MUMCU BAŞLIYOR, ÇEBİ BEKLİYOR 

AK Parti Trabzon İl Başkanı ve Ortahisar İlçe Başkanı belli oldu. Aslında bu iki isim de şu anda aday olarak görülüyor. Çünkü hem Ortahisar için hem il için kongre yapılacak. Yani delege oyunu kullanacak. 

Kongre süreci gelirken nasıl adımlar izlenecek. 

Bildiğiniz üzere AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’nin yeni görevi nedeniyle yerine kısa süreli İl Başkan Vekili olan Hasan Dilekoğlu vekalet etti. Fakat bu görevlendirme Revi istifa etmediği için çok da resmi olmadı, şifaen verilmiş bir görev gibi oldu.

Şimdi o koltuk için yine görev değişikliği olacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından İl Başkanı olarak atanan Sezgin Mumcu pazartesi günü saat 14:00’te Haydar Revi'den görevi devralacak. 

Parti binasında devir teslim töreni düzenlenecek. 

Sezgin Mumcu bildiğiniz üzere mevcut yönetimde olduğu için başkanlık görevi kendisine devredilebilecek. 

Ama Selahattin Çebi Ortahisar Belediye Başkanı olduğu için önce istifa edecek ardından da başkan olmak için kongreyi bekleyecek.  

Başkanlık görevini devralacak olan Sezgin Mumcu’ya yönetim sürecini sorduk. Görevi devralmasının ardından yapacağı işleri şu ifadelerle özetledi; “Görevi devraldıktan sonra ilçe başkanları ve belediye başkanları ile toplantılar gerçekleştireceğim. Yine partimizin gerçek sahibi olan teşkilat mensuplarımızla

istişare edeceğim. 

Partimize şehrimize yakışır, gayretli azimli güvenilir şeffaf bir yönetim kurulu oluşturup hep birlikte şehrimize hizmet etmeyi istiyorum.  

Bu süreçte çok telefon alıyorum. Özellikle bazı arkadaşlarımızın devam etmesi, yine bazı arkadaşlarımızın yönetime alınması noktasında değerli partililerimiz tarafından öneriler yapılıyor. Zamanımız geniş ve en iyi liste için çaba harcayacağız. Millete hizmet edecek, millet için parti için dava için çalışacak

listeyi yapma gayretinde olacağız.” 

Mumcu, 8 Şubat tarihinde Ortahisar İlçe Kongresinin gerçekleştirileceğini fakat il kongresi için henüz tarihin netleşmediğini de ekliyor…
 

AK PARTİ’DE ADAYLARA AÇIK KAPI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti İl Başkanı olarak atanan Sezgin Mumcu kongre sürecini sürdürüyor. Bu süreç devam ederken Ak Parti İl Başkan adayı Metin Kaya yaptığı açıklamada kongrede aday olacağını söylemişti. Metin Kaya ilçelerde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 


Peki Mumcu’nun bu davranışlara yanıtı ne oldu? 

Mumcu herkese saygısı olduğunu belirterek, “Aday olarak çalışan arkadaşlar olduğunu biliyorum. Bunu kendilerinde hak olarak görebilirler. Burada herhangi bir problem yok.  Kongrede divana listelerini verebilirler, hiçbir sakınca yoktur. Ben herhangi bir rahatsızlık duymuyorum bu çalışmalardan” diyerek

net şekilde kendisini ifade ediyor.
 

TRABZONSPOR’U DA KOLLAYIN BEYLER!

Trabzonspor’da çok acayip bir transfer dönemi geçiyor.

Hemen hemen her gün 1-2 isim için Trabzonspor’un gündemine geldiği görülüyor. Bu isimlerin maliyetleri de oldukça şaşırtıcı. 2 milyon 3 milyon hatta ve hatta 4 milyon Euro’lar havada uçuşuyor. Bu belgeler tarafımıza da iletiliyor. 

Taraftar ister evet ama yönetici orada olmanın sorumluluğu gereği Trabzonspor Kulübü’nün geleceğini düşünmek zorunda.

 Zamanında Burak, Kucka, Sosa’nın sözleşmeleri nasıl çarşaf çarşaf sergilendiyse zamanı gelince bu sözleşmeler de serilir. Transfer yapılmasın demiyoruz, bu maliyetlere çıkılmanın bir anlamı olmadığını, daha önce çok denendiğini ve bu günlere gelindiğini söylüyoruz. 

Bakıldığında son transferlerden Hugo ve Berat oldukça başarılı ve ciddi miktarlar bağlanmış durumda bu oyuncuların yanına maliyetlere uygun işler yapılması gerekiyor.

 Lütfen bu kulübü birkaç sene daha geriye atmayın. Hoca ne istiyorsa yapın. 

850-900 olarak ifade edilen borç yeniden 1.200, 1.400’e çıkınca bu kadar emeğin boşa gittiği bir daha anlaşılacak.


PEREİRA VE 3 MİLYON TL

Trabzonspor’da bir haftadır gündemi meşgul eden bir Pereira gerçeği var.

Evet Trabzonspor’un kaptanı Pereira yol ayrımında.

Türkiye’de ilk bu gelişmeleri anbean olarak 61saat olarak aktardık. Şimdi neler yaşanacağını yazalım.

Trabzonspor’da Avcı Pereira’ya 6 aylık hocalık teklif etti.

Pereira bu teklifi kabul etmedi.

Avcı’da kapıyı gösterdi.

Şimdi Pereira takım arayışlarına girdi.

Yeni durağı Portekiz’den olabilir ancak şöyle bir gerçek daha önümüze çıktı. 

Oyuncu pandemi döneminde 600 bin Euro’luk yeni sözleşmeye imza attı. Yani içeride kapı gibi 300 bin Euro’su var.

Aldığımız haberlere göre kendisine yapılan bu muameleden ötürü bu parasını istiyormuş. Günümüz kurunu hesap edersek o da 3 milyon TL’yi alıp gidecek.

Zaten Trabzonspor koca sende sadece Sörloth’tan kar edebilmeyi başardı. Diğer transferler tam bir fiyasko! Bu da o halkaya eklendi.


BAŞKAN AYDINLI ‘DAN GAZETECİLERE ZİYARET 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı… Mesleğin hem okulunu okudu hem de uzun yıllar muhabirlikte sokağın tozunu yuttu. Şimdi de bulunduğu görevinin hakkını vermek için çalışıyor.

Göreve geldiği günden itibaren ekibiyle birlikte Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığına ivme kazandıran Aydınlı, yaptığı çalışmalarla takdir topluyor diyebiliriz.  Aydınlı görevinin yanı sıra basın mensubu olan arkadaşlarıyla ve kurumlarla da bir araya gelmeye özen gösteriyor. 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde koronavirüs salgını nedeniyle geleneksel kahvaltı organizasyonu yapılamayınca, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek gazetecilerle sohbet gerçekleştirmişti. 

Bunun üzerine Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Selahattin Aydınlı da ilçelerde haftalık olarak yayın hayatına devam eden gazeteleri ziyaret ederek, basın mensuplarına Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun selamını iletiyor. 

Aydınlı son olarak Of Havadis Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yüksel Yaşar ile İzzet Keleş’i ziyaret etti.  Aydınlı ayrıca, Akçaabat Yeni Haber Gazetesi imtiyaz sahibi İsmail Topal ve  Büyükliman Posta Gazetesi imtiyaz sahibi Ahmet Kamburoğlu’na da ziyarette bulundu. Ziyaretlerde Büyükşehir

Belediyesinin proje çalışmaları ile ilgili de bilgi veren Başkan Aydınlı, gazetecilerle görüş alışverişinde bulunuyor. 


EREN BÜLBÜL’ÜN ADI TABELADA NEDEN YOK?

Trabzon da hatırlanacağı üzere Trabzon Gençlik Merkezinin açılışı geçen hafta içi Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun katılımıyla yapılmıştı. Bakan Kasapoğlu, açılış esnasında Gençlik Merkezi’nin yeni adının Şehit Eren Bülbüloğlu Gençlik Merkezi olarak ifade etti. Ancak dikkatimizi çeken merkezin ne tabelasına ne de konuşmaların yapıldığı panoda Eren Bülbül ifadesi yer almıyordu. Bizde konuyu merak ettik ve araştırmaya başladık.

Öğrendik ki aslında merkezin ismini Bakan Kasapoğlu son anda değiştirmiş. Hatta Bakan Kasapoğlu konuşması esnasında Merkezin adına Eren’in ismini verdi de diyebiliriz.

Peki bundan sonra ne olacak? 

Şimdi Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Merkezin adının resmen değiştirilmesi için harekete geçti. 

İlk etapta yeni ismin verilmesi için hazırlanacak veya hazırlanan yazı Ankara’ya ya gönderilecek Ankara’da bakanlık tarafından isim onaylanacak ve Trabzon’a iletilecek. İsim değişikliği resmiyet kazandıktan sonra merkezin tabelalarına da şehidimiz Eren Bülbülün adı yer alacak.