BASIN TRABZONSPOR’U UNUTTU 61SAAT UNUTMADI!

Trabzonspor olaylı biten Alanyaspor maçının ardından özel uçakla önceki gece Trabzon’a indi. 

Havalimanından yayın yapan 61saat yine binlerce taraftara özel görüntüleri verdi.

Hatta başkanın alkolmetreye üfleme anı ve sonucu yüzlerce kez paylaşıldı, binlerce kez izlendi.

Onlarca mensubu bulunan Trabzon basınınından orada sadece Spor Müdürümüz Hasan Tüncel ve Sabah Gazetesi muhabiri Yunus Emre Sel vardı. Gecenin 2-3’ünde orada görevlerinin başındaydılar.

Sadece galibiyette oraya giden basın mensupları bu konuda sınıfta kaldı diyebiliriz. Zaten Trabzon’a inen uçak sonrası yöneticiler iki muhabire geldikleri için teşekkür etti. Gelelim o geceye…

Trabzonspor Kulübü bir strateji uygulayarak Başkan Ağaoğlu’nu taraftarlara yönlendirdi.

Tüm dikkatler Başkan Ağaoğlu’na çevrilmişken oyuncular izdiham olmaması nedeniyle hızlı hızlı araca bindirildi.

Başkan Ağaoğlu burada taraftara uzaktan seslenmek istese de hem gergin hem de heyecanlı olan taraftarlar Başkan ile yakın temas kurmak istedi. Bölgede bulunan spor şube ekipleri iyi bir reaksiyon alarak başkan Ağaoğlu’na taraftarları yakınlaştırmadı.

Malum koronanın kol gezdiği bu günlerde böyle olması gerekiyordu. Taraftar da haliyle bu duruma alınıp ufak çaplı tepkiler gösterdi, Ağaoğlu’da taraftarlara “merak etmeyin şampiyon olacağız” ifadelerini kullandı.

Bu biraz olsa da taraftarı sakinleştirdi. Daha sonra işlemler tamamlanınca kafile halinde tesislere geçildi, ayrıca bu geçişte taraftar otobüsü durdurup sevgi gösterilerinde de bulundu.

ALANYA DÖNÜŞ YOLUNDA NE OLDU?

Trabzonspor kurmay heyeti, profesyonel kadro ve yönetim Alanya maçı sonrası yaşanan olayların takımı olumsuz etkilememesi için büyük bir çaba sarf etti..

Dönüş yolunda Başkan Ağaoğlu, özellikle yabancı futbolcularla olaylardan etkilenmemesi için yine sevecen babacan tavrı ile yakından ilgilendi.

Onlarla yolculuk boyunca sohbet etti. Yaşadıklarını tek tek anlattı.

Maruz kaldıkları sözlü saldırıları detay bir şekilde dillendirdi..

Ağaoğlu, özellikle yabancı futbolculara yönelik bu motivasyon hamlesi, hemen etkisini gösterdi..

Maçtan sonra belli bir motivasyon bozukluğu yaşayan yabancı futbolcuların Ağaoğlu’nun bu yaklaşımı ile moralleri yeniden yerine geldi..

Yolculuk boyunca da özel izinle uçakta TV’lerdeki spor programları da yakından takip edildi.

Trabzon’a inişte de gerekli bağlantılar kurularak, cevaplar verildi..

Bu arada, uçakta morali son derece bozuk olan Erce Kardeşlerle de özel ilgilenen Başkan Ağaoğlu, Teknik Direktör Hüseyin Çimşir’le de uzunca bir sohbet etti..

HÜSEYİN HOCANIN AJANDASINDA...

Ve Hüseyin Hoca, ajandasındaki bazı kuralları değiştirdi..

Artık kalan 6 maç ile ilgili olarak kafasında daha değişik bir teknik ve taktik oyun anlayışı ile sahaya çıkmayı planlıyor..

Dün takımı izinliydi. Kendi ise tesislere geldi, Başkan Ağaoğlu ile bir görüşmesi oldu, ardından odasına çekildi ve Alanya maçının her türlü verilerinin toplandığı raporları inceledi..

Özellikle yenilen gollerdeki defans hatalarını pozisyon eksikliklerini de detaylı bir şekilde inceledi..

Hüseyin Hoca kalan 6 maç ile ilgili olarak rakiplerimizin dişli ve etkin mücadele ruhu ile oynayacaklarından hareketle, futbolcularının rehavete kapılmamaları gerektiğini de uyardı..

ALANYA YEREL GAZETELERİ KİN KUSTU

Alanya’da yayın yapan üç yerel gazete, Trabzonspor yönetimine ve özellikle de Başkan Ağaoğlu’na resmen kin kustu..

Gazetelerin birinci sayfa başlıklarında Trabzonspor için beraberliği hazmedemediler manşeti çeken Alanya Postası, Başkanımız Ahmet Ağaoğlu’nun sahadaki fotoğraflarını da yayınlayarak, sahaya atladı yorumunu yaptı..

Gerçek Alanya gazetesi ise birinci sayfasının tamamını maça ayırdı.

Başlığını da “Yakışmadı Ağaoğlu” olarak attı.. Ağaoğlu’nun sağa sola küfür ettiğini de iddia etti..

Alanya Gazetesi ile Trabzonspor’u elimizden kaçırdık başlığı ile maçı verirken, Trabzonspor yönetimi takımımızın bütün değerlerine küfür etti dedi..

Bu arada Alanya yönetimi de Trabzonspor’u TFF’ye şikayet edeceği de yerel gazetelerde yer aldı.

AĞAOĞLU VE ALKOL TESTİ

Trabzonspor Alanya maçı sonrası gelişmelerin tümünde, Trabzonspor cephesinin akıllı ve stratejik hamleleri camiaya da güven verdi..

Kriz iyi yönetildi. Ama gel gör ki, bir yerde ağır bir hata yapıldı…

Başkan Ağaoğlu’nun alkol testi yaptırması, Alanya’nın belirlediği çirkef gündemin peşine takılmak oldu..

Oysa, bu tür gündemi Trabzonspor her anlamda kurumsal yapısı ile belirlemeli, rakibin gündem belirleme hamlesini bertaraf etmeliydi..

Belki Ağaoğlu, çok samimi olarak, alkol testi yaptırdı.. Masumane ve rakibe karşı bir hamle olarak görülse de, Başkanın bu kararı, çok da Trabzonspor’a fayda sağlamadı..

Yıllar önce yine böyle alkol muhabbeti şimdi her platformda Trabzonspor’un şampiyonluk mücadelesinde masa başında uğradığı haksızlıkları büyük bir cesaret ile dillendiren Erman Toroğlu ile yaşanmıştı..

Toroğlu A.Aker’de oynanan bir Beşiktaş maçında gösterdiği kötü yönetim ile büyük bir tepkiye maruz kaldı..

Maçı yarıda bırakıp, soyunma odasına gitti.. Zamanın yönetimi de Toroğlu, alkollü dedi.. Türkiye’nin gündemine oturdu..

Toroğlu’na da soyunma odasında alkol testi yapıldı..Sonuç, olumsuz çıkmıştı..

Bu alkol muhabbeti ve suçlamalarının hiçbir temel dayanağı yok… Alanya’da da öyle oldu.

TRABZON İYİ PARTİ'DE ADAYLIK SİNYALİ

Trabzon İYİ Parti ilçe kongrelerini yapıyor. Ortahisar’da 400 delege seçimi de yapıldı..

Sandıklar kuruldu üyeler hür iradeleri ile Ortahisar ilçe yönetimini belirleyeceği delegeleri seçti.. Bu süreç, sandık kurularak tamamlandı.. Bu da İYİ Parti'nin, parti içi demokrasiye karşı sorumluluğunu göstermesi açısından önemli.. İYİ Parti kurulduğundan bu yana partinin saflarında yer alan Hüseyin Kıran, önümüzdeki aylarda yapılacak olan il başkanlığı seçimleri ile ilgili olarak adaylık sinyali de verdi.. Kıran’ın verdiği adaylık sinyali şöyle..

“Cesurlar hareketi olarak yola çıkan İYİ Parti’nin Trabzon genelinde de bir değişime ve bir açılıma ihtiyacı olduğu aşikardır.

Trabzon teşkilatının özellikle merkez ayağında ve il bazında geçmiş karnesi pek yeterli değildir. 

Sadece merkez ilçe olarak atanan birçok ilçe başkanı da maalesef atayanların küçük hesapları sonucu, benim olsun küçük olsun mantığı ile atama yapmasından dolayı, çok verimli olamamıştır. 
Trabzon il teşkilatının kuruluş aşamasında yapılan hatalar ve devamında süre gelen hatalar nedense ısrarla sürdürülmektedir.

Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayının belirlenmesi ve sonraki performansını eleştirdiğim zaman beni kınayanlar, seçim sonuçlarını gördüklerinde ne kadar haklı olduğumu sanırım anlamışlardır .

Kendi siyasi güçlerini sadece başkalarının makamlarının desteğinden alanlar, maalesef yıllardır Trabzon İYİ Parti'yi yönetiyorlar .
Siyaset yapmak isteyenlerin önü açılmalı partiye yeni yüzler katılmalıdır .”