamuoyuna bir çağrıda bulundu.

Günnar’ın çağrısı şu; “ Belediye başkan adaylığı ile meclis üyeliği düşünün herkesin partimize müracaat etmesini bekliyoruz.. Ortada hep aynı tanıdık bildik isimlerin adı dolanıyor, oysa çok değerli isimler çok değeri yetenekli kişiler var ve bunlar hiç çekinmeden adaylık başvurusunda bulunmalılar.. Böylelikle seçim yapacakların işi kolaylaşır” dedi. 

Günnar’ın bu çağrısı ne kadar yankı bulur ya da bu çağrıya uyarak ne kadar başvuru yapılır bilemiyoruz ama Trabzon özelinde genellikle kendini bir değer görenler kendiliğinden siyasete girmiyor kapısının çalınmasını bekliyor.. 

Bu bilinen yaşanmış bir gerçek.