TRABZON MEDYASINDA KORONA KRİZİ!

Ekonominin durma noktasına geldiği şu günlerde, Trabzon yazılı medyasında da kriz emareleri yaşanmaya başladı.. Yerel gazetelerin ilan gelirleri bayağı aşağı düştü. Resmi ilanlarda azaldı.. Bunun üzerine, Trabzon’da günlük yayındaki gazetelerin patronları bir araya gelerek, gazete sayfa adedini düşünmeyi masa üzerine koydular.

Taraflar detay görüşmelerini sürdürüyor.

Edindiğimiz bilgilere göre de Karadeniz hariç diğer gazeteler, sayfa adedinin 12’ye indirilmesinde ilke kararına vardı..

Tabi, Karadeniz’in de bu karara uyma koşulu ile.. Gazete patronları Karadeniz’in patronu M.Ali Yılmaz ile görüşmek için Hasan Kurt’u yetkilendirdi.. Kurt da konuştu.. Bu konuşmadan kesin bir netice çıkmadı.. Yılmaz konu ile ilgili kararını Kurt’a ileteceğini söyledi…

Gazetelerin 12 sayfaya toplu olarak inmeleri halinde 15 ile 20 bin lira arasında bir kazanımları olacak. Yok eğer inmezlerle zararına gazete çıkarmak devam edecek.

HASAN KURT’TAN İDDİALI SÖZ...
Trabzon medyasında her dönem şu gazete kapanacak, yayınını durduracak dedikoduları olur..

Bu günlerde de aynı dedikodu medya dünyasında kulaktan kulağa söyleniyor.

Hasan Kurt’un M.Ali Yılmaz’la yaptığı telefon görüşmesinin ayrıntılarını öğrenmek istedik..

Detaya girmedi. Ne konuştuğunu gazetesinde yazdığını söyledi… Hasan Kurt’a, Trabzon’da yayın hayatına son verecek gazete olur mu dedik..

Kendi adıma konuşayım, benim gazetem, ancak ben ölürsem yayın hayatına son verir..

Diğer gazeteler için de aynı..

Patronları ölürse..

Yani Trabzon’da hiçbir gazete yayın hayatına son vermez..

İnatla ve dirençle yayın hayatını sürdürür.

O GAZETECİ YASAĞI NASIL DELDİ?

Şu sıralar Trabzon’da da restoranlar kapalı…

Tabi, alanda çalışan gazeteciler haber peşinde..

Doğal olarak da çok seyyar oldukları için sefer tası da taşıyamıyorlar.

Geçenlerde Dünya gazetesinin Trabzon bölge müdürlüğü görevine atanan Osman Şişko, ekonominin durduğu şu günlerde yine gazetesine ekonomi haberleri yapıyor..

Araziye de çıkıyor…

Arazide de günlük ihtiyaçlarını karşılıyor…

Yemeğini bu kez aracında yedi..

Menüsü zengin yemek tepsisi, bir hayli de iştah kabartan cinstendi…

TRABZON ADLİYESİNDE KORONA!
Cumhurbaşkanlığının Koronavirüs salgını ile mücadele tedbirleri kapsamında kamu binalarında olduğu gibi Trabzon Adliyesi’nde de tedbirler alınmaya başlandı. Bir avukat dostumuzdan aldığımız bilgiye göre, vatandaşların ve avukatların salgın tehlikesinden ötürü ertelenen duruşmaları için sms ve tebligatlar ile bilgilendirilmeye devam edildiği, adliye girişinde ivedi taleplerle gelen vatandaşların işlemlerinin en kısa sürede giderilebilmesi için ilgililerin ön büro ve danışma bürolarına yönlendirildiği ve mümkün olduğunca sosyal izolasyonun sağlanmaya çalışıldığı öğrenildi. Ayrıca, bina içerisinde çeşitli noktalarda dezenfektanların olduğu da tarafımıza aktarıldı.

Duruşmaların ertelendiğini duyan vatandaşların Trabzon Adliyesi’ne gelme sebebinin birçoğunun da bu durumu teyit etmeleri ve yeni duruşma tarihlerini öğrenmek istemeleri imiş.

Avukat dostumuzun aktardığına göre, vatandaşlar adliyelere gitmeden ertelenmiş olan duruşma tarihlerini E-Devlet Portalından öğrenebileceklerinin farkında değillermiş… www.turkiye.gov.tr üzerinden Adalet Bakanlığı (https://www.turkiye.gov.tr/adalet-bakanligi) sekmesine gelerek mahkemelerin duruşma tarihlerinin sorgulanabileceği, adli sicil kaydı alınabileceği ve bu sayede dijital ortamda yürütülen hizmetlerle sosyal izolasyonun sağlanarak fiziki ortamda oluşabilecek tehlikelerin en aza indirgenebileceği de kıymetli avukat dostumuzun aktardığı en güzel bilgi bizlere… Bunun yanı sıra bir bilinmeyen güzel hizmetin ise UYAP Vatandaş Portal olduğu imiş. http://vatandas.uyap.gov.tr  adresine T.C. Kimlik Numarası ve e-Devlet şifresiyle giriş yapan vatandaşlar, internet üzerinden tarafı olduğu dava dosyalarının içeriğini inceleyebilir ve dosyalarının belgelerinden çıktı alabilirlermiş.

Trabzon Adliyesinde olduğu gibi birçok adli hizmeti adliyelere giderek almak isteyen vatandaşları dijital ortama yönlendirmek bu süreçte yapılması gereken en önemli çözüm.

E-devlet hizmetlerinin vatandaşlar nezdinde bilinirliğinin artırılması için kamu spotları yayınlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin Adalet Bakanlığı ve RTÜK ile işbirliği içerisinde olarak UYAP Vatandaş Portal ile diğer kamu hizmetlerinin tanıtımı için kamu spotları yayınlamasının Koronavirüs salgını ile mücadele sürecinde kamu hizmetlerinin dijital ortamdan yürütülebilirliğinin artırılması noktasında önemli ve güçlü bir adım olacağını değerlendiriyoruz.

O OTELİN HİKAYESİ...

Sandal Otelin iki sahibi Halil İbrahim Demirtaş ile Raif Yazıcı, Yomra’daki otellerini sağlık bakanlığı emrine verdi..

Sağlık bakanlığı ilgilileri, oteli Kaşüstün’deki sağlık çalışanları için kullanmak istediklerini ne kadar ücret talep ettiklerini söyledi…

Her iki ortak, hemen anında bila ücretsiz sağlık bakanlığına tahsis edeceklerini söylediler..

Bu iki yurtsever, Trabzonlu girişimci isteseydi, ücreti mukabilinde otellerini kiralardı.

Kimse de bir şey demezdi..

Şu kriz ortamında krizden yararlanarak adeta gaspçı gibi ortalıkta dolaşanların aksine her iki ortağın bu tavrı, alkışlanacak bir tavır…

Fırsatçılığın kol gezdi şu günlerde özellikle sağlıkla ilgili ekipmanların fiyatlarına açıktan zam yapanlara örnek olur bu iki yiğit Trabzon evladının tavrı…

Bir alkışı da onlar hak etti..

İLK GÜN SESSİZ GEÇTİ

Trabzon büyükşehir belediyesine işçi alımları ile ilgili sonuçlar açıklandı..

Bütün medyanın haber merkezleri, alımlarda torpil olduğuna dair gelecek telefonlara kitlendi..

Ama gün boyu böyle bir telefon gelmedi..

61saat haber merkezinde bu konuda arkadaşlarımızı pür dikkat olmalarını istedik..

Ve gece 21 ‘e kadar sınav sonuçlarına itiraz eden bir sınavzede olmadı..

Bu da demek ki, hakkaniyet kuralları uygulandı yorumunu beraberinde getirir mi..?

Biraz daha beklemek gerek..