BÜYÜKŞEHİR BELİRLENDİ. 26’SINDA AÇIKLANIYOR

Kulisimize başlarken başta, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutlarız.

Atakan Aksoy ile ilgili görsel sonucu

Mart 2019 seçimleri yaklaşıyor.

Kasım ayının son günleri yaklaşırken AK Parti’nin yanı sıra muhalefette de hareketlilik var. İYİ Parti’de aday adaylık süreci olmayacağı istişarelerle birlikte adayın açıklanacağı konuşuluyor.
Peki kim aday olacak? İYİ Parti pazartesi günü büyükşehir belediye başkan adayını açıklayacağını duyurdu.


İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayını KTÜ’de Ulaştırma Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Atakan Aksoy olarak açıklayacakmış. Bize gelen bilgi bu Genel Merkez ile görüşen İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığı Büyükşehir üzerinde anlaşmış olsa bile bundan daha önemli olan Ortahisar adayı.

Prof. Dr. Atakan Aksoy ile yola çıkacak olan İYİ Parti sloganını da “Trabzon’a taze kan Atakan” olarak belirledi. Peki Ortahisar’a kim olacak? İYİ Parti teşkilatı Ortahisar’da Volkan Canalioğlu ismini öne çıkarıyor. Ama Canalioğlu bu teklife yanaşmıyor.
Canalioğlu, muhalif partiler bir araya gelerek tek aday çıkarma kararı verirse  teklife sıcak bakacağı görünüyor. Muhalif partiler de Ortahisar gibi önemli bir belediyeyi almak için bu teklifi masaya yatırdığı konuşuluyor.

AK PARTİ’DEN SON TÜYOLAR

ak parti ile ilgili görsel sonucu

Ortalık toz duman. Ak Parti’de bugün 50 il belediye başkanı açıklanacak.. Ama içlerinde Trabzon yok. Ankara Ak Parti kulislerini yakından takip eden yayın danışmanımız Ali Savaş ile bir sohbetimiz oldu..

Savaş’a Ak Parti’den elde ettiği bazı bilgileri sorduk.. O da sağ olsun kendi köşesine değil ama Politik Güğüme açıkladı..

Ali Savaş da ortada ciddi bir bilgi kirliliği var dedi ve son kulis bilgilerini şöyle paylaştı..

Dün bu sütunlarda ilk kez duyurduğunuz gibi Trabzon adayı bugün açıklanmaz. İlçelerden belki üçünü açıklayabilirler, fakat bütünlüğü bozmamak adına bunu da yapmayabilirler.

Cumhurbaşkanı Arjantin’e gidiyor Trabzon dosyası da Arjantin’e taşındı. Trabzon Cumhurbaşkanının Arjantin dönüşü ele alınacak. Ama bu arada, ilginç bir bilgi daha var..

İddia şu ki, Cumhurbaşkanı Erdoğan, A.Metin Genç ve Mazhar Yıldırımhan’ın bir kez daha çapraz anket ile kamuoyuna sorulmasını diğer isimlerinde tekrar gözden geçirilmesi ve kesinlikle risk alınmaması, tartışılacak bir isim ile yola çıkılmaması talimatını vermiş.
Yani Trabzon süreci yine başa döndü ve herkesin şansı yine ilk günkü kadar arttı. Davut Çakır ismi üzerine özellikle Ankara kulislerinde ciddi bir çalışma söz konusu. Trabzon teşkilatlarından ve STK’lardan genel merkeze Erdoğan Bayraktar ismi ile ilgili çok sayıda olumlu talep gitmiş.
Tüm bu talepler yeniden değerlendirilerek anketler gerçekleştirilecekmiş.
Cumhurbaşkanı Arjantin’de olduğu süre içinde bu anket Trabzon’da yapılacak. Erdoğan Arjantin’den geldikten sonra bir kez daha Trabzon’u masaya yatıracak.

Herkes acaba Trabzon milletvekilleri ve il başkanı büyükşehir adayı belirlenirken dinlenecek mi sorusunu merak ediyor. Buna da açıklık getirelim.

“Evet, dinlenecek. Cumhurbaşkanı parti genel merkezinde Trabzon milletvekilleri ve il başkanını toplu halde huzura alacak ve görüşlerini soracak…”

İşte bu süreçten sonra büyükşehir belediye başkanı da belli olacak.
Şunu da belirtelim, özellikle bugün açıklanacak olan 50 il belediye başkanına bakıldığında teşkilat ve parti ağırlıklı isimler öne çıkıyor. Bu manada şu yorum yapılıyor, ‘Haydar Revi’nin şansı yüksek’.

TRABZON İTİRAFLARI MAKASLANDI MI?

trabzon fetö imamı ile ilgili görsel sonucu

Önceki gün Trabzon ve Gümüşhane gündemine bomba gibi bir haber düştü..

Trabzon FETO imamının itirafları..

Trabzon’daki mahkemede el yazısı ile medyaya sızan itiraflarda, Trabzon ve Gümüşhene’de bu imam ile dirsek teması olmayan yok..

Üstelik imamın önerileri de bizzat yerine gelmiş diyorlar..

Bu itiraflar yayınlandığı gibi ortalık karıştı. İlginç iddialar da gündeme gelmedi değil.

Bu iddiaların başında, itirafçı imanın itiraflarının tümünün, medyada neden yer almadığı vardı?

İddia o ki, imamın medyaya yansıyan itirafları birileri tarafından özellikle sansürletildi,  ya da soruşturmanın selameti açısından medyada yer alması istenmedi.

Yada bu itiraflar yerel seçim üzeri birilerinin önünü tıkar diye mi korkuldu, bilinmiyor.

Fakat imam nasıl bir imam ise şehri yönetenlerin hepsine topyekün isim isim bir suç yüklediği için, söyledikleri şehir tarafından çok ciddiye alınmış değil.

Çünkü ‘Mutlaka maksatlı yapıyor, ülkede huzursuzluk yaratmak adına seçim üzeri böyle çok sayıda ifade basına servis edilir’ kanısı hakim.

İmamın yayınlanmayan itirafları Trabzon’a çok ses getirecek gibi… Bizden söylemesi.

VAKFIKEBİR’İN BAŞKANI KİM OLACAK?

vakfıkebir ile ilgili görsel sonucu

Seçim yaklaşırken sadece belediye başkan adayları gündemde değil belediye meclis üyeleri ve ilçe başkanlıkları da gündemde.

Şu anda AK Parti Vakfıkebir ilçe başkanlığı için kulisler başladı. Çünkü mevcut Başkan Enver İskenderoğlu’nun rotasında Belediye meclis üyelisi var. Eğer meclis üyesi olursa ilçe belediye başkanlığından istifa edecek.

Enver İskenderoğlu arkadaşlık ortamında istifa edeceğini söylediği için ilçe başkanı olmak isteyenler de kulislere başladı. Peki İskenderoğlu istifa ederse kim ilçe başkanı olacak?

Şu anda Cahit Kurt, Metin Ali Karadeniz, Yusuf Sağlam, Ayhan Turan, Ahmet Uzun isimleri öne çıkıyor. Bu isimler AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’yle de temasta.

Bakalım farklı ilçelerde bu tür başkanlık yarışları olacak mı?

İKİ İŞİ BİR ARADA GETİREN ADAY ADAYI  

AK Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayı Sait Gürsoy yoğun fakat reklamını çok da abartmadan çalışmalarına devam ediyor.

Gürsoy’da özgüven ve tevazu var, her ikisinin de sebebi Arsin’de hem teşkilat anlamında hem de kamuoyun anlamında tecrübesi var.

Partinin kuruluşundan itibaren yer almış olan Gürsoy bu avantajının yanı sıra Arsin’de doğup büyümüş olmasından dolayı da Arsin’i çok iyi biliyor.

Hem parti hem de Büyükşehir’deki görevlerinin artısıyla Arsin’in 35 mahallesinde gidilmedik yer bırakmamış olan Gürsoy, AK Parti Genel Merkezinin vereceği kararı bekliyor.

Gürsoy ayrıca Aday Adaylığını açıkladıktan sonra Büyükşehir Belediyesindeki Plan Bütçe Komisyonu Başkanı olarak da son günlerde yoğun bir performans gösteriyor çünkü 2019 yılı bütçeleriyle alakalı çalışmalar yapıyor.

Gürsoy bir Arsin’de bir Trabzon’da ve diğer taraftan Ankara’yı da yakın takibe almış durumda.

AK Parti Genel Merkezinde de Gürsoy’un tecrübesi dikkatlerden kaçmıyor.

Öte yandan Arsin’de AK Parti’nin Belediye Başkan Aday Adayları arasında dikkat çeken isimlerden bir tanesi de Seyit Hisoğlu, Hisoğlu genç ve dinamik bunu da çok hızlı bir şekilde sahaya yansıttı ve aralıksız bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.

EYÜBOĞLU KİME TAM DESTEK SÖZÜ VERDİ

Trabzon’da eğitime damgasını vuran isimlerinden başında gelir, Ömer Eyüboğlu. Trabzon Lisesi’ni, müdürü olduğu dönemde bir dünya markası haline getiren efsane müdür Eyüboğlu, şimdilerde özel bir kolejde yöneticilik yapıyor. Ve aynı disiplin ile ilginç yönetim sistemi ile dikkat çekmeye devam ediyor.

Eyüboğlu etkin, sözü geçen, Trabzon’da önemli konumlarda görevlendirilmesi hep gündeme gelen ama siyasetten de uzak duran bir isimdir. Geçtiğimiz günlerde öğrencisi olan ve Trabzon’da seçim sürecindeki çalışmaları ile dikkatleri üzerine çeken Yomra Belediye Başkan aday adayı Tülay Adanur, Eyüboğlu’nu ziyaret ederek öğretmenler gününü kutladı.

Eyüboğlu ‘Yomra’ya aday adayı olması münasebetiyle Adanur’u tebrik ederek ‘Senin için gereken tüm desteği veririm, seninle gurur duyuyorum’ diyerek öğrencisine başarılar diledi.

Eyüboğlu gibi önemli bir ismin desteğini alan Adanur, sadece Trabzon’da değil Türkiye’deki kadın aday adayları arasında genel merkezin dikkatlerini üzerine yoğunlaştırdığı bir izim olarak gündemde.