SAHAYA GEÇ İNDİ AMA 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayları arasında son virajda sahanın en çok çalışan isimlerinden biri de Ercan Şılbır oldu. Demokrat Parti’nin adayı olan Ercan Şılbır, tüm ilçelere DP ekibi ile birlikte çıkarma yaparak, bir tarafta dev seçim otobüsü, bir tarafta da seçim minibüsleri ile ilçelerde adeta son günlerde gövde gösterisi yapan isim oldu. 
Cadde cadde, sokak sokak gezen Şılbır biraz geç kalmış olsa da iyi ses getirdi diyebiliriz. Seçimde her partinin adayından daha Trabzonlu daha halkçı olduğunu ifade eden Şılbır’a partinin GİK üyesi Ali Akar’da her ziyaretinde eşlik ederek ülkenin içinde bulunduğu durumdan kurtulabilmesi için Demokrat Parti kadrolarının yeniden göreve gelmesi gerektiğini ifade etti. 
Seçime bir hafta kala temposunu arttırarak çalışmalara devam edeceklerini belirten DP kadroları ‘Trabzon’da kimse halkın oyunu çantada keklik sanmasın’ diyerek rakiplerine gönderme yapmayı da ihmal etmedi. 

ZORLUOĞLU İLÇELERDE DUYULDU MU
Trabzon Büyükşehir Belediye başkan adayları arasında, Trabzon’un tüm ilçelerinde ismi en çok bilinen kim derseniz, çok rahat bir şekilde Murat Zorluoğlu diyebiliriz. Öyle ki bazı ilçelerde, kendi ilçesinin belediye başkan adayının ismini bilmeyen vatandaşlar Büyükşehir sorulduğunda direk olarak ‘Murat Zorluoğlu’ diyebiliyor. 
Bu da gösteriyor ki Zorluoğlu ekibi isim bilinirliği üzerine yaptığı enfermasyonlar tuttu, yerinde ve başarılı oldu. 
Zorluoğlu için kimileri ‘Bizim vali, kimileri Van’dan gelen vali, kimileri bizim başkan’ sıfatlarını kullanarak desteklerini dile getirdiler. 
Bazı ilçelerde AK Partili olmasına rağmen ilçesinin belediye başkan adayına oy vermeyeceğine Millet ittifakını, SP’yi, BBP’yi tercih edeceğini açık açık ifade eden vatandaşlar büyükşehirde Zorluoğlu’na destek vereceklerini söyleyerek ‘Büyükşehirden hizmeti alacağız ama ilçemizde kendi adamımıza, bizden olana oy vereceğiz’ mesajını vermiş oldu. 

O ADAY AK PARTİ’YE GEÇECEK Mİ?
Trabzon’un Arsin ilçesinde seçim Cumhur İttifakı ile eski belediye başkanı SP’nin adayı Ramis Sunguroğlu arasında geçiyor. Geçtiğimiz günlerde ilçede Ak Parti Milletvekili Muhammet Balta bir konuşmasında Ramis Sunguroğlu’nun seçimi kazanırsa AK Parti’ye geçeceği yönünde bir söylemde bulunduğunu belirterek ağır sözlerle eleştirmişti. 
Sunguroğlu bu iddiaları yalanlayarak kesinlikte böyle bir şey demediğini, kazanırsam AK Parti’ye geçeceğim demediğini, kendisine iftira atıldığını kaybetti. 


Seçimi kazanması noktasında Ak Parti’ye geçip geçmeyeceğine de halkın karar vereceğini ifade eden Sunguroğlu, ‘Biz bir istişare ile SP’den aday olduk. Seçimi kazanırsak halkın ortak kararı ile, istişare ile kazanacağız. Bir partiye geçip geçmeyeceğime de yine halkımız karar verir ben değil’ ifadelerini kullandı. 

BAKAN ALBAYRAKA’A DOSYA VERDİLER 
Türkiye’de özellikle kur artışından dolayı yurt dışından gelen medikal malzemelerinin fiyatları fazlasıyla yükselirken daha önceden ihaleleri alan firmalar fazlasıyla sıkıntı yaşıyor. Çünkü farz edin kur yükselmeden önce ihaleye giren firmalar fiyatları ona göre verirken ancak kur artışıyla beraber verdikleri fiyata bile malzemeleri alamaz duruma geldiler. 
Bu duruma bir de hastanelerin belirlenen zamanlarda ücretleri yatırmaması eklenince kimi firmalar iflas noktasına geldi. 
Bunun en net örneği ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesinde yaşanıyor. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz aylarda TTSO Medikalci Meclis Üyeleri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu makamında ziyaret etmiş ve KTÜ Tıp Fakültesinden 3 yıldır alacaklarını tahsil edemediklerini söylemişti. 


Burada zor durumda olduklarını ifade eden komite üyeleri, sorunun çözümü için yardım istemişti. 
Medikalciler bununla da yetinmedi. Hafta içinde Trabzon’a gelen Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın da programına katılan Medikalciler kendisiyle görüşme fırsatı buldu. 


TTSO 18. Medilkalciler Grubu Meclis Üyesi Onur Sağır ve Komite Üyeleri Bakan Berat Albayrak ile şehrin sağlık sorunları ile alakalı dosyayı TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nun desteği ile Bakan Albayrak’a verdiği ifade edildi. 
Medikalcilerin verdiği bilgiye göre Bakan Albayrak, konuyu takip edeceğini ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile görüşeceğini söylediği kaydedildi. 

SEÇİLECEK BAŞKANA BIRAKTILAR 
31 Mart’ta yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine kısa bir süre kala Trabzon Büyükşehir Belediyesi mevcut Meclis Üyeleri de son toplantılarını yaptı. 
Aslında son toplantılarda Trabzon’un tarihi için önemli bir karara imza attıklarını söyleyebiliriz.. 
Bu kararın arkasında ise Bizim Neslin Uşakları’nın, 2017 yılında Trabzon’da Prof. Dr. Bingür Sönmez’in sunumuyla yapılan “Trabzon’dan Sarıkamış’a Gidip Dönemeyen Bizim Uşaklar” programı etkili oldu... 
Bu programdan esinlenen Trabzon Büyükşehir Belediyesi, o zaman il sınırları ile birlikte Trabzon’dan Sarıkamış’a gidip dönemeyen “Bizim Uşaklar” için anıt yaptırma kararı aldı. 


O zaman ki il sınırları ile dememizin nedeni hatırlanacağı üzere Trabzon, o dönem Samsun’dan, Artvin’e kadar uzanan bir il sınırlarına sahipti. 
Bu nedenle Sarıkamış Anıtı, sadece şu an ki Trabzon il sınırlarıyla değil, Çarşamba, Pazar, Çayeli gibi mevcut il sınırlarının dışında bölgelerde ki şehitlerimizi de yad edecek... 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun da önerisiyle meclise gelen madde, ilk olarak gündeme alındı ardından ise komisyonlara sevk edilmeden mecliste onaylandı. 
Burada anıtın yeri de belli.. 
Başkan Gümrükçüoğlu, “Atapark Kavşağı yokuşu, o bölgeleri tarif eden Erdoğdu’ya dönen kısımda” ifadeleriyle açıkladı.

AĞAOĞLU VE USTA’NIN KADERİ…
Trabzonspor’da göreve gelen Ahmet Ağaoğlu yönetimi sürekli eski yönetimi ödemeler konusunda vuruyordu.
Gel zaman git zaman aradan neredeyse 1 yıl geçti.
Bu süre zarfında Ahmet Ağaoğlu yönetimi de aynı duruma düştü.
Alacağını alamayan oyuncular ve kulüpler bir bir TFF ve FIFA’nın kapısını çalıyor.
Kimler başvurdu diyecek olursak kişisel olarak Onur Kıvrak Burak Yılmaz, Juraj Kucka, ve İbanez alacakları için başvuru yapmıştı.


Bu isimlere ek olarak ise Hosseini’nin kulübü Esteghal, Novak’ın kulübü Midylandt, Nwakaeme’nin kulübü Hapoel Beer Sheva gibi kulüpler Ağaoğlu döneminde FIFA’nın yolunu tuttu.
Yaşanan bu olaylar her ne kadar yaşanan maddi kriz nedeniyle normal olarak karşılasansa da FIFA’ya verilen sözler neticesinde Trabzonspor’u iyice zor duruma soktu. 
Oyuncuların bazılarına ödeme yapan Bordo Mavililer FIFA dosyalarını indirmeye çalışsa da bunları ödemek zorunda. 

Ayrıca Trabzonspor’un bu hafta ödemesi gereken 80 milyon TL gibi bir bedel var. Cumaya kadar mecburi ödenip “borcu yoktur” yazısı alınacak. Yukarıda isimlerini verdiğimiz oyunculara, kulüplere ve menajer tayfasına geniş çaplı ödemeler yapılacak.

Zor bi eşik, bakalım neler olacak?