İKİ BAŞKAN ARASINDA MÜDAHALE YOK, İSTİŞARE VAR

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu önceki gün Ak Parti Trabzon İl Başkanlığına gitti. 

Burada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferans ile gerçekleştirdiği AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına katıldı. 

Ak Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, il başkanlığı masasını Başkan Zorluoğlu ile paylaştı. 

Toplantıya ayrıca Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Çelenk Sürmen ve Gençlik Kolları Başkanı Sefa Küçükali de katıldı. 

Toplantı sonrasında iki başkan gündemle alakalı sohbet etti. 

Bu toplantı karesi sonrasında, Zorluoğlu’na ilk başta il yönetimiyle frekanslarının tutmadığı hatırlatılarak süreç soruldu. 

Başkan Zorluoğlu kaçamak olmadan net cevap vererek durumu özetledi.

Birbirlerinin işlerine müdahil olmadan istişareli olduklarını belirterek şöyle cevap verdi: “İl teşkilatı ile frekansımız uyuşmaması olamaz. Aynı çatı altında yer alıyoruz. AK Parti çatısı altındayız, hiçbirimizin bu çatı altındaki değerlerinin dışındaki bir davranış içersinde olmaz. Disiplinli bir partiyiz. Elbette yöntem ve yoğurt yeme şeklimizde değişiklikler olabilir. 

Valilikten geldik siyasetten gelmedik. İşin başında bazı anlaşmazlıklar olabilir ama aradan geçen süre içersinde hem biz hem il başkanımız ve parti yöneticilerimiz işi konuşarak birbirimizi anlatarak geldiğimiz noktada hiçbir sorunumuz yoktur. Sadece il teşkilatımız değil ilçe teşkilatlarımızla da diyaloglarımız çok iyi durumdadır. Birbirimizin işlerine müdahale etmeden ama istişare ederek yolumuza devam ediyoruz.”

TRABZONSPOR BÖYLE BAYRAMLAŞTI!

Trabzonspor'da bayramlaşma töreni - Son dakika Trabzonspor ...Nerede o eski bayramlar derler ya Trabzonspor’da da öyle bir bayram günü… 

Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nin bahçesi hınca hınç dolar taraftarlar yöneticilerle görüşür bazen de oyuncularla iletişim kurardı.

Bu şehri ayakta tutan bağlılığı sağlayan güzel durumlardan da bir tanesiydi.

Halkın takımı Trabzonspor halka karışır sıcak bir ortam sağlanırdı.

Bakanlar, Milletvekilleri, iş adamları hemen hemen herkes orada olurdu. Trabzon’un prestij noktalarından bir tanesiydi bayramlar. 

Şimdi ise hem sokağa çıkma yasağı var hem de bayram yok. 

Trabzonspor ise bu bayramı sosyal medya hesaplarından paylaşacağı videolarla geçirecek. 

Yönetim ise daha önce yönetim kurulu toplantılarını yaptığı gibi video konferans yöntemi ile kendi aralarında bayramlaştı.

Öte yandan şunu da belirtmekte fayda var Trabzonspor’da koronavirüs döneminde videokonferans yapılan tüm yönetim kurulu toplantılarını pazarlamacı Serdar Ekrem Şirin organize ediyor, altyapıyı sağlıyor ve moderasyonluk yapıyormuş.

SOSA VE NOVAK’TA SINIRLAR ZORLANDI!

Son dakika haberi: Trabzonspor Sosa ve Novak ile anlaştı! TS HaberleriTrabzonspor’da şu an gelecek transferlerden çok kaptan Sosa ve Novak’ın durumu merak ediliyor.

Aradan aylar geçmesine rağmen iki oyuncu da Trabzonspor ile henüz anlaşamadı.

İlk etapta maddiyat öne çıksa da oyuncuların Koronavirüs salgını nedeniyle bir geri çekilme içinde olduklarını öğrendik.

Nedir bu geri çekilme…

Oyuncular yaşanılan salgın nedeniyle aileleri ile biraraya gelememekten ötürü oldukça canları sıkılmış durumda.

Yasakların kalkması ve ligin bitmesiyle ilk olarak bu hasreti dindirmek istiyorlar.

Yaşanan bu durum her insanoğlunu etkilediği gibi ailesinden uzak kalan ve yeniden bir başlangıç içerisine girecek bu iki oyuncuyu da etkilemiş durumda.  Haliyle de bekleme moduna geçmişler. 

Para konusuna gelince Trabzonspor’daki en yetkili isme sorduk. 

Önerdiğiniz parayı mı beğenmediler?

Aldığımız cevap ise “Biz Trabzonspor olarak verebildiğimiz en iyi teklifleri verdik. Kulübün standartlarını aşan çok iyi miktar teklif ettik. Son söz onlarda, bizim duruşumuz belli devam etmek istiyoruz. Onlar da bizimle birlikte devam etmek istediklerini söylemiştiler. Salgından sonra önemli gelişmelerin yaşanmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Açıklamadan da görüneceği üzere iki oyuncu da Trabzonspor tarafından iyi teklifler almış ve son karar oyunculara bırakılmış durumda. 

MERAL AKŞENER TRABZON’A BAĞLANDI 

Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından gerçekleştirilen telekonferans yöntemiyle belediye başkanları buluşmasına katılmış. 

Meral Akşener Trabzon'u çok merak ettiğini ve orada neler olduğunu sorunca Bıyık özellikle Yomra ilçesinin ihmal edildiğini ifade ederek genel merkezden bu konuda destek istemiş. 

Bugüne kadar parti ve partinin kazandığı güçlü belediyeler tarafından Yomra ilçesine hiçbir  destek yapılmadığını öğrenen  Meral Akşener parti birimlerini harekete geçirerek Mustafa Bıyık ile parti genel merkezini temasa geçirmiş. 

Bu sohbet esnasında acaba İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gerekip yapmadığı konular gündeme geldi mi bilmiyoruz. 

Fakat İmamoğlu’nun kendinden ziyade etrafındaki kişilerin Trabzon’u kendisine unutturduğu İstanbul’dan gelen bilgiler arasında. 

ŞENOL HOCA’NIN EN ÇOK ZORUNA GİDEN

Şenol Güneş'in kafasına 5 dikiş atıldı – NAYN.COŞenol Güneş hocayı Trabzonspor’daki yıllarından tanırız… 

Hem sporculuğundan hem de teknik adamlığından ama tam tanımamışız… Geçenlerde dost sohbetinde Şenol Güneş’le ilgili konuşurken bir dost şunu dedi… Şenol Güneş en çok neye kızar.. Herkes bir şey dedi tutturamadı…

Soruyu soran arkadaş cevabını da verdi:

“Şenol hoca 17 yaşında kaleciliğe başladı.. Ve bizzat kesintisiz 20 yıl kalecilik yaptı…Sakatlığı hariç hiç yedeğe düşmedi…. İşte bu hocaya, kaleci önerildiğinde, şu kaleciyi milli takıma almalısın dendiğinde, şu kaleci daha iyi diye tespit yapıldığında acayip bozuluyor.. Çünkü kaleci demek Şenol Güneş demek…”

Yani, Güneş bu konuda bozulmaya, sinirlenmeye haklı elbet..

BAKAN SOYLU VE İÇİŞLERİ ARI GİBİ 

İçişleri Bakanlığı pandemi sürecinin en yoğun çalışan bakanlıklarının başında geliyor. Uygulanan neredeyse tüm tedbirlerin denetimi, icraatı İçişleri Personelinde. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hiç durmuyor, bu dönemde pek ziyaret kabul etmese de kendisi denetim noktalarında giderek denetimleri bizzat yerinde denetleyip personele ‘Hem yanınızdayım hem de Gözüm üzerinizde’ mesajı veriyor. 

Zaman zaman da sınır karakollarına giderek Mehmetçiğe moral veriyor, onlarla birlikte iftar açıp mehmetçiklerle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı görüntülü buluşturup ‘Devlet her zaman siz mehmetçilklerin yanındadır’ mesajını da veriyor. Soylu mehmetçiklerin ailelerini de arayarak onlara ‘Gözünüz arkada kalmasın biz cephe de beraberiz’ diyor. 

Soylu’nun bu önemli ziyaretleri halk tarafından da büyük takdir topluyor beğeniliyor, destek görüyor. 

Sokağa çıkma yasaklarında en önemli sorunlardan biri de seyahat izin belgeleri. 

Tabi ki bu konuda İçişleri Bakanlığı’na bağlı valilikler ve kaymakamlıklar öncelikli yetkili. 

Hal böyle olunca da seyahat noktasında sıkıntı yaşayan herkes bir sorun olduğunda telefonlara sarılıyor. 

Bu manada İçişleri Bakanı Soylu’nun Trabzonlu danışmanları Erdem Sürmen ile Ali Faik Hacıoğlu büyük bir köprü vazifesi görüyor. 

Her gün çağrı merkezi gibi yüzlerce telefona bakıyor vatandaşların sorunlarına hızlı çözümler üreterek kimsenin mağdur olmaması adına var güçleriyle çalışıyorlar. 

Trabzon’dan da günde onlarca telefona cevap verip seyahat izin belgesi konusunda sorun yaşayanları bakanlık birimleri ile direk bağlantıya geçirip mümkün olan tüm imkanları seferber ediyorlar. 

Bu manada Trabzon çok şanslı. Gerek Sürmen gerekse de Hacıoğlu’nun Trabzonlu olması ve şehri çok iyi bilmeleri tanımaları Trabzonlular adına gerçek önemli bir avantaj.