İL BAŞKAN ADAYLARI GELİYOR…

Trabzon’daki CHP örgütlerini kongre telaşı sardı. Mevcut Başkan Güzide Uzun üye listelerinin 27 Ekim Pazar günü saat 18.00’a kadar askıda kalacağını duyurdu.


Güncellenecek üye listeleri sonrası kongre ateşi daha da bir alevlenecek.


Güzide Uzun yeniden başkanlığı düşündüğünü yakın çevresine söylüyor.

Uzun’a yakın isimler, Uzun olmazsa sahaya inecek, 
Eski il başkanı Turgay Güngör’ün ismi de şu sıralar çok sık duyulmaya başladı.

Bir kaç aydır İzmir’de olan Güngör yakında Trabzon’da. Belli ki o da gelen baskıları karşı duramayacak.

gürsel özgür trabzon ile ilgili görsel sonucu
Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu’na da aday ol baskısı var, ama o partinin birlik beraberlik içinde ortak karar ile bu süreci yürütmesini herhangi bir parçalanması olmaması için azami gayret sarf edilmesini istiyor.

Teşkilat ve genel merkez görev verdiği taktirde sorumluluktan kaçmayacak bir isim. 


Trabzon dışında bulunan ama başkan seçilirsem Trabzon’daki evime taşınacağım diyen Gürsel Özgür’de iyi bir hava yakaladı.  

O da yakında Trabzon’da olacak  kongre sürecine dahil olacak.  

Her  ne kadar tek liste beklentisi olsa da belli ki Ana muhalefet partisinde de çekişmeli bir il başkanlığı süreci yaşanacak. 

BÜYÜKŞEHİR’DE O BİRİME YENİ TRANSFERLER 

trabzon büyükşehir ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli birimlerinden biri olan Basın Dairesi’nde önemli değişiklikler yaşandı.

Daire Başkanı Ahmet Yoloğlu’nun görevden ayrılması ile yerine geçmiş dönem meclis üyeliği de yapmış olan Metin Şahin getirilmişti. 


Sonrasında yine bu birimden uzaklaştırılan meslektaşımız Avni Özarslan yeniden görevinin başına döndü. 

Medyanın çeşitli mecralarında uzun yıllarca  görev alan en son Trabzonspor Basketbol kulübünde Medya İletişim Direktörlüğü yapan ve yönetmenlik kimliği ile başarılı işler yapan Altuğ Küçük de 5 aylık süreçte Trabzon Büyükşehir Belediyesi Protokol müdürlüğünde özel kaleme destek verdi ve şimdi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler dairesinde görevlendirildi.


TRABEL çalışanlarından yine Trabzon basınının önemli kuruluşlarında görev yapan Ebru Tavşan da artık basın ofisinde görevine devam edecek.


Karadeniz Gazetesi haber müdürlüğü görevinden Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne transfer olan Kemal Bektaş da basın biriminde görev aldı ve başkanın tüm programlarını an be an takipte.

Aynı zamanda Başkan ile seçim zamanından beri fotoğrafçılığını yapan İbrahim Yılmaz’da kadroya girdi ve  görevini sürdürüyor.


TÜİK’te görevli sosyal medya konusunda başarılı bir isim olan Mehdi Çelenk sosyal medya hesaplarının başına getirildi. 

Basın ekibinin mevcut kadrosunda yer alan başarılı çalışmaları ile taktir gören Mehmet Salih Gümrükçüoğlu, İsmet Özendi, Hüseyin Arpaçay, Özcan İshak, Miraç Keskin ve Emre Okutan mevcut görevlerini koruyorlar.

BİR KONUŞMA YASAĞI DA REVİ’DEN 

haydar revi ile ilgili görsel sonucuTrabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun kamu çalışanları ile ilgili yayınladığı basına konuşma yasağının bir benzeri AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi tarafından yöneticilerine ve ilçe teşkilat başkanlarına iletildi. 


Özellikle Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili yaşanan kriz sonrası, bu konunun gündemde çok tartışılıp konuşulması Trabzon’da parti içinde bir çekişme doğurdu.

Bu da ister istemez partiyi yıprattı. 


Bu atama üzerinden eski yöneticiler de yeni yöneticilere gönderme niteliğinde paylaşımlarda bulunmaya başladı.


AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi tüm yöneticilerini ve teşkilat mensuplarının uyararak sınır ötesi harekatın gerçekleştiği bir dönemde bu tür tartışmaların doğru olmadığını, yapanların buna son vermesini, yapmayanlarında yapanları uyarması gerektiği yönünde talimat verdi ve konunun artık konuşulmamasını istediği bilgisi bizlere ulaştı.  


Dediğimiz gibi son dönemlerde Ak Parti kendi ayağına kurşun sıkarcasına eskisiyle yenisiyle kendi içinde bir çatışmaya doğru sürüklenirken partinin Trabzon’daki en etkili isminden gelen konuşma yasağı bizleri hiç de şaşırtmadı. 

FEDERASYON’DAN TRABZON’A ULUSAL MÜJDE 

parpali cup trabzon ile ilgili görsel sonucuTürkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu  (TBESF)  As Başkanı Önder Yurdagül, dün Trabzon Gençlik Spor İl Müdür Birdal Öztürk’e ithafen bir teşekkür mesajı yayınladı. 


TBESF tarafından yapılan turnuva da sporcuların memnuniyet içeren geri dönüşlerini paylaşan Yurdagül, 25 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında Trabzon Cup İsimli turnuvanın planlandığını ifade etti.


Bazı basın yayın organlarında özel bir kulüp tarafından yapılıp gelir sağlandığı iddia edilen Parpali Cup ile ilgili açıklayıcı bilgiler de paylaşan Yurdagül, “Öncelikle federasyonumuz ve şahsım adına göstermiş olduğunuz ilgi ve vermiş olduğunuz desteklerden ötürü sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.Ülkemizin ve federasyonumuzun en büyük para ödüllü ve Türk sporcularımızın 2020 Tokyo Paralimpik oyunlarına kota almaları için 26-30 Ağustos tarihlerinde tesisleriniz de gerçekleştirdiğimiz PARPALİ CUP (ITF 3 SERİES) dolayısıyla memnuniyetimizi bildirmek isterim” ifadelerine yer verdi.


Yurdagül, Öztürk’ü ithafen yazdığı mesajına şu şekilde devam etti: “Ülkemiz ve federasyonumuz adına bir prestij olan bu turnuva da özellikle tesislerinizin engellilere tam anlamıyla uygun olması ve tekerlekli sandalye kullanımına uygun olması nedeniyle tüm katılımcılardan çok önemli teşekkür içerikli geri dönüşler aldık... 

2020 Yılı faaliyet takvimimize de yine Trabzon'da gerçekleştirmeyi planladığımız uluslararası bir turnuva almayı planlıyoruz.

Tesislerinizin tekerlekli sandalye tenis branşına uygun olması, engelli sporcuların taşınmasında kullanılan ve bizlere tahsis ettiğiniz otobüsün bulunması ayrıca şahsınızın tarafımıza karşı göstermiş olduğu yoğun ilgi dolayısıyla, tarafınızca da uygun görülmesi durumunda 25 Kasım-1 Aralık 2019 tarihleri arasında Trabzon Cup isimli ulusal turnuvamızı şehrinizde ve tesisleriniz de yapmayı planlamaktayız”


BÜYÜKŞEHİR O VEKİLİ  TAKİP ETMİYOR 

ahmet kaya trabzon ile ilgili görsel sonucuTrabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bildiğiniz gibi sosyal medyaya çok önem veriyor.

Sosyal medyadan kendisine gelen şikayetlere anında yanıt veren Başkan Zorluoğlu, geçtiğimiz günlerde gençlerin kendisine ‘Halı Sahada’ meydan okumasına da anında cevap vermiş ve Akçaabat’a giderek maç yapmıştı.


Başkan Zorluoğlu’nun sosyal medyaya önem vermesi Trabzon Büyükşehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarında yansıyor.


Trabzon Büyükşehir Belediyesinin, Twitter hesabı da onaylandı ve mavi tık aldı. Yani bu hesabında artık resmiyete kavuştuğunu ifade edebiliriz. 
Hesabın takip ettiklerine baktığımızda ise 20 kişiyi takip ettiğini gördük.

Takip edilenler Trabzon’da ki kurumlar ve üst düzey kişilerin yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bakanlarda var. 

Hesaptan, AK Partili Milletvekillerinin yanı sıra, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’te takip ediliyor.

Örs’de aynı şekilde Trabzon Büyükşehir Belediyesini takip ediyor.


Tek takip edilmeyen milletvekili ise CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya.

BUGÜN TAKİBE ALDILAR... 

Ancak buna rağmen Kaya, Trabzon Büyükşehir Belediyesini takip ettiğini sözlerimize ekleyelim…


Bu köşemiz yayınlandıktan sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesinin 20 olan takipçi sayısı bugün 21 oldu Son takip edilen kişi ise CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya... 

ASBAŞKAN TALİMAT VERDİ, 2011’İN YERİ DEĞİŞTİ!

trabzonspor müzesi kupa ile ilgili görsel sonucuTrabzonspor Kulübü Şamil Ekinci Müzesi’ni bilmeyen yoktur. 

Müzeye geçtiğimiz hafta Trabzonspor Asbaşkanı Mehmet Yiğit Alp’in bir ziyareti oldu.

Müzenin genel yapılanmasını beğenen Asbaşkan Alp daha sonra üst kata çıkarak Trabzonspor’un kupalarının yer aldığı bölüme gitti. 

Burada bilindiği üzere Trabzonspor’un 2010-11 kupası da boş bir alada sergileniyordu.

Buradaki dizaynı beğenmeyen Alp,  “Burayı yeniden dizayn edelim bizim kupamız sergileniyor elbet yerine gelecektir” talimatını verdi.

Boş mermerin olduğu alan gelen talimatla birlikte bir camekanın içine koyularak camın üzerine “Türkiye Süper Lig Şampiyona 2010-11” yazıldı.

Yapılan bu düzenleme müzeyi ziyaret edenler tarafından beğeniyle karşılandı.